Еко сватба - споделете опит

• 17 185
  • 316
  •   1
Отговори
# 120
/ тонът на някои хора е направо изтрещял, толкова ли сте чувствителни към желания за сватба извън традиционното ... /
динственото, което ги различава от това, за което става дума тук, е липсата на позьорство и фалш в първите случаи...[/b][/color]

Е къде го видя този фалш?  Момичето има някакво желание, събира идеи. Тя ако имаше кристална яснота по това каква да е сватбата й, нямаше да пита.
Къде е проблема..., моето момиче? Grinning

# 121
На мен ми се струва, че единствената разлика между това, което се прави по принцип и това, което тя иска е- това да е на открито и да е по-евтино.
Като вариант на велосипеда предлагам да се научат да яздят и да пристигнат в съвета на бял кон. Но не знам колко ще е еко. Все пак животно ще се експлоатира. Laughing

# 122
Ами тя пишман стана жената, че каза 'еко', мен ако питаш. Веднага специалистките и съдийките наскочиха с експертните мнения.
Може да иска нещо като 'лоу кост' сватба. Спокойно може да има 'еко-' в нея, защото има безброй простички и евтини неща, които чудесно да паснат в/у понятието 'еко'.

Не всички са по сватбените изхвърляния. Ето, онзи ден гледах едно предаване за предмети -  един баща дойде в заложната къща да продаде  лъжица на Paul Revere. Оцениха му я за 9 хиляди, той от доволен по-доволен. Попитаха го защо я продава - продавал я за да добави пари в скъпата сватба на дъщеря си. Аз това не го разбирам, само здраве, образование или глад могат да ме накарат да продам такова нещо. Но той иска да ги похарчи в сватба човека.  Разни хора, разни идеали. На мен са ми по-симпатични лоу кост сватбите, колко лишен от фантазия и идеи трябва да си, за да пльоснеш пачките на масата и да искаш 'най-доброто'  Grinning

# 123
  • Варна
Не знам за еко, но има вероятност да ги глобят, ако конят рече да свърши някоя еко-нужда току пред кметството.
А между другото идеята за велосипед също не е много добра. Я си представете на какво ще заприлича бялата рокля, ако случайно се отърка у веригата, която пък точно заради празника ще бъде смазана с масло.

# 124
Ами тя пишман стана жената, че каза 'еко', мен ако питаш. Веднага специалистките и съдийките наскочиха с експертните мнения.
Може да иска нещо като 'лоу кост' сватба. Спокойно може да има 'еко-' в нея, защото има безброй простички и евтини неща, които чудесно да паснат в/у понятието 'еко'.

Не всички са по сватбените изхвърляния. Ето, онзи ден гледах едно предаване за предмети -  един баща дойде в заложната къща да продаде  лъжица на Paul Revere. Оцениха му я за 9 хиляди, той от доволен по-доволен. Попитаха го защо я продава - продавал я за да добави пари в скъпата сватба на дъщеря си. Аз това не го разбирам, само здраве, образование или глад могат да ме накарат да продам такова нещо. Но той иска да ги похарчи в сватба човека.  Разни хора, разни идеали. На мен са ми по-симпатични лоу кост сватбите, колко лишен от фантазия и идеи трябва да си, за да пльоснеш пачките на масата и да искаш 'най-доброто'  Grinning
10 c's , ти се чудиш, но страната е пълна с такива лишени от идеи и фантазия хора. Аз така както съм се разфантазирала може да се омъжа за моя еко-мъж по времето когато хората празнуват сребърна сватба. Laughing

# 125
  • София
Май се оказа, че еко-то е едно такова животно, ддето никой не го знае как изглежда и какво яде. лично аз се съмнявам вече дали и авторката знае за какво точно става въпрос. А ако знае, нека ни осветли, че ние тук се объркахме кое е еко, кое е био, кое е нещо друго.

# 126
  • София
На мен ми се струва, че единствената разлика между това, което се прави по принцип и това, което тя иска е- това да е на открито и да е по-евтино.
Като вариант на велосипеда предлагам да се научат да яздят и да пристигнат в съвета на бял кон. Но не знам колко ще е еко. Все пак животно ще се експлоатира. Laughing

Хахаха, тая работа с кончето няма как да мине евтинко... Според мен тук добрите стари кубинки са си най- добре.  Peace Хем икономично, хем "екологично", хем безплатна тренировка за всички. Пък ако събере малко таксичка ще спечели парички да им купи по някоя пластмасова 2 литрова бутилка бира...  Wink

# 127

и по всяка вероятност ще бъдеш приемана за 'закъсала' , че не можеш да си позволиш пластмасови покани, а вместо това ги прави електронни, например;-)

# 128
А ако знае, нека ни осветли, че ние тук се объркахме кое е еко, кое е био, кое е нещо друго.
А като не разбирате, защо толкова се натискате да давате акъл  Laughing

# 129
  • София
/ тонът на някои хора е направо изтрещял, толкова ли сте чувствителни към желания за сватба извън традиционното ... /
динственото, което ги различава от това, за което става дума тук, е липсата на позьорство и фалш в първите случаи...[/b][/color]

Е къде го видя този фалш?  Момичето има някакво желание, събира идеи. Тя ако имаше кристална яснота по това каква да е сватбата й, нямаше да пита.
Къде е проблема..., моето момиче? Grinning

Очевидно в намесването на екологията в сватбата.
Ако беше казала "Абе, момичета, жени ми се, ама искам и купон, а пари няма - я дайте идеи как да си спретнем някой евтин купон, пък да е забавен и за децата" щеше да звучи доста различно, нали? И искрено.
Ама не, я колко по- модно и "ташкарско" е да го заменим с "еко"?

# 130
  • София
Ааа, аз бях точно в духа на линковете в първия пост - булката да е в рокля от рециклирана хартия!

Някой назад спомена за превеждане на пари директно с сменка. Хубаво, ама какво правят гостите, които трябва да отидат до банката за въпросния превод? Що хартия ще отиде само - платежно химизирано 4 листчета, две разпечатки формат А4 от касата плюс още вътрешни отчети.

# 131
Ами Кати, тя ако имаше ясна формулировка, нямаше да има нужда от помощ:-)
Но сега ще й се изнясни от постингите и идеите ви и ще остане с разкошни спомени как бг мамма са й помогнали за сватбеното й тържество   Confused

# 132
Моята сватба беше еко, дори преди да стане модерно това.
Роклята все още си я нося.
Подписахме в работен ден с кумовете.
След това отидохме на ресторант.
След това се довършихме на терасата на кумовете, с барбекю.
Покани не сме раздавали, много ясно.

Кое точно от изброените прави сватбата ти "еко"? Не се заяждам, съвсем искрено питам.
И честито за годишнината!  Grinning

# 133

Някой назад спомена за превеждане на пари директно с сменка. Хубаво, ама какво правят гостите, които трябва да отидат до банката за въпросния превод? Що хартия ще отиде само - платежно химизирано 4 листчета, две разпечатки формат А4 от касата плюс още вътрешни отчети.
Да си ползват електронното банкиране Laughing

КАто се запънете като магарета на мост, сте ми много готини. Човек ще рече, че единственото еко/био нещо, което може да измислите, е да легнеш да мреш, хем да не ядеш и цапаш, хем да станеш на тор.

Мен честно казано ме дразни лекинко титлата еко пред сватба, звучи ми претенциозно като 'рмантична сватба в греж и лила ' примерно, но съдържанието е горе долу ясно, зависи само до каква степен си готов да си еко. Сега, то е ясно, че няма как да си 100%, защото това ще значи да няма сватба, но все пак има разумни компромиси.
Много по важно е да се знае къде искат да я направят, дали да е по официална или по кежуъл ( в единия вариант с памучни/ленени покривки и салфетки и керамика, в другия с картонени чаши и чинии от и за рециклиране) и т.н. всяко едно нещо може да бъде еко в поне два варианта.

# 134
Мъжът ми навремето беше скандализиран като чу понятието "Тема на сватбата", което мои приятелки- фенки на модните тенденции в украсата използват смело.
"Е как каква да е темата на сватбата? Сама по себе си сватбата не е ли достатъчна тема да си направиш густото?" - и взе да обяснява какви фигури и украси щял да измисли с кюфтета и кебапчета.
Та еко, еко..., колко да е еко. Ако все пак започнат да възникват съмнения, предлагам на авторката за всеки случай да зареди тоалетните с рециклирана тоалетна хартия Laughing

Общи условия

Активация на акаунт