Обича ли ви мъжът ви?

• 56 167
  • 283
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Не знам, ама аз нещо не ги вярвам тези истории за прошката и забравата, особено ако тези хора са всеки ден заедно и им се налага да делят един покрив и един залък хляб, или пък да работят заедно и да решават някакви проблеми за трети хора или неща. Ако хората бяха толкова способни на прошка и забрава, нямаше да се развеждат съпрузи, да се разтурват съдружия, рушат приятелства и роднини да не се погледнат цял живот. Според мен може да се прости евентуално, ако замесените не се виждат достатъчно дълго време и нямат пресечни точки, че да не са зависими един от друг. Според мен никога не се прощава напълно,  а си остава една болка и недоверие. Но пък на кого ли не му се иска да е способен на прошка като светец!  Peace

# 211
Сигурно просто не ти се е случвало и налагало - да прощаваш и да забравяш  Wink
Което пък за мен е странно точно толкова - колкото на теб - как така се прощава...

# 212
  • София
Явно съм от злопаметните.  Simple Smile

# 213
Явно съм от злопаметните.  Simple Smile
Joy
Сигурна съм, че си правила доста компромиси в брака си и в предни връзки. Въпреки че в една връзка - без общ дом и деца - не се налага толкова де. Но в брака - да, налага се. Не е казано, че иде реч само за изневярата. Въпреки че във форума има достатъчно истории на жени - простили и нея. В името на нещо друго. Та рани, белези - ала бала - живота е така шарен и променлив, че утре може да направиш баш това, дето време оно си се заричал, че никога няма... Wink

# 214
  • София
Компромиси - да. Но компромисите не са прошка.  newsm78 Подозирам, че по-скоро в едно семейство скелетите се държат мирно и тихо, здраво заключени в гардероба, за всеобщо удобство, така да се каже. Включително и изневярата - едва ли прощава, просто гледа да не мисли и говори за нея, защото е по-добре за всички.  Simple Smile

# 215
Компромис със себе си - значи да приемеш - значи и простиш - грешка на другия.
Но много общо си говорим ние.
Истината е, че всеки е склонен да прави различни компромиси, да преглъща различни неща.
Аз може и да съм мазохист в очите на много, но имах връзка, за края на която разбрах - че мъжът е започнал да сваля друга жена преди да се разделим. Дам, побеснях. Той каза - че е правел това, за да улесни раздялата ни - да му е на него по-лесно. Защото връзката ни беше без бъдеще, което си е3 самата истина. И доста различни неща - все подобни научих. Но с ръка на сърце да си кажа днес - не, не го мразя, дори все още може да го обичам. Въпреки всичко...А да знаете как се кълнях едно време - никога няма да позволя това и това....ама ей на, живот  Laughing

# 216
Не знам, ама аз нещо не ги вярвам тези истории за прошката и забравата, особено ако тези хора са всеки ден заедно и им се налага да делят един покрив и един залък хляб, или пък да работят заедно и да решават някакви проблеми за трети хора или неща.
Точно в тази ситуация е най-вероятна прошката. Защото си струва. Не бих се хабила да анализирам и прощавам на човек, без който си мога. Просто губя интерес към човека и толкова.

Включително и изневярата - едва ли прощава, просто гледа да не мисли и говори за нея, защото е по-добре за всички.  Simple Smile

Пак обръщаш темата към изневярата. Явно ти е тънка тая струна...

# 217
  • Бургас
Аз започнах със споделянето , престраших се дори да пиша във форума с моето си име,но някак си ми е неудобно да занимавам хората с моите проблеми ,а и никой не може нищо да направи освен да ме окуражи с думи.

Но все пак чела съм някъде ,че като говориш за някакъв проблем той престава да има такава голяма важност.А аз придавам голяма важност на това положение , ,затова се надявам говорейки за него да го омаловажа и да престана да се измъчвам.Знам ,че от мен зависи ,но защо не ми се получава ?

Вкопчила съм се в идеята ,че искам да имам нормално семейство и това е.Искам някой/нещо/ да ме изрита от тази схема.

И аз мисля,че прошката не е да забравиш ,а просто да не те боли когато се сетиш и ,че трябва да се дистанцираш иначе няма как да си обективен.Трудно се прощава и кризата е за този ,който иска да прости.

# 218
Говорене му е майката.
Вярно е, че повече от окуражаване чуждите хора едва ли могат да ти предложат, но и самото споделяне е вид разтоварване. А и вероятно десет човека, с които говориш, ще ти споделят десет различни начина за преминаване през такава криза. Дори и никой от тях да не е твоят начин, може да си извадиш два-три полезни извода, да вземеш една-две полезни идеи, което е по-добре, отколкото да стоиш сама и да се самосъжаляваш.  Peace

# 219
А аз придавам голяма важност на това положение , ,затова се надявам говорейки за него да го омаловажа и да престана да се измъчвам.Знам ,че от мен зависи ,но защо не ми се получава ?
Защо ли...ами просто защото семейството е нещо наистина важно. Защото искаш да бъдеш обичана и ценна за човекът до себе си. Защото искаш детето ти да бъде обичано и обгрижвано от двамата си родители, за да расте спокойно и щастливо. Защото искаш двамата с мъжа ти да сте впрегнати в една каруца и да я теглите в една посока, а не всеки да дърпа встрани. Ето затова ти е трудно.

# 220
А аз придавам голяма важност на това положение , ,затова се надявам говорейки за него да го омаловажа и да престана да се измъчвам.Знам ,че от мен зависи ,но защо не ми се получава ?
Защо ли...ами просто защото семейството е нещо наистина важно. Защото искаш да бъдеш обичана и ценна за човекът до себе си. Защото искаш детето ти да бъде обичано и обгрижвано от двамата си родители, за да расте спокойно и щастливо. Защото искаш двамата с мъжа ти да сте впрегнати в една каруца и да я теглите в една посока, а не всеки да дърпа встрани. Ето затова ти е трудно.
Повярвай ми не винаги е достатъчно усилията  и желанието на единия да спаси брака си, ако от отсрещната страна няма желание, нищо не се получава. Затова ти трябва време да осъзнаеш, че живота ти не се върти около този мъж, започни да живееш за себе си, за детето си.

# 221
Разбира се, Вита. Мнението ми не противоречи на твоето. Просто предположих защо на Frozen Gale и е толкова трудно в настоящата ситуация. Peace

# 222
 PeaceИ аз съм сагласна с твоето мнение, просто го допълних.
 Всички искаме любов и семейство, просто на някой не им е писано Sad.

# 223
  • София
Не знам, ама аз нещо не ги вярвам тези истории за прошката и забравата, особено ако тези хора са всеки ден заедно и им се налага да делят един покрив и един залък хляб, или пък да работят заедно и да решават някакви проблеми за трети хора или неща.
Точно в тази ситуация е най-вероятна прошката. Защото си струва. Не бих се хабила да анализирам и прощавам на човек, без който си мога. Просто губя интерес към човека и толкова.

Включително и изневярата - едва ли прощава, просто гледа да не мисли и говори за нея, защото е по-добре за всички.  Simple Smile

Пак обръщаш темата към изневярата. Явно ти е тънка тая струна...

Лично на мен изневярата не ми е на никаква струна, защото до момента нямам данни за съществуването на такава. Дадох я за пример, защото е от най-често обсъжданите явления тук.

Казваш, че за да простиш, трябва човекът насреща да се промени. Съгласна съм като цяло. Обаче съзирам сериозен, според мен, проблем. Първо, за да простиш, е много вероятно да е нужно първо другият да поиска прошка или поне да е дал знак, че осъзнава грешката си, пък евентуално може и да обещае дда се промени, ама дали ще се промени? а какво правиш (не ти, де, просто така ми върви мисълта), ако си наранена много, обаче другият не смята постъпката си за лоша и няма никакво намереение да се променя и просто ти каже (или покаже), че няма никакво намерение да се променя? Или пък дори да му кажеш, че постъпката му те е наранила, той дори не може да осъзнае и се почесва по главата, чудейки се какво толкова е направил? Или с половин уста ти се извини и повече не иска да се обсъжда случилото се?

# 224
  • Бургас
Това искам и аз,да насоча усилията си към себе си .Ядосвам се на себе си ,че не съм гъвкава и трудно се приспособявам ,но все някак си трябва да успея  ,нали? Рано или късно.Това ме крепи.

По книгите пише ,че трябва да се откажеш от нещо за да го получиш ,но защо е толкова трудно отказването.

Чета една много интересна книга в момента и намирам отговори.Аз наистина искам да се променя,защото това е решението на проблема.

Общи условия

Активация на акаунт