МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 545
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Женичка, Честит рожден ден, мила  Heart Eyes Да си жива и здрава и много щастлива   party002

Magica_de_Spell, весело изкарване на морето и хубаво време ви желая... и поздрави на бургаските мами  Mr. Green

Мен това море хич не ме влече значи, само като си спомня кошмарното море от миналата година... Всъщност то морето си беше много хубаво, ама аз бременна в първия триместър, то жегаааа, тегаво, все ми се гади, повръщах няколко пъти... Sick
Та след този кошмарен спомен, предпочитам планина, хлад, тишина. Ама моя като иска море, та море... ще се прежаля за 3-4 дни  Crazy

плюшките ги пера в пералнята с бебешкия прах. После ги минавам с едно нещо, което май е за косми по дрехите... едни лепенки... изобщо нямам идея как се казва.

Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бяха публикувани 7 нови отговора
ъ? егати бързачките

# 406
Женичка, и аз сутрин къде блея Simple Smile Честит Рожден Ден! Много щастие желая! newsm59
redreny2000, да ти кажа не смея много да ги сапунисвам, просто така съм чела, че става!
sirence, това с ваденето на механизма не бих го практикувала! Първо, че не съм добра шивачка и има оспасност да се разшие нещо, а и ми се вижда невъзможно да се прави често... Аз през ден ги мия плюшковците, че все някое попада на пода... Sad
Жени, твоята идея ми се вижда най-добра, може и да пробвам!  newsm10

# 407
 ЧЕСТИТ РОЖДЕН, ЖЕНИЧКА   Hug Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

1. Имате ли обичай на приспиване вечер? -къпане ядене и заспива  сам в леглото пеейки
2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета? - всички освен жълто и оранжево
3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)? - по корем постоянно е така ,дори като спи ,но мен ме е страх да го оставям така и само го тормозя като го обръщам
4. Имат ли си вече предпочитана играчка вашите мъници? - Една чесалка за венци ,рибка пълна с течност оставям я често в хладилника да се изстудява

Въпрос за захранването:  Има ли мами който дават вече цяло пюре(130 или 190 гр) на обед и след това давате ли мляко  ,защото ми казаха постепенно да мина  само на пюре,но дали то е хранително колкото млякото .Не знам дали си въобразявам ,но си мисля ,че детето ми е отслабнало ,особено в гънките на краката там най си личи.На последния преглед бяхме 8,300гр. 67см  ,на смесено хранене сме и яде максимум 120 гр. с зор,а на таблицата дават 200гр да изпиват.Знам че всяко дете е различно ,но онзи ден една мама ми вика ,че нейното пие по 180 и иска още и аз  Shocked Shocked и сега ме нялягат такива мисли че слабее ,и това захранване май е виновно за това.

Лек ден на всички и на малките сладури да им е лекичко.

# 408
  • София
Относно почистването на играчките Момичета, ето и една статия http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4167
Аз май ще пробвам това със содата. Харесва ми като идея.

# 409
Женичка   newsm59
От Здраве да не се отървеш, Щастието да ти е все на гости, а Любовта да е най-добрата ти приятелка!
Жени това със содата и фризера го практикувах с всички играчки на баткото -перящи,неперящи и съм по доволна от прането!  Peace
lilyrose включи ме и мен!  Praynig
Да ви се оплача от моя "приятелка"-вчера на един детски рожден ден в разгара на партито за малко да и налетя на бой.Е тази жена не спря,"ЛЕЛЕЕ ама сте на пет месеца и не пиете вода, и не си захранила, ама поне сокче дай то с сок не се захранва айде не си излагай, Иве поне плодово пюре му купи на това дете ,то не може така трябва да, познава нови вкусове."
Аз я отрязах ,че аз съм му майка и още поне месец ще я "мъча " на кърма и с риск да я "уморя" от глад и жажда друго няма да и дам!
Надявам се ,че ще ме подкрепите !Само  като се сетя ,колко от вас се изцеждаха с недеждата да засуче бебока,колко от вас с нежелание дохранваха с АМ.
То затова ще си кукувам сама вкъщи и ще си дивея.Просто не мога да слушам вече с търпение такива насърчения и съм готова да защитавам КЪРМЕНЕТО с риск да звуча просташки!  Crossing Arms

# 410
ino4kada и аз те подкрепям и не звучиш просташки ,и аз не се отказвам от кърменето ,въпреки че малкия се отказа,цадя и давам и смятам да го правя още дълго време,защото кармата е най-голямата защита за децата ни Peace Peace

# 411
  • София
Надявам се ,че ще ме подкрепите !Само  като се сетя ,колко от вас се изцеждаха с недеждата да засуче бебока,колко от вас с нежелание дохранваха с АМ.
То затова ще си кукувам сама вкъщи и ще си дивея.Просто не мога да слушам вече с търпение такива насърчения и съм готова да защитавам КЪРМЕНЕТО с риск да звуча просташки!  Crossing Arms
ino4kada, аз съм от тези майки, които не кърмят и не го драматизирам, но със сигурност ЩЕ ТЕ ПОДКРЕПЯ С ДВЕ РЪЦЕ!!!
Че и аз още нищо друго освен вода и малко чайчета не съм дала на детето си, само на АМ сме и сме си много добре.
И въобще не ги вземай при сърце такива. Всеки да си прави каквото иска, ама не и да се прави на много компетентен и да се опитва да дава акъл...

# 412
  • Бургас
Женичка, честит рожден ден - бъди здрава и безкрайно щастлива    bouquet
ino4kada , онзи ден приятеля ми се прибира от работа и казва, че майка му му е вдигнала кръвното (говорили по телефона) - всеки ден го питала дали ли сме на бебето нещо различно от кърма, трябвало, тя само за това мислела и т.н. и т. н.  Stop Казах му да я излъже, че папа бананова каша (тя ще е много щастлива, ако го чуе това), но той не можел да я лъже. Crazy Разбира се, че майката ще реши кога и какво ще даде на детето си, не виждам смисъл в тези съвети, ще ни изкарат, че насила ги държим гладни  Thinking Naughty
За играчките - има една, която само с мокра кърпичка почистих - тя виси на количката и така или иначе поема доста уличен прах - просто гледам да не я лапа (но я пипа от време на време  Sad)

# 413
Женичка, честит рожден ден newsm59
Ох,писах,писах и всичко се изтри,е... Twisted Evil

# 414
Честит рожден ден, Женичка, бъди жива и здрава и много щастлива  hbday

За плюшени играчки не мога да дам отговор, защото умишлено ги избягвам. Купуваме му все такива които са надуваеми или пластмасови и се мият под мивката или се забърсват. Надуваемите са му много забавни, а да си призная са много грозни Simple Smile , но лесно ги размята и не се удря с тях.

А за това, че не пиеме вода и не сме захранили и нас ни укоряват, и ДА, затова и аз избягвам да се срещам с такива хора, които много акъли дават.

# 415
  • Бургас
Ние имаме две гумени (от баба му, дето си мисли, че го държим гладен  Mr. Green) и съм ги скрила в един шкаф, защото ужасно миришат на гума. Иначе издават пискащ звук (н е знам дали няма да го разреве). Имате ли идея, могат ли да се отмиришат или да си ги държа в шкафа  Laughing

# 416
За плюшените играчки , пера ги в пералнята..пеещи,непеещи...само там...наскоро ни подариха едно пеещо пате,на което тя много се радва когато пее...мислих,мислих и реших да го изпера,защото ако не го изпера немога да и го дам...а тя го иска,а дам ли го тя го лапа ЗАДЪЛЖИТЕЛНО...Пуснах го в пералнята и за мое чудо играчката пропя и след банята  Mr. Green
ТОШИБА,според мен,детенцето ти си е много добре...8300 е,идеален е...И Ванеса пие 120 грама със зор,дори тя в будно състояние не ги пие от 2 дни...започнаха много да я мъчат зъбите и отказва да пие,а иска шишето и си чеше венеца..затова и давам млякото като задреме...Ние точно на 4 месеца бяхме 6150,доста по-малко от вас и ми казаха,че е идеална,хич не се притеснявам вече за килата...като се сетя колко вманиачена бях първия месец,като не наддаваше..теглихме се всеки ден ,преди и след кърмене,т.е. 12-14 пъти на ден  hahaha.... Whistling ooooh!.Не мисля,че има за какво да се притесняваш...лятото е нормалнно да намалят яденето,пък и вече имат много по-голямо движение...За пюрето,Ванеса яде по 125гр. на хип,зеленчуковите,но задължително след това и давам 60гр. мляко...И на мен ми казват да замествам вече храненето само с пюре,но аз ги чувствам по друг начин нещата...За хранителността на пюрето-Да достатъчно са хранително.Това,което съм чела е,че попринцип след пюрето,детето чуства ситост по-дълго време...Но това просто съм го чела в една книга...колко е така - незнам
Жени, Честит рожден ден!Много здраве,любов и само хубави моменти ти желая!  bouquet

Между другото,Мисля,че и Бедствие има рожден ден днес...Извинявам се,ако съм се объркала,но ако не съм пожелавам много здраве ,обич и сбъднати мечти!    bouquet

# 417
Момичета , БЛАГОДАРЯ за подкрепата!  Hug  Hug  Hug  Hug  Hug
Не искам да си  помислите ,че съм против захранването, напротив с интерес ви следя какво споделяте и си взимам бележки кое как да стане ,но искам магията на кърменето да продължи още малко.С баткото по него време т.е. на 5 месеца вече ядеше местни пюрета и наддаваше по 300 грама не мисля ,че спечели много от това ,но хората покрай мен продължават да ме насърчават да захранвам ,а аз губя търпение да ги слушам.  #Cussing out
Предпочитам вашата виртуална компания  Hug
catwalk  пробвай с накисване в оцет при един гумен жираф се получи и се отмириса   

# 418
Ние имаме две гумени (от баба му, дето си мисли, че го държим гладен  Mr. Green) и съм ги скрила в един шкаф, защото ужасно миришат на гума. Иначе издават пискащ звук (н е знам дали няма да го разреве). Имате ли идея, могат ли да се отмиришат или да си ги държа в шкафа  Laughing
Този пост ме накара да се сетя за ужасните магазинчета "по левче", където се намират всякакви миризливи и шарени играчки, без ясен произход, или по- точно ясен- главно китайски, но без контрол върху качеството на вложените материали и тяхната безопасност.
 Когато има остра и силна миризма дадената играчка или друга вещ е най- добре да я изхвърлим! Поне аз бих сторила това. То е ясно, че живеем заобиколени от всякакви дивотии, джаджи, които уж да ни улеснят битовизма, но по- скоро ни тровят бавно, а и се отразяват на джоба. Замислете се само колко безполезни пластмасови вещи седят по шкафове и чекмеджета, без дори някога да са били ползвани. Ами просто ги хвърлете, ако не са ви нужни. Peace
 По отношение на детските играчки, според мен каквито и директиви да има на ЕС за неизползване на опасни вещества в тях, едва ли на някой търговец в БГ му пука какво внася, или продава, след като няма да бъде санкциониран, а от тяхната продажба му зависи хляба.
 Стана дълго! За това само искам да кажа- Много внимавайте какви играчки избирате на децата си, поне сега, когато изборът е 100% ваш, защото те не избират все още сами, но пъхат всичко в устата си. Peace
 Ето и нещо, на което попаднах http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewc&month=092009&group_id=41 , и дано там не откриете някоя вещ, която и веие имате
 А това е старо предаване на Гала и бебешката рубрика http://play.novatv.bg/play/248292/?autostart=true

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 16:36 от Жени

# 419
Привет и от мен   bouquet
Ех това време  Whistling снощи как валя и гърмя .....  Shocked

Мама Барба мерси за пъпеша ще го пробвам  Peace А за отбиването  Shocked аууу не моля те това с 3-4 години ме разби. Става и по рано и то съвсем леко и спокойно гледам моята приятелка с 3 деца и трите кърмени повече от година. Тя си реши че около 1 и половина е достатъчно да ги кърми. Естествено само вечер последно беше и то за заспиване. Остави малката на татко и да я приспива за около седмица и няма проблеми  Peace  

Uinen А защо не слагаш нещо до леглото , стол, кошарата или пък има и едни прегради дето се слагат на леглото за да не падат  Peace вместо да нареждаш одеяла и възглавници  Peace

БУБ
Цитат
Винаги съм си мислела, че слагаш бебока на гърдата и това е....Е да, при някои и повечето сигурно е така, но не и при нас....за съжаление...
ЗА това се получава така че някои не могат да кърмят, имат си някаква представа за това и когато не стане според очакванията им се отказват  Thinking На мен хем че уж ми беше за 2-ри път пак си беше трудно  Rolling Eyes  За сребърната вода капех по около 1/4 от капкомера в едната ноздра  Peace

redreny2000 Успех  Praynig

п.атанасова и ние заспиване с биба, но не мисля да го тормозя да му я махам, защото ще е голяма мъка. не ми се ще да го разнасям с часове  ooooh!  В момента го сърбят венците и всичко пъха в устата. А аз предпочитам биба пред пръста  Peace Ще дойде и този момент и ще му я махна, както на каката  Hug

Лилироуз ехааа браво на вас, че не ставате нощем  Hug

Пускам една анкета да раздвижа темичката:
1. Имате ли обичай на приспиване вечер? От 1 месец някъде се къпем или по скоро си играе във водата, голям кеф  Laughing след това се кърмим с бутане, ритане, пъшкане, мрънкане, понякога и рев  Mr. Green   и накрая в леглото с биба в устата.Само дето трябва да съм до него защото си я плюе и след това отново я иска и така 15-30 мин. Заради голямо въртене, пъшкане и търкане на очите от което пък си бута бибата и....  ooooh!  след като заспи обаче знам че няма да се събуди поне до 12-1ч.  
2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета? Нямам  Peace
3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)? през деня по гръб и корем а когато заспива настрани  newsm78 и така спи. Много ми е странно, но явно му е удобно.  Hug
4. Имат ли си вече предпочитана играчка вашите мъници? един пластмасов мечо пух и му гризе едното ухо.  Joy  Но като цяло не. Обича да си играе и с една възглавница цвят  шампанско с черни пеперуди и цветя  hahaha

catwalk Ожалих те  ooooh! Опитай нещо друго.   преди сън защо не се погушкате вместо игра  newsm78 Някои деца се превъзбуждат и след това много трудно заспиват. Може да пробваш с баня, тя действа успокояващо.  Peace  Трябва да намериш начин сега, че после става по трудно. Може да пробваш с друг час на приспиване.  newsm78  Аз се научих да виждам признаците на умора и кога му се спи. Опитай се да го наблюдаваш и да пробваш да го приспиш преди да е станал много крив. Обикновено когато им се спи започват да си търкат очичките, стават им по зачервени и тогава много лесно заспиват без много, много да капризничат.  Hug

спирам да пиша че стана егати поста  Joy

Общи условия

Активация на акаунт