Нещо се бях сдухала последните месеци и затова не ми се пишеше (ако се приема за основателна причина 
Това последното преди 2 месеца де. Реваха по-точно Дани само първите 2 дни, но се намери една леля дето го е гушкала и успокоявала и след това не е имал проблеми. Много ми ги хвалят в яслата - колко разбрани и послушни били и ако можело всички деца да са като тях. Отделно имат танци два пъти седмично и каката също ми ги похвали колко бързо влезли в час. Абе деца-мечта само не и вкъщи. Като ги взема се почват тръшканиците, капризите, белите, висене по крачолите така че и до тоалетна не може да отиде човек. Явно избиват някакво напрежение, но най-кофти е когата виждам, че не мога да им помогна по никакъв начин и трябва да изчакам просто кризата да мине. По стечение на обстоятелствата се случи и да остана на два пъти за по 2-3 дни само с единия вкъщи заради леки настинки. Ами друго си е с едно дете - може да му се обърне внимание като хората, заниманията стават по-смислени, а и опитите ми за възпитание и контрол също са по-успешни. Даже си мисля докато не съм почнала още работа да си оставям единия вкъщи за 1-2 дни през седмицата като ги редувам.
Виждам, че сте отворили тема за възпитанието и налагането на правила. Много мога да пиша и аз по темата, но в общи линии съм съгласна с казаното от Бухта. За някои неща даже аз казвам "Не може, защото си малък, а малките деца не правят това сами" - това например като искат да отключват вратата или да включват електроуреди сами. Не че някой ме слуша де.
За Коледното парти ще следя темата пък може и ние да се включим ако ни искате де
)
Аз моите ще ги направя при първия удобен случай. Сега трябва да тръгвам да си прибирам Тео, а после и баткото.

Ако се преместим някога в София, ще се запиша на курс при теб, СЗА и в кооператива на Вероники