Еко сватба - споделете опит

• 17 185
  • 316
  •   1
Отговори
# 90
http://ruffledblog.com/vintage-colorado-wedding/?nggpage=3

http://www.stumbleupon.com/su/1UqKxj/greenweddingshoes.com/real- … -inspired-wedding

Аз съм си запазила ето тези 2 линка, не знам колко са еко и колко меко,но се надявам един ден моята сватба да е подобна Simple Smile
Страхотни снимки!

# 91
Отивате  пеша до Баташкия язовир с цялата рода и вместо да редите софри, правите оборка на брега. После отново се прибирате пеша с песен на уста, метнали чувалите на гръб. Ей на това му казвам аз "еко".

Толкова ли е занемарен  района на язовир Батак?От две-три години не съм била там, не ме плаши,че скоро пак там ще почиваме.

# 92
  • София
Здравейте,
с мъжа ми живеем от доста години заедно, имаме и две деца, но още не сме се венчали. Сега замисляме еко сватба. Идеята е ето такава - http://www.organichno.com/2011/08/blog-post.html или http://www.organicshoppermag.com/html/organic_weddings.htm, но материалът в тези статии не ми е достатъчен. Бих искала да споделите опит, мнения и идеи ако сте присъствали или организирали такава сватба.

Екосватбата е просто нещо. Отиваш пеш с 2 бр. свидетели до съответния пункт и поставяте 4 бр. подписи. Минимален зловреден ефект в/у природата. Хартията и мастилото, изхабени за формулярите и удостоверението, са законово изискване, няма как да бъдат избегнати.
Всичко останало си е чиста проба поза. Която не е приятна на никого - имам предвид на никой от нормалните хора - и по никой начин не допринася за каузата (екологията), а напротив - от такива неща тръгва терминът, добил такава широка популярност напоследък, "екооткачалка". И за съжаление се стига до там, че нормалните хора, имащи - или по- право имали - отношение към екологията и опазването на околната среда се принуждават да се оттеглят изцяло от тази дейност, до степен да крият мнението си по тази тема, само и само да не допуснат и минималната вероятност да бъдат объркани с екооткачалките.
Има и друг вариант, разбира се - да си сложиш лентичка, по примера на суфражетките, с надпис "Аз съм страшно еко!" Е, може и само до значка да се ограничиш, ако лентичката не ти отива на джуфките.

Идея за място- във Варна в Екопарка организират партита и детски рождени дни, предполагам е подходящо място за избраната еко-сватба, има и езерце , и дървени масичики/Който пожелае- може допълнително да му поставят маси или да си ангажира каменното барбекю.
Входът е по 1-2 лв, храната се поръчва откъдето и каквато се пожелае.

Тъй- тъй.
Те младоженците и гостите са от Пловдив, ама какво от туй - нали е в Екопарк, какво, като се понесат по диагонала на Родината ни? Страшно Еко му хвърляте, ей!

Едни познати се жениха миналия месец и бяха казали на всички гости по пътя да отбиват от шосето и да берат полски цветя. Simple Smile)))))) (сватбата беше извън София, а повечето гости софиянци, така че пътуваха с коли)
Така букетите за украса бяха принос на самите гости. Букетът на булката също беше от полски цветя.

Ау, това как можахте изобщо да го напишете!? Да се обере Природата - по- анти-екологичен призив трудно мога да си представя! То всеки букет си е просто убити цветя, ама поне тези, дето се купуват, са били развъждане специално с тази цел - пък и работа на сума ти хора се създава така и препитание. Но да се оберат диворастящите цветя - това на повечето места, където се намират, си е направо забранено... и с основание! Вместо да отидете да почистите, да залесите, да посадите цветя, ще ги късате, пък после ще се и Екосвате.  Sick

Отивате  пеша до Баташкия язовир с цялата рода и вместо да редите софри, правите оборка на брега. После отново се прибирате пеша с песен на уста, метнали чувалите на гръб. Ей на това му казвам аз "еко".

Ето това вече е една наистина истинска, чиста екоидея! С две ръце я приветствам!
Сигурна съм, че и бъдещата Еко- булка ще я прегърне и така и ще постъпят.

# 93
  • София
Отивате  пеша до Баташкия язовир с цялата рода и вместо да редите софри, правите оборка на брега. После отново се прибирате пеша с песен на уста, метнали чувалите на гръб. Ей на това му казвам аз "еко".

Толкова ли е занемарен  района на язовир Батак?От две-три години не съм била там, не ме плаши,че скоро пак там ще почиваме.

Не бой се, Еко- булката ще мине и ще изчисти!

# 94

Повече, отколкото можеш да си представиш. Грозна гледка е.

# 95

Повече, отколкото можеш да си представиш. Грозна гледка е.

Ужас!Преди време не беше така.Добре, че на мястото, на което ще почиваме язовирът се вижда само отдалече.

Кати, добра идея даваш., ама нещо булката се ослушва. Simple Smile
И аз се чудя-при толкова много еко -движения, защо все повече сме заринати в боклуци?Без да е еко, човек би трябвало да има елементарно възпитание и да не замърсява природата.Но тези, които са повече "еко" от останалите, дали наистина правят нещо стойностно за природата или просто "влизат в роля"

А за идеята ми за Екопарка- не разбрах откъде са булката и гостите, но в този Екопарк наистина има условия да се направи прекрасно и стилно празнуване , жалко че в семейството ми няма празнични поводи през лятото

# 96
Явно се бъркат понятията "био" и "Еко". Затова и се получи недоразумението с накъсаните полски цветенца. Не знам, може би някакъв букет от плевели би бил добро "еко" решение.

# 97
Явно се бъркат понятията "био" и "Еко".
Май е така. Не разбирам използването на естествени материали за кого е еко - за самите материали определено не е Laughing

# 98
Въздържанието от свръхупотреба на продукти, рожби на индустриите, е еко. Да.
Затова в тази тема има толкова много предложения за рециклиране, за ориентиране към естествени материали. Някои предложения са по-еко от други, които са по-малко еко. Който желае да бъде полезен, може да ги систематизира и да ги степенува. Grinning
Брането на полски цветя е еко. Брането на букет е нормална човешка дейност и не е проблем, докато не се превърне в масов, индустриализиран процес, който е по-силен и по-бърз от природата. По същия начин, както до преди 200 години да си дървар и да сечеш дървета в гората е било еко, а днес говорим за масова сеч и унищожаване на гори. Надявам се, че разбирате границата, за която говоря.
Да идеш пеша до гражданското и да подпишеш с двама свидетели е супер, обаче това не е сватбено тържество, а отказ от тържество. До колкото схващам, авторката иска да си организира празник с гости и между различните възможни начини да се се случи това нещо, тя търси съвети за нейния еко начин.

# 99
Ако роклята на булката е направена от найлонови торбички, това еко ли е?  Laughing

Нещо такова, но от бели торбички:

Или пък тази еко-рокля, която пречиствала въздуха.

# 100
Затова в тази тема има толкова много предложения за рециклиране, за ориентиране към естествени материали. Някои предложения са по-еко от други, които са по-малко еко. Който желае да бъде полезен, може да ги систематизира и да ги степенува. Grinning
Брането на полски цветя е еко. Брането на букет е нормална човешка дейност и не е проблем, докато не се превърне в масов, индустриализиран процес, който е по-силен и по-бърз от природата. По същия начин, както до преди 200 години да си дървар и да сечеш дървета в гората е било еко, а днес говорим за масова сеч и унищожаване на гори. Надявам се, че разбирате границата, за която говоря.
Да идеш пеша до гражданското и да подпишеш с двама свидетели е супер, обаче това не е сватбено тържество, а отказ от тържество. До колкото схващам, авторката иска да си организира празник с гости и между различните възможни начини да се се случи това нещо, тя търси съвети за нейния еко начин.

Не съм съгласна, че ходенето пеша е отказ от тържество. Мога съвсем тържествено да стигна до съвета и църквата пеша. Ще си спестя цялата снобария да търся от лъскав по-лъскав автомобил, с който да шашна кварталните баби. Църквата е на 7 мин. от нас, а съвета на 15 мин. Още повече нще спестя малко вредни емисии на нашия и без това достатъчно обгазяван град. Ей затова още не съм се омъжила, защото хората имат странни разбирания за тържество. Не искам да разочаровам някого като не направя всичко по "канона" Crazy

# 101
  • На земята, която е всъщност звезда.

E, да, добре че са другите... ooooh!

Авторката пита за сватба, уборка може да се спретне по всяко друго време.

# 102
  • София

Брането на букет цветя е нормален акт на ВАНДАЛИЗЪМ, не част от обичайната човешка жизнедеятелност. Уверявам те, че чудесно ще преживееш дори и никога в живота си да не откъснеш и едничко невинно цветче, за да се закичиш с трупа му. И всичко различно от това е просто позьорство.
С приятелите си можеш много тържествено да се срещнеш пеш, събирайки - тържествено! - боклуците по пътя. Въпрос на вкус и съвест. Ама друго си е да се закичим с "аз съм много Еко!" - но без - не дай Боже! - да си изцапаме пръстченцата, нали? Човек може и да не е еко, но е редно да живее според критериите и ценностите, с които се кичи. Обратното е просто низко и срамно. Без да споменавам жалко и смешно. И, което е най- лошото, в случая с екологията такива псевдо-еко- простаци, маниаци и откачалки от всякакъв вид принизяват и омаловажават кауза, която не разбират, до която не биха могли да дорастат и която наистина е важна. До степен нормалните хора да започнат да странят от самата кауза - за да не би по някакъв начин някога някой да ги обърка с откачалките. Хора, които преди години бяха еколози - наистина - вече се държат далеч от такива дейности и дори се срамуват да оповестят публично, че някога са имали нещо общо с тях.

Преди 200 години, моето момиче, думичка "еко" не е съществувала. Да си дървар и да сечеш дърветата е било винаги - и преди 200 години, както и днес - дейност, влияеща зловредно на природата.  Преди 200 години Сливен е бил малък град сред огромна вековна брястова гора. Сега има 1 на брой бряст. И това не е резултат на скорошна дейност. Дядо ми не помни брястовете.

Това, че нещо е НЕОБХОДИМО не го прави екологично.
Преди 200 години влиянието на хората в/у природата, изчислено за 1 бр. човек, всъщност е било по- голямо от това сега. Просто средната продължителност на живота едва е доближавала 40, а детската смъртност е била... сами знаете каква. С други думи, хората са били много по- малко.

А късането на полски цветя освен дето е неекологично е и ненужно, излишно и като цяло, ами, вандалско. От друга страна, цветята не са задължителна част от едно бракосъчетание.

Но ако толкова намирате за необходимо присъствието им - ами вземете ЗАСЕЙТЕ цветя, занесете ги като разсад на тържеството и после тържествено ги присадете в полето!

# 103
  • София

E, да, добре че са другите... ooooh!

Авторката пита за сватба, уборка може да се спретне по всяко друго време.

Тъй ли? На мен пък ми се стори, че пита за подходяща ЕКОЛОГИЧНО насочена дейност, с която да свърже бракосъчетанието си. Организирането на почистването би бил тъкмо търсения спомен за всички!  Mr. Green

# 104
katiABV, ти ми говориш като на идиот и не виждам смисъл да продължаваме диалог.

На Вuttinsky да кажа, че нямам нищо против ходенето пеш, напротив, а визирах, че са ненужни предложенията двойката да облече старите дънки, да подпише и с това всичко да приключи, след като, струва ми се, е ясно, че авторката на темата желае да организира и купон с гости (това аз нарекох тържество).

Общи условия

Активация на акаунт