МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 501
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Първо да благодаря на всички за пожеланията и честитките - много мило ми стана като ги четох  Hug Hug

Мигео  Heart Eyes newsm51  Gift  party023 Да си живичка и здравичка (и всички покрай теб) и винаги да се чувстваш обичана и уважавана

Вчера бяхме на консултация - 7850 (+550гр) и 68см (+2см), резултата от стерилната ни урина е чист,което беше най-големия ми подарк за рождения ден,после "партито" мина много добре, Анастасия прилично стоя до 23:30, за да не изпусне нещо и само се облизваше по масата  Joy

Бишкота - взхищавам се как си понесла тези болки,пожелавам ти повече никога да не изпитваш такива усещания...

Сиренце - ние ядем по 130-150 различно всеки път, но сме на 6-8 хранения,не го ли боли стомахчето Марио с толкова голямо количество  newsm78 Ако детето си е ОК, не мисля че е проблем,вече го давате съвсем като големи деца  bowuu

Женичка в този омагьосан кръг бях попаднала и аз и сега от дистанция на времето и резултата (много рано спиране да кърмя) бих и казала, че ако иска да не се предаде от изтощение най-лесния начин е да накара детето да суче от гърдата, още повече че тя има достатъчно мляко. Мисля че ЛЛЛ биха помогнали със съвети как да "държу будно" детето на гърдата.

# 526
Към мамите от морето:Става ли за плаж обикновено времето през първите дни на септември? Никога не съм ходила на Черно море по това време на годината и затова питам. Rolling Eyes

# 527
  • Варна
Към мамите от морето:Става ли за плаж обикновено времето през първите дни на септември? Никога не съм ходила на Черно море по това време на годината и затова питам. Rolling Eyes

Vremeto po princip stava, drug e vaprosat do kolko e chist pqsaka... Az ne posmqh da zaveda Aslan na plaj ot strah da ne hvane nqkoi virus, no moje i da nqma opasnost Simple Smile

Marinels, chestit rojden den s malko zakysnenie, az vse taka pravq Sad Obache pone za Megeio nqma da izostana... Ta, Megeio , chestit tojden den! S pojelaniq samo hubavi neshta da ti se sluchvat, mnogo usmihnati i slynchevi dni!

Salajalyavam, che ne pisha na kirilica, no tuk nqmam vazmojnost da q instaliram. Ako ne moje da se pishe na latinica, shte vi cheta samo  Party

# 528
  • Бургас
Обичам да ходя на плаж през септември  Peace
И все пак имай предвид, че тогава водата е по-водораслеста и има медузи тук - там  Confused Иначе е топличка  Hug
Мигео - ЧРД, бъди най-щастливата жена    bouquet
Мама Веси, мерси за отговора   bouquet

# 529
 newsm59 Мигео-ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН-бъди все така готина.Желая ти много щастие със семейството ,да те радват и обичат!

# 530
migeio_, честит рожден ден!  bdbaloni
Пожелавам ти много здраве, късмет, щастие и успехи във всичко! Бъди заобиколена от любими хора и влюбена в живота! Весел празник!

# 531
Здравейте, мами. Появявам се и аз след дълго отсъствие  Simple Smile Успях да ви изчета последните няколко странички.
migeio, честит рожден ден! Да си жива и здрава, много щастлива и обичана! Да честитя и тук, освен във фейса и на Бедствието и Маринелс   bouquet
marys, по-добре съм вече, благодаря, че попита  Hug Днес ме изписаха от болницата, предстои ми физиотерапия и до 6 месеца трябва да се възстановя напълно, надявам се. Ето и отговорите на анкетата ти:
1. Имате ли обичай на приспиване вечер? Нямаме - нищо не помага, не спи през нощта и това си е! Снощи например спа от 9-9.30, 2.30-4, 5.30-8.30  ooooh! Заспива или докато я кърмя или докато я носим. През времето, когато е будна иска да я носим на ръце/в кенгуру и да си играем с нея, иначе вика с все гърло. Направо вече от недоспиване и двамата с мъжа ми се движим на автопилот. Той още не се е изнесъл от спалнята, но подозирам, че ще организираме някакви дежурства, защото няма изгледи да се промени ситуацията. Сутрин не чуваме никакви аларми, той закъснява за работа, аз за процедури  ooooh! Преди поне през деня спеше и заспиваше вечер най-късно в 2.30 и спеше до сутринта...тогава се оплаквахме, ама не знаехме, че и по-зле може да бъде  Whistling
2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета? Много харесвам синьо и зелено, но дрехите на децата са всякакви цветове...
3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)? През деня, когато си играе е постоянно по корем. Оставя ли я по гръб и моментално се обръща. Когато спи пък е като в царски покои - по гръб, с разперени ръце и крака, заема половината спалня, ние се гъчкаме отстрани...какво да говоря, принцеса си отглеждаме  Laughing
4. Имат ли си вече предпочитана играчка вашите мъници? Не, сега й е любимо всичко, с което може да си чеше зъбите. Иначе си играе с шумящи книжки, дрънкалки, играчките от активната гимнастика.
Да попитам мамите с момичета мислите ли да пробивате ушите скоро?
Маринелс, аз не смятам да ги пробивам на Ади скоро. Нещо не се умилявам по цял ден да връзвам ластичета, да правя плитки и да се дивя на обички и гривнички  Blush Пък и лекарите не препоръчват  Peace
Лошото е, че другата седмица ни предстои море една седмица и знам, че е добре да изчакам, от друга страна вече нямам търпение.
Бета, аз също съм решила да отложа захранването за след морето. Тогава ще е на 6 и половина месеца Ади, но пък мен не ме е обзел ентусиазъм. Прекалено скоро се захранвахме с баткото и сега като че ли нямам тръпка.

# 532
Ох не мога да ви насмогна много сте писали Wink

Само да се похвалим бяхме на консултация, вече сме 8,300кг и 66см (+400гр и 2см за 20 дена) не е много но и не и малко, аз съм доволна че набляга повече на кърмата а не на АМ Simple Smile
Опиваме се да пълзим... обаче назад по му се получава, напред много забиваме главата Simple Smile много ми е смешен. Цокаме си и палеца на крака Simple Smile

# 533
Здравейте, мами!
Ех, че много лъвици... Wink
migeio_, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! МНОГО ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ, И САМО ЛЮБОВ И ДЕТСКИ СМЯХ ДА ИЗПЪЛВАТ ДОМА ТИ!

Женичка , наистина разбирам как се чувства сестра ти, а и повечето мами тук са минали през това. При мен се получаваше подобно нещо- Елица заспиваше на момента щом помирише гърдата, и беше много трудно да я разбуждам. При нея сънливостта се дължеше и на дълго продължилата физиологична жълтеница, която изкара( към 45 дни) и я изтощаваше допълнително.
 Нека сестра ти да я буди на горе- долу равни интервали(1,5- 2ч.), за да я накърми. Ако може да я излови в полусънно състояние, за да засуче е добре. Наистина е най- добре да я кърми, от колкото да се цеди и после да дава с шише, защото така се удвоява времето, което и без това не стига в началото за нищо. И все пак, ако цеденето остава като вариант е добре преди да започне да масажира гърдите и облее с приятно топла вода, за да може по- лесно да тече кърмата.
 От това което пишеш разбирам, че има достатъчно кърма, но пък времето, за което получава 100 мл. е много с нейната помпа. Тук моя съвет и опит е електрическата помпа. В началото 100мл. изцеждах за по- малко от 10 мин., а сега вече за повече, но ми пести много време и натоварване на ръката.
Маринелсче, много се радвам за резултатите от урината.  Hug
  За стерилизирането в бурканчета от готовите пюрета- не става Капачките не държат и не вакуумират

# 534
  • Кукуландия
За стерилизирането в бурканчета от готовите пюрета- не става Капачките не държат и не вакуумират
Ако се затегне капачката и не превърта, то значи  няма проблем Wink Именно в такива бурканчета майка ми затвори тиквички. А ако превъртат - мисля, че се продават и такъв размер капачки.  Peace

Честит рожден ден на Мигео и на Маринелка със закъснение!

П.С. Аз редовно чета, но ме мързи да пиша  Embarassed

# 535
  • София
migeio, честит рожден ден! Да си жива и здрава и нека двете ти малки съкровища ти носят много радости!!!

# 536
Ако се затегне капачката и не превърта, то значи  няма проблем Wink Именно в такива бурканчета майка ми затвори тиквички. А ако превъртат - мисля, че се продават и такъв размер капачки.  Peace

Аз имам предвид капачките от пюрета на Хипп, Семпер, и т.н., те са с по ситен нарез резба, и преди 2 години, когато се пробвах да направя дома'ни пюренца- 80% от тях се развакуумираха след 2 седмици. Но всеки е свободен да пробва. Peace Може просто при мен да се е получило така, заради някаква моя грешка. А колкото до това, почти съм сигурна, че капачки не се продават.

# 537
 Ей момичета,благодаря ви за пожеланията, много ме зарадвахте   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Няма да ви изброявам поименно,защото сте толкова много  Hug Hug Hug
Маринелс,супер резултати  Hug браво че е стерилна урината   newsm44
И аз днес се занимавах със зимнини,по точно рязах домашни зеленчуци моркови и тиквички  на парченца и сложих  в пликчета във фризера.По нататък мисля да замразя във формички за лед,за да мога да си миксирам и да си правя различни комбинации.За стерилизирането,все още има кой да го прави вместо мен   Wink и после ми го носи наготово  Mr. Green (абе май съм случила на свекърва  Blush)
С Йоана направихме вчера торта с два вида крем маскарпоне разбито със сметана и шоколадов мус  и  учудващо стана много вкусна  Party
Лъки добре дошла и дано бързо се възстановиш напълно  Hug
ena4  и ние правим планове за септемврийско море,мисля че е чудесен вариант с малко бебе,стига да не улучим   седмица с лошо време  newsm78
   Бобо вече го оставям на земята да се учи да пълзи

# 538
Нещо не се умилявам по цял ден да връзвам ластичета, да правя плитки и да се дивя на обички и гривнички  Blush
И аз съм така. На всичката коса дето я има Ева веднъж не съм и направила прическа. Не искам да я мъча -със сигурност няма да е приятно да и се промени посоката на косъма за някое чоко или плитка, от собствен опит го знам.  А фиби и шноли на тая мека главица някакси не ми се слагат.

Ама много сладък този Бобо! Heart EyesИ на Лъки сладураната вече почти пълзи, та ще имаме първи пролазили бебета скоро. Wink
Migeio, къде ще летувате през септември? Ние си избрахме Дюни.

# 539

Migeio, къде ще летувате през септември? Ние си избрахме Дюни.
Решихме да е в Гърция, там сме в едно студио на брега на морето,с кухня и голяма тераса която ми е на  10м.от плажа и с бебето ще е идеално,бях пускала снимка,но сега ще я сложа пак

Общи условия

Активация на акаунт