"Майчин дом"- Варна тема 5

• 88 735
  • 937
  •   1
Отговори
# 135
Сега дават мляко на Hipp-HA,Nan-HA.  Основно стимулират  ранното закърмяне и стимулиране на лактацията. Simple Smile
Е,браво ако е така,време беше.Аз като раждах преди повече от година и 3 месеца млякото беше Фризолак .Ама те колкото и да стимулират ранно закърмяне аз лично нямах кърма първите 2 дена,а бебето не можеше да ме чака да се регулирам Wink ХА формулата е по-щадяща Peace

# 136
Браво, радвам се ако е така. Хич не го долюбвам Фризолака.

# 137
  • Варна
Когато аз раждах преди около 2 год. и половина се случи Световната седмица на кърменето.Аз нямах кърма нито капка цели 4 дена след секциото, но дъщеря ми ядеше кърма от млечната им кухня. 1-2 пъти да е хапвала АМ, но не знам какво беше.
Хубавото беше, че обясняваха как точно се поставя бебето правилно и помагаха на майките.
Много бях щастлива, когато ми слезе кърмата.

# 138
дъщеря ми ядеше кърма от млечната им кухня. 1-2 пъти да е хапвала АМ, но не знам какво беше.
На мен никой не ми е казвал че имат такава млечна кухня Rolling Eyes Казаха ми че дават Фризолак.Някой да има информация има ли такава кухня и сега или е била еднократно явление?

# 139
  • Варна
дъщеря ми ядеше кърма от млечната им кухня. 1-2 пъти да е хапвала АМ, но не знам какво беше.
На мен никой не ми е казвал че имат такава млечна кухня Rolling Eyes Казаха ми че дават Фризолак.Някой да има информация има ли такава кухня и сега или е била еднократно явление?
Знам, че когато има майки с повече кърма, отколкото изяжда бебето им, тогава я събират за други бебета, стига майките им да са съгласни.Поне тогава беше така /2009, 3-ти август раждах аз/.
Може да е било заради седмицата на кърменето...Но аз бях много доволна.Една позната мама, която роди 2 дена преди мен там, сподели че е давала кърма на млечната кухня.
Попитайте, дано още я има тази практика.

Но най-важното - независимо с какво дохранвате при нужда, винаги първо на гърдата и възможно най-често поставяйте там бебето Peace Бебето е най-добрата "помпа" за кърма Heart Eyes

# 140
Момичета, трябва ми информация за д-р Наталия Юдова от Майчин дом! Всичко, което намирам е за Сиана Юдова.
Благодаря Ви предварително  Hug

# 141
Здравейте момичета, от дълго време ви чета и най-накрая след като видях и моите дълго кани две черти, дойде време за избор на лекар:) Определено съм се насочила към Майчин дом , но се колебая кои лекар да избера, който да ми води ЖК и раждането след това, живот и здраве. Колебая се между др. Максим Яков, др. Анна Атанасова и др.Даниела Станева .Много бих ви била благодарна ако ми помогнете да реша, кой да избера. И само да отбележа, че четох и стари теми, но са старички и там мненията са повече отрицателни за Станева и Атанасова, а моя приятелка ми ги препоръча. И сега съм в дилема Simple Smile

Благодаря ви предварително Simple Smile

# 142
Здравейте, незнам дали ще ви помогна но,сестрами имаше миома и др.Яков и др. Юдова я уперираха. След това ражда при Юдова.Останахме много доволни.

# 143
Някой може ли да ми даде актуална информация относно свиждането в Майчин дом.
Аз раждах там преди 7 години, но разбрах, че има доста промени. Ако не се плати вип стая как точно стои въпроса със свиждането? Първия ден в реанимацията разрешават ли? Другите дни вярно ли е, че свиждането е само следобед в точно определен час за един час? Вярно ли е, че бебетата ги изнасят по време на свиждането да не са в стаята с посетителите и могат да се гледат само през стъклена преграда? 

# 144
  • Варна
Някой може ли да ми даде актуална информация относно свиждането в Майчин дом.
Аз раждах там преди 7 години, но разбрах, че има доста промени. Ако не се плати вип стая как точно стои въпроса със свиждането? Първия ден в реанимацията разрешават ли? Другите дни вярно ли е, че свиждането е само следобед в точно определен час за един час? Вярно ли е, че бебетата ги изнасят по време на свиждането да не са в стаята с посетителите и могат да се гледат само през стъклена преграда? 
Да, бебетата по време на свижданията са в тази стая, където се гледат през стъкло.Сега стаята не е до реанимацията, а нагоре по коридора за ВИП стаите/малко е нагъчкано като вкарат всички бебета според мен/.Свижданията май са от 15 до 16ч., но пак може да питаш на регистратурата.Иначе по всяко време може да дойде някой да те види, но трябва ти да излезеш там пред асансьорите.Навътре не пускат, ако не е време за свиждане.Мисля, че и в реанимация има свиждания, една приятелка ражда миналия октомври и близките и идваха да я видят първия ден в реанимацията, нея още не я бяха раздвижили.
Когато аз раждах преди 2г. и 6 м.  също разрешаваха свиждания в реанимация.
А във ВИП стаите май може по всяко време...Аз бях в нормална стая с една приятелка, много скучно ми се виждаше да съм сама, а таткото нямаше как да е през цялото време при мен/макар, че щеше да е хубаво Heart Eyes/.

Всъщност може да попиташ за всякакви подробности на място, доколкото знам даже могат да те разведат да огледаш как е сега след ремонта.
Успех!

# 145
Като раждах не са ме слагали в реанимация,а направо в стаята.Бях във Вип стая точно защото исках мъжа ми да е до мен колкото се може по-често.Наистина нямахме ограничения на посещенията.Понеже не можех много да се движа,родата идваше направо в стаята.Когато идваха посетители бебето ми го прибираха.Обаче щом оставахме таткото и аз си го вземахме при нас без проблем.

# 146
  • Варна
Alik аз раждах октомври 2010 в МД, бях в реанимацията един ден ,на следващия ден ме преместиха в стая  с още едно момиче..Иначе в часовете за свиждане ,16.00-17.00 (може и да греша,не помня точно)бяха пуснали хора и в реанимация,бебетата бяха в друга стая и можеха да се гледат само през стъклена врата. Peace

mibe08 аз съм при Капка Атанасова и съм страшно доволна от нея,както по време на моята бременност ,така и при редовните прегледи преди и след брем-та.

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 12:44 от Velina_p

# 147
Родих на 01.12.11г със секцио. След операцията ме преместиха веднага в стаята (бях във ВИП). Но за съжаление вече не разрешават да има постоянно някой при теб. Ако искаш да има някой при теб трябва да доплатиш за придружител или направо да поискаш стая за двама. Аз имах 2 дена придружител,защото ми беше много трудно след операцията. Разликата дали си във ВИП или в обикновенна стая,  е единствено че си сама. Свижданията са от 15:30 о 16:30ч. Аз разждах при д-р Капка Атанасова и останах изключително доволна.

# 148
Родих на 01.12.11г със секцио. След операцията ме преместиха веднага в стаята (бях във ВИП). Но за съжаление вече не разрешават да има постоянно някой при теб. Ако искаш да има някой при теб трябва да доплатиш за придружител или направо да поискаш стая за двама. Аз имах 2 дена придружител,защото ми беше много трудно след операцията. Разликата дали си във ВИП или в обикновенна стая,  е единствено че си сама. Свижданията са от 15:30 о 16:30ч. Аз разждах при д-р Капка Атанасова и останах изключително доволна.
На пълно подкрепям написаното с тази разлика, че аз раждах на септември месец. Peace

# 149
Благодаря Ви   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт