Януарски бебета 2012 - тема 5

• 26 716
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • Across the Multiverse
И 2ро каква е тази традиция със шапката?  
Добрютро! Жанетка, традицията с шапката била първата покупка за бебето да е шапчица, за да излезе с главата напред (а не чорапки примерно) Simple Smile
"...много са нещата наистина и ти трябва доста време да се порагледа. Имай предвид, че ни е уж на бързо отидохме и бяхме вътре два часа... " - абсолютно и при нас така се получи!  Laughing Наистина на някои щандове въобще не сме се спирали даже, а като излязохме- 2 часа и половина дори! Само да кажа, понеже много хора остават с впечатлението, че е бебешки маркет- "Има доста неща - играчки, дрешки, обувки, шапки,спални комплекти за бебоците"- освен всичко изброено има много неща за дома- сектор дом. потреби, декорации всякакви- възглавнички, свещи и свещници, саксии и керамика, рамки за снимки, декоративни щори и леки полилеи, аксесоари за баня, изк.цветя (много естествено докарани) Simple Smile и какво ли още не! абе от пиле мляко има, огромен магазин е. На мен ми хареса доста, като се поогледаш намираш артикули на доста достъпни цени. А, от там си взех и кантарчето на което всеки ден също се отчитам Simple Smile
Бонбонче, по въпроса с парфюмите и аз не ги понасям в момента, въпреки че въобще не ми се е гадило досега, просто ги усещам адски силно (както и всички други миризми) и ми се набиват много неприятно. Само моя си понасям ( но няма да кажа кой е) Simple Smile и то в малки количества.

# 571
притеснена съм. ставам да мия зъби и почвам да повръщам жълто зелен секрет, званя на док и каза че е жлъчка пита ме еднократно ли е-да.каза вземи деган и много течности #Crazy ако продължа така  в болница #Crazy #Crazy #Crazy плаче ми се.

# 572
Химена, това всяка сутрин ли се случва? В коя седмица си? Питам защото и на мен ми се е случвало това, но не всеки ден.

# 573
Химена според мен е нормално човек да повръща жълто зелена течност сутрин, т.к. това са ти стомашните сокове и при положение, че цяла нощ не си яла нормално е мисля да имаш в стомаха си само от тях.Пий това, което ти е казал док но не се притеснявай.
Много ви се радвам, че вече правите покупки. Аз още не смея. Чакам да разбера пола а и таткото го няма ще се върне чак декември и за тогава мисля да оставя кошарки и колички, а дрешките и другите неща мисля след 19.09 когато ми е ФМ да взимам.
Има ли някоя от вас впечатление за училището за млади родители на Диди Димова. Утре след работа съм на 1-ва лекция при нея и ако ми хареса програмата за обучение може да се запиша, но ще се радвам ако и някоя от вас ходи  Simple Smile

# 574
Химена, аз понеже повръщам често (особено от миризмата на пастата за зъби) и често повръщам в такъв формат, мисля си, че са стомашни сокове, понеже нямам храна в стомаха. Пии течностите малко по малко, на малки глътки и си почивай.

# 575
Добро утро на всички(то май станало добър ден ,ама нищо)Честито на всички мами,който са разбрали какво ще е бебчето.Н а нас още минали път ни загатнаха че май е момченце ,ама не искаше да се завъри да се види със сигурност,но сега във вторник сме на преглед така че нямам търпение вече.ЛЕЛЕ направо на моменти искам да си имам видеозон във вкъщи  Simple Smile.Много е хубаво като е по-хладничко навън,а някой ходил ли е на плаж ?На мен коремчето дори и като легна си ми е надутичко,но д-р каза че сме растяли и по-гелемички!Пожелавам на всички хубав и приятен де ! Simple Smile

# 576
krisi_boi4eva - ходила съм само веднъж за един час на плажа, но не ми е мястото каче ли там Simple Smile и затова и вече не ходя. Ти записа ли се и в другата ни тема " Бургаски мами" И аз още незнам пола на бебето и на мен знаеш ли колко пъти ми се е искало да си имам видеозон, за да го гледам дали е добре и дали мърда, да ама нямаме хахаха

# 577
tania_burgas  за жалост е така,ама неще нямам търпение да си го гледам.На мен ми се ходи на плаж ама незнам ,някак си леко ме е страх.Нещо  неможах да я намеря темата за бургаските мами ,но пак ще я потърся.А някой случайно да се боядисвате.Аз от както съм бременна не съм се боядисвала,ама ми предстои да съм булка и искам сякаш да се понаправя малко по различна.Споделете,макар че бях чела някъде ,че нямало проблем ,ама стари дявотии само мрънкат Laughing

# 578
 аз  преди се боядисвах, но тъй като немого да се трая да гледам как ми  израства черното  си купих кана уж по безвредното.

# 579
П.С Отдавна щях да пиша за спането по гръб и защо не е препоръчително, та ето мъничко цитатче:

" От четвъртия или петия месец не се препоръчва дълго лежане по гръб. Това е защото матката се увеличава значително и в това положение започва да притиска големите кръвоносни съдове, както и гръбначния стълб. Това се отразява малко или много на притока на кръв към плацентата, което снижава доставката на кислород и хранителни вещества за бебето. Често поради това спада и артериалното налягане, бременните страдат от световъртеж и главоболие, а също и от подути крака"

Аз мога да спя единствено и само по гръб, но кръста така ме болииииии Rolling Eyes

# 580
Бургаски мами:)

в Общ отчетен "Бременност и раждане" - krisi_boi4eva тук можеш да намериш темичката, ако желаеш. да ни пишеш в коя седмица си, от кой комлекс си, работиш ли и разни там други неща Simple Smile

# 581
Ехоо, ето ме и мен.
От около десет дни съм Бургаска мама и вея гащи по морето. Пиша ви набързо, защото нямам постоянен достъп до нет. Изчетох ви по диагонал, много пишете, ей.
За спането по време на бременност - ами голям смях са съветите от нет-а. Значи по корем не може обективно, по гръб се притиска вена...не знам си ква. На дясно се притиска черен дроб и много лошо.... Само на ляво може да се спи.  Joy Ами как пък не. Спи се така както ни е удобно, пък и как се контролира спонтанното обръщане по време на сън.
  ooooh!
За слинговете - благодаря на ianajar  за инфото. Никога не съм била фен на слинг, имам си чудесно кенгуру на Чико с твърд гръб. Нашият тати с голяма гордост разхождаше беба Иглика първия път. Гледката на татко с кенгуру ме умилява, прекрасна е.  Blush А майка в слинг ми напомня точно на цедилките по селата, не се виждам с такъв уред.

За храненето - здравословното такова е задължително, но без излишни залитания и фанатизъм. Като иска дъщеря ми филийка с пастет й давам. Тя иска нещо такова веднъж месечно. Е, кому пречи? Hug Ако забраняваме абсолютно всичко вредно на децата си, рискуваме да ги превърнем в истински маниаци на някои боклучави храни по-късно. Умереност е решението.
Джун - пиши как са ти резултатите -  Praynig Мисля те и аз.

Аз вече усещам бебето, най-вече като легна вечер преди да заспя. Мъчи ме ужасно безсъние, мигрени, направо ужас. Дано минат и двете скоро. Окръглила съм се стабилно, корем имам голям, който е огромна стърчаща буца като легна вечер.

Забравих още 500 неща, които исках да ви пиша, но както казва Менинка, съм руса, бременна и много разсеяна. Ще ви следя, макар и рядко, защото другата седмица отпрашваме по планини и морета семейно.

Ужасно ме е яд, че пропуснах лекциите на Ла лече, но ще отида по-натам.

Забравих да напиша, по повод темата за личното инфо и приятелствата в отчетните. Една мама беше написала, че не се интересува от контактите в отчетните и влиза само да чете нужната й информация. Това, разбира се, е нейно право. Аз от личен опит само ще кажа, че създадох прекрасни реални приятелства, които започнаха като виртуални в отчетната тема септември 2006. Всичко почна уж на шега, но с мамите там си допаднахме, започнахме да се срещаме и дори празнуваме общи рождени дни на децата вече пета година. Контактите ни отдавна не са през форума, вече сме истински приятелки с някои от тях.

Последна редакция: нд, 07 авг 2011, 12:38 от Анонимен

# 582
Здравейте мами Simple Smile.
Радичке  Wink ,спокойно ,това важи със сигурност за след петия месец.
Ето тук отново започна да вали  яката.Ама как не спря бе,цяло лято все едно е ранна есен!На плаж не сме ходили именно поради дъжда и много благородно завиждам на всички които  си имат слънчице всеки ден   Flutter
Знам ,че е досадно да давам съвети,също знам колко е приятно да се пазарува за бебо,но момичета,замислете се,колко бързо ще растат бебоците през първите месеци.Е,не казвам да съвсем да не се пазарува.Но мен Доки ме посъветва да не пазаруваме по много.Най-добре било по три бройки от всичко. Naughty аз съм толкова въодушевена от събитието,че когато сме някъде за най-обикновени покупки и все се намърдвам в отдела за бебешки стоки  Crazy като пияна съм щом стъпя там...Толкова са мънички и сладурски Heart Eyes Аз лично се удържам все още и взех само шапчица и една много сладка блузка ,а надписа е върха!! If you thing Im cute you should see my daddy! или Ако мислите ,че аз съм сладък трябва да видите тати! Направо се разтапям,толкова са сладурски всички тези надписи...А свеки подари шапчица и терлички.Ще направя снимчици и ще ги кача в албумчето  Simple Smile
 Момичета и още нещо.Всички се интересуваме от кърменето а тази седмица беше Свтовна седмица на кърменето  -  http://zabliznacite.wordpress.com/

Последна редакция: нд, 07 авг 2011, 12:24 от Кора

# 583
Kori, ами аз съм си в петия де Simple Smile и май спя и на ляво чат пат, но от три дена имам страшни болки от лявата страна под кръста на долу към дупето. Мисля, че е някакъв нерв но направо не мога да си движа левия крак. Когато ходя болката е ужасно силна. Май ще ходя до личния Sad  Весел и успешен ден !!! Simple Smile

# 584
Kori, ами аз съм си в петия де Simple Smile и май спя и на ляво чат пат, но от три дена имам страшни болки от лявата страна под кръста на долу към дупето. Мисля, че е някакъв нерв но направо не мога да си движа левия крак. Когато ходя болката е ужасно силна. Май ще ходя до личния Sad  Весел и успешен ден !!! Simple Smile

и аз изпитвам понякога такава силна болка в левия крак. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт