Как се плаща такса смет в чужбина

• 6 137
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
Татяна, на мен ми каzаха от една аптека, 4е не е необходимо да хвьрлям стари лекарства в специален контейнер, а 4е било достать4но да са в отделна торби4ка и барабар с нея с 4иста сьвест мога да ги пусна в обЩия боклук. Thinking
Това е според региона Peace Докато живеехме в Тюринген беше едва ли не престъпление да изхвърлиш лекарство в боклука- носехме си ги послушно в аптеката. Като се преместихме в БВ пак понесохме една торбичка към аптеката, но аптекарят ни изгледа много странно и каза да си ги хвърляме в боклука Shocked даже не ни предложи, след като така и така сме ги занесли до там, да ги вземе ей така по изключение, а трябваше да си носим пак у нас, голям майтап ooooh! Simple Smile

# 46
  • в сърцето на един мъж...
В Бавария по същия начин ни реагираха за лекарствата - да си ги опаковаме и да си ги изхвърлим в общия боклук Confused

# 47
О, не знаех че има регионални различия, извинявам се.  Embarassed

# 48
Останалия боклук се заплаща по-скъпо. Има месечна такса, която покрива едно празнене. Ако имаш нужда от второ, го заплащаш отделно. Това е сериозен стимул да раделяш боклука. Ние (3-членно домакинство) успяваме да имаме не повече от 80л на месец.

А интересно mи е къде и как съхранявате цял mесец този контейнер с боклук, особено лятото не плъзват ли гадинки  newsm78

# 49
Ние го държим извън къщата, под навес, т.е. на сухо и под сянка. В него няма разградими отпадаци, демек няма храна, съответно не привлича гадини. Контейнерът с био-боклука (храна и т.н.) го извозват веднъж седмично през лятото  Peace

# 50
/Днес даваха по новините, че столична община започва да прави списъци и по тях раздава на желаещите безплатно компостери и някакъв сух реактив за тях.
Нали се образовах покрай тази тема и реших да разясня и на родителите ми ( живеят в къща с голям двор), та днешният репортаж ни дойде дюшеш. Дано да е добрра и реализацията по натам на инициативата и да се раршири и в други градове.

# 51
тук е според квадратурата на имота и предназна4ението му

При нас от месец юли раздадоха торби, дето се разграждат , една кофичка малка кафява и за цялата улица сложиха контейнерът за био-боклука. Някой общини правят отстъпки от данъка за боклука ако го събираш у дома.
За старите лекарства скоро разбрах, че се връщат в аптеката.
Иначе понеже живея в къща съм направила контейнер за стъкло, контейнер за пластмаса  и като се събират ги нося в уличният такъв.
Имаме контейнер за трева и клони.
По младите правят разделно събиране, но има и контейнер за неразделно събиране, но не знам до кога.

# 52
В Германия от службата за боклука се дават контейнери и всеки си има отделни,
според големината им се плащат. /това в по-малките градове/
В големите има общи контейнери и боклука е включен в наема.

# 53
/Днес даваха по новините, че столична община започва да прави списъци и по тях раздава на желаещите безплатно компостери и някакъв сух реактив за тях.
Нали се образовах покрай тази тема и реших да разясня и на родителите ми ( живеят в къща с голям двор), та днешният репортаж ни дойде дюшеш. Дано да е добрра и реализацията по натам на инициативата и да се раршири и в други градове.

и аз гледах репортажите и си помислих: каква случайност, тъкмо научих от темата за тях и изведнъж и софийските общинари ще раздават такива. само, че при тях активатора не беше торен червей.

# 54
  • София
Леле като ви чета колко добре е измислено сметосъбирането в чужбина и си мисля като родителите на Блонди. Rolling Eyes

Всеки път като занеса лекарства с изтекъл срок в аптеката и девойките там ме гледат странно. От любезност винаги ги взимат, но предполагам, че директно ги засилват в общия боклук.

Общи условия

Активация на акаунт