Еко сватба - споделете опит

• 17 222
  • 316
  •   1
Отговори
# 180
  • На земята, която е всъщност звезда.
Аз исках да попитам колко души ще са гостите на сватбата, защото една хижа би била чудно място сякаш.
Всичките ти идеи са много хубави.
Аз пък от началото на темата се чудя на хората, които само спамят със саркастични и пресмехулни забележки. Защо авторката иска такава сватба е лично нейна работа и не дължи обяснение на никой. Ако някой има идеи да ги дава, сигурна съм, че и на други хора, като мен, е интересно да видим и прочетем, но да се коментира глобално еко- движението и еко- философията... ooooh!

ЕкоЛОГИЯТА, мила, не е някаква "философия", а сериозна наука.
Да, представям си, че сериозните неща са... оооох, скууучни и досааадни и не така забавни като модата и киченето с красиви етикетчета.
И че навярно е доста неприятно да ти наврат в лицето грубата истина - че не си "интересен", "особен" и "модерен", а просто най- обикновен позьор и сноб.

Екологията, мила  Rolling Eyes, освен че е наука, има философски аспект и ти, доколкото виждам, оспорваш точно този аспект, а не съществуването на сериозната наука.

Последния абзац от писанието ти навярно ти е добре познат, защото зад всичко написано от теб дотукв темата, прозира един голям позьор, тип "Аз пък ще съм контра".  Laughing

# 181
  • София
Лени, твърде много очакваш от човешката природа.  Peace Идеите ти ми харесват, имаш фантазия! сега удивителната много ли ти идва или да я оставя?  Wink

Каквото и да си говорим, на сватба хората отиват да хапнат, пийнат и да се повеселят. Никой нямма да обърне внимание дали поканите са от рециклирана хартия, дали има малки подаръчета, а дали има нещо завързано на масата.

# 182
Няма начин нищо да не се произвежда на този свят. По- добре това, отколкото предишните торби, гордо развяващи се по дърветата години наред.

Може декорацията на сватбата да е от такива платнени торби, интересно сгънати и оформени, и след края на сватбата всеки гост да получи подарък от младоженците по една такава торба.

Peace Или част от подаръка да е такава торбичка.

# 183
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Честно казано сватбите винаги са ми били ужасно досадни ...

Но предполагам еко е също така да използваш налични ресурси ...  ако имате къща с двор или пък да изчистите предблоково пространство, да наредите маси... вазички - бурканчетата от мазето, с панделки или мъниста или там каквото се сетиш (един милион идеи) ... ушиваш си сама една средно хубава рокля, в която обаче сияеш от любов, набираш цветя от близката полянка или градината, каниш гостите по телефона или си правите клипче, което разпращаш по интернет ... и така... музика, снимки и танци -манци ...

За мен би било уникално да видя двама влюбени, които са си достатъчни и са щастливи и няма значение нищо за тях, освен да са заедно ... и сватбата в крайна сметка е просто едно тържество ... нещо като рожден ден ... всъщност може и в парка ...така празнуват детските рождени дни около нас- с балони по дърветата, които може да се заменят с тези ръчно шити знаменца от снимките ...или с изрязани от цветна хартия сърца или там ...

# 184
Знаех си, че съм чела някъде за еко сватба в Родопите:

http://www.capital.bg/vestnikut/kapital_light/vuv_fokus/2008/06/ … vatba_na_trevata/

# 185
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
и тортата може сама да си направиш...дори бисквитена да е или пък някаква несполучливост, голяма работа ...

И така всъщност нищо не хабиш, освен там редовните за съществуване ресурси- малко ток за тортата, малко хартия за украсата, която може да е от стари хартиени пликове или там друго ..както събирахме като деца станиолчета от шоколади и разни цветни опаковки ...  и даже ще почистиш

# 186
Още една идея от сватба на наши приятели. Направиха чудна покана онлайн. Създадоха си малък регистрационен сайт в/у свободна платформа , направиха чудна покана с чудни бг мотиви и я изпратиха по имейл, дадоха време за отговор на гостите - кой ще прави изкачването , кой не, кой кога пристига и т.н. И освен това ( за ваш ужас) който искаше да преспи беше уведомен колко ще му струва нощувката , която в този район не струваше много.  
Андариел, аз лично обожавам детайлите. Един хартиен фенер е в състояние да ме възторгне много повече от една мешана салата и групичка от швепс, бира, вода  и 50г. ракия пред мен , както  и да ми създаде радост у душата, която всичкото йедене на света не може:)
Блогът е разкошен!

И за тортата съм съгласна, предпочитам чара на  това : http://www.projectwedding.com/blog/wp-content/uploads/2011/08/20.jpg
пред перфектността на това http://images.teamsugar.com/files/users/1/15259/17_2007/edithmeyer2.gif

Последна редакция: сб, 06 авг 2011, 23:29 от 10 c's

# 187
  • София
Аз исках да попитам колко души ще са гостите на сватбата, защото една хижа би била чудно място сякаш.
Аз пък от началото на темата се чудя на хората, които само спамят със саркастични и пресмехулни забележки. Защо авторката иска такава сватба е лично нейна работа и не дължи обяснение на никой. Ако някой има идеи да ги дава, сигурна съм, че и на други хора, като мен, е интересно да видим и прочетем, но да се коментира глобално еко- движението и еко- философията... ooooh!

Да, представям си, че сериозните неща са... оооох, скууучни и досааадни и не така забавни като модата и киченето с красиви етикетчета.
И че навярно е доста неприятно да ти наврат в лицето грубата истина - че не си "интересен", "особен" и "модерен", а просто най- обикновен позьор и сноб.

Екологията, мила  Rolling Eyes, освен че е наука, има философски аспект и ти, доколкото виждам, оспорваш точно този аспект, а не съществуването на сериозната наука.

Последния абзац от писанието ти навярно ти е добре познат, защото зад всичко написано от теб дотукв темата, прозира един голям позьор, тип "Аз пък ще съм контра".  Laughing

Е, може би ако се позадържиш за по- дълго наоколо ще разбереш, че аз винаги защитавам разбиранията си.
И, което няма как да видиш, живея според разбиранията си.

# 188

Е, може би ако се позадържиш за по- дълго наоколо ще разбереш, че аз винаги защитавам разбиранията си.
И, което няма как да видиш, живея според разбиранията си.

Както и авторката и всички останали, пишещи в темата.

# 189
Направете я на пролет или лято.
Отидете на росна полянка и наберете коприва,глухарчета за прясна салата.
Гледайте да е след дъжд,за да наберете охлюви и гъби за основното.
 Десерт newsm78 тук е малко сложно,защото няма още малини и къпини,и ягоди.
Значи гледайте да е лятно време.
Пък гледайте да е след жътва,защото има светулки и щурци.

До тук спестихме от храна,осветление и музика.

# 190
Направете я на пролет или лято.
Отидете на росна полянка и наберете коприва,глухарчета за прясна салата.
Гледайте да е след дъжд,за да наберете охлюви и гъби за основното.
 Десерт newsm78 тук е малко сложно,защото няма още малини и къпини,и ягоди.
Значи гледайте да е лятно време.
Пък гледайте да е след жътва,защото има светулки и щурци.

До тук спестихме от храна,осветление и музика.

hahaha за целия ти пост и  hahaha специално за брането на охлюви.

# 191
Аз обожавам сватбите.
И ако трябва да си спретна сега една,ще се възползвам от Морето.
На плажа един камион за сладолед и напитки,и музика....
Какво му трябва на човек...спомени.
Така ще зарадвам децата на плажа,ще освежа родителите и ще събудим съседите Mr. Green

Вселена,имам и морски вариант,но животните в морето предизвикват някой разстройства и ...
Знаеш ли колко е полезна салата от водорасли?

А с терен мога да помогна и полски,и морски.

# 192
Страхотна идея:) Аз бих се оженила така съвсем сериозно:)
Глухарчета, плюскавиче, някакви салати, охлюви и гъби, горски плодове , полски цветя, биволско мляко и сирене, много домати.... Светулки, свещи ... ех:)

# 193
И аз, без охлювите.

# 194
Страхотна идея:) Аз бих се оженила така съвсем сериозно:)
Глухарчета, плюскавиче, някакви салати, охлюви и гъби, горски плодове , полски цветя, биволско мляко и сирене, много домати.... Светулки, свещи ... ех:)
И ти на бял кон,развяла коси и с боси крака.
А той,млад левент с везана риза и червен пояс,на вран жребец..
Шаферките-нестинарки,разравят жеравата...и пригласят на природата...

Общи условия

Активация на акаунт