МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 529
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, ако някоя от вас нещо ме е питала и не съм отговорила, да знае, че тия дни чета диагонално. Пишете ЛС, ако има нещо.

Бета, няма ли да кърмиш детето успоредно с твърдата храна? Аз не съм давала АМ на баткото, кърмехме се на поискване и нямаше нужда от добавка.

След отчаяни опити от моя страна да му пробутам биберон, тая вечер много го мъчеха зъбки и плачкаше във ваничката, което никога не се е случвало. Там стоеше злополучен биберон от предишни мои опити да му го представя, реших да пробвам и той като го зацока. Изпаднах в умиление! Чак баща му му направи видеоклипче, щото като премине зора със зъбките, ще я скрием, после пак ще я вадим и така, че да не привиква. А брат му само като го види с бибата, му я дърпа от устата и почва да цока, да я опъва със зъбки.  ooooh! Голям любител им е. Лошото е, че ги къса със зъбите.

Приспиваме се по различни начини: в количката, в люлката (преди в столчето за кола, но вече му е малко и не става, на гърда. Вечер го слагам по корем и му давам да суче. Една вечер преяде, обърна главата на другата страна и си заспа сам. Като му пробие и вторият зъб, ще го пробвам сам да се приспива.

Спи по корем, че му е по-траен сънят.

Цвят на дрешките - всякакъв. Обичам син и зелен - цвят лайм.

Вика ме.

Лека нощ

Пуфита, пети месец: 140 мл АМ плюс, минус 20 мл. За кърмата няма ограничение.

# 511
Момичета, искам да споделя с вас какво преживях през последните 2 дни, защото знам че сте едни то малкото които ще ме разберат.

След 36 часа нечовешки болки, заради пустия мъдрец, и слава-богу отрицателен тест за алергии от упойки, днес най-после се разделих с пустия зъб. И заради кърменето, тия 36 часа ги изкарах само с няколко таблетки ефералган  Confused Няма да ви обяснявам какво ми беше. А 30 минути след като ми извадиха зъба, бях на ръба да се нагълтам с аулин   Sad и добре, че не го направих, че трябваше да пропусна още кърмения, а днес пропуснах вече 2. НО най-важното е, че вечерта Дали сука и продължаваме да се кърмим, въпреки цялата драма, която изживях.  Heart Eyes

# 512
Добро утро,

искам да ви почерпя за рожденният ми ден

# 513
Бишкота,
ти си майка-героиня  Hug     bouquet  Разделила си се с един мъдрец, и си се калила в битка, като си станала още по-мъдра  newsm10

Мигио, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН !!!      ura
ДА СИ ЗДРАВА, УСМИХНАТА И ОБИЧАНА МАМА, СЪПРУГА И ЖЕНА  Hug

3абравих коя мама питаше 3а шишето с мек силиконов накрайник, подобен на биберон, който изпуска само при засукване - на нашето пише, че е за 6+, но аз започнах да му го давам с водичка от десетина дни - да се учи.

Мами, на юначето нещо не му стига и плаче всеки път, като му свърши млякото (ΑΜ) - изпива три пъти на ден по 200мл, а на обяд - едно зеленчуково пюре (което го засища). Πонеже сме на четири хранения от около двадесетина дни, дали мога да увелича с около поне 20 мл млякото, или ще стане дебеланко? Как мислите?

# 514
  • Стара Загора
migeio_, newsm59 Бъди здрава,обичана и щастлива!Весел празник! Hug  bouquet nbirthday  ura

Момичета, искам да споделя с вас какво преживях през последните 2 дни, защото знам че сте едни то малкото които ще ме разберат.

След 36 часа нечовешки болки, заради пустия мъдрец, и слава-богу отрицателен тест за алергии от упойки, днес най-после се разделих с пустия зъб. И заради кърменето, тия 36 часа ги изкарах само с няколко таблетки ефералган  Confused Няма да ви обяснявам какво ми беше. А 30 минути след като ми извадиха зъба, бях на ръба да се нагълтам с аулин   Sad и добре, че не го направих, че трябваше да пропусна още кърмения, а днес пропуснах вече 2. НО най-важното е, че вечерта Дали сука и продължаваме да се кърмим, въпреки цялата драма, която изживях.  Heart Eyes
Бишкота,радвам се,че всичко вече е минало  Hug

# 515
Добро утро   bouquet
Така съм се смяла тая сутрин..такова съвпадение...Бях споделила,че Ванеса казва "Дайдайдайда" и "Нененененененне" , та се събужда душичката с нейното си "Дайдай" ,а баща и горкия му се спи много и и вика "Спинкай бе,тате,спинкаййй" а тя едно такова го погледна и вика "Нененененене" и се смее .... аааа направо все едно ни разбира какво и говорим ,така смешно ми стана,щото то си съвпадение,но направо си се получи диалог  hahaha hahaha Опитвам се да и направя клипче,но всеки път като види апарата и се втренчва в него и не помръдва....

Така като ви слушам за приспиването...  ooooh! определено съм много по-добре от някои мами... Ванеса не може да спи на ръце...държа ли я и ако и се спи започа да се пъчи,мрънка и плаче...иска да си я сложа на леглото...като я сложа и заспива...иначе ако не и се спи толкова се люляме...

Сиренце, Ванеса едва изяжда 120мл...браво на вас...Е как ще стане дебеланко детето,храненията ви са по-малко...направи така,както усещаш нещата...

# 516
[b]Megeio [/b] "Честит рожден ден! С пожелание за много щастие, любов и незабравими мигове с любимите ти хора![/size]

Pufita: Ние също сме на хранене с изцедена кърма на 6-7 хранения по 120-150гр различно е всеки път. От една седмица се захранваме и с пюре и май й се увеличи апетита. Бебенцето само си показва дали иска още като му взема шишето. Иначе и ние стимулираме кърмата със същите способи, но най- ми помогна използването на електрическата помпа и повечето течности 2-3 л. на ден. Успех и дано да продължиш още дълго време с "кърменето"

# 517
Здравейте мили мами!!!   bouquet

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ЛЪВИЦИ!!! Да сте живи и здрави, да ви радват близките и вие да им се радвате дъъъъъъълги години!!!

Изчетох ви накрая... Аз нямам време да седна на компа да пиша и да чета, защото малкия ми е почти постоянно в ръцете. Днес се събуди в 8,30 часа и после заспа в 10,00 и сега все още спи, та се възползвам от ситуацията.

За повече кърма аз си правя чай от листа от малини, ким и анасон /семена от аптеката х 1 пакетче от двете съм смесила в бурканче/. Слагам 3-4 листа и една супена лъжица от семената.
Искам да ви попитам - Денис заспива и после се буди насън по няколко пъти и плаче. Ако е до мен на леглото му давам да суче и пак заспива, иначе му давам шише с чайче. Много нестокойно ми спи, стряска се от най-малкото... Не знам... Педиатърката и тя нищо не може да каже. Преглеждаме го за рахит през 2 седмици, защото нали ми е шишко и док се притеснява, въпреки че давам Вигантол по 2 капки на ден. 

Вчера за пръв път се обърна самичък от гръб по корем без моя помощ.  Crazy

За анкетата: Ние заспиваме само на гърда и после се преместваме на леглото /през деня/, а през нощта си спи при мен на леглото. Таткото ни избяга в другата стая от близо 4 месеца...  Когато го оставям в леглото се буди понякога и му дава да ми смуче кутрето на ръката и така заспива, защото бибероната изобщо не е на почит при нас. Любим цвят нямам, но забелязвам, че го обличам в зелени, жълти и бели дрешки. Сините са ни много малко... Майка ми казва, че е заради количката /тя е сиво със зелено/.  Любимата ни играчка са носните кърпички от плат, с които му бърша муцунката.

Днес времето е много гадно, даже и заваля току що. Надявах се да излезнем след обяд на разходка, ама май ще си стоим вкъщи... 

Приятен ден на всички!  bouquet  bouquet  bouquet

# 518
Mama Vessy, направих, каквото писа със зеления боб, и стана много вкусно - чак на мен ми хареса, дето не обичам такъв.
Мами, които замразявате - защо досега не сте казали, колко е приятно усещането да си го правиш сам пюрето ? Wink 
Понеже имам още малко домашен зелен боб и искам да си замразя в няколко бурканчета, да ви попитам така ли направо  - сварен и пасиран, се замразява в бурканче? И трябва ли да го чакам да е изстинал, за да го сложа във фризера, или може и топъл? И може ли да се ползват на Хип бурканчетата, ако ги затвориш отново добре?

# 519
Marinels честит рожден ден и от мен с малко закаснение!
Ние вече се захранихме с основните зеленчуци и от вчера сме на смесени пюрета - дадох му едно цяло малко на ХИп морков и картоф и много му хареса, но после го боля стомахчето /той и от пъщърнака има колики/ и сега незнам по колко пюре трябва да изяжда?
Искам да попитам и коя каша е подходяща за захранване, че искам да започна постепенно да въвеждам каша за след обедно хранене. Питам за марка и вид, че това не мога да преценя.
Иначе мисля да изчакам още с плодовите пюрета, защото той от пъщърнака имаше колики, какво остава за ябълката  #Crazy

# 520
Опитвам се да и направя клипче,но всеки път като види апарата и се втренчва в него и не помръдва....
И при нас е същото. Вчера за пръв път успях да я снимам как се залива от смях на маймунджолъците на брат си. Но , ако ме види с фотото и млъква. Crazy
Migeio, честит рожден ден! Много здраве на теб и цялото ти семейство. Бъди безкрайно щастлива!  bouquet
Толкова почерпки напоследък и после защо не отслабваме.

# 521
  • Стара Загора
Предварително се извинявам,че отварям въпрос,който не касае мен лично,а сестра ми,но се надявам тук да намерим отговора,че милата се върти в някакъв затворен кръг и вече започвам да се притеснявам за нея.Въпросът ми е към мамите,които хранят с изцедена кърма.Всички ли ползвате ел.помпа или има и такива с обикновена и ако има-как процедирате?На сестра ми се наложи да се изцежда,защото малката качи само 300 гр за първия месец,като 150 от тях бяха през седмицата,когато даваше кърма от шише.Сестра ми си има кърма,но мъничето е много мързеливо и само спи на гърдата й.Започна да цеди и дава от шише и се вкара в такъв филм-цедене,хранене,цедене,хранене....в денонощието и се събират 3-4 часа сън и то накъсано,да не говорим,че не може да си подаде носа на вън.Малката се буди през два часа да папка,изпива по 90мл,и като заспи,сестра ми започва пак да цеди и така до следващото хранене ooooh! Много бавно успява да събере 100-тина мл. TiredЩе съм ви много благодарна,ако може да ми дадете някакви съвети  Praynig Praynig PraynigМилата  има такова желание да си храни детенцето с кърма,но наистина не знам докога ще издържи по този начин.

# 522
sirence аз замразявам в пликчета.
Но аз пюрето го консервирам, в пликчета засега съм сложила печени чушки, тиквички.
Не ти пречи да направиш пюре, да го разделиш на порции в пликчета, връзваш пликче, чакаш да изстине и в камерата.
Имайте само на предвид че много деца не обичат замразено. Затова предпочитам ако замръзявам да не го пасирам, ще го направя тогава когато имам нужда. Пък ако Крум реши да не ми яде замразените печени чушки например, поне ще ги направя на миш маш.

# 523
Ауууу днес е един гаден, гаден ден. Ей много дъжд  Crazy

Megeio Честит рожден ден! Много желана и обичана!   bouquet

catwalk
Цитат
На мен не ми се пасира, като се има предвид колко малко количество е нужно за началото, не може ли само да намачкам зеленчука мнооого хубаво ???
Може няма проблем  Peace

pufita А защо се изцеждаш и даваш от шише, след като кърмиш  newsm78  И при мен се получи така, като ми дойде.  ooooh! Виждам че си от София, на ул. Поп Богомил, между Веслец и Мария Луиза има една билкова аптека. От там си взех лактогония чай и съм много доволна  Peace Другото е много течности, масаж и компресия  Peace

mama Barba Аз разбрах че Бета иска да слага в пюретата АМ, тъй като не може да се цеди или по точно нищо не излиза.  Mr. Green И аз се пробвах с цеденето ама нещо не се получава, много малко излиза. Но ще го мисля като почна да захранвам. Макар че то малко остана нали си мислех от 6-тия месец, но нещо хич не ми се почва  hahaha много ми е лесно така с кърменето.  Mr. Green

Бишкота Браво мила ти си герой  Hug

sirence На мен ми се виждат малко за 5-6м бебе да яде 4 пъти  newsm78 защо не ги направиш 5 и така ще даваш по малко АМ, но по често и ще можеш да дадеш повечко без да натоварваш коремчето. Поне аз така бих направила  Peace  За фризера: студени трябва да са  Peace И да сваряваш и пасираш и в бурканчета/ тези от пюретата/, но тогава не е необходимо да ги замразяваш.  А само да ги кипнеш и това е  Peace Щях да пиша още, но видях че бедствие ти е обяснила.  Peace И аз така правя, на парченца и във торбички.  Peace

За захранването водено от бебето От това което четох разбрах ето това  Peace  Започва се след 6м. и в началото му се предлагат храни които може да държи в юмруче т.е. резени които да осмуква. Не му се дава пасирана храна. Така постепенно се въвеждат различни зеленчуци, като  на 8-10м. вече може да му се дава храната на парченца, тъй като то може да си служи вече по добре с ръчичките. Притеснението в случая за повечето майки е дали няма да се задави.  Wink Оказва се че дори и да се случи няма опасност, и те много бързо усвояват как точно да се хранят без да се давят  Peace Това е много обобщено, но в общи линии е това.  Hug  
Забравих да напиша недостатъка  Laughing Голямо мацотене е така,  newsm62  заради това че детето в началото си играе с храната и може да се маже и хвърля. Да го имате в предвид да го оставяте на прилично разстояние от "скъпия китайски порцелан"  hahaha  Joy

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 12:42 от mama_vessy

# 524
marinels на патерици. Желая ти много здраве, щастие и да забравите за болници и лекари. Само усмивки и радост с малката принцеса!

migeio Всичко най-хубаво ти желая и весел празник!

Момичета, благодаря ви за милите пожелания!  Hug  bouquet Наистина доста лъвици сме се събрали  Mr. Green

Да добавя малко добро настроение в тази мрачна и дъждовна сряда

Общи условия

Активация на акаунт