Коледа наближава и Мартенчето нетърпеливо става!

• 39 965
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
  • София
 Здравейте и от нас:) Мисля и аз да се включа по темата с подаръците, иначе от един месец и двамата все сме болни и е ужас...
 За Влади взехме една количка от Комсед, имахме идея евентуално за влакче, но бяха свършили. Ще му купим и някои от героите от филма Колите, той това иска за Коледа - коли, най-различни:)
 Слънце и аз харесах тази кукла кръщелницата ми, в Метро са по 24лв., но тя е на 1,5год. малка ли е за нея?

# 406
Привет! И аз ви чета, но все не смогвам да пиша.
Мойта мома е луда по филма Колите 1 серия и всеки ден го гледа. За Коледа искаше пушка и писта с коли, но днес изненадващо каза замък, ама голям, в който да се криела  #Crazy Иначе много играе с коли,конструктори и мои стари матрьошки. Та, някой виждал ли е матрьошки по магазините? Или играчки от този тип?
Окич, преди няколко седмици взехме от един от сайтовете за колективно пазаруване билети за цирка на сцена, но още не сме отишли. Другия уикенд трябва да се организираме, че са до 27,11,2011.
Порцеланови сервизи има и в Техномаркет и разни мебелни магазини. А също и в Джъмбо.
Ел, не мисля, че е малка. Мария получи миналата Коледа такава и много си играе с нея и до сега.

# 407
хайде и аз да се разпиша, чудесни са темите Peace
аз от преди месец съм решила какъв ще е подаръка за коледа - харесах една слгобяема къщичка, много е интересна, голяма, лесно се разглобява, стените са й нещо като шперплат, ама мисля,че Боби много ще я хареса. Интересното, е че никъде другаде не съм ги виждала, освен  в една книжарница близо до работата ми и от там ще я взема, защото и цената й е добра - 27 лв Mr. Green
Иначе друго от което имаме нужда е някаква масичка, но да е с голям плот и да се сгъва, днес видях една такава в Патиланци, ще я търся, ако някой види такава да пише Thinking
За книжките, ние сме доста презапасени, защото съм купувала много  още преди да се роди Боби, като съм събирала цели поредици, включително и енциклопедии. Не  е и сега не купуваме постоянно, но са поне по-малки Party
Иначе за коледното парти, съм с две ръце - за, скоро му показвах на Боби снимки от миналото коледно парти и той беше много щастлив и все пита кога пак ще ходим при Снежанка и Дядо Коледа, затова искам задължително да е със Снежанка и Дядо Коледа.
Окич, ние утре сме на Цирка на сцена и ще споделя впечатления, а и сме на втори ред Whistling

# 408
Мойта мома е луда по филма Колите 1 серия и всеки ден го гледа.

Ох, колко познато! Рая и тя в магазина само коли гледа...ама те тези коли са навсякъде, както преди това бяха "Бизи" и "Нуни" от Toy story. ooooh! Откачам с тези коли..тя кукли няма толкоз колкото коли. ooooh! Успокоявам се, че дребнто ще играе с тях някои ден...

На цирк още не сме ходили...ама то тук с тези панаири циркове няма...та може да се възползваме като си дойдем, ако все още има някъде...

# 409
  • Варна
Яяяя, как се изтупахте от прахоляка като ви строи началника  Joy Joy Joy  Шу, моля по веднъж месечно сгълчаване, че да имаме и тема с шейни все пак, ако може  Mr. Green Или поне за кокичетата да се вредим.
Цвети, браво! Бра-во! Ти си заслужаваш, като се сещам какви неща си показвала тук.
Коледно тържество имаха миналата година, без родители, защото децата започвали да тичат при тях и т.н. За 1-ви юни бяхме и родителите, но беше на двора, всички групи. Иначе от миналата година имаме диск. Голямо печалбарство - бездарно, но за по 20 лв на дете - няма лошо, нали! На филмчето имаше и 1-2 разплакани деца, но като цяло бяха спокойни, някои не бяха наясно какво става. Simple Smile  Иначе Нагаина помня, че присъства на тяхното и беше много умилена и доволна. Със сигурност си е до ясла.
Абе аз ще си вметна тук едно въпросче - някой да има представа за завишени чернодробни ензими - защо, от какво, какво може да показват и т.н.? АСАТ и АЛАТ са им съкращенията. За бебо става въпрос.

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 23:39 от Бyxта

# 410
Бухте, колко са завишени? Лекар виждал ли е резултатите и какво казва? При новородени има нормално повишаване (до 5 пъти над горната граница) във връзка с изчистването на феталния хемоглобин (физиологичната жълтеница) - нали Калоян имаше малко по-дълго време? Многократно повишени нива (над 10 ПЪТИ) показват проблеми със сърце, черен дроб или мускули, но не може да се ползват като единствен симптом. Ето тук може да погледнеш.

# 411
много ми е заспало, днес правя само щуротии.

Да ви кажа- в комсет Младост и Люлин на Била имаше 40% намаление. Днес взехме един голям замък на Елия за 7лв.
Другата седмица има 30 % намаление.

Хайде лека и мека от мен, аз ще ходя да подпирам летището. Нямаме никаква работа след 19ч, а на нощната е скука голяма.

# 412
Леле колко сте писали  Shocked Не мога да ви се нарадвам  Heart Eyes БРАВО НА ШУ!
Аз да се похваля първо че снощи излизах на дискотека с приятелки  Crazy Моя приятелка беше на обучение в Несебър с преспиване и ми вика хайде и ние като младите. И аз хайде обадих се и компанията се заформи. Супер си изкарахме само дето се чувствах като пенсионерка,защото 90% бяха с току що набола брада и момиченцата там някъде  ooooh! И аз като пенсия. Пълен ужас. Добре че по някое време към 2ч дойдоха още една компания наша възраст та малко се почувствах по на място. Както и да е. Тръпката че излязохме само с приятелки и то не на някакъв празник от типа 8-ми март или бабинден беше невероятно.
 Ивайло пак е с зверска хрема и кашля като съдран  Tired Писна ми вече. Вчера го водих при педката и жената ме убеди че няма абсолютно нищо сериозно и ще отшуми само с хомеопат.гранулки От снощи обаче направо кашлицата се засили жестоко и днеска го водих на частно при друга дежурна,защото си мислих че слиза на доло. Жената обаче потвърди диагнозата от вчера и така се прибрахме по живо по здраво поне успокоени.
 КОЛЕДА КОЛЕДА ОБИЧАМ ТЕ! Нямам идея още за подаръци,но сега към 15-ти баткото като ме юрне да украсяваме ще се сетя. Аз също мисля да наблегна на душевното и семейството. Сега обаче от болестите на Ивайло до нищо не ми е.Кога ще ги израстне вече много далечно ми се струва. Ето мин.седмица ходи 4 дена на ясла след 15 дена вкъщи и ето пак... Има ли някой други като нас дето не изкарват повече от седмица?
 Стига толкова че се олях.

# 413
  • Варна
Танче, мерси много. АСАТ е 82, АЛАТ е 52. Лекарите казват, че не е сериозно завишение, че може да е от прекарания вирус, макар че не сме пили Парацетамол - нито той, нито аз. Кръв му взимаха от пръста. И да, след всичката жълтеница, едва сега ги изследваме. Всъщност контролата показа ново покачване и тогава вече педиатърката назначи и тях, в друга лаборатория. Билирубинът излезе в норма, явно грешка, но чернодробните бяха завишени. Ще ги следим засега, но аз исках да си напиша домашното.
Гале, май всички минаваме оттам в началото. Ния беше по същия начин, а дотогава беше изкарала 2 хреми от зъби само, на 1,5 г. тръгна.

# 414
Успокоих се, Бухте, не са страшни стойностите. Такова повишаване може да се получи и от по-активно мускулно натоварване - предполагам, че юнака е в пърхащия период, когато се движат всички крайници във всички посоки и по всяко време.

# 415
  • Варна
 Joy Joy Joy
Не и наш Калоян! Той е голям, ленив и ако го разхождаш на ръце, в кола или в количката - самата благост. Simple Smile

# 416
БУХТЕ неанам душата. Иво тръгна на 2г и 3м на ясла април месец. Вече мина половин година,как не се климатизира  ooooh! ако не спре се очертава никога да не почна работа. Не стига че на 24 май ми връчват баткото ами сега и малкия  Tired
 Оф стига съм мрънкала  Laughing

# 417
Здравейте момичета!

Аз, както никога досега, още не съм на коледна вълна (дори в коледната тема в готварския не съм се разписала още, а и не съм я чела). Но вчера бяхме на РД на детенцето на брат ми в Младост и отидохме до Комсед там и при тези намаления беше грехота да не накупим подаръците Simple Smile, особено с оглед на финансовата ни криза, в която сме и ще бъдем няколко месеца най-вероятно  Sad На Гого взехме телескоп, а на Ники един конструктор на ТОМИ на Мегаблокс, много ни хареса. Взехме и на племенниците подаръци - на големия (на 9,5 г) вертолет с дистанционно, на малката (на 4 г) конструктор с коне и мадама на Плеймобил. На най-малкият племенник не взехме, че май ще искат нещо което са му харесали, но пък за РД му взехме дървено влакче-конструктор (последното не от Комсед, но казвам като идея, Ники сега много играе с неговото от миналата Коледа). Взехме и разни малки играчки за коледния календар.

Решила съм събота и неделя да вадя коледните чинии и да направя първите меденки. Обаче в това топло време нещо не ми идва отвътре. Но е време вече и за писмото до Дядо Коледа.

Васида, ние преди години купихме такава сгъваема масичка от Комсед, имаше и сгъваеми столчета - с герои на Looney Tunes, но не съм обръщала внимание дали ги има още.

ГалинаГ24, какво да ти кажа освен че пожелавам много здраве и по-малко болести.

Цвети, браво за тортата! Покажи я де Simple Smile

И моите са фенове на Колите и или в Коледния календар, или за Нова година ще имат със сигурност някой от героите (макар че то не останаха вече да нямаме, май само Лизи от основните нямаме и е голямо мрънкане за нея, но не съм я виждала никъде досега).

Накупила съм им и доста книжки, които и аз като Вероники давам периодично, но сега ще пазя за календара. Иначе най-накрая направихме карта на Гого в детския отдел на Столична библиотека и взехме две от книжките за Малкия Никола, които не бяхме чели - дори и Ники ги слуша с голям интерес. Тази седмица ще ги връщаме и ще вземем нови сигурно.

Оф, олях се с писане. Айде да поизпишем темата, че поне до Коледа да имаме коледна  Mr. Green, а не морска тема Simple Smile

# 418
Тази година и аз ще правя коледни вкусотии като се върнем от България и дано ми остане време...то и тогава ще украсяваме в къщи май... Thinking

# 419
Moмичета, провокирана от събитията около една моя приятелка, реших да ви попитам нещо. Как се подържат отношенията между съпрузите, когато детето спи между тях? Знам че много от вас спят с децата си и наистина ми е интересно. Интересно ми е дали има и други като мен, които смятат че мястото на детето не е между мама и тате през нощта.
И моите деца се гушкат, да, идвали са ако се уплашат или нещо не в ред, но на никой не му и минава идеята през главата, че може да заспи в нашия креват. Той е наш! Те си имат техни. Да не говорим че имаме идея да ги отделим не само в отдели стаи, ами и на отделен етаж,без достъп до нашия Mr. Green
Да има много теории, колко е полезно това, но според мен е и вредно за отношенията между родителите.

Общи условия

Активация на акаунт