Трудно проговаряне -тема 4

• 82 241
  • 720
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Bluevelvet , много се надявам да не се откажеш от темата. Винаги добавяш материали на първа страница, които много помагат на всички. Харесвам и страницата ти във ФБ. Все пак се радвам, че имаме такъв специалист във форума, от когото толкова много съм научила.   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Съгласна   bouquet  bouquet  bouquet

# 706
  • София
И аз, и аз си преглеждам разни неща от страничките на Bluevelvet и във фейса и в Пикаса  Heart Eyes

Ние пък пропуснахме тържеството с Дядо Коледа съвсем умишлено (има скарлатина в детската) и нямам никакви угризения.
Момичета, не се вкарвайте в настроения сами. Дечицата тепърва ще имат тържества. Да ви кажа, с голямо нежелание отидох на тържеството на каката - вече ми е писнало да гледам едни и същи народни танци и подобна хореография. Е веднъж отишла се порадвах на гарджето си, но чак пък да се разплача подобно на други присъстващи майки ... а не съм толкова коравосърдечна  newsm78

Жоро миналата година в яслата се е срещнал с Дядо Коледа, но тази май ще пропусне. Той също спомена, че го е страх от него, но не можа да обясни защо.
Но на 2 год. мисля, че е нормално да ги е страх от такива персонажи големи и маскирани. На тази възраст, Ева изобщо не пожела да си вземе подаръка от стареца. Тя не ходеше на ясла и затова я бяхме завели на тържество в един театър, затова и аз присъствах. Но само виждайки ДК избяга извън салона, здраво стиснала ме за ръка и таткото трябваше да остане сам, за да вземе подаръка. Виж на 4 ... аз на тази възраст спокойно разконспирирах другарката Маркова в ролята на Дядо Мраз Mr. Green
Та за живеещите в София поне - има молове, театри и т.н. ако сте изпуснали дядото поради болест, срещнете се с алтернативен.
В нашата детска, снимката с ДК струва 4 лв. така че всички, които са си платили се снимат  Mr. Green
Ели всички думи се броят и правилни и не. Някъде бях чела, че минимума за 2 год. са около 50 думи, така че приеми го от хубавата страна - имате само около 10 месеца изоставяне. И ако детенце е родено в началото на годината лесно ще достигнете другите.
Дано така стане за всички ни!

# 707
  • София
Здравейте момичета,

За изследването на слуха в Токуда:

1) Прави се основно на бебета, но понякога правят изключения и за малки деца (моето е на две и се съгласиха да му го направят); Прави се в неонатологията.
2) Изследването е със специален ултразвуков апарат (поставят се едни конусовидни слушалки в ухото и детето трябва да стои неподвижно). Няма нищо общо с класическата аудиограма, на мен са ми правили такава преди години.
3) Не се слага упойка;
4) При Мишо отне около 30 мин, защото беше със запушен нос и по-трудно стана, даваха се смущения на апарата от тежкото му дишане и хъркане...При бебето отне 2 мин.
5) Всяка последна събота на месеца иследването е безплатно. Ние тогава го правихме и затова не мога да кажа цена.
6) За час се обадих около две седмици предварително.

Дано съм ви била полезна!

Ели, Симпатюхче  Hug

# 708
  • София и там където не се пуши
Скоро говорихте за брейн бустер - във ФБ вече имат страница т.е. може да я имат отдавна, ама аз сега я видях.  http://www.facebook.com/pages/%D0%95%D0%94-%D0%9C%D0%B5%D0%B4%D0 … 971763990?sk=wall

# 709
Ендира благодаря  Hug

# 710
Добро утро на всички. Да разкажа за нашето тържество ми не знам много защото не съм се засичала с г-жата която е била с тяххх, но пък имаме снимки той сам с ДК и цялата група. В същия ден бяме и на тържество за децата от работата на баща му. Та беше голям купон танцуваше с децата, опитваше да да прави стъпките правилно, а аз се зарадвах разбира се. От вчера той сам изяви желание да сочи по картинака, което за мен си е окуражаващо. До сега не изкаше, е вярно късно защото сме на 3 и 2 гог. и децата в ДГ дърпан много пред нас но се надявам полека да наваксаме.
Пожелавам на всички Весели Коледни празници! На Коледа стават чудеса!
Дай Боже на всички да се сбъднат най-съкровените желания!
Целувки за всички дечица!

# 711
Да  пиша и тук. Може да се заинтересова някой. Като бяхме при Чавдаров го питах има нещо в тялото на малката, което й пречи на говора, тогава той каза че дишането не е равномерно а накъсано /малката е с много лека форма на ДЦП/. Аз се заинтересувах и открих една терапия, между другото е много разпространена в Европа - АБР. Та сега се сформира група за абр за България. Цената е 1720 евро на година, основ но е за деца с двигателни проблеми, но помага и при даун, аутизъм и говорни смущения. Ние сме решили да пробваме, нищо не губим, дано да даде така резултат.

# 712
 Ендира, много благодаря!   bouquet

Товаизследване май го правят само на бебета в Токуда. И за това на нас май ще ни откажат, както вече са отказали на Ели  Tired

# 713
  • София
Гала, знае ли се от сега по колко занимания седмично ще има, с каква продължителност и по кое време на деня ще са.
А кои са терапевтите?

# 714
  • София
Питах чичо Гошо що е туй, но не ми стана много ясно Embarassed Гала, нещо по-подробно може ли?

# 715
  • София
Не съм Гала, но аз поне попаднах на това
Май това е белгийския първоизточник
http://www.abrbelgium.com/
Има и разни клипчета в youtube като напишеш ABR terapy
Но и аз ще се радвам на допълнителна информация.

Последна редакция: пт, 23 дек 2011, 15:02 от M_I_A

# 716
И аз се присъединявам към питащите за АБР? По какъв начин помагат за говора.

# 717
Здравейте. Пращам линк към страницата в ФБ на АБР България http://www.facebook.com/profile.php?id=531091790#!/pages/ABR-Bulgaria/136421559801085. Значи пътят е следния: Идват екип специалисти от Белгия в България, прави се обстоен преглед на детето. Начертава се пътя на лечение като се определят съответните упражнения. Обучават се до 3-ма членове от семейството, които ще прилагат терапията. Терапията се прави в къщи, много е трудоемка, по 2-3 часа на ден, 6 дни в седмицата. Може да се прави докато детето спи. Предварително ти се казва какви резултати могат да се очакват в рамките на следващите 6 месеца. След 6 месеца контролен преглед. Аз бях задала същия въпрос как абр помага на говора и Весна представителката на абр за македония ми беше писала подробно. Ще го изнамеря и ще го постна.

# 718
Здравейте, ето и отговора на весна относно говора: Човешката способност да говори най-много зависи от уреда за говор. За да се образуват звуците и гласовете трябва да се използва целия апарат: корема, диафрагмата, гръдния кош, гркланот, гласните мускули, устата, езика, небцето, устните, зъбите, носа и синусите на носа.

При децата с увреждания тонуса стомаха е слаб, диафрагмата не е достатъчно твърда, гръдния кош не е развит  както при другите деца, шията е по-кратъка и с това и всички елементи, необходими за говор, които се намират в шията не са нормално развити,, езика нее достатъчно подвижен и така нататък .....
С АБР се работи за нормализиране на всички структури, които има в уреда за говор. Засилваме корема, засилваме диафрагмата, работим на гръдния кош, имаме упражнения за врата, упражнения за челюста  и така нататък.
Това, което виждам при децата от АБР групата в Македония е, че говора с течение на времето се подобрява.
Трябва ли да включите АБР-   да , трябва и тогава ще видите колко е добра тази терапия.

АБР е най-добрата терапия за деца с увреждания, получават се подобрения във всички аспекти, резултатите са трайни, никога не се губят и плюс няма възрастова граница.
Поздрави.

# 719
Весели  празници!  Hug  bouquet

Заповядайте в новата тема  Flutter
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=630610.msg20622059#msg20622059

Общи условия

Активация на акаунт