Вече съм на ясла

• 46 227
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
Ние след добре изкарания петък в яслата и двата почивни дни вкъщи днес пак с рев. Лелята каза че повечето скорошно ходещи деца след почивни дни се вкиселявали първия ден на ясла, та се надявам утре да мине по-леко. При нас междинната закуска е плод или домат, краставица и ч път седмично нектар. Утре ще снимам менюто и може да го пусна тук. Иначе си имаме и подробна програма на заниманията които им изнасят там  Peace
Аз немисля че яденето в ДГ и яслите може да се промени. За 30лева на месец било за хранодните. Еми за 30лв, невиждам какво може толкова полезно да получат, вчера слушах протеста на майките, че неискали поскъпване на таксите. И на мен ми е добре да давам 60лв, но ако примерно с/у 80-100лв. получават наитина полезна и здравословна храна,предпочитам да давам повече. Да не ме разберете погрешно...хич нямаме парични възможности за даване на много пари, но наистина като знам кое колко струва невиждам как ще се подобрят нещата за момента  Tired

# 571
Менюто Ви е прекрасно. Тук за детска ясла има хамбургери, пица, пържени картофи, ход-дог, мъфини, пържени филиики и др от този род

# 572
  • Кърджали
Привет, да се запиша и аз. Днес за първи път пуснах щерката на ясла, след две седмици отлагане поради леко боледуване, а после изчаквах да поукрепне.
Първия ден минал повече от идеално. Като отидох да си я взема наобяд не спряха да я хвалят- как не е плакала, играла си е, яла е... Дори предлагаха утре да им я оставя за цял ден. Но в крайна сметка с татко и решихме да видим утре как ще е - дали ще е пак така спокойна до обяд и ако е... в сряда - цял ден. Не ми се иска да го протакваме дълго, да свикне, че ще я взимаме наобяд и после хайде пак отново да свиква , че трябва и там да спи. Но ако утре се е чувствала зле, ще отложим по - дългото оставане.
В групата са малко дечица, едва ли има и десетина. Това е защото градината е на калпаво място, не е особено желана и престижна. До вчера и аз се тръшках, че не искам да е там /ама и тук, в Кърджали, има проблем с местата/, но май точно това ще и помогне по - лесно да се адаптира. Малко дечица - ще им е по - лесно да им се обърне някакво внимание, защото все пак едно да са 10, друго е да са 30 ...

# 573
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Пльок и от мен с доклад и мнение! Днес оставихме малката да спи в яслата (4ти ден и е) и е заспала, макар да е спала супер неспокойно! И поспала само половин час. Ама се надявам да посвикне. Успокоение е, че все пак е успяла да заспи, тъй като тя винаги заспива гушната до мен и вкопчена в косата ми.

Иначе си я взех с одрана брада.  Tired След това отидохме да играем на площадката и ощипа едно детенце, без да са имали никаква драма преди това. Просто така. Никога досега не е била такава.  Rolling Eyes

За храненето - мен филиите не ме притесняват толкова. Предпочитам филия пред кроасан, вафла и т.н. Всъщност хляба е пълноценна и важна храна. Проблема е, че са с "масло", за което се съмнявам, че е по-скоро гаден маргарин  Sick. При нас няма междинна закуска. Не знам да им дават сокчета, но ако има степчета ще ги убия, честно. Не ми е проблем друго, но не желая детето ми на тази възраст да поема подсладители. Те са доказан убиец. А в разтворимите напитки има само такива гадости  #2gunfire #Cussing out

# 574
  • София
Аз утре отново ще се разправям.Малката се изакала и само й сменили памперса,сега се е подсякла.На всичкото отгоре днес ми заявиха,че всяка седмица трябвало да нося пакет влажни кърпички.Нещо ми се вижда много,при условие,че даже не си правят труда да ги избършат след акане. Искат пари за вода,не и пълнят шишето,като го изпие,редовно си го разнася празно.
Ами мързи ги да му се незнае,но иначе само мрънкат.

# 575
  • Шумен
Аз поне не съм усетила да са акали моите там, за всеки случай крема си седи в шкафчето непокътнат. А лично предупредих и двете сестри, че след голяма нужда държа да се слага крем на Валерия. Веднъж да прескоча и рани стават (тя е с по-чуствителна кожа от сестра си) днес при смяната явно са я пристегнали повече с лепенките или е бил накриво и сега на крачето и има две резки от триенето на памперса Confused Моята позната ме наплаши че много често ги сменят децата в яслата и по 4-5 памперса за деня отивали, но на мен ми се струва че сменят толкова често само при нужда (пълен, пропуснал памперс) първите дни не бяха сменяни моите (памповете си бяха в раниците) а днес за втори път ми ги дадоха сменени  Simple Smile
Водата не знам в какви чашки им я сипват (моите пият от чаша) но им дават определено на обяд не бяха жадни, но не бяха и с мокри дрехи (ако е мека чашка 100% ще са мокри). То ако са жадни от улицата ще ги чуя за друго не плачат така както за водичка ако не я получат  ooooh!
Тази вечер много плакаха и само се гушкаха в мен, за първи път не искаха да излизам от стята въпреки че им се спеше. Но на въпроса ми "Искаш ли утре пак с децата в яслата?" и двете ми отговарят убедено "Да" утре ще видя колко ще е да Simple Smile

# 576
При нас закуската е най-често кифла с мармалад, козуначена кифла и корнфлейкс с кисело мляко  Simple Smile Имат междинна закуска в 10 ч. като задължително е някакъв плод- диня, пъпеш , ябълка, праскова .... предимно сезонни плодове им дават.
За таксата и храната в държавната ясла/градина - Имам позната, на която майка й работи като готвачка в ясла. Тя казва, че парите предвидени за храноден са напълно достатъчни за качествена храна. Купуването на по-големи количества смъква цената, но лошото е както всички знаем, че и там има някой който "лапа парички " и вместо да се купи домат от 1 лв килограма се купуват смачкани меки домати за по 40 ст/кг (това примерно го говоря не съм наясно с цените) . Та затова има и разлика в качеството и разнообразието на храните в различните детски заведение  Peace

# 577
  • София
Менюто Ви е прекрасно. Тук за детска ясла има хамбургери, пица, пържени картофи, ход-дог, мъфини, пържени филиики и др от този род
Мда, значи да не се оплакваме Simple Smile И аз нямам проблем с филийките, но стига хлябът , маслото и там каквото слагат да са качествени, а не пълни с какви ли не химии  Sad
Иначе ни е втори ден и по-малко е плакал на влизане. Аз още не смея да го водя, така, че нямам идея  за менюто.
Освен това относно таксите (по информация която имам от темата за детските градини, където има доста запознати майки), дори и да се увеличи таксата, парите не отивали в бюджета на ДГ за храна, а в общината, където се разпределяли за други неща. Т.е покачването на таксата нямало да се отрази...иначе и аз бих давала повече. А и парите които плащаме са само част от издръжката на децата. Останалата част е от общината. Това е и идеята да са по-ниски таксите. Според твърдения на хора в общинския съвет издръжката на едно дете им струвала 800 лв. на месец  #Crazy Малко ми е трудно да го повярвам, но...Да не измествам темата. Който иска може да чете в другата тема.

# 578
nikolovi, абсолютно подкрепям казаното. Позната разказваше, как началото на прехода 90 - те години, директорка на градина събрала майките и помолила за 5 лева на месец допълнително за да могат да купуват месо за децата. Всички се съгласили, освен една баба, която казала, че живее точно срещу входа на кухнята на градината и докато не види, че сутрин готвачките идват с по една дамска чанта и на обяд си тръгват пак така, а не с торбите, няма да се съгласи да дава допълнително пари....Колко е истина не знам, дали не е от народния фолклор също не знам, обаче сигурно има истина някаква.

Мойто дребосъче свикна вече много добре с яслата, отива с мерак и не плаче там, обаче снощи се стресна нещо и ме гушка доста, през деня като сме в къщи, също доста ме търси и не ме изтърва от поглед. Предполагам, че си го изживява по свой си начин.

Titina, къде е тази ясла с пържените храни, това си е направо за оплакване официално..

# 579
  • Шумен
Тази сутрин вратата ни отвори непозната сестра (заместничката явно), не знаеше нищо за децата и се допита до леличката в колко да ги взема. Обаче малките не и обърнаха никакво внимание, подминаха я и се насочиха към масите за закуска  Laughing Малко се поуспахме и позакъсняхме с 10-тина мин и децата седнали вече а моите гладни (помолиха ме да не ги храня вкъщи за да хапват там) Когато се усетят че е различен човек може и да ревнат, на обяд ще разбера надявам се.

# 580
Titina, къде е тази ясла с пържените храни, това си е направо за оплакване официално..
Мисля, че в щатите някъде беше писала , че са , затова не ми се струва прекалено странно  Rolling Eyes

# 581
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Мисля, че в щатите някъде беше писала , че са , затова не ми се струва прекалено странно  Rolling Eyes

Местожителство:
Houston, TX

# 582
# 583
  • на последния етаж
И ние отново сме болни след вчерашното посещение...  ooooh! От 15.09. ни се събират общо 6 дни ходене до обяд...
Вчера следобяд повърна в парка, днес е омърлушена, има и разстройство (няма температура засега). И ръцете й са покрити с червени петна с големина около 0.5 см в диаметър и по-малки, но само ръчичките - по торса и краката няма нищо.  newsm78 Вирусът с разстройството го изкара точно преди две седмици - сега това какво е се чудя? Лекарят е втора смяна днес - следобяд сме на преглед.
Толкова много и често детето не е боледувало досега... Направо ми е мъка...
А и адаптацията не върви никак добре, продължава да плаче - уж по-малко според персонала, започнала е да се храни на обяд там (вчера за втори път); но цяла нощ е неспокойна - бълнува, върти се... А в събота и неделя спа спокойно по цели нощи!

# 584
  • София
Аз имам един въпрос, понеже по-рано в темата се обсъждаха текстилните маркери-после като щампован ли седи надписа? И къде слагахте пустия му надпис на дрешките?А пантофите идея нямам с какво могат да се надпишат...

Общи условия

Активация на акаунт