"Майчин дом"- Варна тема 5

• 88 705
  • 937
  •   1
Отговори
# 105
mmilityy ще обясниш ли по-подробно за тези кръвни групи, защото аз съм АВ-, а приятелят ми 0+? Поне да знам да настоявам за тези изследвания, а не дачакам някой сам да прецени.  Sad

# 106
  • Варна
mmilityy ще обясниш ли по-подробно за тези кръвни групи, защото аз съм АВ-, а приятелят ми 0+? Поне да знам да настоявам за тези изследвания, а не дачакам някой сам да прецени.  Sad
Доколкото ми обясниха на мен, когато един от родителите е рядка кр. група, както при нас таткото е А1В+ /съответно и дъщеря ни/, та при комбинация с друга кр. група понякога/ но не и винаги/ се появява т.нар. кръвно групова несъвместимост.И тук резус-фактора, поне при нас не играе роля, защото сме и тримата "+" , но аз съм А+, а при мъжа ми и детето е А1Б и оттам се получава някакво усложнение свързано с обмяната на билирубина и той вместо да се изхвърля по естествен път се натрупва и може да придобие хиперстойности.
И тъй като няма клинична пътека за тези случаи при изписването от детското на терапията ми дадоха епикриза с друга диагноза/ ест. да си вземат там парите по ЗК Rolling Eyes/, та ми обясниха за какво става въпрос.
Там бяхме под наблюдението на д-р Ружа Панчева, която също настояваше да кърмя, т.к.  било най-щадящо за организма на бебето ми в този момент/освен другите ползи естествено/. Тази лекарка, а и педиатърката на дъщеря ми бяха категорични и единодушни, че е можело да се избегне постъпването ни в интензивното/ всъщност точно в интензивно бяхме ДОРИЛ/.
Доколкото знам в Окр. болница и АГ се правят изследвания на билирубина след първите 24ч. на бебето и ако се наблюдава повишаване на билирубина бебетата се слагат на синя лампа веднага и само за по няколко часа и така предизвикват изчистването на жълтеничката и бебетата може да ги задържат  само ден-два повече от обичайното.

Докато в МД тогава, когато аз раждах изследване на билирубин се правеше само на бебетата, на които педиатъра, който е на смяна прецени, че е необходимо.Което е и причината при нас да се получи чак такова завишаване на стойностите.
Просто трябва да се настоява за тези изследвания не само да се правят, но и лично да ги видите с очите си.

Ето и една статия, която обяснява горе-долу за какво става въпрос:
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4329

# 107
  • Варна
Здравейте момичета Simple Smile,

бих искала да попитам тези от вас, които са правили фетална морфология и БХС в "Майчин дом", доволни ли сте, кой специалист бихте ми препоръчали?

Опитах се да се ориентирам в сайта и за цените, но нещо не успях  Embarassed

Благодаря ви!

# 108
  • Варна
Аз съм правила ФМ при д-р М.Яков в 17-та г.с. и съм доволна.Обстойно гледа, показва, обяснява, в смисъл наистина добре оглежда бебето за евентуални проблеми.
Имам и кратко клипче от прегледа за спомен Heart Eyes

Цената на ФМ в момента не съм сигурна колко е, но винаги може да питаш на телефоните на регистратурата на МД.Ако не се бъркам цената мисля, че е около 60-80лв..Нека някой, който по-скоро е минал през това да ме поправи.
Ако си следиш ЖК в МД, тогава ФМ е включена в цената на целия пакет.

# 109
http://maichindom-varna.com/bg/prices1.html
Ето го ценоразписа в сайта им.
Преглед на 4Д Ултразвук-65 лв.
Преглед на 4Д Ултразвук със запис-75 лв.
И аз съм решила там да си правя втората ФМ. 17 седмица не е ли рано? Май 20-та е оптималния срок.

# 110
  • Варна
....17 седмица не е ли рано? Май 20-та е оптималния срок.
Не е рано, защо да е рано?Тогава ми правиха и скрининга за Даун.Всъщност това беше по преценка на АГ-то ми и д-р Яков.

# 111
И аз съм решила там да си правя втората ФМ. 17 седмица не е ли рано? Май 20-та е оптималния срок.
Да,в 20та седмица е най-добре да се направи 2ра ФМ(аз я правих тогава при д-р М.Яков).Защото тогава се вижда ако има проблем при сърцето.Всъщност за него се препоръчва в малко по-късна г.с да се гледа,но 20та седмица е ок Peace
Ето тук е обяснено за всички фм:
http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 45&Itemid=100

# 112
Да, благодаря, ще почакам до 20-та седмица.

# 113
Можете ли да ми кажете може ли бащата да присъства на Феталната морфология при д-р Яков и колко време горе-долу продължава прегледа. Вярно ли е, че е 40-50 минути? Дава ли доктора обяснения някакви по време на прегледа? Да уточня, че не съм на ЖК в МД.

# 114
Може да присъства разбира се, стига да има желание Wink Със сигурност не продължава 40-50 мин. ФМ, по малко е. Но пък са достатъчни на Яков да види и да ти каже всичко, което е нужно.  Peace

# 115
Radina, благодаря ти Hug
Ще взема да му направя аз на моя мъж един такъв подарък на 27,12, че ми е именник, пък дано и пола да разберем Praynig Ще бъда на 17 седмици и 4 дни, т.е. в 18-та седмица. Знам, че е най-добре в 20-та, но нямам търпение вече. Как мислите, да изчакам ли за ФМ или да отидем др.седмица на именния ден на таткото?

# 116
На мен Яков ми каза пола още в 12 г.с. Не на 100% ами на 200% ще ти каже. Дори можеш да бъде сигурна, че грешка няма да има Wink Въпреки, че аз втория път много се надявах да е сбъркал  Crazy
Иначе моята ФМ беше в 18 г.с, защото след това правих амниоцентезата.

# 117
На мен Яков ми каза пола още в 12 г.с. Не на 100% ами на 200% ще ти каже. Дори можеш да бъде сигурна, че грешка няма да има Wink Въпреки, че аз втория път много се надявах да е сбъркал  Crazy
Иначе моята ФМ беше в 18 г.с, защото след това правих амниоцентезата.
Не може да се каже на 100%...На мен тогава ми каза че май е момче,но след това при другите прегледи се оказа че мъжкия атрибут е паднал и чакам девойка Laughing Самия той  ми каза че най-сигурно е да се каже пола при втората ФМ Peace Моята беше в 19г.с и няколко дена...Иначе по-рано и при момчетата и при момичетата има еднакво изглеждащ полов орган и на ехо може да се обърка.След това се оформя съответно мъжки и женски...Да не изпадам в подробни обяснения обаче Wink

# 118
Благодаря Ви, записах си час за 3 януари, тогава ще бъда в 19-та седмица и сина ми е рожденник  Heart Eyes. Струва ми се подходящо. Спестиха ми колебанията, като ми казаха, че д-р Яков няма да работи между Коледа и Нова Година, така че ще потърпя до 3 януари.

# 119
Благодаря Ви, записах си час за 3 януари, тогава ще бъда в 19-та седмица и сина ми е рожденник  Heart Eyes. Струва ми се подходящо. Спестиха ми колебанията, като ми казаха, че д-р Яков няма да работи между Коледа и Нова Година, така че ще потърпя до 3 януари.
Еее,успех тогава!И сбъдване на мечтите Wink

Общи условия

Активация на акаунт