"Майчин дом"- Варна тема 5

• 88 144
  • 937
  •   1
Отговори
# 870
И аз си водих ЖК и раждах в МД при Д-е Максим Яков.
Бях на нормална консултация,но всеки път ме гледаше на ехограф тъй като се притесняваше,че бебето не расте в норма.Винаги ми е обяснявал всичко и е отговарял на въпросите ми.
Доволна съм и от ФМ-то.
Ако се решим за трето бебче пак там ще се запиша и при него  Peace

# 871
И аз бях при М.Яков,останах доволна.Е,отдавна беше.Препоръчвам го Peace Ако има и други бъдещи мами в темата които да са при М.Яков сега,чакаме мнения дали е все така точен и внимателен WinkМоите впечатления са старички Laughing

# 872
И аз бях при М.Яков,останах доволна.Е,отдавна беше.Препоръчвам го Peace Ако има и други бъдещи мами в темата които да са при М.Яков сега,чакаме мнения дали е все така точен и внимателен WinkМоите впечатления са старички Laughing
а до колкото знам МД не работи по здравна каса и си плащаме раждането.......също и че масово раждат секцио(така препоръчват лекарите нооо за тяхна облага) а пък тук чета добри отзиви,и ме е страх да не сбъркам със избора си newsm78

# 873
МД работят по ЗК,но се доплаща раждането,както в АГ плащаш за ВИП стая например.Аз както писах преди съм изключително доволна и всеки лев си заслужаваше,не става дума само за удобствата, а за отношението на персонала,за помощта при засукване на бебето,независимо как си раждала ти дават детето най-късно до 2 часа.И за мен най-важно беше ,че не се чувствах като в болница,нямаше стрес и страх,а напротив беше много приятен престоя и грижите за детето бяха добри.Но всеки сам решава!Успех! Wink
Вярно е,че докато бях там повечето бяхме със секцио ,но за всички имаше основателна причина(седалищно или странично предлежание,усукана пъпна връв и едър плод,възраст над 35г.и здравословни проблеми)нямаше по желание или от каприз на лекаря.Имаше и естествени раждания,дори водно имаше едната нощ...

# 874
а до колкото знам МД не работи по здравна каса и си плащаме раждането.......също и че масово раждат секцио(така препоръчват лекарите нооо за тяхна облага) а пък тук чета добри отзиви,и ме е страх да не сбъркам със избора си newsm78
Не е така Peace Не те насилват за секцио,поне не моя лекар де...Моя беше почти перфектен,само дето в началото докъм 15та седмица се колебаеше дали бебето не е момче Laughing В 10-11та седмица беше категоричен че е момче,а после моята девойка трудно се даде за оглед.Пола лъсна едва в 19та седмица.В началото всички бебета приличат на момченца Wink

# 875
  • Варна
Бременността си следих на друго място, но за раждането се доверих на М. Яков. Въпреки, че още в 7 ми месец видя, че пъпната връв е увита около вратлето нямаше и намек дори за секцио, напротив успокои ме, че едно на всеки 5 деца се ражда така, просто често се разбира при раждане.В крайна сметка родих ден след термина нормално, почти без усложнения, без шевове, захраних малкия още в родилна зала, срещнах много помощ, добро отношение и т.н.

# 876
МД работят по ЗК,но се доплаща раждането,както в АГ плащаш за ВИП стая например.Аз както писах преди съм изключително доволна и всеки лев си заслужаваше,не става дума само за удобствата, а за отношението на персонала,за помощта при засукване на бебето,независимо как си раждала ти дават детето най-късно до 2 часа.И за мен най-важно беше ,че не се чувствах като в болница,нямаше стрес и страх,а напротив беше много приятен престоя и грижите за детето бяха добри.Но всеки сам решава!Успех! Wink
Вярно е,че докато бях там повечето бяхме със секцио ,но за всички имаше основателна причина(седалищно или странично предлежание,усукана пъпна връв и едър плод,възраст над 35г.и здравословни проблеми)нямаше по желание или от каприз на лекаря.Имаше и естествени раждания,дори водно имаше едната нощ...
уф незнам макар че ми е доста рано за раждане често си мисля за този ден и че и за какви ли не ужасии  и ме хваща много страх от лекари,сестри,болница и се депресирвам

# 877
Аз в МД не се чувствах като в болница.
Всеки е много мил.Помагат ти,показват ти кое,как...храната и тя е супер.
Аз и двете си деца раждах там нормално.Не е ставало и дума за секцио   bouquet

# 878
уф незнам макар че ми е доста рано за раждане често си мисля за този ден и че и за какви ли не ужасии  и ме хваща много страх от лекари,сестри,болница и се депресирвам
Съвсем нормално е да си уплашена,особено ако ти е за пръв път и аз бях така,но лекарката ми вдъхна толкова спокойствие през бременността,че отидох да раждам като на празник.Имах разбира се малки проблеми през бременността,дори лежах за задържане в МД и точно тогава разбрах,че точно там трябва да родя.Всички бяха толкова мили и ми вдъхнаха кураж.Всяка болница има своите плюсове и минуси..слава Богу аз не съм се сблъсквала с минусите на МД.Радвай се на бременността си сега и мисли позитивно!

# 879
И аз се завърнах преди няма 10 дни оттам.Затова че бях за 2-ри път в  родилно(минала съм и през всички другите отделения) ми беше доста спокоен престоя.Всичко беше повече от идеално.Секциото мина перфектно,не знам освен че изкараха бебето какво са ме правили ,но след него и самото раздвижване все едно нямах разрез краката на врата можеше да си кача.Може и по бързото възстановяване да се дължи на малко по малкото килца качени  newsm78,но пък се чувствах добре, всяка сутрин тоалет, слагах си лек грим,малчо кротък -идеално.Дадоха ми бебчо няма и час след секциото да се кърмим и си беше постоянно при мен само тоалет и за свиждане го вземаха.Гледах си вчера разреза все едно не са ме рязали всичко е като преди да забременея -стария си разрез.Много съм доволна. Peace
И ние ако се решим на трето(искам,но зависи финансово как ще е положението) пак МД ще се ражда. Peace

# 880
Съвсем нормално е да си уплашена,особено ако ти е за пръв път и аз бях така,но лекарката ми вдъхна толкова спокойствие през бременността,че отидох да раждам като на празник.Имах разбира се малки проблеми през бременността,дори лежах за задържане в МД и точно тогава разбрах,че точно там трябва да родя.Всички бяха толкова мили и ми вдъхнаха кураж.Всяка болница има своите плюсове и минуси..слава Богу аз не съм се сблъсквала с минусите на МД.Радвай се на бременността си сега и мисли позитивно!
ще се постарая да не го мисля много и да не се шашкам,успокоявам се като чета положителни коментари но ще видим Simple Smile

# 881
И двете си деца съм родила там -секцио, последното беше преди 5м. И с двете ми бременности ме убеждаваха да родя нормално. Така , че за пореден път не е вярно общоширещото се твърдение , че "склоняват" към секцио...  bouquet

# 882
  • Варна
А тези, които са си водили там ЖК какво може да споделите относно болничните. Лесно ли дават болничен или само ако наистина се налага? Конкретно Б. Яков ме интересува.

# 883
Благодаря на всички за отговорите  Hug много сте милички
Аз още се двоумя, сега ме насочиха към окръжна, но мисля, че ако продължа в МД ще се запиша при д-р Георгиева или ще дам 2ри шанс на Б. Яков хаха везни съм и ми личи  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
По принцип не знам как стоят нещата с воденето на картон при един лекар и раждането в друга клиника.  newsm78
Благодаря ви отново мили дами   bouquet Heart Eyes

# 884
  • Варна

По принцип не знам как стоят нещата с воденето на картон при един лекар и раждането в друга клиника.  newsm78

Никак. Няма проблем. Но аз предния път така бях и осъзнах за себе си, че това е грешка. Друго си е да имаш 8-9м. да се опознаеш с лекаря, който ще те изражда. Най-малкото и той ще е наясно как ти е минала бременността и ти ще го познаваш по-добре и имаш повече доверие. Едно от най-важните неща за мен при раждане е до теб да има хора, които ти вдъхват доверие и се чувстваш спокойна. Добрата нагласа и спокойствието вършат чудеса.

Общи условия

Активация на акаунт