Деца отглеждани в чужбина-2

• 31 800
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
джърни,колко наистина зъби са млечните,че нещо съвсем се обърках.аз мислех,че са 20,но не всички май са съгласни с това:)

само ние ли сме така напреднали с обувките? незнам на кое точно викате твърда подметка,но Алето отдавна май е с такава.гумена подметка твърд али се брои? ама не само слой гума,ами си е баш подметка.има бебешки кецове и тях доста време @влачи@,имаше и сандали с гумена подметка,абе откакто е проходил май е с гумена подметка.само,че проходи бос и до скоро си ходеше бос вкъщи,а сега все още е по чорапи.той има едни обувки,които принципно ги купих за домашни пантофки (който има фейсбука ми може да ги е виждал-сините),но много скоро забеязах,че с тях ходи много стабилно и не се спъва,та влязоха в постоянна употреба за вън.те едно убийствено синьо,та не пасва с много от дрехите му,но е важно удобството и се прежалих:)

# 691
Калин е с нормални подметки. Ходи си съвсем нормално без да се спъва. Дори и в къщи е със сандали, че от климатика плочите са ледени

# 692
Благодаря, момичета! Мама вече е у дома и се възстановява бързо.

Зъбите ги трие по 5-10 минути сутрин. т.е. бутам му четката за зъби и аз търча да се обличам и тн. Но винаги почваме 3-мата -  аз, баткото и Оливър.

Мисля, че Solley. бе пуснала линк за една паста за зъби на  eart`s best - нея ползваме.

Зъбите не се проблем, но чорапи ( до над коленете, които са) и обувки -  да. Събува като невидял. А вече е 10-12 градуса и си е студено, но не мога да се преборя и това си е. Crossing Arms
Вкъщи си ходи бос. Tired Не е проходил, но ползва за проходилка столовете. Whistling Mr. Green

Откак се оплаках, взе , че спря да ме хапе. Ще взе по-често да ви мрънкам. Whistling

# 693
Маритке, май по диагонал съм чела и съм пропуснала твърдението, че млечните зъби са 18, иначе веднага бих го оборила - 20 са - 8 резци (4+4), 4 кучешки, 4 временни премолари и 4 временни молари. Peace

# 694
Не се губя аз - черен гологан се не губи Joy чета , но и тичам, че се местиме, кашони, чистене, работа - ей тия три неща Wink за нищо нямам време, сутрин 6-8 съм с бебелина, както и вечер 17-19 почти. Изтегли си почтиии 30 мин заспиването и сега ляга в 19-19:15! Големи мизерии ми прави с вечерното ядене, пие мляко и не ще никакво ядене с лъжица - от една седмица яде кашкавал, сирене и хляб с масло! Това към 18:30. Към 17:45-18 ядем плодове - грозде, круши или ябълки. Скъса ми нервите тази седмица, що ядене изхвърлям...понякога го похапвам де, ама си развалям моята вечеря леко.
Иначе и аз си мислех, че са 20 зъбите бебешките, после нали само част опадат, не всички? Най -задните (4 и 5- тите остават ли си завинаги или и тях ги сменят?)
За миенето - търка Леа и се хилчи, и горните, и долните мие. Аз бях оставила в яслата силиконовия накрайник и наобяд и там си мият зъбите, но откакто сме с четка (само една купих, защото съм мноооого умничка хахахаха), не ще накрайника и ще купувам втора да си има там. Пастата ни е без флуор - ненедент на дентинокс, немска е, доволна съм.
Хайде отивам да бачкам, досега пакетирах...

# 695

Иначе и аз си мислех, че са 20 зъбите бебешките, после нали само част опадат, не всички? Най -задните (4 и 5- тите остават ли си завинаги или и тях ги сменят?)

Всички временни се сменят с постоянни до към 10-12 годишна възраст (временните премолари и молари (4 и 5 зъб) последни падат и на тяхно място излизат постоянните ПРЕ-молари).
Първите постоянни зъби които изникват са обикновено 6-тите зъби, но те излизат зад редицата на временните зъби - т.е. не пада временен зъб за да поникне постоянния 6-ти. Временните зъби остават само ако под тях няма зародиш на постоянен зъб, който да ги избута, но това е по-скоро изключение, а не правило.
Случвало ми се е майки да ми казват, "е голяма работа, че има кариес на 6 годинки, той нали ще ги смени тези зъби", но много често става въпрос точно за постоянни, а не за временни зъби. Затова ние като родители трябва да сме изградили много добри хигиенни навици до тази възраст - 5-6 години на детето - разбирайте флосване преди лягане и двукратно миене с четка и паста. И така и така съм започнала да проповядвам  Wink и за конците да кажа - започваме използването им след като пробият всички зъби - т.е. около 2-2,5 годишна възраст. Пак тогава е времето и за първия зъболекарски преглед. Добре е това да стане без детето да има нужда от стоматолог - т. е да няма болка или някакъв проблем заради който да ходим. Идеята е детето да опознае зъболекаря и кабинета и да си изгради положителна нагласа.

Боби, и ние имаме дни когато не ни се вечеря, но е по-скоро когато е много изморен и толкова му се спи, че не иска да яде. А за четката, добре си направила, че си взела една първо да опиташ. Можеше и да я хареса Леа. Винаги можеш после да купиш още.
Целувки на Леичка-Феичка от нас.

# 696
Journey, хич не ме радваш с такива исказвания  Tired (конеца имам предвид)
Аз тук с пот и кръв се боря да я науча с четка да си ги мие, пък какво остава за конец  Tired По този повод един въпрос, за възрастни нали малките четчици са по-ефикасни от конеца. Има ли нещо такова и при децата? Или няма толкова малки четчици  Thinking

Малко да повдигна настроението в темата - Няма ли мами, които мислят за следващо бебе  Blush Не говорим за бебеправене, ами ей така обмисляне  Mr. Green Blush

# 697
  Здравейте и от мен. Да се разпиша, докато дребната спи и ми съхне лака  Grinning Не ми говорете за брой зъби, че ми се скапва настроението. Ние пак се озъбваме и сме със съответните вечни симптоми-АМАН! Дано излезе тоя зъб бързо...
  Сю  Според мен зависи какви са ти зъбите по темата за конец и малка четчица. Защото мойте са много сбити, едвам конец прекарвам, четчица абсурд и винаги са ми препоръчвали конци. А мъжо има разтояние и винаги четчици. Това е по-пътя на моята логика, Джърни да каже дали съм права. А по въпроса за бебеправенето, нито мисля, нито искам, ако ми се спомене ставам агресивна  Twisted Evil  Поне на 5 години да стане малката, да може да помага. Ама мъжО каза, че бил стар и нямало да чака толкова. Да си направи той и да си бременее тогава, аз с бременост като предната, с малко дете и работа не искам да се мъча да се справям  Crossing Arms
  Боби дано леко мине това изместване  Hug
  На кое викате бейбилегс  newsm78 На чорапогашник ли  Rolling Eyes

# 698
Цвети, аз съм с малко до средно разстояние между зъбките (поне така зъболекарката ми ме определя) и въпреки това ми препоръча четчица. Купих си възможно най-малките и са ок  Thinking
Бейбилегс http://www.thefashionablehousewife.com/wp-content/uploads/2010/1 … -warmers-sale.jpg
Как е настроението при вас, още 4 дена, готвите ли се  Heart Eyes

# 699
  Ааа тия бейбилегс ги има в ибей да, но на мин са ми странни, те върху чорапогашник ли се слагат  newsm78.
  Настроението е екстра, до вчера най-голямата ми драма беше ще мога ли да направя тортата, но красивата ми кифличка да ме разнообрази реве нощем, температура вдигна, разтройство, хреми, кашлици, както винаги преди зъб и сега тортата ми е най-малкия проблем. Дано и мине до другата събота, тогава ще е партито с деца. Мисля менюто сега и нищо не измислям  ooooh! Искам нещо вкусно, лесно и различно. Някой ако има идей да казва. И според вас ще си върви ли сметанов крем, ягоди, пандишпанови блатове напоени с малко ром в карамелизирана заливка  newsm78 А ако сложа и шоколадов крем на всичко това  newsm78 Аз малко тъпо го обясних, ама това ми е идеята за тортата за възрастни. Детската ще е по-изчистена, не че ще я дам на малката да я яде де, ама заради по-големите деца.

# 700
и аз като цвети немога да мисля сега за други деца.аз вс епак две съм родила и при мен дефакто мисленето е за трето,ако има мислене.всъщност м ис еиска Алето да не е сам,защото той на практика е сам,но да съм пак бременна,раждане и трудности нещо не ми се предприема.наистина неискам.а и трябва да работя,но не по мое желание.така,че....аз съм пас.още не м ие минала депресията от  това майчинство.

да ви питам какво мислите по въпроса с детските витамини? някой ще дава ли синтетични?в отчетаната гледам дават и уж апетита на децата се бил повишил,ама мен малко ме съмнява това,а определено искам да прояде повечко,защото храненето с манджи все още е мъка.

# 701
Цвети  Hug
Оле аз ли съм се сбъркала толкова, само за бременност и раждане си мисля  Crazy Много ми се бременее, а пък колко ми се ражда  Crazy Мъжа ми вика че определено, нещо е дало на късо при мен  Laughing Само дето сценария ми за следващата бременност не включва повръщане  Mr. Green Иначе и мен работа ме чака, Лия като тръгне от август на градина (дано ни приемат де)
Марита, лентичката на Алето правилна ли е  Thinking Излиза че той е по-малък от Лия и Леа  Thinking
Излитам, че тук е напекло последното есенно слънце за тази година  Hug

# 702
сю,мъжът ти май е прав Mr. Green
лентичката не е вярна,и предишната се беше бъгнала,а ми писна да ги оправям.айде с няколко дена като е подмладен няма нищо:)

джърни,още едно въпросче.от днес Алето залюби електрическата четка на баща си и постоянно си играе с нея.лошото е обаче,че си я употребява по предназначение (аз съм сложила нов накрайник де) и цял следобед си жули зъбите.това е вредно нали? аз и без да съм зъболекар се досещам,ама да си питам реших...много ли е вредно? цял ден да пили по тези зъби с тази машинка не ми се вижда добре.

# 703
Какви са тези четцици? Аз тъкмо се бях замислила за конец, защото на Лилия чат-пат й засяда храна между зъбите  Rolling Eyes
-
Аз пък вече съм баба bowuu. Лилийка си е осиновила един мечо и се грижи за него като за бебенце. Преди малко го гъделичкаше  Heart Eyes, а в момента се опитва да му сложи памперс  hahaha. Мислех, че й е рано за такива игри  Thinking, ама днешната младеж явно по-бързо се развива.
-
Има ли още пътуващи с гръб към движението? Л точно удари 9те кг, но си мисля да се вози обърната още известно време.

Последна редакция: сб, 15 окт 2011, 18:52 от Juturna

# 704
Между два кашона да се обадя - Джут, колкото по дълго с гръб - по-добре. Ние за жалост сме вече наопаки.
За храненето на Леа (вечерното) - точно като Дамян - от умора не ще, но и още една причина иска абсолютно сама - та става по-добре , но какво чистене пада послееее! А и се дразни като не успява да си уцели устата, защото е уморена и бърза.
Новата игра при нас е да се мята назад и да виси надолу с главата, като я вземе някой на ръце ... луда калинка. Имаме си една феноменална цицина, с прекрасна изпъкнала вена централно на челото! Посрещна един случаен ъгъл на стената от сеенало положение, със засилка! На мен свитки ми излезнаха, а на нея не знам просто! Надявам се дс не получи мозъчно сътресение обаче...ще взема да я снимам утре да ви я пусна във фейса...
Маги се затри нанякъде! И Женка и тя, скитни!
Цвети, направи банички със сирене на мини хапки, бисквитките с елда ще са екстра за децата (и са лесни), а за тортата не съм хич на "ти" с тоз занаят! Мога да правя ананасова тотра (преди 100 години съм правила - с пандишпанени блатове, напоени със сока, сметана заквасена и ананаса, а отстрани със кокосови стърготини, лекичка и лесничка, с малинки отгоре за украса )

Общи условия

Активация на акаунт