???
)
)
,все едно да дадеш десерт преди основното ядене 
аз май го свикнах на ръце 

Уж се чете, а пък накрая ....... А бе момичета, защо всички очаквате едва ли не идиалистична картина. Как майката приготвя пюрето, а детето весело и доволно го изяжда.
Също както рекламите в които бебетата никога не плачат дълго, не са сополиви и мрънкащи и майките винаги изглеждат перфектно.
Няма такъв филм, и ще плюят и ще блъскат лъжицата и всичко ще е в пръски от пюре. Приемете го и ще ви бъде много по лек живота. Не ги насилвайте, най много да си докарате едно т.н. злоядо дете. Не защото то е такова, а защото вие сте го направили такова. Замисляте ли се че като плюе то може още да не е готово да яде нещо различно от мляко.
Не всички бебета са едновременно готови за това. Едни са по рано, други по късно. Оставете ги те да решават дали искат а не вие, и ще ви е много по леко. Хубаво е че сте се подготвили с хубави прибори, не се тревожете няма да останат неизползвани. Но не забравяйте да се запасите най напред с ТЪРПЕНИЕ. ДЕТЕТО ВИ ИМА НУЖДА НАЙ ВЕЧЕ ОТ ТОВА. 

много си е добре детето не го тормози
)
Има лъвчета, хипопотами, кученца... Маймуните обаче си остават най-харесвани
Очаквах много по-зле, но тя съвсем като голям човек отваря устата като види лъжицата, аз затова и започнах - когато беше болна и давах Смекта с лъжичка, а тя отваряше устата като я види иначе мислех да чакам до 6м, но това ми подсказа, че мога да почна. 

Препоръчани теми