МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 484
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Хай гайс  Joy

За църквите
- в Ловешките не съм проверявала как е, но в неделя бях в Троянския Манастир и видях, че таксата е 52лв. +бутилка вино+бутилка олио и разни други неща пишеше,но не обърнах внимание,тъй като бяха от типа на кърпа, пита, дрехи ей такива.

Весето- отминава ли болежката?

За пюретата - струва ми се нелоялна конкуренция и искрено се надявам, че е така. Много бих се потрудила да осъдя компанията, ако попадна на подобно нещо - все пак се отнася за бебета...

За столчетата - аз клоня към Чико Поли Меджик,но не съм твърдо решила още де...

Момичета,я пуснете снимка на тоя жираф Софи,че ми стана интересно (ако ви е удобно де)

И не на последно място ЧЕСТИТО СъС ЗАКъСНЕНИЕЕЕЕЕЕЕ НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ

# 631
                                                Добро утро, мами!
                                                 Coffee Coffee Coffee
 Първо да се отчета от днешната консултация. Моята дунда е станала 9 кг. и 65см. Боцнаха и крачетата с третия прием ваксини. Милата плака за кратко жално- жално, а сега спинка.
 Вече и аз се замислям около захранването и с какво да бъде. Александър захраних с готово пюре, но сега вече клоня да бъде домашно сготвено. Поне няма да се тюхкам за стъкла има ли, няма ли, и най вече ще избегна това да няма рапично олио. Аз не консумирам и семейството ми, следователно не искам и децата ми да го ядат.
 Елица все още не седи на дупето сама, голям интерес има към храната ни, но ще изчакам още 2-3 седмици.
 Аз имам едно столче за хранене от Александър останало, на Бертони е, и мога да кажа, че не е удобно. Това само като инфо за мамите, които се колебаят какво да вземат. Моето мнение е, че колкото по- просто е то, толкова по- функционално и удобно ще бъде на детето, а и за мама.
  katilias , дървеното столче ми допада много, като модел и дизайн. На Икеа ли е?
  veset0 , скорошно възстановяване Hug
За кръщението, Александър го кръстихме в една църква в Плевен- "Света Троица", когато беше на 9 месеца, и съм много доволна. Не си спомням дали сме плащали някаква такса, само за хор- 20 лв. Сега живот и здраве искам и Елица да я кръстим пак там.
 А тези такси, за които пишете мами от порядъка на 150 лева, официални ли са, т.е. обявени, или просто по толкова си искат поповете?
  Макар и със закъснение Честит имен ден и празник!

# 632
В съседния град има изложен ценоразпис,но тук при нас няма...Взима си попа според хората  Close
Пък относно хор...к'ъв хор:) пеят попа и попадията  Mr. Green и за това удоволствие накрая плащаш близо 200 лева...На нашата сватба точно 200 платихме
Относно моите болежки...не боли толкоз вече,но немога да понасям дрехи отгоре и сутиена само с една презрамка го слагам(херпеса е от над гърдата от едната страна,от къде минава презрамката на сутиена) и нося само по-широчки дрехи..потници немога,че и тях не понасям...

# 633
Маринелке, ето го Софи жирафът:

Жени, столчето не е Икея, ние тук си нямаме на нашия малък остров, от един от универсалните магазини си го купих, казва се Hauck Alpha highchair или поне така пише на кутията, беше някаква промоция - с калъф и доставка до дома за 100 долара. Дизайнът му е подобие на много известният стол на Stokke - tripp trapp, ама аз 400 долара за стол няма да дам.
Днес цял ден бяхме навън, прекрасно беше времето, София спа в количката, носих я на гърба си, играхме си с кучето, Александър не спря да се катери по пързалката, която баща му му направи тази неделя. Сипахме си по чаша червено вино на вечеря.... Животът е прекрасен

# 634
Нещо сме много слабо активни днес. Whistling
Я да ви питам две неща да раздвижим темата:
1. Знаят ли си имената вашите бебета? Simple Smile Аз не съм сигурна, защото всички я наричаме с разни умилителни имена , а брат и постоянно и казва "бубка" Laughing, та Ева може да реши , че това и е името. Mr. Green Пробвах да и извикам на име и се обръща, но и "табуретка" да кажа с подходящата интонация- пак се обръща. Laughing
2. Мислите ли, че сте добър родител? Аз напоследък все това се питам, относно синът ми, че той е вече в по-интересна възраст и вероятно правя грешки  във възпитанието. Thinking Понякога мисля, че съм прекалено строга и после съжалявам за това.

# 635
Жени -брех брех,браво за мерките и теглилките

Катилиас- симпатично изглежда жирафа,ама за тия пари не мисля,че си заслужава...

1. Знаят ли си имената вашите бебета? ДА,но понеже аз и казвам само Анастасия тя знае това име и като кажа на някой близък (последно беше с майка ми), че си знае името те почват "Ани,Ани" - съответно тя не се обръща и аз като кажа "Анастасия" те решават, че е заради гласа ми.

2. Мислите ли, че сте добър родител?
Първите 2-3 месеца бях сигурна, че не мога да се справя с нея. После придобих малко увереност, която обаче сега родителите ми се опитват да ми скапят - постоянно ми повтарят, че тя е разглезена, че само съм бъркала във възпитанието и съм щяла да страдам и т.н. и т.н. Та вече не знам какво да мисля и вярвам...

# 636
  • Бургас
katilias , отново много позитивен пост   bouquet
Жени, браво на теб и на малката  Peace
1- ви въпрос
Преслав май още не си знае името. Ама той баща му го нарича с 1000 имена, то детето се обърква  Laughing
2-ри въпрос
Стремя се да съм добър родител. Много е ново за мен това, дори ми е странно как изведнъж попаднах в друга среда - сред други родители... Досега сякаш не съм общувала с такива  Rolling Eyes Относно самото дете - аз винаги съм имала общ език с децата, надявам се да е така и с моето собствено.

# 637
Гу!  Crazy  

По-късно ще пусна снимки на покупките.

А относно въпросите мисля, че все още не си знае името, но пък май се разпознава в огледалото. А относно родителството ДА, мисля ,че съм добър родител. Може би защото всичко става по-лесно когато нямаш изградена представа - кога ще седне, кога ще излезе зъб , кога ще проходи и т.н.
А пък и нямам излищни терзания. Каквото ме интересува се информирам. Не си изграждам мнения или представи. Не си давам зор да бъда перфектната майка, аз се опитвам да бъда добра майка за моето дете. Мисля , че досега не съм допускала грешки, а и ако допусна за вбъдеще ще гледаш бързо да бъдат поправени.Гу!  Crazy  

По-късно ще пусна снимки на покупките.

А относно въпросите мисля, че все още не си знае името, но пък май се разпознава в огледалото. А относно родителството ДА, мисля ,че съм добър родител. Може би защото всичко става по-лесно когато нямаш изградена представа - кога ще седне, кога ще излезе зъб , кога ще проходи и т.н.
А пък и нямам излищни терзания. Каквото ме интересува се информирам. Не си изграждам мнения или представи. Не си давам зор да бъда перфектната майка, аз се опитвам да бъда добра майка за моето дете. Мисля , че досега не съм допускала грешки, а и ако допусна за вбъдеще ще гледаш бързо да бъдат поправени.

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 17:31 от Penmar

# 638
Оооо забравих да почерпя! :* Днес ставаме на 6 месеца. Grinning Колко бързо лети времето. Cry Уж вчера родих :>

# 639
Здравейте мами! wavey
Отдавна не съм писала,че не ми остава време от разходки.Пък и снощи се върнахме от море.Топнахме крачетата на Мартина и тя се изкефи и взе да се плицика.Да ви се похваля май скоро ще започнем да пълзим.До сега се движеше,но много смешно защото активни бяха само краката ,а всичко останало ореше по леглото.Сега вече се изправя на колене и ръце и се клатушка като костенурка и се движи напред и назад и със засилка на краката се изтласква доста на далече.Голям майтап е . GrinningОсвен това си открихме краката и вече ги пробвахме на вкус. Laughing Laughing
Относно това дали си знае името не мога да кажа със сигурност защото освен него използваме и умалителни и др.Обаче определено знае,че я викаме/защото се подсмихва/ ,но друг е въпроса дали ще се обърне.Прави го когато тя реши.
А дали сме добри родители,това тя ще  го каже като порасне, но се стараем да бъдем такива и мисля,че за сега се справяме. Heart Eyes

# 640
1. Знаят ли си имената вашите бебета? - Абсолютно ДА....когато и викна"Ванеса", веднага се обръща към мен и ме гледа така,сякъш чака да и кажа нещо...
2. Мислите ли, че сте добър родител? Това ще го разберем като порасне.Надявам се да съм...Тя е моят живот и за нея всичко давам

# 641
Здравейте, момичета!  Simple Smile

Относно анкетата:
1. Знаят ли си имената вашите бебета? - ами мисля, че да Wink
2. Мислите ли, че сте добър родител? - на моменти смятам, че се справям, но има моменти, в които си мисля, че хич не ме бива. Времето ще покаже Wink

Penmar, къде Lc Waikiki имат магазин тук? Аз ги харесвам, но съм ги виждала само в Турция Simple Smile

Искам да питам за столчетата за колата - какви сте си избрали и какви ползвате, за тези с по-големи дечица? Това, което е в момента, към комбинираната количка хич не го харесвам - все ми се струва, че е много сгъната и адски много запарява. Слагам памучна пелена отдолу, но на тези жеги не става. Та все някак ще го изтърпя, но искам за следващото, което ще се ползва по-дълго време да е хубаво и с добра материя, та ще се радвам, ако дадете съвети   bouquet

# 642
Здравейте. В градината имам хубави тиквички и се чудя дали да захраня малката с тях. Какво е вашето мнение? Ако някой знае ще чакам да ми напише как да ги приготвям, докато ги има. След това мисля да захраня с домашни картофи и моркови. Купила съм и готови пюрета, но ще ги давам като започне да изяжда по- голямо количество.

# 643
  • София
Привет, момичета!

1. Знаят ли си имената вашите бебета? Виктор си знае името. Като му викна и се обръща веднага.
2. Мислите ли, че сте добър родител? Надявам се.

# 644
Здравейте. В градината имам хубави тиквички и се чудя дали да захраня малката с тях. Какво е вашето мнение? Ако някой знае ще чакам да ми напише как да ги приготвям, докато ги има. След това мисля да захраня с домашни картофи и моркови. Купила съм и готови пюрета, но ще ги давам като започне да изяжда по- голямо количество.
ако ще захранваш с пюре, белиш, вадиш семките, режеш, вариш ги във вода или на пара,пасираш.

Общи условия

Активация на акаунт