МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 545
  • 745
  •   1
Отговори
# 435

Да попитам мамите с момичета мислите ли да пробивате ушите скоро?

Аз мисля да й ги пробия на есен, не мисля, че ще е проблем, моите навремето също са ми ги пробили като бебе Simple Smile

Захранването и ние го започнахме - до сега сме яли картоф, морков и тиквичка, всичко й харесва, чак плаче като й махна пюрето, защото за сега давам съвсем малко количество. Как ги ядат тия пюрета все се чудя, каквото и да опитам чак лошо ми става, толкова са гадни  Sick

Смятам да продължа да кърмя и зимата до по някое време, повече едва ли, въпреки че кърма имам.

Относно тортата на п.атанасова - определено не бих се чудила дали да я хапна Simple Smile пия кафе, вечер по чаша вино, ям каквото ми се яде, и не съм видяла да има отражение върху малката  Peace

Лека вечер момичета   bouquet

# 436
  • Пловдив
Привет, мами  Simple Smile нещо не сте много активни напоследък.
Хайде набързичко да отговоря на анкетата на Марис.

1. Имате ли обичай на приспиване вечер? - Баня, след това гасим лампите, кърмя го и го разнасям. Напоследък не иска да заспива в баща си, а само в мен  ooooh! Само на ръце заспива, очаквам в скоро време кръстът ми да откаже от приспиване 5 пъти на ден плюс останалото разнасяне  #Crazy
2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета? - Не. Засега му слагам дрешките, които подариха около раждането, не съм купувала много неща. Гледам да не е само стандартното синьо.
3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)? - До скоро, като го оставим по гръб, се мяташе и обръщаше настрани наляво или по корем, ама пък по корем много не го кефи, не може и да се обърне сам и почва да пъшка и мрънка. От няколко дни си откри краката и доста време прекарва с вирнати и хванати крачета.
4. Имат ли си вече предпочитана играчка вашите мъници? - Не. Засега играта му е каквото му дадеш, да тъпче в устата. Та доколкото има предпочитания, те са да е по-удобно за дъвчене.

За кърменето, не мисля да го отбивам насила. Когато сам се откаже, тогава. След година-две може да съм на друг акъл, но засега така мисля. И на мен хич не ми се иска да почвам да го захранвам. Знам, че със захранването малко по малко се отива към отбиване, а хич не ми се иска да я губим тази връзка  Blush

За обеците, нямам момиче, но ако имах, не би му пробивала ушите. Когато порасне, ако иска 100 дупки да си прави. Аз самата си пробих ушите чак на 18 г. и не е било кой знае какъв пропуск.

И накрая, да ви помоля за съвет. Както писах по-горе, приспиваме се само на ръце. Задължително трябва да съм права и да го разнасям и да се клатя. Каквото и друго да се опитам да направя - да му пея, да го гушкам легнал, да го оставя сам да си играе, за да се умори и да заспи - не помага. Не само, че не се успокоява, ами се превъзбужда и се изнервя. Биберон не ползва. Като пробвам някой път да му дам, го гризе, да си чеше венците. А и сякаш не ми се иска на 5 мес. тепърва да го уча на биберон и после да се чудя как да го отбивам/ Та дайте акъл, как да го излъжа да запива по друг начин, не толкова трудоемък.  Praynig

# 437
  • Варна

И накрая, да ви помоля за съвет. Както писах по-горе, приспиваме се само на ръце. Задължително трябва да съм права и да го разнасям и да се клатя. Каквото и друго да се опитам да направя - да му пея, да го гушкам легнал, да го оставя сам да си играе, за да се умори и да заспи - не помага. Не само, че не се успокоява, ами се превъзбужда и се изнервя. Биберон не ползва. Като пробвам някой път да му дам, го гризе, да си чеше венците. А и сякаш не ми се иска на 5 мес. тепърва да го уча на биберон и после да се чудя как да го отбивам/ Та дайте акъл, как да го излъжа да запива по друг начин, не толкова трудоемък.  Praynig

Милата, представям си какво ти е. Аз като понося Аслан 10 мин и после не мога да помръдна от болки в кръста. Затова и още от съвсем малък се опитах да го свикна да си заспива сам и горе-долу успях, само като е прекалено уморен не става. Мога да ти кажа при нас какво помага-тиха успокояваща музика, комфортна температура (ако е много топло пускам за малко климатика, колкото да разхлади малко), може да му почетеш приказка, не е важно дали разбира думите, важното е да те чува. От много пеене преграквам и звуча по-скоро страшно, затова и много не пея Joy Можеш да пробваш да сложиш твоя дреха, която си носила, близко до него, за да усеща миризмата ти. Махни я обаче като заспи, за да не се оплете в съня си. Най-важното е да го сложиш в леглото още при първите признаци на умора, изтървеш ли момента, отиде 1 час приспиване на ръце (така е при нас). Пробвай няколко пъти да го оставиш да поплаче, като обаче го наблюдаваш и като усетиш, че става прекалено, го утеши. И при нас биберона не е на почит, но виж палеца винаги му помага, той сам си го намира и си го пъха в устата.
Няма да е лесно според мен, аз съм приспивала братята си (имаме 14 и 16 год. разлика с двамата), та си спомням какъв рев беше докато свикнаха да заспиват сами. Това мога аз да ти кажа, трябва да се въоръжиш с търпение и постоянство. Той е още малък и има нужда от гушкане, но пък има нужда и да остава сам от време на време, за да се опознае. Успех, дано намериш правилния начин!  Hug

# 438
Добро утро момичета
За анкетата
1. По принцип нямаме обичай на заспиване - баня, мляко и след това го оставям в кошарата. По някога заспива веднага, но понякога малко играе или си пее и заспива след 15 - 20 мин. От два вчера насам нещо плаче и не иска да заспи. Но не иска и да го дундуркам и накрая пак сам заспива
2. Любим цвят нямам, но забелязвам че дрехите в които го обличам са различни тонове на синьото и на кафявото. Имаме и няколко в зелено
3. Стои най - вече по гръб като играе. понякога се върти като луд по коремче и се връща обратно и пак така. Заспива на страни
4. Има си такива, които харесва повече от другите и се заглежда и заиграва повече с тях. Има и такива, които само ги поглежда и веднага ги пуска.

За захранването още не сме започнали. На 22 сме на консултация и тогава ще си говорим с педито за това. Но тя самата искаше да изчакаме, а не да бързаме. Предполагам че ще започнем в началото на септември

И ако знаете вчера как се скопосах и аз още не мога да повярвам. Стъпих накриво и не му обърнах внимание. В късния следобед глезена ми се наду леко и започна да ме боли. Вечерта вече не можех да стъпвам. Извикахме родителите ми да преспят Алекс, че мъжът ми да ме закара до спешния. И познайте - пукнат глезен. Гипсираха ме. Не съм спала, придвижването ми е трудно. Плаче ми се.  Sad

# 439
Благодаря ви, мами, за отговорите. Тази вечер ще си хапна от тортата и ако успея да кача и снимка ще я видите и вие да се почерпите. Бях чела, че не трябва да се пие никакъв алкохол и за това и не пия, преди си пиех, а да не говоря за кафетата, поне по 3 бр на ден, но откакто забременях спрях всичко. Позволявах си от време на време чаша вини или един път изпих цяла бира, а иначе до чаша се ограничавах. От както родих обаче не пия кафе и алкохол, позволявам си безкофеиново и то много рядко.

За трудното заспиване мога да кажа, че ако бебето от начало е свикнало да се приспива по този начин, с напредването на възрастта и по-трудно ще става. Това, което аз направих е да си го оставя в леглото сам (но бяхме по-малки и само пискаше, още не проявяваше характер), след няколко дена свикна сам да си обръща внимание, сам да се приспива, но когато го усещам, че идва Сънчо му давам биерона, ако е много раздразнителен давам да суче и така се справих.
Педиатърката ми даде съвета, колкото се може по-малко на ръце, да го оставям сам да си играе и сам да заспива, от начало ще мрънка, реве, пищи, но след като няколко пъти види, че няма да го вземе никой се успокоява, след няколко дена би трябвало да привикне. Въпроса е дали родителите биха издържали, при нас таткото все го взимаше и после ела го оправи и добре, че на ранна възраст го направихме, защото бебе на 4, 5 месеца създава трайни навици и е по-трудно да ги променяме.

Приятен и усмихнат ден !!!

# 440
  • София
Tasha  Hug

# 441
  • Ямбол
Да се отчета след консултацията: +680гр / вече сме 7080/ , +2см / вече сме 62/. 
За захранването аз започнах с картофено пюре, правя го по рядко с кърма и давам с лъжичката, добре го приема, след два дни започнах да слагам една две къжички морков към картофа и так сме засега. Но не я насилвам, понякога изяжда 2-3 лъжички, понякога повече, след това кърма. За плескането...няма начин, но го приемам като игра и се забавляваме. И тя се смее много покрай мен. Давам й умишлено сама да си държи лъжицата от време на време , за да усеща , че и тя прави нещо и така й е по забавно. Все още не знае как го гълта това пюре, ама и това ще стане. Иначе като махна лъжицата и си отваря лакомо устата и търси Simple Smile)))

1. Имате ли обичай на приспиване вечер? - баня, кърмене и в повечето случаи е заспала докато яде, в другите е унесена слагам я в кошарата, върти се малко, пъшка, давам биберона и до 5-10 мин е заспала.
2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета? - Ами по скоро не. За съжаление ми се налага повечето неща да са розови, но такива са ни по-голямата част от подаръците. Имаше момент в който вече ми се повръщаше от розово. Нещата които аз купувам са бели, червени, шарени, избягвам само розовата гама. Скоро й купих анцунг - сиво горнище, с бяло долнище. Затова и количкта ми е черно с тюркоазено синьо.. Laughing
3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)? - по гръб, все още не ми се е обръщала.. Sad
4. Имат ли си вече предпочитана играчка вашите мъници? - Не.

# 442

И накрая, да ви помоля за съвет. Както писах по-горе, приспиваме се само на ръце. Задължително трябва да съм права и да го разнасям и да се клатя. Каквото и друго да се опитам да направя - да му пея, да го гушкам легнал, да го оставя сам да си играе, за да се умори и да заспи - не помага. Не само, че не се успокоява, ами се превъзбужда и се изнервя. Биберон не ползва. Като пробвам някой път да му дам, го гризе, да си чеше венците. А и сякаш не ми се иска на 5 мес. тепърва да го уча на биберон и после да се чудя как да го отбивам/ Та дайте акъл, как да го излъжа да запива по друг начин, не толкова трудоемък.  Praynig
При нас е същата работа! Знам, че трябва да се преборя преди това да е станало траен навик, но не знам как! Понякога е толкова уморен, че гушна ли го и се отнася, сам обаче не ще!

# 443
Tashaspoko  Hug Да се оправяш по-скоро!

# 444
  • Стара Загора
Добро утроооооо Hug
Благодаря на всички за пожеланията!Да ви се връща на вас и на семействата ви Hug  bouquet

Сега да се включа за анкетата
1. Имате ли обичай на приспиване вечер? -имахме:в 20ч баня,масаж,кърмене,заспиване на гърда и хоп-в кошарата към 20.30-21ч,след това ми се буди чак към 00-01ч.От две-три седмици,обаче,като направим ритуала заспива само за час и после чаак в 23;30 заспива с голямо реване. ooooh! Нямаме помощни средства като залъгалки и биберони-само на мама цицито помага.
2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета?-ами май розАво  Blush
3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)?Не знам,честно казано.От две седмици се научи да се обръща по корем,но като полежи малко така и започва да пищи,така че предполагам това не и е от любимите,въпреки,че непрекъснато така се обръща.Явно просто и е интересно.Иначе най-лесно заспива на една страна,преметнала ръчичка върху очичките си,докато се кърмим.
4. Имат ли си вече предпочитана играчка вашите мъници?-не

Таша, Hug скорошно възстановяване ти желая,миличка!

За захранването-малката определено още не е готова,но да си призная и аз не съм. Whistling А за кърменето-не съм си поставила за цел да я отбивам на определена възраст-сигурна съм,че ще разбера,когатои двете сме готови,но определено няма да е скоро.Толкова ми са мили тези моменти Heart Eyes
И накрая за обеците-на мен ми се иска да изчакаме да порасне и сама да си реши иска или не иска.И на мен като на Маринелка няколко пъти ми дупчиха ушите и все с проблеми след това-още и още не мога да нося какви да е обеци.Но и не ми се струва голяма загуба-не обеците правят човека Peace Таткото обаче се опитва да прокара идеята на годинка да ги дупнем,ще има пак борба  Whistling

# 445
Taша, съжалявам за случилото се  Hug Да се възстановиш възможно най-скоро ти желая!

Мами (вече забравих кои точно бяхте), благодаря за идеите за "прането" на музикалните играчки със сода и замразяването във фризер - не ми бяха известни и ще ги опитам как действат на практика, а  периодично  (на по-големи интервали) обаче ще си ги пера с извадени механизми, защото за мен друго си е да минат през вода.

И няма нищо по-красиво от това майка да приспива бебето си (е - само едно е по-вълнуващото - да го кърми, естествено), така че не разбирам какво толкова някои мами се стресират от това. Ако заспива само детето - супер, но ако има нужда от помощ (както е нормално за повечето бебоци), не подхождайте към това изнервено, като към тежък физически труд (дори и детето ви по-трудно да заспива), а като нещо блажено и обгрижващо малкото ви детенце да си почине по най-здравословен начин - заспало именно в прегръдката на мама. Затова намерете най-удобната поза за вас, с желание отделете време за приспиването, не гледайте трескаво часовника, когато нещата не се получават веднага.

Не бих продупчила толкова рано ушите на Марио, ако беше Мария Wink

# 446
  • Варна
Tasha, съжалявам много за това, което ти се е случило. Скорошно оздравяване ти желая!   bouquet

Аз имам следният проблем (от около 2 седмии): бебо се научи да се обръща от гръб по корем, прави го за секунди, даже и така започна да заспива. Проблемът е, че когато се нахрани е толкова енергичен, че не мога да го държа в шезлонга му. Слагам го върху юрганче на пода и като започне едно търкаляне и опит за пълзене... И резултатът е повръщане през 1 мин, по много мъничко, ама все пак. Лигавниците не помагат, нищо не помага. Знам, че решение няма, освен да пера всеки ден и да не се оплаквам. Всъщност е проблем само защото знам, че за него не е хубаво да лежи по корем веднага след ядене. Но то луд умора няма, как да го спра  Joy

Днес реших да забравя за малко плодовите пюрета и да опитам с картофено, разредено с кърма. Като за начало ще купя бурканче, не ми се иска да му давам купешки картофи, не ги знам какви са... Купихме много сладки лъжички, които сменят цвета си ако храната е много гореща (засега няма да използаме тази "есктра", но ги пробвах: като ги мия с гореща вода наистина цветът избледнява  Rolling Eyes). Аслан хареса да си играе с лъжичката, поне да свикне с нея...

# 447
Здравейте момичета:)
По въпросите:

1. Имате ли обичай на приспиване вечер? - да, с цица в уста:)
2. Имате ли любим цвят, в който обличате вашите бебета? - с баткото все червени му купувах, но сега  нямам любим цвят;
3. Каква е любимата поза на вашето бебе (по гръб, по корем ...)? - върти се във всички посоки;
4. Имат ли си вече предпочитана играчка вашите мъници? - има си няколко любими дрънкалки.

Днес ставаме на 5 месеца;) От няколко дни насам си дава ръчичките за гуш Heart Eyes
Все още не сме се захранили, само на кърма сме. Оня ден му дадох да смуче краставица, е, голям рев като му я махнех. И диня вчера му дадох да смукне, но с венците отхапа малко парченце, та цялата се разтреперих, докато го изплюе.
Плюшените играчки ги пера на 30 градуса в пералнята, но и идеята с фризера и със содата ми хареса Peace
Tasha, много неприятно Confused, бързо оздравяване ти желая Hug
За отбиването - не съм си определяла срокове. Надявам се да стане плавно и постепенно, докато се откаже бебчо. С баткото се кърмихме 9 месеца и той самичък се отказа.
Хубав ден на всички Hug

# 448
Здравейте момичета!
Весето благодаря мила!
Някога се смях на майка че не си празнува рождения си ден, но май и аз отивам на там.
Вчера отидох в ДМ и си накупих разни работи с намаления по случай РД, и това беше празника, о да, отдавна имах нужда от тов тел, вчера го получих.
Мами, може да ми е много тъп въпроса, но аз много се пазя, от както кърмя и искам да ви попитам
 Утре свекито ми има Празненство по случай юбилей, дали ще мога да хапна от тортата, която е с бишкоти, напоени с мляко и бейлис с малко нес кафе. Аз кафе не си позволявам да пия, алкохол какъвто и да е също. Моля дайте някакъв съвет едно парченце дали ще е проблем  newsm78 ???
Аз ям всичко, пия всичко (освен твърдия алкохол) чела съм много по въпроса и мисля че силно преувеличено това със забранените храни.

Цитат
Да ви се оплача от моя "приятелка"-вчера на един детски рожден ден в разгара на партито за малко да и налетя на бой.Е тази жена не спря,"ЛЕЛЕЕ ама сте на пет месеца и не пиете вода, и не си захранила, ама поне сокче дай то с сок не се захранва айде не си излагай, Иве поне плодово пюре му купи на това дете ,то не може така трябва да, познава нови вкусове."
Аз я отрязах ,че аз съм му майка и още поне месец ще я "мъча " на кърма и с риск да я "уморя" от глад и жажда друго няма да и дам!
Надявам се ,че ще ме подкрепите !Само  като се сетя ,колко от вас се изцеждаха с недеждата да засуче бебока,колко от вас с нежелание дохранваха с АМ.
То затова ще си кукувам сама вкъщи и ще си дивея.Просто не мога да слушам вече с търпение такива насърчения и съм готова да защитавам КЪРМЕНЕТО с риск да звуча просташки!  Crossing Arms
Според мен просташки звучи приятелката ти, за да се отървеш от такива съвети, първо трябва да си сигурна че правиш най доброто за детето си, второ когато чуеш такъв съвет не се ядосвай а се опитай да разбереш "защо". Освен че да свиква с вкуса на сока, какъв друг аргумент изказа приятелката ти за да те убеди, защото за мен "трябва" не е аргумент.

Цитат
мисля да е смесено. Кога ПЗ, кога бейби лед... То и аз не смятам, че постояннното протягане към моята храна е достатъчен показател за захранване. Просто така се случи, че бях в настроение, не е безбожно рано и реших да му дам да пробва.
ena4, не мисля, че е съвсем готов за захранване. Има още какво да се желае. Например може да се научи да сяда  Simple Smile . Като писах, че съм го захранила, това не е точно това, което може би си преставяш. Просто му предложих микродози храна, за да видя до колко е готов. Понеже показва доста от признаците за готовност(не само активни опити да ми катурне чинията). За по-редовно захранване ще изчакам да може да сяда.
В този ред на мисли и аз в четвъртък дадох една лъжичка пюре от патисон, нали правя консервации, затворих няколко бурканчета, остана количество което не е достатъчно да затворя в буркан, затова го дадох на батко да го изяде, Хането така внимателно гледа батко си, че реших да дам една кафена лъжичка.
Изяде я с удоволствие, но аз не мисля да продължавам да увеличавам или да давам някак целенасочено движейки се по пътя на захранване. Понеже искам да съчетая няколко метода Бейби лед+ класическото, може би даже + педагогическото, в зависимост кога кое мога да дам.

# 449
  • Бургас
Таша, много неприятно  Sad Дано бързо мине (колко време трябва до стои гипса?)
Относно дупките на ушите - майка ми няма такива и затова сигурно и аз чааак на 20 г. реших да си ги пробия и... припаднах  Crazy  Не знам защо -не бях яла, а беше жега, а и ми стана гадно от пистолета.

Общи условия

Активация на акаунт