Отговори
# 360
Teddy* кажи ми моля те че като се роди няма да е толкова шантаво Simple Smile сега няма минута спокойствие. добре че поне през нощта успява да поспи.  стискам палци бебчетата да се родят живи и здрави и надявам се многооооо послушни Simple Smile))

Аз само мога да ти пожелая да е спокойно бебе и дете, ноооо опита ми показва, че роди ли се не минутка, секунда спокойствие няма..докато го виждаш на едно място, в следващия миг е на съвсем различно и прави съвсем различни неща  hahaha Но пък се свиква  Crazy Така например успя да си ужули яко главата и да ни разходи до Пирогов вече, седейки уж между мен и баща и  Whistling Ама да са живи и здрави, ние ще се нагодим по тях  Heart Eyes

# 361
Teddy* благодаря за успокоението Simple Smile))  да са живи и здрави наистина пък с другото ще свикнем както казваш Simple Smile

# 362
Здравейте мами,
първо искам да благодаря на всички за подкрепата Hug.
При нас засега всичко е наред,след толкова боцкане,вземане на кръв,ЕКГ и кой знае още какво,ми откриха гестационен диабет и съм на диета без плодове и захар+инсулинови инжекции по два пъти на ден ooooh!.
изписаха ни снощи след 3 дена пазарлък от моя страна Mr. Green.
и днес за първи път ми се наложи сама да си слагам инжекцията сутринта-а имам такъв страх от игли,накрая се престраших и си я сложих #Crazy
съвета ми е мили мами не прекалявайте със захарните изделия и нервите.
ендокриноложката ми каза,че моя гестационен диабет е причинен от мн нерви и силен стрес/скарах се жестоко със свекъра на мъжа ми и резултата беше налице/ #2gunfire
как да е.
това е засега от мен.
лек и прохладен ден Hug

# 363
  • Варна
tionagb, хубаво е че сте си у дома вече! Каквото трябва ще изтърпим заради бебоците! Жалко е, когато се случват такива неща заради нерви и то от близки хора  Sad. Този диабет отминава ли след раждането?  Може ли да навреди на бебенцата?

# 364
Тиона браво че сте си вече в къщи  Hug
ще слагаш инжекции няма как , гадно не гадно ще търпиш.....
след бременността отминава , понякога и това се случва колкото и да  е кофти  Sad

# 365
Mishela,
казаха ми че отминава,но си остава риск в по-нататъшна възраст да развия и др.диабет. ooooh!
но тези инсулинови инжекции са за децата,да ги предпазят от аномалии в развитието им или да се родят доста по големи от нормалните кг за близнаци.
казаха ми,че често такъв диабет се развивал при бъдещи мами с близнаци или тризнаци,заради по-големия товар в/у организма на майката.
освен инжекциите съм и на диета без захар и сладки плодове и лека гимнастика.
права си какво ли не правим за децата си Mr. Green

# 366
Тиона, това е по-малкото зло. Важното е, че бебоците са си на мястото и няма да мърдат от там скоро.  Peace  Радвам се, че сте си вкъщи вече

Да ви кажа аз имам чувството, че моят корем става доста голям вече. Промени ми се и походката - някак назад наклонена ходя и въртейки се от единия на другия крак вместо нормално. Мислех, че чак последния 1-2 месеца се появява тази патешката походка, но аз започвам да я усещам вече. Вие намирате ли някаква разлика?

# 367
tionagb всичко ще е наред. спазвай режима от докторите и мисля че няма да има проблем в бъдеще. моя приятелка разви такъв диабет през бременността и веднага след раждането всичко беше в норма. тя като теб беше на инжекции и диета, но мисля че си струва за малките създания да се направи всичко по силите ни. стискам ти палци. всичко ще е наред.

# 368
Здравейте момичета
От вчера вечерта са ме хванали болки в единия бъбрек. Та искам да питам някой пил ли е неоренал? Пише , че няма странични ефекти - уролог ми го изписа. Искам преди да го пия да ви чуя мнението.
Егати гадното боли... А до сега никакви сериозни премеждия нямах...  Sad

# 369
chereshkata na tortata , аз от малка имам проблеми с бъбреците и неоренал-а си го пиех всеки ден като витамини - много ми помагаше. Но когато забременях, лекарката ми каза да го спра. Стана ми странно, защото не ми се струва много вреден, пък и той организма си беше буквално натъпкан с него, ама ми го спря. Сега ми следи старателно всеки път бъбреците и за щастие нямам проблеми и нищо не пия за тях. Според мен най-добре се консултирай с следящата те лекарка.

tionagb , никакви ядове повече !!! чуваш ли  Naughty

A_vagabоnd и аз се усещам че ходя като пате и представа нямам защо. Нито ми тежи корема, вече и кръста не ме боли (в началото ме болеше). Ама си мисля, че е защото бедрата ми са наедряли. Без да ми се смеете, но понеже цял живот съм била от по-слабите, представа нямах какъв голям дискомфорт може да създаде това бедрата ти да се трият едно в друго лятото. Направо незнам какво да правя, започнах да си слагам пудра, защото имам чувството, че ще се протрият и ще станат рани - много е гадно.

# 370
tionagb радвам се,че всичко е наред с Вас.От няколко дена чакам да пишеш какво е станало и наистина много се зарадвах като прочетох,че сте в къщи и всичко е ОК.И както казват останалите-никакви ядове и карай по-спокойно.
Аз да се оплача малко-от няколко дена имам ужасен вкус в устата-почнала съм да си мия зъбите по 3-4 пъти дневно с надеждата да поизчезне-уви ефекта е кратък.
И да си се похваля-започнахме здраво да си говорим с дребосъчето като постоянно подритва,на моменти много по-силно.

# 371
  • Beyond the Frontiers
tionagb, чудесно е, че сте добре. И тримата  Mr. Green Спокойствие му е цаката.

Аз прокървих сутринта отново  Sad спешният преглед показа, че с бебето всичко е ок, плацентата е високо - демек не раждам  Confused Мома си е  Simple Smile твърдо, ама много шавлива - което от друга страна ме успокоява, защото я усещам почти непрекъснато. Според лекарката в Бургас възможно е да е раничка или нещо такова, защото нямам болки и контракции, но обстоен преглед ще ми направи моята си докторка в петък. Ще летя по спешност до София, така че стискайте палци да е малкия дявол, както се казва.

# 372
Аз само мога да ти пожелая да е спокойно бебе и дете, ноооо опита ми показва, че роди ли се не минутка, секунда спокойствие няма..докато го виждаш на едно място, в следващия миг е на съвсем различно и прави съвсем различни неща  hahaha Но пък се свиква  Crazy Така например успя да си ужули яко главата и да ни разходи до Пирогов вече, седейки уж между мен и баща и  Whistling Ама да са живи и здрави, ние ще се нагодим по тях  Heart Eyes
Как се справяш с детенце на 1г6м и с коремчето. Предполагам, че е доста трудно , ако си самичка по цял ден. тежи ли ти като я вдигаш?

# 373
здравейте мами,пожелавам ви лек и мноооого прохладен ден  bouquet

# 374
Хей дуденка  wavey Hug

Момичета сега се връщам от пазар и много съм се замислила да не съм направила някоя беля. Купих си 1кг праскови,2 пъпешчета(2кг  горе-долу) и една диняяяя 6кг. Та си ги носих сам самичка е от сергията до колата де,която беше на около 20 метра,ама ужасно много се изморих и ми дотежаха и сега само ги смъкнах от колата и ги качих вкъщи,тоя път едно по едно съм ги носила,но все пак дали може да съм се презорила нещо Thinking Сори, ако ви звучи смешен въпроса ми,но много се разтревожих като се замислих колко кила съм носила Tired Peace

Общи условия

Активация на акаунт