Получих пари от свекърва ми да си избера подарък и... вече инвестирах сумата. Избрах си тиган на марката Skeppshult - без емайл, без примеси, само чугун. Производителя казва, че може веднага да се използва, тоест не е необходимо това изпичане с мазнина, защото то вече е направено. За почистването пише само да не се мие с препарати и непременно да се изсуши добре.
И все пак - с вода ли да го мия, със сол ли да го търкам пак не ми стана ясно след толкова четене. Искам да съм подготвена Първият опит вероятно ще е с палачинки. Прочетох, че трябва тигана да се нагорещи, после се сипва мазнината и като загрее тогава вече тестото. Тоест студена мазнина не се слага в студен тиган.
Други трикове? Нямам търпение да дойде и тези ужасни тигани (пак подарък от свекървата) отиват веднага в кофата
ПП. Този тиган, който asyalein е показала, май вече го няма в Икеа. Има друг (син на цвят), който обаче е емайлиран. Може да е добра алтернатива за сосовете и там киселите неща...