Отговори
# 285
  • София, Павлово
Добра вечер и от мен.
Много ви благодаря за милите думи за синковците  Heart Eyes
Гери - Яни е тук от 10 Юни и ходи всеки ден за по два часа на плажа - той за това е с такъв прекрасен тен. До Емо направо е като цигане  Crazy
За цвета на очите - при нас вероятността от светли очи беше 75% срещу 25 тъмни. Е  въпреки моите надежди - Яни стана с кафяви, но пък е наследил и къдриците на баща си. При Емчо - вече си личи, че ще останат сини. Наистина, като че ли повечето май-чета са ни синеоки.
А иначе и аз и Клю виждаме приликата по снимки във ФБ на децата. Особено за човек, който не ги е виждал нито едните нито другите на живо. Живот и здраве трябва да си направим есента среща и с по-големите дечица.

Нелка - мисля да прескочим до Бс да се видя с една приятелката, чиято дъщерика и Яни са в една група в ДГ, а пък тя роди момченцето си на 10 Април, т.е 11 дни е по-голямо от Емо. Ако искаш прати ми на лични (или в ФБ) телефон да ти звънна като се видим към Морската. Те по принцип са от Бс и за това и те лятото са все там. Убедена съм, че ще си паснете и с нея - много е сладкодумна.
Шени, Вики на Марта - Честити да са дните ви рожденни! Много късмет, здраве и много любов    bouquet 

Дианче - евала за усилията ти да я научиш да сука от теб. Стискам палци скоро да се похвалиш с положителен резултат Praynig

Емо, също си се буди около 2ч после в ако е по-късно от 6ч и той си попява до към 7. Но после с упоритата си майка и поспанливият си баща - заспива на цица и спиме до към 9.30ч  Mr. Green
Иначе на тукашната консултация (избрах си временен док) на 27 Юли - ни измериха 7300г и 65см т.е и този месец е качил 900г. Плака доста от ваксините, но освен бучката (въпреки усилията ми с компресните лепенки) от петвалентата ваксина -- други ядове не съм имала с него.

За ушичките - променят се много до края на първата година- не ги мислете от сега. Яни се роди с уши като на ММ - без завит ръб и много прилепнали до главата, но в последствие се зави и пощръкнаха. Емо се роди с перфектни ушета- сега гледам, че пък те се "отвиват" и стават като на татко му  Simple Smile Така, че и да ги притискате с ленти - това няма да се отрази.

Ох, аз не пиша, не пиша и после не можете да ми "затворите" устата.
Само да питам (че не помня даже коя тема четох за последно  Embarassed) Бубе как се равиха нещата при Рафи? Колко време лежахте в болницата? Те и двамата ми сина бяха така след раждането, но от пренатални проблеми. От както се случи това със сина ти (не давай Боже нико му повече) изтръпвам всеки път след като се задави. А Емо постоянно го прави със слюнката си.

А забравих - от около месец успява от гръб да се завърти на страни, но не и по корем. Знам, че ако му покажа как става номера - по-бързо ще се научи, но не искам, щото тогава започват да падат. Но пък като го хвана за ръчички и му кажа айде хоп - се изправя "на мускули" до седнало положение сам. Много е смешен, щото още главата му клюма напред, но иска да седи  Joy 

А събудил се е нещо - сигурно пак Яни го е събудил. Изчезвам и ви целувам сладките бебоци.
Лека нощ на всички

# 286
# 287
Аз съм с Т, гадене и припадъци  Tired
Цял ден това моето диване не ми даде мира. Не знам какво и става ама цял ден пищи като обезумяла. Колкото и пъти да яде все връща по малко. Умири се за 10 минути и после пак 20 рев. Цял ден я нося на ръце без да спирам. Само това помага. И за целия ден съм на едно кафе и една чаша вода ! И ето ги последиците сега вечерта, изтощена и пребита като куче ! Завита с юрган плюс одеяло !!! И все ме втриса  ooooh!

# 288
  • София
Благодаря ви момичета за поздравленията за моето палаво лъвче Виктор!Трогнахте ме! Hug  bouquet
Викито вече си къпе дупето на Албена и е много,ама много щастлив! Hug
На болните-бързо оправяне! Peace
Днес, цял ден се лутам-първо ми обясниха, че почивката ми се проваля във варианта, който бях измислила и аз се втурнах да търся нещо в последния момент и точно вече се изнервих,че всичко е заето-получавам телефонно обаждане:''Извинявай, всичко си остава по старому!''- по добре късно, отколкото никога!Дръж се Варна-идваме! Peace

# 289
Аз съм с Т, гадене и припадъци  Tired
Цял ден това моето диване не ми даде мира. Не знам какво и става ама цял ден пищи като обезумяла. Колкото и пъти да яде все връща по малко. Умири се за 10 минути и после пак 20 рев. Цял ден я нося на ръце без да спирам. Само това помага. И за целия ден съм на едно кафе и една чаша вода ! И ето ги последиците сега вечерта, изтощена и пребита като куче ! Завита с юрган плюс одеяло !!! И все ме втриса  ooooh!

Дано да бъркам, но това втрисане, температурата и умората ми подсказват за евентуално запушване.. провери дали някъде нямаш болка в гърдите, някоя бучица например или зачервено..
Това, че не си пила вода е лошо при всяко положение, дори да не е запушване, пий обезателно.. Вики има нужда от свежа майка Simple Smile

# 290
А сега и честитките Simple Smile
Шени - честит рожден ден Simple Smile
Марте - много здраве и лудории за вашия батко Simple Smile

# 291
Здравейте момичета, непомня от кога не съм писала Embarassed но ние сме от ревливите бебета Cry Все още си имаме колики, плачем почти по цял ден,не спим през деня, прекарваме няколко часа на гърда, защото това ни успокоява, а в количка не стоим повече от 5 минути. Живея с мисълта, че това ще мине след като пораснем още малко и че всичко ще е наред, само да сме здрави Praynig

Честити празници на Шени и Марта  bouquet

Спокоина вечер !

# 292
Към консултантите по кърмене:
От няколко вечери имам следният проблем, а от днес вече и през деня:
Павел не иска да суче от дясната ми гърда, голяма борба прави с нея. Не иска да суче легнал на ръката ми на лявата си страна, ако го обърна на дясно, все едно ще суче от лявата гърда, няма проблем. Дано да го обясних разбираемо, не знам какво да правя. Като има някой вкъщи добре да го държи, ами като съм сама, няма как да стане, а и той ще свикне да суче само на дясната си страна,а аз не искам.

Привет, dessince!   bouquet

Дали има промяна в поведението на Павел тези дни? Мислиш ли, че е възможно отказа му от дясната гърда да се дължи на някакво временно неразположение - запушено носле, някакво неудобство да стои легнал на ляво, въобще нещо нетипично? Навън също ли се държи по същия начин?

Вероятно си пробвала да смениш позата - люлка, странично легнала, футболна и т.н. Понякога някои хитринки могат да са от полза:
- да се затворите с Павел на тихо и затъмнено място
- да му попееш нежно любима приспивна песничка
- да опиташ да го поставиш в слинг - хем да посуче, хем да поспи или просто да се гушка в теб
- да пробваш да задържиш вниманието му на дясната гърда чрез нещо цветно - шал, гердан, играчка, или пък музикално
- да опиташ да го накърмиш докато е още полусънен
- де се погушкате голи, възползвайки се от контакт кожа-до-кожа, който често действа стимулиращо на бебето.

И все пак, поради различни причини, някои бебета отказват категорично едната гърда за сметка на другата. Това обичайно не е проблем за кърменето, тъй като организмът се настройва да произвежда нужното количество кърма от предпочитана гърда, а другата преминава в покой. Възможно е да има малък козметичен дефект - кърмещата да е малко по-голяма по размер от некърмещата гърда, но след края на кърменето, размерите се уеднаквяват напълно.

Надявам се това поведение на Павел да е период, който бързо да отмине! Но, каквото и да се случи - "спокойствие, спокойствие и само спокойствие"... е, и кърмене!  Hug

... Въпросче към консултантките по кърмене
Днес Елито цял ден яде по 5 минути. Не иска повече и не иска. И не е да няма мляко, стискам и си пръска чак. Давам и другата гърда - пак не иска диването. Хили ми се, гука и това е. Издържа до следващото хранене, ама пък за 5 минути да се наяжда - това вече не го вярвам

Хе хе, nelka_bg! И да не вярваш, има и такива "модели" бебета!  Laughing Дори и онези, които като новородени са сукали по час и половина, имат реален шанс да се превърнат в олимпийци в дисциплината ефективно сукане за отрицателно време. Напълно възможно е бебе да се нахрани за 5 мин. Има и вариант след време, когато, да речем, започне зъбоникненето, Ели да пожелае да суче за по-дълго време, като към наяждането се включат и другите екстри на кърменето - болкоуспокоение, утеха, антибактериален ефект, приспиване и т.н.

За да си сигурна, че тя поема достатъчно количество кърма, можеш да следиш памперсите, които сменяш за денонощие - 5-6 напишкани, от тях 2-3 наакани. Също така, ако кърмиш изключително (без прием на вода, чай, АМ), винаги можеш да й предложиш да суче по-начесто. Фактът, че Ели е спокойна между храненията, също е чудесен показател.  Wink

# 293
  • До морето :)
Бръмбазела, благодаря за съветите  Hug За напишканите памперси - всичките са пълни, и то ако ударя някой с тях по главата - може и цицина да излезе. Виж нааканите... ми по-вероятно е 1 на 2-3 дни, отколкото 2-3 на ден  Laughing Иначе яде на поискване, просто си иска през 3 часа горе-долу, кога повече, кога по-малко.
Ама тя понякога яде 20 минути, на следващото хранене - 5.  ooooh! И си мисля, че не се е наяла, а просто е злагала глада, нещо в този момент я разсейва и забравя, че яде. След 5-10 минути пак давам цица, но не винаги я иска  Crazy
Абе общо взето, ще го приема за нормално. В крайна сметка ако не й стигаше, щеше да е крива и нямаше да издържа толкова време без ядене, нали?  newsm78

# 294
Бръмбазела   bouquet  bouquet  bouquet
Пробвах различни пози, суче във всички пози, освен в "люлка" и "легнала позиция". В тези 2 суче много рядко предимно сутрин, когато е обезумял от глад и е сънен. Утре все пак ще го заведа при педиатърката му, за да му види ушенцето, да не би там да е проблема. Но според мен не го боли нищо, защото го оставам да спи на лявата страна и той спи. Промяна в поведението има - от няколко дни е по-неспокоен, спи много малко по 2-3 пъти на ден само за по 30 мин. Тази вече бяхме навън на разходка по хладното и не заспа в количката, което е неприсъщо за него. Мисля, че е малко по-неспокоен, защото от 10 дни имаме гости - зълва ми с двете си деца /две момченца на 2г и на 7г, те са много щури, и особено малкия постоянно вика/. Иначе пък е весел, играе си и си гука, единствено спи малко и отказва дясната ми гърда в обичайните пози, които до сега е сукал.

# 295
Честит празник на лъвчетата Вики и Шени! Да са много усмихнати и щастливи!
Джей, Дона Ани и другите болни - стискам палци момичета, бързо да минава!  Praynig
Мамарина, аз съм тотално влюбенав твоя Яни  Heart Eyes То коса, носле, устета - абе, красота!
Емиян пък синеок, изоообщоо - красота!
Миии, май е това от мен.   bouquet

# 296
здр на всички майките с момиченца нямали да им пробивате ушенцата аз за моята се чудя да изчакам ли още всички ползвате на памперс аз съм много доволна от ПУФИС на 2 ката сме

# 297
Боже, боже, малката спи, а майка й си губи времето по форуми. Mr. Green
Всъщност си работя и ви поглеждам от време на време. Laughing
Аз не знам кога ще й пробия ушите на мойта, щото съседчето / на 4 години / досега загуби 3 комплекта златни обеци, та ще видим.
Аз като ранобудна Mr. Green, честитя месечинката на Митко на genisi,  Валентин на Maria_I,
Дейвид на lideto86 и Лазар на Лава! Да са ви живи и здрави, и много послушни.
Отивам да спя. Малката се нахрани вече. Mr. Green

# 298
  • До морето :)
Честита месечинка на всички  Grinning
За обеците - мисля за годинката някъде да й сложим Simple Smile Баща й смята да изчака 18-тия й рожден ден.  hahaha
Ох, чета, чета и май ние сме най-дебелите тука   Grinning Сега сме на 2 месеца и половина, а сигурно сме ударили 7 кила вече  Crazy (а се родихме 3,500)
Айде, лека от мен, май ми се приспа Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 04:27 от nelka_bg

# 299
Доброооо утро smile3507 !
Много бързо се наспа диването. Яде в 3, заспа уж веднага, но в 4:25 дивееше в леглото си. Той от по-рано си играеше ама тогава го вдигнах, че повърна. Един час го клатушкам вече на шезлонга да подремне още малко и чак сега се предаде. Ама моето спане отиде вече.
Да го похваля малко детенце, вчера ходихме в морската градина и този път нямаше никакви истерии. Първо се кокори 2 часа, после заспа. Събуди се само да хапне и пак Sleeping . Даже и на заведение седнах.
Мисля да го нахраня в 6 и към 7 да отидем на плаж. Ако ни се получи после ще се похваля. То за срамотиите лятото ще свърши, а ние не можем да се организираме още.
Честит празник на патерици на Шени newsm51 и на малкия Вики smile3525!
Честита месечинка на Митко,  Валентин, Дейвид и Лазар!

Общи условия

Активация на акаунт