Захранване, водено от бебето - baby-led weaning - III

• 34 261
  • 730
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря Fata Grinning
Мда, знам, че е нормално и ще отмине, а и в акото и забелязвам доста разнородни храни, т.ч. явно успява покрай гаденето и да преглъща по нещо.
Относно мармаладите, в момента е най-подходящ момент всеки да си затвори по няколко бурканчета. Аз наскоро сварих тиква, дюля и ябълка до гъст мармалад, без захар разбира се, пасирах докато още ври и затворих в бебешки бурканчета. Получи ми се, а и на вкус никак не беше зле. Сега си мисля, че даже и някой банан вътре не е много лоша идея, да подслади малко повече.

# 391
  • Пловдив
Наближава и нашето време да опитаме да се захраним. Честно да си призная, повече като идея и принципи ми допада педагогическото (а и с него имам опит), но все пак ще взаимствам и от тук някои неща.  Peace
Да видим как ще тръгне, беболината ще води, аз ще слушам  Mr. Green

# 392
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Ооооо, Вани, варила си мармалад!  newsm53 Да дадеш малко насам!  Mr. Green (шегувам се).
 На мен  не ми се занимава, а и мн скъпо ще ми излезе. Не мога да сваря само няколко бурканчета, понеже имам още едно дете, което с кеф си хапва мармалад, а и аз не бих пропуснала, иначе за 2-3 бурканчета бих се прежалила.
 Все пак ще проверя по диетичните и био щандовете, вероятно има и без екстри.

Фата, за количествата храна се интересувам тъй като кърмата ми вече е в супер мини количества и не мога да разчитам, че задоволява какъвто и да било процент от нуждите му. При нас положението е необратимо, ако не се отбие кърма ще има пак след около 5м.  Mr. Green

# 393
Не съм, ами чак пък да съм варила...ти да не си представи някакъв казан  newsm47 , е не, 7-8 бурканчета, колкото да се намира...и аз ще проверя в някой голям магазин, може и да има нещо подходящо, без подсладител.

И честито за млекцето след 5м.  smile3525

# 394

Фата, за количествата храна се интересувам тъй като кърмата ми вече е в супер мини количества и не мога да разчитам, че задоволява какъвто и да било процент от нуждите му. При нас положението е необратимо, ако не се отбие кърма ще има пак след около 5м.  Mr. Green

Споко, ще навакса  Mr. Green, дори и в момента да заслабне Simple Smile

# 395

момичета, да знаете какъв запек  има госпожицата

значи в последните дни преди вчера госпожицата започна да яде повече кашеста храна, за разлика от преди (мъжът ми я натисна миналата седмица), и започна да поема повече храна:

сутрин каша, а на обяд крем супа

и съответно - запек, при положение, че всеки ден яде ябълка, давах и авокадо, смокиня, круша и др. плодове

растат горните, т.е. избиват

сега дали е от пюрираните храни или от зъбите не знам, но от вчера мина на диета  Rolling Eyes плодове и майчино млекце

дълбоко ги подозирам кашата и крем супЪтЪ и временно ги премахвам

да знаете едни естествени "чери доматчета" от градината (чери, щото са фри от пестцеде) как ги ръфаше като Ева райската ябълка, съответно доматена притцеса хех hahaha

# 396
Познаваме го и ние Запекьт.

Момичетата тук ме посьветваха да накисна сини сливи за една нощ и да давам водата. За Марта беше радикално, ако искаш пробвай.

Колко е голяма твоята мис?

# 397
Малчо го тръшна стомашен вирус и все едно храня чуждо дете  ooooh! Сега се нагаждам на новите вкусове и желания. Все едно започвам всичко от начало. Добре че се намира малко кърма да спасявам положението  Laughing Иначе екстрата е, че отказа да пие течности от бебешки чашки и шишенца и иска да пие от чаши и бутилки за големи (главно от моята), яде се само с прибори и храната не се докосва с ръце (освен ако не е хляб или бисквита). Да видим до кога ще е така Simple Smile

# 398
Познаваме го и ние Запекьт.

Момичетата тук ме посьветваха да накисна сини сливи за една нощ и да давам водата. За Марта беше радикално, ако искаш пробвай.

Колко е голяма твоята мис?

на 8 месеца

не ща драстични мерки обаче

ака по дарадонка на памперс

овесената вода затова ли беше?

# 399
Здравейте, ние, разбира се, сме мнооого далеч от захранване, но съм се насочила към този тип захранване и ми е много интересно да ви чета. Simple Smile

# 400
Момичета, не знам какво хапват вече вашите госпожици, но ако пробвате малко ленено семе(може и смляно) в хлябче или бисквитка(домашни де), много помага. Сините сливи също.

# 401
Фата, не става номера с коланите, защото нашето е дървено и има само за кръста.  Sad
Сега пека едни бисквитки, да видим утре как ще ни се случат нещата.
А лененото брашно е ок, предполагам?
И някой може ли да повтори рецептата за банички, в най-общи линии как се правят, че не ги намирам в рецептите?  Praynig

# 402
И някой може ли да повтори рецептата за банички, в най-общи линии как се правят, че не ги намирам в рецептите?  Praynig

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=529928.msg17873223#msg17873223

Рецепта за корите, ако искаш сама да ги направиш (може и без солта и оцета):
http://vkuhniata.wordpress.com/2010/03/02/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0% … 0%B8%D1%86%D0%B0/

# 403
Грозното Пате , и нашите столчета бяха такива. Явно девойките са по-кротки  Simple Smile

Klara Bojinova, случва се в началото на захранването да има запек, просто стомахчето свиква с новите храни... Hug Преминаването само на кърма оправя нещата, ако не искаш "драстични" мерки. Избягвай и запичащите храни - предполагам крем супата е била с картоф  Confused Запичащи са още морков, бял хляб, банан... Наблягай на круши, сливи, смокини, тиквички  Wink

Фата, не ги знам чужбинските продукти, но в България храните за диабетици са с  аспартам по-често(или друг подобен заместител. Ако подозираш, че използват Салвия или подобни, махни розовите очила  Sunglasses )

Е, нали е уж пълно с разни био-органик и какво ли още не магазини  Wink Между другото май и в ЛИДЛ мернах едни конфитюри без захар, германски  Peace
Ето и в първия БГ сайт, който отворих:

http://www.bio-magazin.eu/bio-dessert/919-eco-marmalad-sini-sliv … r-houp-330gr.html

На мен  не ми се занимава, а и мн скъпо ще ми излезе. Не мога да сваря само няколко бурканчета, понеже имам още едно дете, което с кеф си хапва мармалад, а и аз не бих пропуснала, иначе за 2-3 бурканчета бих се прежалила.
 Все пак ще проверя по диетичните и био щандовете, вероятно има и без екстри.

Не съм
, убягнал ми беше момента с кърмата ти  Heart Eyes Децата обикновено и сами чудесно регулират хранителните си нужди и това, което на теб се струват капки за него може да си е доста. Води се по детето, то няма да се остави гладно  Wink

Варенето на мармалад не е нито толкова скъпо, нито толкова трудно, колкото изглежда. От 2 кг. плод излизат около 7 бурканчета мармалад и не е нужно после да се стерилизира.  Simple Smile Смилаш плодовете, на кг. плод се слага кг. захар, вари се и после се сипва горещ в буканчета Flutter Тази година 3 пъти правих, че ми хареса  Grinning

# 404
  • София
Ако някой има достоверен източник, моля да го сподели. Аз от ЕЖК  Mr. Green знам за опит, в който деца били оставени да си правят сами порциите от шведска маса в продължение на 6 месеца. Резултатът бил, че те започнали да избират точно храните, от които обичайно се нуждаят  Grinning

Е, предвид, че си познавам детето, вероятно първата седмица е ял филии с мед и кисело мляко с бисквити  Whistling , но резултатът от продължителния опит е много показателен.

Общи условия

Активация на акаунт