Инфрачервено отопление за дома - нужда от съвет

• 72 783
  • 32
  •   1
Отговори
# 30
Вкъщи сме с австрийски инфрачервени радиатори redwell от доста време - доволни сме. ....

Може ли повече инфо за тези редуел. От колко време ги използвате, имали ли сте проблеми, от сметките за ток доволни ли сте  Mr. Green и може ли да сравните с друг уред на ток.
Ние си купихме един куче марка за 200 лв и разбира се /понеже евтиното излиза скъпо  Tired/ електричаря, който дойде да монтира каза, че не би го оставял без наблюдение и така и не го сложихме.

Гледам тези имат европейски сертификати за качество - според вас струва ли си да се купи втора употреба? И тук и в ибей има няколко предложения. Чудя се защо са с такива цени всички марки, които са произведени в Европа  newsm78? Иначе при нас нямаме избор става дума за монтаж на таван, имам познати с такова отопление и топлината ми хареса, ама тези цени...

Ще се радвам на повече инфо bouquet
Ако някой има опит и с други марки, моля да сподели, но истинско мнение на потребител, не рекламни локуми колко били ниски сметките за ток  Laughing

# 31
Извинявай, че отговарям чак сега. Просто не съм видяла - понеже идва сезона все пак ще отговоря. Може би вече сте си купили - според мен си струва втора употреба, но само на високия клас уреди. В момента се предлагат много китайски или руски, от тях не бих взела, огъват се опасни са и така. Ти сама си го написала. Аз бих се ориентирала свен по марката и по килограмите. Моите както казах са Redwell произведени в Австрия и са доста тежки. Работят вече няколко зими подред (поне 5 години, може и повече да са станали). Сметките са ми колкото и тези с Адакс, но топлината ми харесва повече и по-важното за мен сложила съм ги на по-високо и стената ми е свободна.

Най-доволна съм от най-мощния  Megawave с боя "черна дъска", последната зима в студените месеци работеше по един час на ден, а температурата беше 22 градуса. Можеш да си сметнеш потреблението (мощността е 1400 W) Другите (вкл и в банята) са ни Largewave, там са си с термостати и не знам по колко време на ден работят за зададените градуси Simple Smile Както казах не е по-евтино от Адакс, колкото и да се опитват да ви рекламират разни фирми. Струва си само ако нямате място за конвектор и ако намерите изгодно в продавалник/ебей и така.  

А редуел са много скъпи нови и вече не се предлагат от никой в БГ. Можеш да си поръчаш от фабриката в Австрия, а можеш да провериш и в olx. За съжаление съм забравила другите марки които гледахме преди да купим. Успех  Peace

# 32
Благодаря  bouquet,
Скрит текст:
още не сме купили, четох една потребителка с инфраред подово от което бие ток и се отказах, а и миналата зима нямаше обяви в продавалника.

Опитах да сметна и излеле около 7 лв на месец за помещение от 25 м2. Устройва ме идеално. Ще проверявам за обяви ВУ  Peace

Общи условия

Активация на акаунт