МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 510
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
Мами, може да ми е много тъп въпроса, но аз много се пазя, от както кърмя и искам да ви попитам
 Утре свекито ми има Празненство по случай юбилей, дали ще мога да хапна от тортата, която е с бишкоти, напоени с мляко и бейлис с малко нес кафе. Аз кафе не си позволявам да пия, алкохол какъвто и да е също. Моля дайте някакъв съвет едно парченце дали ще е проблем  newsm78 ???

# 421
Женичка,  newsm59! Безкрайно щастлива и доволна от живота бъди!

# 422
  • Варна
Аз от толкова време не съм имала време да чета, че съм изтървала много...

Днес бяхме на консултация, Аслан е 7 кг и 65 см. Порастнал е с 4 см, но е наддал само около 500 гр, което лекарката обясни с недостатъчна кърма... Затова и от няколко дни бебо ака само веднъж на 2-3 дни, така каза педито. Поне си обясних защо е изхожданията станаха толкова редки (във времето, не като консистенция  Grinning)

От днес започнахме захранване, лекарката препоръча да започнем с плодово пюре, взех от ябълка, но на бебо чак му се повдигна от него. Според вас да пробвам ли още един ден и тогава да го сменя с нещо друго? Все пак е нещо съвсем ново и може да му трябва време да свикне... Но аз съм му давала да ближе краставица, диня и пъпеш и никога не е правил така. Мисля ако не я иска ябълката (тя е малко кисела май), да пробвам с морков. Кое плодово пюре най-добре се приема от вашите бебоци?  newsm78

# 423
Аз от толкова време не съм имала време да чета, че съм изтървала много...

Днес бяхме на консултация, Аслан е 7 кг и 65 см. Порастнал е с 4 см, но е наддал само около 500 гр, което лекарката обясни с недостатъчна кърма... Затова и от няколко дни бебо ака само веднъж на 2-3 дни, така каза педито. Поне си обясних защо е изхожданията станаха толкова редки (във времето, не като консистенция  Grinning)

От днес започнахме захранване, лекарката препоръча да започнем с плодово пюре, взех от ябълка, но на бебо чак му се повдигна от него. Според вас да пробвам ли още един ден и тогава да го сменя с нещо друго? Все пак е нещо съвсем ново и може да му трябва време да свикне... Но аз съм му давала да ближе краставица, диня и пъпеш и никога не е правил така. Мисля ако не я иска ябълката (тя е малко кисела май), да пробвам с морков. Кое плодово пюре най-добре се приема от вашите бебоци?  newsm78

Мисля, че си е наддал добре, не знам защо мислиш за захранване?
А не трябваше ли със зеленчуково пюре да се започва? Чувала съм, че имат нужда от време да свикнат с новата храна, така че не е притеснително когато реагира така.

# 424
  • Варна
p.atanassova Ами различно е, всеки лекар явно дава различни съвети. Аз също си мислих за картофено пюре, но тя ме посъветва да започна с плодово, реших да и се доверя. А й четох доста в интернет, общо взето мненията за кое да е първо са 50/50.

Захранването не означава, че ще спра да го кърмя, просто той някак сам ми подсказва, че е готов да опита нещо ново. Като ям нещо той така ме гледа, чак ми става съвестно да ям пред него. А и нещата, които съм му давала да си близва му харесват  Joy

# 425
p.atanassova , периода  с моето кърмене беше кратък,почти месец,но и аз се пазих също.Това,което мога да споделя е,че пих  кафе,но много слабо с повече мляко...алкохол  също си позволявах,но също много малко( аз попринцип не пия),педито каза,че ако нещо видя и ми се прияде много,независимо какво да да го опитам...Едва ли едно парче торта ще ти навреди...Лично мое мнение...нека кажат мамите,които имат опит,защото аз нямам....

ВСД , че кое му е малкото на 500 гр? По колко трябва да качват...да не иска лекарката по кило и половина...Пък акането? Да не ще да е както първия месец на всеки памперс....И ванеса качи "само" 500гр.и на 4 месеца беше 6,150...Не се притеснявай...личи ли му на Аслан да е гладен???? Ние захранването го започнахме със зеленчуково пюре-тиква....Моркова също го давам като зеленчук,а плодови не сме започнали още...Първо ще и дам от всички зеленчуци ,а след това ще започна с плодовете...може би към средата на 5м ще се случи това...А сокове изобщо незнам кога ще почнем... Сега ако Аслан не иска,опитай пак след 2 дни...иначе тиката е сладка и може би ще се хареса...Аз ако трябва да се върна назад,бих започнала с картоф,а не с тиква както направих......

# 426
Женичка, Честит Рожден Ден!!!
Г-жа Стихийно Бедствие, Честит Рожден Ден и на теб!!!
newsm59 Бъдете много здрави, безкрайно щастливи и много обичани от своите деца и съпрузи. Нека всичките ви мечти се сбъднат...  nbirthday

# 427
VSD,аз от вчера започнах с картофено пюре разредено доста с кърма,много добре го прие.Според мен не е хубаво първо да се почва със сладките вкусове  Peace ,все едно да дадеш десерт преди основното ядене  newsm78
p.atanassova и аз кърмя и не се ограничавам от нищо.Пия по две кафета на ден,бира почти всеки ден-действа ми лактогонно  Mr. Green ,шоколад също ям,а Бобчо е доста спокоен,ако по някакъв начин му пречеха със сигурност щях да ги огранича  Peace

# 428
  • Бургас
p.atanassova , я дай от тази торта, да видиш какво ще я направя, какво като кърмя, аз не съм ли човек  Mr. Green

mama_vessy Hug аз май го свикнах на ръце  Confused Ще пробвам други начини на приспиване, да видим. А имаше период, в който си заспиваше сам в леглото - с бибата в устата и ръката на очите, да не му пече  Grinning

Жени , не обичам да държа ненужни неща, стремя се да изхвълям често, за да отварям място за новото, но това нали е подарък, малко грубо ми се струва - бам в кофата  Thinking

# 429
ООООООО писах, писах и ... хоп затвор без да искам прозореца и сега пак....  ooooh!

Оф захранването започва много да ми прилича на кърменето.  ooooh! Уж се чете, а пък накрая ....... А бе момичета, защо всички очаквате едва ли не идиалистична картина. Как майката приготвя пюрето, а детето весело и доволно го изяжда.  Thinking Също както рекламите в които бебетата никога не плачат дълго, не са сополиви и мрънкащи и майките винаги изглеждат перфектно.  ooooh! Няма такъв филм, и ще плюят и ще блъскат лъжицата и всичко ще е в пръски от пюре. Приемете го и ще ви бъде много по лек живота. Не ги насилвайте, най много да си докарате едно т.н. злоядо дете. Не защото то е такова, а защото вие сте го направили такова. Замисляте ли се че като плюе то може още да не е готово да яде нещо различно от мляко.  Thinking Не всички бебета са едновременно готови за това. Едни са по рано, други по късно. Оставете ги те да решават дали искат а не вие, и ще ви е много по леко. Хубаво е че сте се подготвили с хубави прибори, не се тревожете няма да останат неизползвани. Но не забравяйте да  се запасите най напред с ТЪРПЕНИЕ. ДЕТЕТО ВИ ИМА НУЖДА НАЙ ВЕЧЕ ОТ ТОВА.  Peace

Женичка !ЧРД! Много обичана и желана!  nbirthday

Аз не давам да ми се месят и да ми казват с какво да си храня детето. Опитват се ама аз набързо ги отрязвам  Mr. Green   catwalk може да я заплаши, че ще и затваря тел. ако продължава да ви тормози  Mr. Green

Тошиба не виждам от какво се притесняваш с тези мерки  newsm78 много си е добре детето не го тормози  Peace

p.atanassova няма никакъв проблем. То ще е в толкова малки количества че не си струва да се коментира. Аз пия кафе и нямам никакви проблеми  Peace

VSD и ние сме със същите мерки и последния месец наддаде "само" 500 гр. но никак не съм се притеснила, а продължавам да си го кърмя и никой не ми е казал че е малко. Още повече, ако не вярваш може да погледнеш таблиците със средните норми на растеж. След 3-тия месец е нормално децата да наддават по 500гр. а след 5-6м и по малко.  Peace  

# 430
  • Варна
Относно анкетата:
1. Имате ли обичай на приспиване вечер? - да-къпане, хранене и после като го сложа в леглото до 5 мин е заспал (вечер заспива най-лесно, пу пу да не му е уроки  Praynig)
2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета? - ами... май не Simple Smile
3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)? - от няколко дни любимата му поза е по корем.
4. Имат ли си вече предпочитана играчка вашите мъници? - да, не знам защо, но всичките му любими играчки са маймуни  Joy Има лъвчета, хипопотами, кученца... Маймуните обаче си остават най-харесвани

Мама Веси, много си права за захранването. Само дето аз нямам опит, от много четене вече е побърквам, а забравям, че най-важното е да послущам инстинкта си (без да вредя на бебо) и да започна с това, с което аз смятам за добре... Аслан обича да опитва нови неща, в това съм се убедила. И фактът, че така се погнуси от ябълковото пюре просто ми подсказва, че не е готов за такъв специфичен вкус. Затова просто ще продължа да опитвам да му давам различни неща, и то по съвсем малко, ако му хареса, тогава ще продължа и ще увелича дозата, както е препоръчително при захранването. Ако ли не-ще си пие кърмата, докато му се прииска нещо друго Laughing

# 431
За захранването - много правилно го е казала мама Веси, аз днес дадох първите лъжички пюре - пащърнак ни захрани  Joy Очаквах много по-зле, но тя съвсем като голям човек отваря устата като види лъжицата, аз затова и започнах - когато беше болна и давах Смекта с лъжичка, а тя отваряше устата като я види иначе мислех да чакам до 6м, но това ми подсказа, че мога да почна.

ВСД- ти си майката, ако смяташ че е редно със зеленчук почни с него, какво като лекаря е казал друго... Нашата педи ме попита на 4м дали няма да почваме със сокчетата, а аз казах че към 6тия ще почнем със ЗЕЛЕНЧУКОВИ пюрета. Тя се съгласи без да ми опонира, защото дори и да го направи няма да я послушам.

Да попитам мамите с момичета мислите ли да пробивате ушите скоро? На мен са ми пробивани поне 5 пъти и винаги съм била с големи проблеми около това, та се чудех дали ако го направя сега няма да мине по-леко, но пък хич не ми се иска да я "тормозя" така.Вие на какво мнение сте?

# 432
  • Варна
Да попитам мамите с момичета мислите ли да пробивате ушите скоро? На мен са ми пробивани поне 5 пъти и винаги съм била с големи проблеми около това, та се чудех дали ако го направя сега няма да мине по-леко, но пък хич не ми се иска да я "тормозя" така.Вие на какво мнение сте?

Моите уши ги пробиха когато бях на 9-10 години, не усетих никаква болка! Тогава ми ги дупчиха с нагорещена игла. Сега вече има много по-безболезнен начин, нищо че мен така или иначе не ме боля. Просто трябва да проучиш къде е по-добре да ги пробиете, защото има места, където изобщо не внимават и я карат през просото. По-добре е по-малка като е бебка, поне аз така мисля.  Mr. Green

# 433
p.atanassova , я дай от тази торта, да видиш какво ще я направя, какво като кърмя, аз не съм ли човек  Mr. Green

Жени , не обичам да държа ненужни неща, стремя се да изхвълям често, за да отварям място за новото, но това нали е подарък, малко грубо ми се струва - бам в кофата  Thinking

newsm10
За мен другата половинка Wink
   newsm10
catwalk , за подаръка съм съгласна, но идеята ми е, че наистина е добре да се внимава какво попада в ръцете и устата на децата ни. Повечето детски играчки миришат неприятно, защото съдържат фталати, вещества които са опасни за здравето.
 Лека вечер и спящи бебета!
П.С.

Не мисля да пробивам. Ще го оставя във времето, когато тя сама поиска това. Така поне ще е наясно, какво е необходимо да се случи.
 Мое мнение е, че е рано все още за това. особено в тези месеци, когато се очаква зъбоникненето и имунитета на дечицата отслабва. Но въпреки това, ако някоя мама е решила да го стори, то е добре да не се прави тази манипулация по разни  козметични салони, а в клиника. Peace

# 434
За наддаването :500 грама са си супер, бих казала. Ева последният път е наддала само 300, ама какво от това?!
Ушичките няма да и ги пробивам, мисля, че сме коментирали темата. Когато порасне да си слага където иска обеци. Mr. Green
Тази вечер съм много изнервена, беше лудница преди да заспят децата. ooooh!
Спокойна нощ!

Общи условия

Активация на акаунт