Рамадан Карим,Аид Саид и 132 пожелания за мир в арабско и не само.

• 58 634
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
И аз тези дни съм на тема зимнина. Да не ви казвам колко сливи изчистихме,колко буркани съм измила на една ниска и неудобна чешма на двора, не можех да се изправя след голямото миене, така ми се схвана кръста. Ама сложихме и компоти, и сладко. Аз не ям,че ми излизат киселини от сливите, ама децата обичат.

Шило, добро попадение  bowuu По повод един от признаците , че си българин се сетих, като бях студентка имаше много чуждестранни студенти в института, И един ден се сблъсках с едно кенийче в стола и той вика" Опа", което си е чисто "извинете" вече на международно ниво  Simple Smile

ТиSiДи , много подходящо допълнение  Hug

Айа,  Hug Не знам ти дали ще имаш полза от тази научна работничка, ама тя от теб сигурно-може за понаучи нещо  hahaha А такива като състудентката  ти ги има навсякъде и по всяко време.

Лю, успокоиха ли се духовете при вас или още има безредици? Аз скоро не съм гледала новини, само каквото прегледам из нета набързо.

Уго, на Маугли сигурно й е по-добре вързана през  жегите, та затова издържа вързана.

Амал, със закъснение да ти честитя рожденика! И аз мислех, че е по-малък.

Ясмин, вие се спасихте от жегите на вилата  Hug

У нас не се усеща толкова горещината, Аз все се ядосвах, че сме със западно изложение, защото слънцето ни огрява чак след обед, но сега съм доволна. Иначе обичам да ми е светло и топло. Мечтая си да си построя къща само от стъклени тухли, та от всякъде да влиза светлина  Grinning

Ама и аз се разписах много, личи си, че много време не съм се включвала.

На всички неспоменати красавици  Heart Eyes Hug Heart Eyes Hug

И внимавайте днес- в някои области има код жълто заради високите температури.

# 91
Добро утро,

Хах, Алвера, и аз си спомних студентските години. Наистина чужденците бяха усвоили много разговорни изрази, които звучаха странно в техните уста, с техния акцент...А някои от тях бяха усвоили жеста на 'чумосването', не знам как да го обясня, като се ядосаш и правиш едно характерно движение с ръка...

Положението тука хич не се е успокоило, вчера говореха даже и за намеса на армията, но сега се разбра, че ще изкарат 16 000 полицаи по улиците довечера. Най-гадното е, че много хора останаха без нищо след като им изгоряха къщите прихванали огън от съседни запалени магазини.

'Чудесна' идея да дават вичко директно по ТВ...сигурна съм, че много безделници, които не са имали намерение да участват в грабежите, са се почуствали окуражени от нагледно показания всеобщ хаос и са решили да се сдобият безплатно с туй-онуй...

Страшното ще настъпи, ако битките станат на етническа основа.

Аз вече гувея и както очаквах не ме мъчи толкова глад и жажда, колкото ужасно главоболие. Сега следя дали ще ми повлияе на кърмата, ако намалее ще разредя гувеенето на през ден.

до скоро

# 92
Момичета, аз напоследък главно ви чета. Сега ще отсъствам известно време. Пожелавам ви много щастие!!

# 93
Пак аз....

точно като написах предишното си мнение и показаха кадри, които най-силно ме разтърсиха досега...Бял младеж ранен в сблъсъците обилно кърви и плиска кръв, чернокож го обгръща през раменете, изглежда че иска да му помогне, в същото време двама трима други (от всякакви цветове)  му пребъркват раницата и си избират квото им хареса...камерата хваща как набит бял мъж взема нещо и самодоволно се отдалечава с нахакана, поклащаща се походка. Отврат, това за мен беше най-гадното видяно дотук...ох, хората показват завидно междурасово единство в грабежите и поразиите.

п.с

рози и рози, приятно прекарване

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 15:02 от Люспа

# 94
Лю, звучи ужасно  Shocked Надявам се вие да сте далеч от размириците  Praynig
Отивам да чета новините.

# 95
Привет, принцеси. Голямо мъртвило пак е настанало. Аз съм си с все същия лаптопски проблем. Идеи как да го оправя? newsm78

Айче, стискам палци да приключва вече. Ама и късмет с тази партноьрка по проекта. Crossing Arms

Люспе, съчувствам ти искрено, въобще сърцето ми е с много от вас, все сме в окото на бурята така да се каже... Днес гледам се е поуспокоило, дано престане, макар че съм ядосана дето пак му придават по медиите образа който си искат. Радва ме само, че по нета все още има и разумни хора, които виждат зад фасадата.  newsm78

Уго, от опашки на плитки, после рибена кост и т.н. красоти. Flutter Hug

Шилото, за да ти изпълни желанието с водичката ти трябват 2 неща - да е стигнало 3 г. и да имаш хладилник с чучур за вода, до който да стигне и да налее, че за от чешмата трябва бая да почакаш докато стигне. hahaha Сериозно, тук на едно момиче брат й на 3 г. и носи вода от хладилника.
А това с Адидаса и Найк направо ме сцепи, ще падна от смях как разни субекти дето нямат пари за хляб носят адидас, че и се надуват.   hahaha Joy

Рози, благодаря за поздрава.

Любс, как върви поста, при тези жеги.  newsm78

На всички поздрави засега, че докато отворя да видя какво сте писали на зад тука ми скачат 2 броя на главата. #Crazy

# 96
Хайде и аз да се отчета  Hug

Амалче, Рамаданът върви добре. Гледам да не стоя на жега много много. Само колкото до колата и обратно във входа. Много ми се пиеееее вода, особено сега и гърлото ме наболява  Sick
Добре, че работното ни време е намалено за Рамадана, че избутваме някакси. Най-интересното е обаче, че като мине ифтар все едно нищо не е било.  Joy Иначе се нагледах на сериали всякакви -  египтянски, кувейтски, сирийски...

Хайде лека на всички, че очите ми едвам се отварят.  Hug

# 97
Сабах   ал  хаир 

много исках да пиша  но  докато чаках да ми се появи  кирилицата  и ми се доспа  Heart Eyes

Люспе  наистина  не е лесно  да живееш на тъмно  и  добре че    лятото  няма  учене   а  ако ми е нужно  през деня  си  светваме   но  както писах   затъмняваме у дома  до  аср  средната молитва  после е приятно  няма  преки  слънчеви  лъчи 

любс   да това е   рецептата  за  многолистно  тесто но е опростена и лесна  аз  лично не мога да  готвя без  тенджера  под налягане

така си приготвя   всички  зеленчукови салати.  картофена .  зелен  боб   . цвекло .  руска салата   и  разните  супи

Шило   мое мнение    е  че  и да порасне  дъщеря ти   пак  ти  ще и носиш  вода да пие  Laughing освен  ако    опиташ  да  я  научиш  по  арабски     да ти донесе нещо   срещу  нещо    Wink ей   така  подскачат и за нула време  ме  обслужват  диванетата   Mr. Green

то  много лошо  че не яде     детенето  нищо освен кърма    за  нея е добре  но  за  теб  си  представям   как  е    опитвала ли си с  разните  млечица  като  тези  незная  как е по българско
http://info.lilibiggs.ch/data/blog/pictures/lilibiggs-petit-suis … dbeer_01_WFuQ.jpg

като  ви чета  май при  нас е  най труден поста   ooooh!

денем  по   стаите     е  40  гр   а  на пряко  слънце незнам
 Twisted Evil

заради жегата намалява водата   и  автоматичната пералнята  не  работи така  пера  в обикновенната  на  тавана   по  слънцето
  докато  простра  дрехите  и  донеса   другите  те  първите исъхнали   Grinning   само дет си  топя  главата  под  чешмата
  на  ифтара  реанимирам  с вода  около  половин час  чак     тогава ми олеква      но хамдуллиля

вечер  ме е страх да  отворя  прозорците   че да не влязат някои  животинки  онзи ден   тъкмо  щяхме да излизаме  с голямата  да и  купувам   жилбаб  да  ходи  на  салат тарауих   и   един  черен  скорпион   се  появява в боъна  готовност     добре че мъжа ми   бе  пред    излизане иначе щях да  си играя на  том и джери      ей  за  толкоз    години не се научих  да  ги   удрям с  чехъла 

аллах  да  ни пази     ей   поуплаках  се   и  изчезвам

Жасминче  много се радвам  че си  имате  сестричка  да  ти е  честито    аз все  последна  научавам  новините Embarassed

Уго  Амал   Науел   и  всиички   които  пишат 
  от мен     bouquet

# 98
Сабах  ал  нур    bouquet   хич  ви няма   :thinking

http://fr.assabile.com/anasheed/mohamed-el-mazem/song-dikroka-ba … ns-iqa3--1023.htm
анашид да се освежите  

при нас е  още   #Crazy  от  горещина  
 Лек  пост за всички  
 Praynig Praynig Praynig

Alvera   nabliagai  na  tart  s  slivi    za teb i  decata        stava  i s  sveji  i  s  sladko  ot  slivi   az  v4era  pravih     chef

Последна редакция: пн, 15 авг 2011, 17:56 от svear

# 99
Наистина голямо мъртвило.  Rolling Eyes Rolling Eyes

Свеар, мерси за освежаването. Хареса ми рецептата за сладичкото, ще я пробвам тия дни.

Дано всички са добре, пишете, дами. Praynig Praynig Praynig Hug

# 100
Здравейте и от мен.

Хайде и аз да се запиша  Hug

Този Рамадан наистина ни приспа  Tired Tired
Много ми се обърка режима на спане и освен това сякаш няма време за нищо.
В същото време съм в усърдно търсене на работа и само с това се занимавам в последно време.

Май нищо не казах по-горе, ама това е пак от гладуването  Tired Whistling и горещото време ми  изпи мозъка   #Crazy

Надявам се дано поне вие да сте по-добре   bouquet

П.С. Май беше по-добре да не се обаждам  newsm78

# 101
  • сред маслини и портокалов цвят
И аз да се разпиша за калабълък(за 1-ви път я пиша тая дума).
Ние сме добре, дребните растат. Мъж ми поне вчера беше жив и здрав, чуваме се за кратко всеки ден. Интернет няма, стационарни телефони отвреме навреме. Латакия вече никога няма да е същата... Вече почвам да се съмнявам, че изобщо някога пак ще я видя. Край на трагедията не се вижда, гражданската война поне по мои впечатления е вече факт. Оптимизмът ме спохожда все по-рядко. Исках децата ми да растат в Сирия, явно не било писано.
Такива работи.
Лек пост ви пожелавам, за възхищение е, че се справяте. Аз не постя, защото кърмя. А и да не кърмех нямаше да го правя. Правила съм го от солидарност с мъж ми, ама сега като го няма, не виждам необходимост.
Тия дни мисля да почвам да захранвам Елма. Доста ме мързи често казано, пък и кърмата и стига и спокойно мога да изчакам още месец. Но напоследък така хищно ни гледа като ядем , че жал ми става. Оня ден измъкна от ръцете на брат си едно парче краставица и си го напъха в устата. Оставих я да го дъвче, ама после бая зор видях докато и го взема- страшен рев нададе, ще рече човек, че пържола дъвче. Mr. Green
Много бързо растат децата. Елмичка вече има ухажор, един едва проходил плешив сладур, дето не мърда от количката и. Много са смешни, тя му се хили като зелка. Каруми не одобрява обаче връзката им. Той бил гадже на Елма. Доста време ми отне да му обясня, че сестрите не са гаджета, уж разбра, ама периодически ходи да гони дребния от количката. Карумче пък си има мацка във всяка градинака, в която ходим -5-6 на брой (привет, сватя Mr. Green). Това е положението-кръвта вода не става. Mr. Green
Днес съм се отдала на чистене. Големият бяс е при баба си, та не ми се пречка. Попривършвам вече, остана банята, но тя е с микро размери, та все до довечера ще я измия. Сега мисля с Елмичка да се приспиваме, ако е на същото мнение, де. Grinning

Лек ден ви желая! И пишете, ей!

# 102

ха, ха, и поради липсата на практика май си я написала грешно. Според мен се пише навсякъде с 'ъ'   Mr. Green, ама не съм сигурна.

Ясмин, много кофти това с изгубените надежди, и аз хранех някакви , че моите деца ще имат детство поне малко подобно на моето, ама...

Свеар, ти си ми успокоение, че има и по-зле от мене по време на гувеенето, имам предвид жегата и неволите ти, които описваш.

Аз пък все си намирам някаква работа, стоенето в къщи ми се отразява много особено...вторачвам се във всеки детайл и му намирам кусур, съответно си създавам работа.

Аз искам да продължа с разказите за Саудитска Арабия, но се сетих че на път за там имах приключения по летищата (това почти винаги ми се случва), та реших да разкажа в опит поне малко да развеселя гладуващите.

Започвам с една важна подробност, моят мъж по предпазливост надминава всички бабички, които се притесняват да не си изпуснат влак/автобус/самолет. Обикновено тръгваме за летищата 5, до 6 часа преди полета ни.Та така, дълъг път до летището, безкрайно чакане за полета ни, после 4 часа до Истанбул, там някакво друго безкрайно нощно чакане за връзката ни за Джеда....и това всичкото с две малки деца..За наша радост и облекчение, обаче, се оказва че в транзитната зона в Истанбул има джамия и решаваме да поспим няколко часа. Влизам аз в женската част, настанявам децата, завивам ги, давам им мляко, те заспиват...абе комфорт! Полумрак, тишина, жени влизат, правят си молитвата, излизат, а някои, като мен с по-дълъг престой, спят. Настроих си алармата на телефона  и легнах с надеждата да поспя, защото бях наистина изтощена до крайност. И какво става, най-близката до мен спяща жена изведнъж започва да хърка, хърка, хърка, докато се разтресе цялото летище. Едва след около час най после изтощението ме е победило и съм заспала....Не за дълго обаче.

Точно по време на най-тежкия ми сън, чувам как гласът на мъжа ми долита отдалече някак разтревожено: 'Люспа,  люспа, ставай бързо!"  След секунди се присъединява и непознат мъжки глас, много по-силен и някак 'професионално' звучащ, даже по-скоро крещящ: 'Мисиз Люспа от Лондон, мисиз Люспа от Лондон, изпускате си полета!'  Подскачам до седнало положение, почвам да се пуля в тъмното като се  опитвам да си отговоря на куп въпроси. Защо не съм си чула алармата? Защо и мъжът ми не е чул своята?!!!. Всеки момент ще изпуснем полета, или вече сме го изпуснали? Какво се очаква от мен да правя сега? Оказа се, че се очаква да се облека, да събера партакешите от пода колкото може по-скоростно, да преместя спящите деца в количката, да натоварим чантите на нея и да хукнем като обезумели през цялото летище,а мъжът ми отгоре на всичко облечен в поклонническите одежди, които се състоят от две бели, несзъшити парчета плат намотани около тялото. Не знам каква картинка сме били, но в крайна сметка хванахме самолета пълен с поклонници, облечени по същия начин!Оказа се, че са променили часа на заминаване, изтеглили са го с един час по-рано и това разреши загадката с колективното нечуване на алармата.Но пък една друга загадка остана неразрешена - как ни откриха служителите да ни предупредят, но може би и това си има някакво научно обяснение.

Съвсем накратко, при пристигането ни в Джеда се оказа, че едната ни чанта е игубена и отнесохме и на ТОВА летище половин ден...просто бях съсипана от двудневната ни летищна одисея.

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 15:16 от Люспа

# 103
  • сред маслини и портокалов цвят

ха, ха, и поради липсата на практика май си я написала грешно. Според мен се пише навсякъде с 'ъ'   Mr. Green, ама не съм сигурна.

Тцъ, проверих. Пише се калабалък.

Хареса ми момента с препускането по летището Mr. Green Не злорадствам, просто си ви представих и още се хиля Laughing

# 104
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Лю, много ти съчувствах през цялото време, докато четях. Развеселих се само като си представих някой да ти крещи 'Мисиз Люспа от Лондон, мисиз Люспа от Лондон, изпускате си полета!'  Чакам продължение на преживяванията ти  Hug

Свеар, благодаря  HugПокрай опита си да открия рецепти за тарт попаднах на такива вкуснотии...

Ясмин, имай вяра, нещата ще се оправят. дано да е по-скоро само. Каруми ревнува значи, тежко им на бъдещите ухажори на Елмичка.

Амал, оправиха ли се лаптопните ти проблеми.

Аз тия дни се отдадох на чистене на т.нар. килер. в нашия случай е цяла стая, където слагаме нещата които"може да потрябват" и много рядко се случва наистина да потрябват. Най-вече дрехи и обувки, които повече няма да облечем.Та изхвърлихме половината неща.оказа се че има и около 200кг хартия и съм я приготвила за предаване на вторични суровини , само дето не знам къде точно има пунктове. Ама ще намерим, да спасим някое дръвче. На всичко отгоре съм алергична към домашната прах и си докарах ужасна кихавица и всички екстри, свързани с алергията ми. Включително затрудненото дишане.Но вече се оправям. Сега ни чака и ремонт, чистене зад мебелите и пак прах.Не ми се мисли. Имам маска за лицето, но трудно се диша през нея.Не обичам да я слагам, обаче сигурно ще е по-добре с нея.

Чухте ли, хакери били казали, че ще изтрият фейсбук на определена дата, но не запомних кога, аз така или иначе нямам профил там.

Хайде, много хубав ден ви желая. Леки пости и целувки за децата  Hug

Общи условия

Активация на акаунт