"Майчин дом"- Варна тема 5

• 88 182
  • 937
  •   1
Отговори
# 825
  • Варна
Здравейте, относно така наречената Фетална морфология в МД,... според мен си е просто един 4D преглед. Да, там се виждат повече неща, но синдром на Даун се вижда и на 2D!
Всеки лекар може да допусне грешка или да не забележи нещо, в това число и доц. Балев.
Според мен най-добре е да се направи Амниоцентеза. Не, че в лабораторията не могат да объркат данните... Но с първата си бременност правих и дай Боже със следващата също да направя Simple Smile

# 826
  • UK
Момичета, можете ли да ми препоръчате лекар от МД, при когото да си направя 4Д?

Не съм тяхна пациентка иначе Crazy

# 827
kokona20 , категорично ти препоръчвам д-р Максим Яков  Peace
tigyrcho, кой ти прави амниото? На мен д-р Борис Яков. Много се чудих дали да не отида в София, но му се доверих и не сбърках. Искрено се надявам обаче следващия път да не ми се наложи да правя тази процедура  Praynig

# 828
  • UK
kokona20 , категорично ти препоръчвам д-р Максим Яков  Peace
tigyrcho, кой ти прави амниото? На мен д-р Борис Яков. Много се чудих дали да не отида в София, но му се доверих и не сбърках. Искрено се надявам обаче следващия път да не ми се наложи да правя тази процедура  Praynig

Благодаря   bouquet

# 829
И аз като Radina съм за д-р М.Яков!
Радина,успех Wink Peace

# 830
  • Варна
Radina, преди 2 години когато си правих амниото единствения лекар във Варна, който имаше право да прави тази процедура беше младия Яков  Wink

# 831
И аз се записвам за темета

# 832
Призовавам всички бъдещи майки да не се доверяват на доктор Даниела Станева от Майчин дом, Варна.
Благодарение на нейната некомпетентност и най- вече - незаинтересованост се пролучиха големи усложнения за бебчо при раждането на сестра ми.
Раждането беше планирано естествено и предизвикано малко по-рано по молба доктор Станева, която бързаше да излезе отпуск. За времето от 3 часа контракции и напъни, доктор Станева е била там за 5 минути през които си е гледала телефона. След като 3 часа не е успяло да излезе бебчето са започнали да и скачат по корема и да го натискат, което също не е дало резултат и са решили да направят секцио.
Оказва се, че бебчо е бил застанал леко накриво и е нямало шанс да се роди естествено, но нали доктор Станева е била там за 5 мин, не е успяла да го прецени още в началото и да направи секцио.
От 3 часа напъни и натискане на корема, при което главичката на бебето е била застанала накриво и се е притискала в тазовите кости, бебчето се роди със силно деформиран череп /пинг-понг фрактура/ и с малък кръвоизлив под черепните кости. Преди да навърши 24 часа на бебо му правиха скенер на главата, закараха го в окръжна болница и му направиха операция на черепа, за да поправят деформацията. Бебчето стоя 5 дена в кувиоз и цялото набодено със системи в окръжна болница, докато майката беше в майчин дом след секцио. Веднага след раждането доктор Станева излезе в отпуск и сестра ми повече не я видя...Всеки ден акушерките са питали майката дали кърми... На всичкото отгоре, когато от окръжна болница пожелаха да изпишат бебчо и да го прехвърлят в Майчин дом при майката, от там отказаха да го приемат.... Пълно безобразие... Въпреки всичко, бебчо сега изглежда добре и вярваме и се надяваме, че няма да има проблеми в бъдеше, което е най-важното.
Пиша, за да не се повтаря този кошмар за други майки и близките им, т.к. при напълно здрави майка и бебе се получи сериозна травма по вина на доктор Станева, което си е престъпление.

# 833
  • Варна
Останах без думи...  Sad Как може такова безхаберие..?! Какъв е бил смисълът да индоцират раждане като явно без въпросната докторица може би всичко щеше да протече по различен начин. Никога не съм разбирала ражданията спрямо отпуската на лекарят. Моят термин беше 18ти, а докторът ми отсъства от 5 до 16ти и бях сигурна, че ще се разминем, но не би - родих на 19ти.
Стискам палци, всичко ще е наред! Пожелавам на бебока да расте здраво и безгрижно дете.

# 834
  • UK
Ужас  ... потресена съм! Прочетох поста и в другата тема, това ми звучи, като филм на ужасите ... На тази докторка, следва да и бъде повдигнато обвинение най-малкото за немарливост  #Cussing out

Добре, че всичко все пак е завършило добре и дано бебчо се възстанови
  bouquet Hug

# 835
Как е възможно такова безобразие  #2gunfire
Говорете с д-р Максим Яков, пуснете жалба, това не бива да остава така, защото ще постъпи така и с друга родилка.
Стискам палци всичко с бебчо да е наред и да расте едно живо, здраво и усмихнато детенце   bouquet

# 836
Ужас, нямам думи просто!

# 837
Здравейте,
предстои ми операция в МД Варна. Споделета моля, какво се носи за там, освен четка за зъби друго трябва ли.

# 838
  • Варна
Здравейте,
предстои ми операция в МД Варна. Споделета моля, какво се носи за там, освен четка за зъби друго трябва ли.
+ чехли, нощници, хавлия и нещо да се изкъпеш (сапун, шампоан, т.н.). За бебето- нищо. Само помпа за кърма, ако се наложи.  Peace

# 839
  • Варна
Здравейте,
+ чехли, нощници, хавлия и нещо да се изкъпеш (сапун, шампоан, т.н.). За бебето- нищо. Само помпа за кърма, ако се наложи.  Peace
Не знам за раждане ли пита жената.
Иначе освен изброеното + лично бельо/ ако е за секцио по-дълбочко, да не се пада ластика на разреза.
И прим. си вземи зарядно за тел. и някаква дрешка тип жилетка или нещо такова.

Общи условия

Активация на акаунт