Януарски бебета 2012 - тема 5

• 26 720
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
Здравейте момичета. Вчера бях на втора ФМ(18 седм.) при доц. Димитрова във Фемина. Бебето е бебка, размерите отговарят на седмиците, правилно развити органи и въобще всичко е в норма. Оказа се обаче, че имам повишена резистентност в лява маточна артерия (което означава съпротивление на кръвотока към матката и плацентата), заради което ми препоръча да си направя ехокардиография след 2 седмици. Обясни ми, че след като съм имала нормално протекла предишна бременност и нямам високо кръвно, това не е притеснително и не се налага отново да ме гледа. Аз обаче днес се разрових за този проблем и доста се поуплаших. Още повече, че при мен стойността на Pi е 2,43, което ми се струва прекалено високо. Има ли някоя, която е имала подобен проблем. Никъде не можах да намеря какви са референтните стойности на този показател.
В понеделник ще си направя втори БХС, и имам час за ЖК, където ще настоявам да ми направят доплер.
Движенията на бебка ги усещам от 15 седмица. В началото рядко, но напоследък е доста активна.

# 556
  • до едно тепе
3 дена не бях влизала и сега едва успях да ви изчета Shocked Майка ми беше вкъщи и дограма сменяхме и хич нямах време за форума Crazy
Секса при нас е мираж.Преди кървенето не можех да понасям допир до гърдите ми,а след това изобщо не посмяхме да се пробваме.А и желание нямам изобщо Blush ,но трябва да питам док все пак Thinking .Интересно,но тя ми каза да не пътувам,а за секс нищо не каза newsm78
Фолиевата ми каза док до края да си я пия.
Колкото за здравословното хранене аз нямам избор,ако искам да съм здрава и бебо да е добре. И сега не ям тестени и сладки храни,защото риска от развитие на гестационен диабет при мен е голям.Затова имам лимит и на кг-12 максимум.В момента съм на кг на които бях преди да забременея,а вече имам доста ясно изразено коремче.Личната като ме видя онзи ден ми каза,че много съм отслабнала и май засега вървя почти само на корем.
И аз забелязах,че косата ми е по-суха от преди.За сметка на нея обаче лицето ми е обринато,но ще траем няма как.
Сутиен слагам само като излизам.После чувствам облекчение като го сваля и май ще трябва да си потърся някакъв по-мек.
Стига толкова засега,че пак стана дълго Laughing

# 557
Едно съботно здрасти и от мен на всички януарски мами Simple Smile

Ние днес с мойто мъж и мама се отдадохме на пазар. Отидохме до мола и обиколихме доста добре магазините. В LC waikiki има много добри дрехи за бременни. Аз си взех дънки за 24 лв,коити просто ми залепнаха и са ми много удобни. Ако има във вашият град и имате време може да обиколите и вие магазина. Има и други интересни дрешки за дами в нашето "положение" Simple Smile После направихме месечното пазаруване и като се прибирам...оттекли крака..за първи път видях такова нещо. Краката ми бяха станали двойни. Днес за първи път от 2 месеца шофирах. Не бях забравила и си припомних колко е хубаво да си мобилен, но все още ще се въздържам.

Хубав почивен ден на свсички  Hug

Последна редакция: сб, 06 авг 2011, 18:20 от KaRoLa

# 558
Мамчета как сте? мен мен нямаше доста време но просто защото нямаше нищо ново на хоризонта освен обичайните пикливи нощи  hahaha Лакомията ми   chef ииии това май ще да е. Миналата седмица получих най-накрая резутатите за Даун и всичко е наред. И реално си зачаках септември за да видиме пак бебо и да знаеме какви дрешки да купуваме. Моят корем е така позаоблен съвсем видим е, но предполагам за хора които не ме познават биха си помислили - ееее момичето бая се уяло. Обаче като легна в леглото корема ми изчезва и помен няама от него. На вас как са ви коремите?  newsm78  Кога се очаква дори като легнеш да ти седи корема изпъкнал? Много тъпи въпроси задавам  Blush ама ми е едно странно....

Последна редакция: сб, 06 авг 2011, 21:49 от Жанетка

# 559
Кога се очаква дори като легнеш да ти седи корема изпъкнал?

Скоро. След има-няма три месеца вече бебето ще е толкова голямо, че коремът няма да има къде да се скрие. Като малка планинска верига ще си. Със земетресения всеки път като се обърне или надупи човечето.  Laughing

# 560
mi_sy, дано всичко е наред!
Жанетка, индивидуално, но 6 месец корема вече е "истински".
На мен ужасно ми се повръща, не мога място да си намеря.. писна ми вече!

# 561
  • Бургас
Брейй, зачезнахте, да не мърсувате:))
Аз си лежа кротко и чакам дъщеричката да се прибере от заведение, че да си лягам.Половинката гледа тв, ама на мен ми се спи и гади както обикновено.Така че, dzhodzha, не си сама в "гаденето".
А коремчето ще си запази позиция и в легнало положение като понарасне още бебчо.
Карола, щом сега са ти се сторили двойни, смятай от осмия месец нататък като поседиш малко време права, краката ще ти се сторят като козунаци.Моите много се надуваха, направо все едно са чужди - едни такива големи ...Simple Smile
Лека вечер на всички мами и бебчовци!

# 562
Моето коремче и сега като легна си личи  Grinning.Ще сваля снимки и ще ги кача,че имах едни ама вече не са актуални.Бебчо рита усилено днес и през деня.Момичета ако някоя приятелка ви пита за булчинска рокля втора ръкаще съм ви благодарна да ми пишете-реших да продам моята-вталене е размер М.

# 563
Добър вечер и от мен! Аз днес чаках гости и целия ми ден се завъртя около това,първо чистиш за тях после малко си починах,след това те дойдоха,слагай-вдигай маса,накрая да разчистя и то станало 23часа!Изскъпах се и седнах да се поразтоваря с вас.
И моето коремче е още променливо,сутрин е едно,следобед два пъти по голямо,а като си легна не,че изчезва ама седи по друг начин.
Е лека вечер за сега,че май съм изморена и не мога да се съсредоточа и допускам глупави правописни грешки и се изнервям...
Лека мами Heart Eyes

# 564
  • Шумен
Здравейте, здравейте!
Нямам търпение да се похваля  Laughing
Днес се мотахме из Варната да зяпаме колички, че вече място не мога да си намеря  Mr. Green Гледах и кошари. Та количката тотално я затвърдих да е тази, която си харесах и в нета --> JANE SLALOM PRO.. Страхотна! А в един от магазините пък ми демонстрираха по-новия модел RIDER. Еми невероятен е, ама към 1500 лв  Crazy Quinny-то ме разочарова на живо.. Попаднахме и в един явно нов хипермаркет Джъмбо и си излязохме с 3 одеалца от по 6 и 10 лв (мееекинки), мъъъънинко боденце, шапчица (спазвам традицията), гащиризонче и една мека антистресова играчка за стискане (аз поне много я стисках, кеффф)... Уфффф.. наистина е краста... И тъй като вече е ясна количката, познайте.. намерих я в ибей за 400 лв и я купих  Joy С доставката ще излезе към 500. Червена! Нямам търпение да пристигне, има да я търкалям из нас  hahaha
Та така.. Вече спокойна мога да си лягам, имам мечтаната количка.
Хей, привети на новите мами и тези, дето пак се появиха! И честити гащи на Jane Dow  Hug Лека нощ от мен, до утре!

# 565
--> JANE SLALOM PRO.. Страхотна! А в един от магазините пък ми демонстрираха по-новия модел RIDER. Еми невероятен е, ама към 1500 лв  Crazy .............мъъъънинко боденце, шапчица (спазвам традицията),
Може ли да попитам дали се отнася за тази количка? http://www.whwatts.co.uk/out-about-105/3-in-1-prams-107/jan-jane … shchair-16185.htm
И 2ро каква е тази традиция със шапката?  newsm78  Малко ги изпускам тези неща като традиции и обичай. Отделно си мислех, знам че се прави пита на 40 дни (ама защо на 40 дни като на мъртвец?)  #Crazy и защо не може и мъже да има?  И ако не може тогава кога пак може да поканиш и мъже да дойдат да видят бебето?

# 566
Добро утро, момичета
Аз съм пак от ранобудните, защото мъжа ми днес е на работа и телефона звънна в 6.00 часа. като отворих едни очи и викам " май ще се става". Снощи ходихме в морската градина, беше много приятно и прохладно и си мислех, че след тази разходка ще си поспа поне днес ама не Simple Smile

Аномалия - усещам колко си щастлива след разходката по магазните. Със сигурност е приятно изживяване:) И ние в Бургас имаме вече Джъмбо. Ходихме да го разгледаме само и наистина могат да се намерят там доста хубави и ефтини неща там Simple Smile

Сега ще трябва да мисля нещо да сготвя Simple Smile

Хубав ден на всички:)

# 567
  • Бургас
Добро утро и от мен, мами и бебета!
Ивка, за мен да имам гости хем е приятно, хем ми е уморитено и предпочитам да не е на често Simple Smile
Аномалия, браво на смелостта си да купуваш отсега.Хайде, като се натъкмиш, ги снимай и изитипосай да им се проадваме и ние Simple Smile Честито ви покупки!Очаквам включване и от други смелчаги със снимчици.Аз разгледах настоящите в албумчето ни в снимаката и много им се радвах.
Абе мами да ви питам вие имате ли непоносимост към парфюми специално /изключвам всякакви миризими останали, защото на мен от всяка миризма ми се гади страшно/.Не мога да понасям в този момент до мен човек с парфюм.Има само няколко парфюма, котио са ми любими и ми присъстват в колекцията, но за жалост рядко слагам и от тях, само Рексоната ми е ежедневен спътник Simple Smile
Любимите ми парфюми са:
1.Нина Ричи - "Премиер Жур" /от няколко години/;
2.Ланвин - "Еклат Дерпеж" - много нежен аромат;
3.Версаче - "Брайт кристал"
4.Каролина Херера -" 212 "
Имам си ги винаги в наличност, аи не ми свършват бързо.
Душкала съм толкова други, обаче ми идват силни и непоносими.Сега и вие може да споделите някои от любимите ви аромати и да кажете имате ли поносимост към тях в този момент или повредата е само при мен.
Тане, и аз съм от ранобудните, доста рано станах, че малката посред нощите се мести при нас, че плака насън няколко пъти.Би ли споделила като артикули какво има в Джъмбо?
Лек и прохладен ден на всички!  Hug

# 568
Бонбонче ами Джъмбо е доста голям магазин. Има доста неща - играчки, дрешки, обувки, шапки,спални комплекти за бебоците абе.......... много са нещата наистина и ти трябва доста време да се порагледа. Имай предвид, че ни е уж на бързо отидохме и бяхме вътре два часа  Joy. Направи ми впечатление, че нямаше дървени кошари, имаше и много малко колички.

Някои вече са започнали с покупките. Аз мисля, че ми е още рано. Ние май ще направим това приятно нещо към 8-мия месец. Вие кога смятате да купувате нещата за нашите сладури

# 569
tania_burgas и аз мисля към 8-мия месец някъде да напазарувам всичко, даже мисля да не бързам с количката, тъй като първите месеци ще е студено за разходки. Иначи съм си набелязала кошара, а дрешки са ми приготвили роднини, които имат две малки деца.Но както казах вече, няма да бързам още, а и вкъщи правим ремонт и е пълен хаос навсякъде Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт