Мъничко остана вече, през АВГУСТ да си имаме човече

• 42 175
  • 632
  •   1
Отговори
# 195
Честито на мамите от последните дни.да са ви живи и здрави дечицата,много радост да ви носят.аз днес бях на запис на тонове,ама бебо ги проспа и това не се хареса на док,та сега в 17 часа пак отивам да видим какво е положението и ако пак ги проспи малкия разбойник оставам в болницата,ако ли не утре така или иначе влизам,за да се срещнем с малкия сладур.стиснете по едни палчета за мен плийз,и аз стискам на всички,които имат нужда    bouquet  bouquet  bouquet

# 196
Да честитя и тук на всички мами с бебенца Simple Smile  Hug

Малко останахме все още чакащите Simple Smile Аз така се бях зарадвала като ми каза лекарката на предния преглед, че ще подрани бебка, пък до момента нито една контракция, нито болки  Rolling Eyes Само тези дни ми беше супер изморено (то и още е) и се чувствах малко като първите месеци плюс леко гадене и липса на апетит ама нищо друго  Rolling Eyes Оф сигурно няма да тръгнем преди термин, то дано за това се класираме поне  Simple Smile Така се бях обнадеждила, че чак ходих вчера и си правих кола на тригълника хахахах  Mr. Green

Искрено се надявам да нямам проблеми с това кърмене, че колкото повече чета за това и ми изглежда все по-сложно, пък и с моите шантави зърнаа ...

Има ли някоя друга мама, която да не е имала до момента никакви контракции (подготвителни имам предвид)? Вече започвам да психясвам  Rolling Eyes

# 197
  • София
Миленита, тя пепеляшка е отговорила че е хубаво да се редуват. В Шейново наистина ни казваха да редуваме гърдите аз така правя не за друго, ами тя заспива като се наяде и не мога да и дам от другата гърда. Иначе бих предложила.
Тапа на мен не ми е падала или поне аз не съм виждала. Просто както си лежах и спях изведнъж започнаха да ми текат водите и буквално плувнах в леглото....
Ох щях да разказвам за раждането но искам да имам повече време за да съм максимално изчерпателна..
Предполагам знаете но пак да кажа: няма еднакви раждания, всяко е толкова различно ...докато бях в Шейново всеки си разказваше историята и наистина всичките са тотално различни. Каквото и да говорят има известна доза късмет и стечение на обстоятелствата...просто зависи от много неща
Хайде до после

# 198
Ехооо, чакащите! Да ви убедя с рационални аргументи, че няма нужда да сте/сме изнервени и нетърпеливи, копирам ви по-долу разни факти за размисъл:

ето тук една статийка, която обяснява защо терминът, изчислен по последна менструация не винаги е надежден и откъде идват отклоненията:
http://rixarixa.blogspot.com/2007/09/due-dates.html

факт:  само 5-6% от бебетата се раждат на термин

Ето ви тук различни статистики

Before 37 weeks: 4%
37 weeks: 5%
38-39 weeks: 10%
39-40 weeks: 20%
40-41 weeks: 35%
41-42 weeks: 20%
Over 42 weeks: 10%

друга
A midwife states:

"I have just finished our 1995 stats (I know, I know....I'm a little
slow, but I do all the data and we had 479 women (with 487 babies...6
sets of twins, 2 sets of triplets) that year. 217 primips...

Of these 479 women:

140 (29.2%) delivered between 40-41 weeks
105 (21.9%) delivered between 41-42 weeks
27 (5.6%) delivered between 42-43 weeks
1 went >43 completed weeks"

канадско:
Another Canadian study of term births is available here:

-with the following breakdowns:

1985-1987
37 weeks - 4.76%
38 weeks - 12.65%
39 weeks - 19.54%
40 weeks - 37.27%
41 weeks - 13.71%
42 weeks - 4.96%
43+ weeks - 0.41%

1992-1993
37 weeks - 5.69%
38 weeks - 14.36%
39 weeks - 21.56%
40 weeks - 32.44%
41 weeks - 14.65%
42 weeks - 3.40%
43+ weeks - 0.13%

# 199
Момичета и аз да се отчета Simple Smile Днес сутринта реших да отида на преглед в болницата където ще раждам и резултата е следния: перфектни тонове, ГОЛЯМА глава перфектно разположена и слязла в таза => голямо бебче, напълно узряла плацента и 3 см разкритие. Докторката каза, че си е напълно готов бебешока да излиза и да чакам да станат контракциите на 10 мин и да ходя към болницата. Еми хубаво ама аз още или нямам болезнени контракции или съм мега катил и си трая и не ме боли толкоз. Както и да е девойки, види му се края май ...

# 200
Цитат на: kosmina Има ли някоя друга мама, която да не е имала до момента никакви контракции (подготвителни имам предвид)? Вече започвам да психясвам  Rolling Eyes
[/quote

Моите са на ден два по една две и то повече в кръста, отколкото отпред, а гледам че с теб сме на няколко дни разлика само. И това е само от около седмица насам.

# 201
Миленита, лошото е, че нашите доктори хич не обичат да чакат и много обичат да предизвикват раждане даже малко преди термин.  Tired Те ако видят бременна в 42 г.с., ще изпаднат в потрес.  Mr. Green

# 202
  • Германия

estelitka,

по-малките бебета имат тази склонност да се успиват вместо да се будят да се хранят. но доколкото ми е известно  интервал от 3 часа между храненията е съвсем нормален. Ако стане 4 часа, тогава вече би било добре да я събудиш. Но за да си най-сигурна как наддава и дали можеш да оставиш нещата наистина "на поискване", най-добре си вземи бебешка везна. Вярно че е инвестиция за кратко, но можеш и да я продадеш след като не ти е нужна. Ще чакам и аз отговора на pepelyahka за това дали трябва на едно кърмене да предлагаш само едната гърда или и двете. В Шейново са ти казали, че принципът е да се редуват гърдите по една на всяко кърмене, така бях инструктирана и аз, но знам че много майки предлагат и двете, особено когато кърмата не достига....

pepelyashka вече отговори  Wink През първите седмици би било добре да се предлагат И двете гърди, като на втората се слага, след като майката се увери, че първата е добре изсукана.
За по-добра стимулация на кърмата се "сервират" и двете гърди, ако е нужно, може да се върне отново на първата; при обилна лактация и често препълване принципно помага да се редуват гърдите.
И разбира се, оптималното би било да се кърми на поискване, да има минимум 8, а най-добре от 10 пъти нагоре кърмения.
 Peace

# 203
Здравейте, момичета! Честито на всички родили мами, да са ви живи и здрави бебешоците! Сигурно сте ме забравили, бях се записала в началото с термин 5.08., но родих с планово секцио на 27.07, момче на име Кристиян, 3,300кг и 50см..
Имам въпрос към ЛЛЛ консултантите:
Започнах да кърмя още от 2 ден, и продължавам до сега, но ме притеснява, че от самото начало ака само по веднъж на ден, а вчера и днес още не е! Освен това понякога ядем по 2 часа, незнам дали това е нормално, дали е лаком или не му стига? В главата ми е пълна каша, а толкова четох за да съм подготвена за кърменето, че с първото дете не успях.
А винаги имам мляко в гърдите, а пък  не са ми толкова напрегнати, то как ли и да бъдат като по два часа ги дъвчи Laughing.

# 204
ooooh! Изчетох ви! То не бяха бебета, не бяха чудеса!  Laughing Честито на всички нови мами и татковци! (И специални честитки на Радос) Пожелавам ви максимални дози спокойствие и много усмихнати моменти! Сигурна съм, че ще ги имате.  Wink
Хайде и аз сега да се отдам на разкази, както обещах. Връщам ви в периода на гръмотевичните бури... Писах аз още в понеделника, че ми е текнала пустата тапа - слуз, кръв малко, обичайното от описанията. Ама си знам от сестра ми, че нейната почна да пада началото на юни, пък си роди на 9-и юли. Ха и контракции започнаха, ама ту ги има начесто, ту зачезват. Апропо, организмът е уникална машина - цял живот болезнен цикъл те подготвя за момента на раждането.  Shocked Та дигнах си се следобед, отидох до бъдещия ни педиатър, до магазина. Вечерта един брой племенница ни беше на гости, та сготвих, че и монополи играхме, че и четох до малко след полунощ. През целия ден на 4-5 пъти парчета тапа и контракции сегиз-тогиз, ама аз съм им свикнала, както вече споменах по-горе... Събудих се в 6 сутринта, хайде пак тапи, пак някакви контракции, пак книжката да почета малко. Към 8 обаче взеха като че ли да позачестяват. Чудих се да вдигам ли мойто и малката или да си ги оставя да спят. Накрая прецених, че ще направя закуска и в 9 благополучно ги вдигнах с оферта за разходка до болницата.  Laughing Хапнахме, облякохме се, едно-друго, та чак в 10:15 благополучно се тропнах във Втора градска.
-Добър ден!
-Добър ден!
-Вие за какво?
-Ами изтичаща тапа и като че ли доста зачестили контракции.
Влизам аз и хайде на преглед. Гледаха ме, мериха ме, 4 пъти му мериха главата на бебо, все голяма като за 40-а седмица я изкарват (около 2 седмици разлика с останалите части на тялото му  Laughing ). Обявиха го прогнозно за 3100, установиха, че съм със 7-8 см разкритие и хайде вземай си чантата и да те приемаме. А в този ранен час бях 5-а или 6-а родилка! Сложиха ме на запис на тонове, разбрах и защо му казват туширане на проверката на разкритието – направо ТУШ и да ти изскочат очите, ама нейсе! По едно време прецениха, че стига са ме записвали, дай да ме клизмират. Сефте ми беше, но не било страшно, както си го мислех (да не кажа, че си е бая олекващо). И хайде, обявих се за готова и с това. Пак ме сложиха да легна в предродилна, към 12 и малко ми пуснаха система някаква. Към и половина доктора реши, че малко окситоцинче добре ще ми дойде да избутам последния сантиметър и малко след това се почна зора. Някъде там ми пукнаха и водите. Та обратно на силните контракции, бре казват ти как и какво да правиш, ама си е зор додето загрееш и започнеш да изпълняваш. Но после става ок. Та на мен най-фрапантното ми беше момента, в който след тържественото „Хайде, замина си шийката!” ме упътиха към родилна ПЕШ. Аз някак очаквателна за колички и работи, а то каква била процедурата… Много ми беше изумително, че ги минах тия 5 метра с глава между краката. Laughing Та хоп, метнаха ме на магарето, хвани се тук, напъвай тук и в 13:15 ЧЕСТИТО МАМООО! Рев и облекчение! Рев, слава Богу, от бебето, не от мен. Отнесоха го да го преглеждат и мерят, аз подготвена и знаеща, не скочих веднага да си ходя, а останах в очакване на инструкции и за раждането на плацентата. Всичко мина ок. Съобщиха ми, че Росен е 3620! (по повод на притесненията на мамите за прогнозните тегла на бебетата им) и е 53 см висок – левент, накратко! Пак ми го показаха и ми дадоха да си го пипна (ама аз само по бузката, за да не му направя нещо все пак…) и пак го понесоха нанякъде, а на мен ми остана само момента с зашиването, понеже за голямата глава две мнения нямаше и се беше наложило да ме резнат малко. Приех с голяма радост да си ме приспят, докато свършат тая работа и после се събудих с торбата на корема. Преместиха ме в коридора за наблюдение и тъй. Чак към 15:00 се докопах до телефона да се раззвъня на народа за събитието. После ме настаниха в стаята и така се приключи с етапа раждане! Simple Smile
Очаквайте продължение…
А за всички, очакващи момента – смело, няма нищо кой знае колко страшно. Аз само мога да добавя, че това, че съм го преживяла, не го прави по-понятно за мен – раждането си е ЕНИГМА и съм много горда, че въпреки това го можем!  Wink

# 205
Доктор Ла и аз от ден два съм с твоите симптоми горе долу, а съм се насочила и към втора градска. Дай малко повече инфо за самата болница и какво ти искаха като вещи даносиш там. Когато имаш възможност разбира се.

# 206
  • София
Отново имам въпрос към ЛЛЛ:
Днес цял ден малката Йоана суче по много малко (като времетраене) 5, максимум 10 минути. Понякога по често но имаше периоди и на 3-4 часа. Не мога да я събудя, мъча се по 1 час и не мога. Притеснявам се дали яде достатъчно...Гърдите ми са добре за сега, няма напрежение но от този дълбок сън не може да яде...

# 207
Stoj, ето го списъка: тоалетни принадлежности (сапун, паста и четка за зъби и т.н.), хавлия, джапанки за банята и евентуално още един чифт джапанки или чехли за като са ти мокри тези, самобръсначка или ножче за такава, ако не са доволни от прическата ти  Mr. Green, термометър, прибори за хранене, чаша за чай/вода/сок, превръзки за родилки, еднократно бельо, памперси и мокри кърпи за бебо и много важно! поне 1-2 бутилки вода и 1 шоколад за веднага след раждането! Не си носи нощници, халати и т.н. - не дават да се ползват. Още инфо малко по-късно, че е време за манджа на Малчо. Wink

# 208
  • София
Честито на всички мами и бебоци и много специално честито на радост и doctor_la! Тях двете ги дебна от доста време Simple Smile. Целувки!

# 209
pepelyashka,

Мерси за повторението, и се извинявам че съм пропуснала първия ти отговор. Аз пък си мислех, че е точно обратното, в смисъл, че ако нямаш кърма по-добре да даваш само едната гърда на кърмене...този път, живот и здраве, като се появи бебето, мога да пробвам и така и да видим дано да имам повече успех от миналия път.

KETKA
Имаш стиснати палци:  Praynig

doctor_la, то дай боже на всяка да роди като теб : с разкритие от 8 см без да се усети! Живи и здрави да сте с бебока!!!

Алексче,
те за това някои бременни си действат на своя глава. Миналия път докато бях в Шейново дойде жена за прием за раждане и й се скараха че защо не е идвала толкова време за консултации, след като терминът й е бил на 26 юли (денят беше 3ти август), демек много преносила и е било рисковано....но аз не мисля да го правя това....аз вече едва си издържам тялото и коремът

въпреки позитивното ми мислене, от следобяда нещо настроението ми рязко се "заоблачи" и направо не се сдържам в кожата си, всичко ме дразни, като преди цикъл  #Cussing out....сега се чудя с какво да се поглезя за да ми мине..... newsm78

хайде спокойна нощ на всички!

Общи условия

Активация на акаунт