164та немска дъждовно-минорна тема

• 31 309
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • Немция
Котева, котето/у4еник е сладур голям. Grinning Има вид на по/голям, а не на пьрвокласник. Да му вьрви по мед и масло в науките. Wink
Какви са пьрвите впе4атления от школОто?

Относно работата - една жена трябва да има професия, с която да може да се издържа сама. Дали ще работи като има деца си е нейно решение, но професията е задължителна.
Сьгласна. Имам кошмарен пример с моя приятелка, 4ийто мьж млад и zелен zагина при zлополука и тя остана сама с малко дете Cry.... За Щастие има добра професия, която поzволява да се иzдьржат от нея.
Или пьк моята сьседка, която на младини е овдовяла с две деца под мишница, а дотогава по4ти не е била работила....

Последна редакция: вт, 23 авг 2011, 14:27 от .bibitka.

# 601
  • в сърцето на един мъж...
Коте, много е хубаво голямото Коте! Да му върви по вода и да ви радва много!
И на мен не ми е все едно. Не съм супер амбициозна, но при родители с по две висши, дядовци и баби висшисти, ако усетя, че мързела е причината и аз не бих го оставила на самотек. Като се изучи, като си сложи кетапа в джоба, като започне сам да вижда и да се ориентира в живота, да си прави каквото иска. Тогава вече няма да е моя отговорност дали работи или не.

# 602
Мен лично ми е все тая какви ще станат като пораснат. Важното е аз да съм направила каквото трябва, пък да става каквото ще.
Ако го виждам, че е умен и има потенциал, ще го бутам и натискам да учи до откат. Заради мързел да ми остане посредствено образован - няма да го бъде.
Aaaaaaaaa, дай да се разберем. Ако има потенциал и го(я)  мързи, ще гоня до дупка. Просто оставям нещата да се покажат сами. Засега поне мързела на мен не ми е проблем. Виж липсата на концетрация ми е мор.  Crazy

Коте, както му е пълна фунията, така и тетрадките да са му усмихнати!

# 603
коте хубав първокласник   bouquet
иzлеzе май, 4е тук амбициоzни майки няма  Sunglasses
моето бейби иzкара някакъв вирус с Т , и сега като се махна Т се иzрина ужасно ... според докторята било от темп. и не било шарка . страшно нямало ... ама бейбито е в ужасно настроение и ме побърква в таzи жега  Close

# 604

Да се чуди човек защо тогава има такива жестоки дискусии около образователната система  Laughing

# 605
  • Primum non nocere !
коте хубав първокласник   bouquet

Има! Аз! Sunglasses

Има много деца , умни с потенциал, надарени от бога, но с посредствени родители, оставящи ги на самотек. Резултата - хора не добре реализирани в живота.
Има деца, не толкова умни и талантливи, но с подходящата помощ и насоки, съвети/ без кютеци, разбира се/ , се реализират в живота и са успешни. Това е и моята амбиция.
Защо детето ми да стане бачкатор,зидаро- мазац, добре де- фризьорка,  като може да печели по 100 и повече евро на час.

Много е сладко малкото Коте! Да му върви по- вода!

# 606
На добър час на първолаците!

Писано, котето е неузнаваемо пораснало! Таз година шестици, догодина - седмúци! Hug

И аз от понеделник съм горда мама на ученик. Дребното и то опатка една фуния със сладости, мисля, че и един стик лепило бе облизан. Снимки - като майка им се съвземе от купона.  Grinning

Здрасти, мацки, как го карате "лятото"?

# 607
Какви са пьрвите впе4атления от школОто?

В събота беше тържеството по случай първия учебен ден. Бяха се постарали с украсата, приветствията бяха умерено дълги, така че да не отегчат децата имаше изпълнения на училищния хор и танцовия състав. Първолаците се zапоzнаха с кланата си, която ги заведе до училищната стая и проведоха един учебен час. Общата констатация е, че родителите се вълнуваха повече от децата (аз не правих иzклÜчение).
В понеделник беше първия учебен ден и протече доста хаотично. Родителите влачеха чантите, пълни с всички учебници, тетрадки, папки, учебни помагала, материалите по иzобраzително, торби за спорт и най_вече сънливите първокласници. В края на учебния ден половината снаряжение обратно вкъщи и вечерта пак в училище защото имахме родителска среща и нагледно трябваше да ни обяснят кое по какво и за какво служи.  След родителската чантата олекотя значително, т.к. повечето неща оставихме в училище и така успях без жертви да я завлека до нас.  Останах с добри впечатления от класната, млада и амбициозна и за първа година класен ръководител. Първокласника все още е с неизяснени чувства, харесва му учителката, класната стая и приятелите му от детската с които са заедно в един клас, но му е скучно да пише домашни и е много недоволен, че времето за телевизия е значително намалено.
В този дух да си призная, че не ми е беzраzлично в какво училище Ще продължат децата ми и определено Ще настоявам да продължат образованието си. Когато станат достатъчно zрели и отговорни и мотивирано ми се обосноват, че ги правя нещастни, инвестирайки в тяхното образование Ще ги оставя да следват сърцето си Mr. Green

ПП. трогнахте ме  Hug Hug
Попътен вятър на Алекс и Марти  Hug

# 608
Мамун "лятото" в наШия вилает отиде на куково лято, таzи година се очаква бум на оси и антидепресанти. Аz си имам вече друго "zабавление" и не мрънкам по въпроса Mr. Green Вместо артрит ми иzлеzна една пъпка на геzеса, която ако до четвъртък не се повлияе от терапията АБ + компреси Ще ми сцепнат оперативно.

# 609
Ех котаранке, не ти е скучно  Sad Стискам палци за АБ  Praynig  

При мен пък се видя една сянка около импланта и днес отивам на ДВТ, да се види на какво се дължи. Ако тярбва да ми махнат импланта, ще се гръмна, честно  Twisted Evil

Попътен вятър и на Алекс!   bouquet

Поздрав! Cry

# 610
Догодина  9е има много първолаци  Wink
И аz раzбира се 9е гледам да си пи 8е дома 8ните, да си у4и уроците, да ходи на у4или 9е и пр. не 9а и да си продължи обраzованието. мен просто ме иzумяват силни ракции сре9у системата, която не стои приведена с бяла кърпи4ка на къката и раzстлала 4ервен килим ... ами си поzволявала да дава препоръки и можело да иzкаже някаква критика например  Rolling Eyes
теzи деца как  9е се нау4ат да се борят zа не 9о?

Последна редакция: ср, 24 авг 2011, 10:18 от jabata_

# 611
На добър час на първолаците Simple Smile
Ние имаме още 3 седмици ваканция Party

Как сте, дами? Сгряхте ли кокалите малко? Wink Събирайте топло и слагайте в буркани, че по-нататъка пак ще затрябва Simple Smile
Нямало топло в ДЕ, а?  Wink При нас цяла седмица има (почти) египетски жеги, а аз успях най-накрая да си използвам вентилатора по предназначение, но и той не смогва понякога...в такива моменти се сещам защо всъщност повече обичам "истинското" немско лято Mr. Green

# 612
При нас валиииии.......още снощи, през нощта се събудих от гръмотевиците  Crazy но си е пак така задушно  Crossing Arms

Бибс, вие тук ли ще останете останалите 3 седмици или ще ходите на море и вие?

# 613
Здравейте момичета.
И ние сме си вече тук. Трите седмици ще сме си в нас. Два дена водих Вики на  басейн, но днес вече ще сме си в къщи. Имам едно ходене до градът където работи мъжо и това ще е . Ще се спрем малко, че ми омръзна. Иначе и при нас е досат горещо, но в сравнение с предните два дена днес е по добре. Само където снощи ториха с оборски тор и е ужас от миризми из въздуха.
Попътен вятър на всички първокласници. На останалите по голем идечица също.
Котето е много хубаво.  Hug
Казвате , че много малко деца отиват в гимназии. Тази година класът на Вики е само от 15 деца. Идея си нямам как ще са по нагоре децата, но тези които аз познавам са доста будни. Имаше деца които не се справяха и следователно останаха.
Имам един въпрос. Какви трябва да са оценките за кандидатстване в гимназия и реал. Интересува ме дали се взема средноаритметично или не.  Какво ниво и какви оценки трябва да се подържат за да си останеш в него училище.
Другото което щях да питам е какво се учи по английски в трети клас. Знам, че започват с оценки по всички предмети и ми е интересно.
Това е от мен. Лек ден на всички.

# 614
Бибс, вие тук ли ще останете останалите 3 седмици или ще ходите на море и вие?

Ще ходим, тази година се решихме на една по-различна почивка от предишните години. Комби-активно-пасивна- морско-планинска Simple Smile с кола.
първо 5 дни Австрия- северен Tirol, след това продължаваме надолу към италиянскто море (източно от Венеция), там 6 дни и, живот и здраве, в неделята преди първия учебен ден трябва да си пътуваме обратно Crazy Надявам се повечето екскурзианти да не са толкова луди като нас, да се прибират в 59тата минута, а да си тръгнат културно в събота, за да няма много задръствания Praynig

Беше обаче голяма драма търсенето (по морето, не само Италия)- всичко свястно е асгебухт, а останалите на безбожни цени Crazy. Този хотел имаше свободна стая едва от 5.09., затова минахме на комбинирания вариант, защото ми писна да търся вече, а не ми се правеха експерименти с качеството...
Догодина вече ще се вземем в ръце и ще бухваме културно още през март, като нормалните хора Mr. Green

Последна редакция: ср, 24 авг 2011, 11:14 от Biba Sparrow

Общи условия

Активация на акаунт