164та немска дъждовно-минорна тема

• 31 349
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
И аз съм решила да не го насилвам. Когато, тогава. Ако го питам си казва дали има или не. Но иначе не се сеща...
Обаче много са хитри това децата, да знаете... Схвана схемата, че като каже АКО го събличам и сега само това повтаря, за да стои гол... И кима утвърдително с глава Laughing Явно си отглеждаме ексхибиционист...  Grinning

# 466
Поизчерпали сте темата с пампите, ама и аз да изохкам.
И аз съм на принципа на ненасилствено махане на пелените след 2-та годинка. С момчетата процедирах така - когато реших че са готови (към 2 г. и 2-3 месеца) просто свалихме памперса, сложихме гащи и след 4-5 дена усилено ходене след детето, питане "пишка ли ти се" , бърсане и пране , свалихме дневния памперс, след месец-два свалихме и нощния.
Хм, сега като опитна майка реших, че това лято ще ползваме същата система с Ани и ще свалим пампата бързо. Нали момиченцата били по-напред и т.н. Ооообаче - ината на щерката не бях включила в сметката. Знае чудесно какво и къде се прави, но отказва да се обажда за пиш или друго и категорично си иска пампата. Понякога иска на гърне или на детската седалка за тоалетна, но рядко. Пробвах разни хитринки по въпроса, щерката е умница и не се поддава на манипулации.
Напоследък покрай многото проблеми, съм оставила този проблем на самотек. Сили нямам и с това да се занимавам, най-лесно ми е да сменям пампи.
Като се приберем в ДЕ ще имам 3 месеца само с нея преди градина, ще свалим пампата. Просто трябва спокойствие и пълното внимание на родителя.
Това лято се налага да съм добра дъщеря, но много лоша майка. Нямам избор и страдам от положението, но не мога да огрея навсякъде качествено.

# 467
Момичета,декември -януари идваме и ние в Германия,мъжът ми пак ще ходи в началото на септември и ще търси квартира.Днес ще ходим да направим някои документи и преводи,и да се запиша на шофьорски курсове.Малко ни е трудно да разберем какво пише в сайта за имоти,бихте ли ми обяснили за "варммите" и "небенкостен" ?

За памперсите момчетата бързо ги махнаха някъде на 2 години бяха,госпожите в яслата ги наглеждали дали се изпускат на обедния сън,и там на място покрай другите деца ги махнаха.Сега само да им покажа памперс,почват да крещят и да бягат,не им харесвало.

# 468
бихте ли ми обяснили за "варммите" и "небенкостен" ?
Warmmiete = Kaltmiete+Nebenkosten
Небенкостен включват парно, вода (топла, студена и одходни води), разходи по общите части на къщата (осветление, почистване, поддръжка и т.н.), смет, данъци, застраховки, домоуправител и още някои други неща, според това какво предлага сградата, в която е жилището.
Варммийте е крайната сума, която ще плащате всеки месец, плюс евентуално гараж или паркомясто, ако ползвате такова...

# 469
Не исках да превръщам в темата в пеленаческа  hahaha, но някои мнения просто леееко ме подразниха  Rolling Eyes

Защо не кажеш какво те е подразнило?

# 470
Не исках да превръщам в темата в пеленаческа  hahaha, но някои мнения просто леееко ме подразниха  Rolling Eyes

Защо не кажеш какво те е подразнило?
Категоричността, че някой знае по-добре от теб, за твоето дете, как стоят нещата и раздава правосъдие с лека ръка.
Като сестрата в клиниката, на която като и обясних, че не иска да седне в гърнето и да пишка там ми заяви с назидателен тон, че това е въпрос на възпитание.

Сбъдваща, дано изпитанията при теб скоро да приключат с добър край!

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 10:13 от Шанта

# 471
Не смятам че имаше каквато и да е категоричност, всички казаха че децата махат памперсите след 2 год. възраст. Никой не е говорил за изтезания, нали?

# 472
Привет на всички.Имам няколко въпроса свързани с немскя ибей.Харесах си доста неща и предполагам принципа е като в английския.Да не ви разводнявам темата, ако на някой му се отговаря моля да ми пише не лични.  bouquet

# 473
Милими, има си цяла тема за ибей. Немският не се различава от английският.

И аз слагам точка на темата за памперсите, Бискара ти не ме разбра, но карай, няма значение.

# 474
  • в сърцето на един мъж...
Абе махат ги след 2 години, ако децата искат да ги махнат. Сори, ма аз не съм цербер, да не говорим, че това търчане с парцала и стресиране на детето, щото мама е нервна хич не ми е по сърце. Стана, когато и двамата си решиха. С баткото го бях махнала, почти беше ок и се разболя зверски - тече отпред, отзад, няма никакъв шанс да остане без памперс. И в крайна сметка го върнах, защото детето беше зле. Това ни коства още една година усилия в махането. Да, ама сега и двамата са без, не са стресирани, казват си всичко и даже се забавляват с ходенето до тоалетна. Спестих си нервите и проблемите.
Сбъдваща, понякога има моменти, в които избираме по-малката злина. Не се обвинявай, правиш това, което е нужно за момента Hug Дано мама се оправи скоро и бързо!

# 475
Народе махайте памперсите когато можете по рано, 4е не zнам колко ви се стресират децата от това, но ако zнаете в колко мръсна околна среда живеят zаради беzраzборно и недостатъ4но обосновано полzване на какви ли не екстри ... всяко салам4е в плик4е (zа да ни е под ръка), всяко мърдане до супермаркета в кола (zащо да се товаря с продуктите на колело ), вяко дупе в пампа до 5 г. та да не го стреснем ... После zащо толкова деца имат астма  newsm78

# 476
Жабо, ква е връзката на памперса с астмата? Shocked

# 477
Жабо, ква е връзката на памперса с астмата? Shocked
zам/рсяването на околната среда

# 478
Милими, има си цяла тема за ибей. Немският не се различава от английският.

И аз слагам точка на темата за памперсите, Бискара ти не ме разбра, но карай, няма значение.

Разбрах те, и не съм на по-различно мнение от теб.

Гея, никой не говори за инквизиции, все пак родителите носят отговорност за децата си.
И на мен не ми харесва когато се експериметира с деца, но ето че и това съществува - и майките не им е дори неудобно да си го признават. Свят шарен, хора разни.

# 479
Ох, де го чукаш, де се пука ooooh!

Бис, в България поне, майките прибягват буквално до инквизиции, за да махнат памперсите, за да може децата да са готови за детска градина. Има си и по-леки и по-малко стресиращи начини това да стане. Вярно е, че носиш отговорност за децата си, но пък и не е нуждо да се изнервят и едните и другите, мисля Peace

Общи условия

Активация на акаунт