СПОДЕЛЕТЕ 165

• 31 296
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • Казанлък of all places
Моят учител по английски казваше : Едно време правих на децата един кисел , ей такъв цвят се получи. ( за моя дреха, не за коса).
Пшенично ениуан?

# 511
  • Пазете Гор
Ечемичена за мене.

В армията известно време готвех някакъв дребен черен пълен с камъни фасул, а чорбата ставаше ярко тъмно червена, като сукно за застилане на маса под бюст на Ленин.

# 512
  • Казанлък of all places
Пшенично, ечемично, важното е наздраве да се казва по-често.

# 513
  • Страната на чудесата
Наздраве newsm24

# 514
Връх Ботев, anyone? С други думи качвал ли е някой връх Ботев досега. Получих такава оферта за уикенда, ама аз съм пишман планинарка, а качването ще да е пеш от Карлово до заслон Ботев, преспиване там, на другия ден качване на върха и връщане обратно през хижа Рай...Никога не съм качвала върхове, не познавам планините, нямам планинска екипировка, вървенето пеш не ми е най-силната страна и 8-10 часов преход сигурно ще ме скапе...Всичко клони към бате, по-добре недей... ама ей така да споделя разсъждения на глас.

# 515
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Не се качвай.
Връх Ботев не е за пишман туристи.

# 516
Да, така си мисля и аз. При все, че нямам и подходящи обувки и т.н. а няма как от днес за утре да се оборудвам. Иначе да речем, че ходенето го преживея, щото и из Швеция по 8 часа си ходех макар и не по баири...

Всъщност аз така го казах все едно е същото, а то всъщност в градски условия 8 часа пеша е едно, а в планински и най-вече изкачване съвсем друго, та да, не е лъжица за моята уста това, поне засега.

Последна редакция: чт, 25 авг 2011, 22:10 от ester

# 517
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ами знам, че специално там е доста трудно, наистина си иска и да си добре оборудван, и въобще.
За нула време се променяли климатичните условия, абе труден връх си е.

# 518
  • Paradise
Връх Ботев за мен, моля.
Качвала съм го достатъчно пъти, но все ме влече.

Естер, като за пишман туристи препоръчвам началото да е Богдан, Черни връх, Мусала.
Ботев е най-трудният връх за мен, а и маршрутът, който са ти предложили, е за тренирани хора; този дял на Стара планина е труден и коварен, не случайно тук са Рая и Джендема.

Иначе аз хващам гората, защото тези жеги ме съсипаха. Отивам в Балкана на прохлада, горски нимфи, водопади и хайдушки песни.

А, наздраве, фреш лимоновата бира е чудна!

# 519
Така, така, благодаря ви за потвърждението, че не е за принцеси първо поколение таз работа. Изкушавах се най-вече, защото компанията ще е хубава. Хубава, ама все са с опит хората, а не като мен, та най-много да им омрънкам цялото приключение...

Луд умора няма - са казали хората - само се .. лакира в моя случай   Laughing

Дъ бест ъф моите лакове
... До вчера си гризеше ноктите, а днес спокойно ако можех да лакирам и чужди нокти щях да отворя малко, непретенциозно козметично студио Crazy

# 520
  • България-Швейцария
Гледам, всички май една и съща вълна сме яхнали Laughing
'What dreams may come' би казал единствено страничният наблюдател за начина, по който започна и моята бърза, кратка и мечтана отпуска.
Хак ми е, като се чудех в оная тема как някои съфорумки перат и чистят докато са на почивка - до преди малко правех същото, за да имам все пак някакъв бански за плажа утре, ако изобщо.
Как е възможно да пропътувам половин Европа, без да счупя и една чаша от най-тънкия и евтин оловен кристал, натъпкан в багажника, а днес, на няма и 500 км разстояние из родината от подскоци и подрусвания да се строши цял парфюм (сложен уж на меко и удобно) и да ми окепази сума неща ooooh!
След отказала по неизвестни причини навигация, неискащ да се зареди GSM с паднала батерия, закъснение в тръгването, няколко пропаднали срещи, както и изнервен и подпийнал по горепосочените причини мъж (който съвсем не беше като куфар в колата, а допълнително нагнети напрежението в обстановката и за разкош си загуби някъде най-хубавите слънчеви очила, подарени му от мен), това че единственият ми читав бански е за кофата и изобщо няма изгледи да си намеря друг, а с целия, ако оцелее, ще събирам всички погледи на плажа, натрапчиво ухаеща на мъжки парфюм ме прави един същ Марко Тотев Mr. Green (мтака де, оказва се, че бил роден на моята дата, прекрасно просто).
Има и още пред- и попътни, но май това стига Crazy, можеше и по-зле да е.
А иначе съм на чудно място,

за съжаление за малко и ще се опитам да се направя, че вчерашният ден не се е случвал.
Късно наздраве ви казвам от терасата с асеновградски мавруд, собствен снимков материал от мястото на събитието малко по-късно днес (надявам се, няма да повредя и камерата, че ще трябва да купувам нова на сестра ми) Stop

# 521
Да не ви е влязъл енергиен вампир или както там се нарича някъде в колата  Rolling Eyes

Снощи ми пристигна учебника, няма изклинчване. Остават ми само трийсетина странции от 'Сянката на вятъра", тях ще ги глътна с кафето след малко. Но как да учи човек, когато освен всичко останало извднъж в Читанка се появиха поне 2 книги, които чакам+ Тигърската майка от друг сайт, която също много искам да прочета.
Прочетох вчера обаче, че заетият ум бил най добрият начин да се спасиш от черни мисли, а точно това ми е нужно.

# 522
Аз съм качвал вр. Ботев, но от северната страна, покрай карпатските мечки от Северен джендем. Горе има 4 сгради, естестгвена чешма, брадати мъже и футбулно игрище изпъкнало по средата. Част от сфера. Хижичката е дървена, коридорче и стаичка. По стените и тавана на стаичката има заковани забравени от туристи вещи.
На стената на хижата има табелка улица едикоя си, но е менте, хижарът си я поръчал с неговото име.

# 523
Есте, що да не можеш да лакираш?
Аз ако имах нормални нокти, щях да ти дам да се пробваш Simple Smile
То малко артистизъм трябва, да можеш да рисуваш цветчета и пеперудки на кифлите, не е само до лакиране.  Crazy

# 524
  • Бу-у-урга-а-ас
Ох, добре го раздавате. Радвам се, че все още тук се говори за летни почивки и забягвания от лудешкото ежедневие.
Искам и аз да си бия камшика пак. Искааааам и все надничам в колективните сайтове, ама никой няма да ми одиса, пък и аз съм доста строга със себе си. Много искам една есенна планина обаче да направим след около 2 месеца, пък ремонт ни чака, ех.
Естер, не съзря ли някъде чантата с парички на Пипи. Искам и аз една такава.
CTramell , каквото и да е било пътуването струвало си е, като гледам на какво местенце си. Весело изкарване и много слънце и енергия да събереш, че изборите дишат във врата ти Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт