Професионални серии за коса - 21

• 44 501
  • 724
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте,момичета!
Имам нужда от вашата помощ и компетентен съвет, за което ви благодаря предварително.
Досега ползвах продукти на Framesi,това ми предлагаше фризьорският салон,който посещавам.Но вече ми се иска да разнообразя малко грижите за косата.
Имам дълга черна коса,която боядисвам много отдавна, защото много рано започнах да побелявам( генетично).Гъста и чуплива е,но самият косъм не е твърд и дебел,по-скоро нормален.Нормална към мазна,с чувствителен скалп.Лятото не ползвам сешоар,зимата понякога.Живея в район с много твърда вода.Дано не съм била много обстоятелствена,но знам,че понякога и най-малкият детайл е от значение.
Изчетох доста материал от предните теми,но май потънах в морето от информация-само марките са ми в главата ...Loreal,CHI,Biosilk,Kerastase......но оттам нататък  Thinking
Благодаря ви предварително!

P.S. Съпругът ми често пътува до USA,дали мога да му поръчам нещо интересно оттам....
Пожелавам ви приятна вечер!

# 271
  • в 1001-та нощ
.... Скоро ми предтои отново да си правя руси кичури  и въпросът ми е какви мерки да взема да не ми се скапе косата?

на първо място  и най-съществени са мерките по процедурата - да се прецени колко силна да е сместа и да не престояваш повече от нужното

на второ място,измиване с шампоан и след това протеинов шок - протеинов концентрат ... каквото намериш, оставяш малко да постои и добавяш - върху протеина - нез да измиваш - маслена - дълбоковъзстановяващ маска; оставяш да пости, не нагряваш

след това измиваш и спрей за запечатка - кисел - примерно Л2 на лакме, после малко коприна/кристали, термопротектор ...

след това на измиване - пак такива грижи, удачни са и еластисайзер и фиберсютик - в последващите грижи  Peace

можеш да ползваш и терапия - преди боя за уеднаквяване на порьозността  Peace

....Скоро ще трябва да си купувам шампоан.Сигурно ще си взема витамино колор.До колкото си спомням за него казахте,че не утежнява косата и е лек.

да  Peace

# 272
  • в 1001-та нощ
sexygirl80  newsm78 какви продукти на Фрамеси си ползвала до сега  newsm78

като цяло - заради твърдата вода - е хубаво през няколко измивания да ползваш дълбоко почистващ шампоан или деминерализищи терапии, които се купува от САЩ  Peace

също - заради боядисването - протеинови продукти, както и леко маслени; примерно deep care на lakme

хубаво е да имаш лек финиш - примерно двуфазния на лакме - така да затвори косъма и за блясък или хидра спрея на лореал ....а когато ползваш сешоар и коприа и термопротектор или фиксатор на къдрици ... арганов финиш

и е добре да ги редуваш - от време на време, да не забиваш в един продукт  Peaceкосата таа или иначе ще се насити и няма да откликва радостно  Peace

# 273
  • в 1001-та нощ
аз да споделя, че днес след боята ползвах хрома рич на керастаз - идеално ми изми и заглади косъма, очертава се да ми е любим, после фиберсютик и малко протеин

много съм доволна  Peace

потвърждава се впечатлението ми, че след протеин с ултрасоник - косъмът се поизправя и някак стои по-дървен, в смисъл прав и твърд в хубавия смисъл, а не нагъгрен и хвърчащ  Peace иначе осата е мека, но твърдо мека - сори за оксиморона, но  newsm78

Последна редакция: чт, 25 авг 2011, 00:48 от a.l.e.n.a

# 274
  • Пловдив
.... Скоро ми предтои отново да си правя руси кичури  и въпросът ми е какви мерки да взема да не ми се скапе косата?

на първо място  и най-съществени са мерките по процедурата - да се прецени колко силна да е сместа и да не престояваш повече от нужното

на второ място,измиване с шампоан и след това протеинов шок - протеинов концентрат ... каквото намериш, оставяш малко да постои и добавяш - върху протеина - нез да измиваш - маслена - дълбоковъзстановяващ маска; оставяш да пости, не нагряваш

след това измиваш и спрей за запечатка - кисел - примерно Л2 на лакме, после малко коприна/кристали, термопротектор ...

след това на измиване - пак такива грижи, удачни са и еластисайзер и фиберсютик - в последващите грижи  Peace

можеш да ползваш и терапия - преди боя за уеднаквяване на порьозността  Peace

....Скоро ще трябва да си купувам шампоан.Сигурно ще си взема витамино колор.До колкото си спомням за него казахте,че не утежнява косата и е лек.

да  Peace
Благодаря ти, Алена   bouquet, от протеиновите имам реконструктора на Чи, това малко ме учуди обаче, че преди да го измия да сложа маската, колко трябва да стоя и защо да не нагрявам, извинявай, че пак нахалствам така, просто ми е любопитно.Интенс Рипеър на лореал маската добре ли е с реконсртуктора или Дийп кеър е по-добра в този случай? Лакме Л2 си имам, това добре, но от мен не зависи сместта която ще ми направят за кичурите, смятам в хубав салон да ида, но и това не е гаранция, впрочем руси кичури се правят само със супра, нали, или може и с боя с по-силен окислител? newsm78

# 275
  • в 1001-та нощ
аз постигам своя цвят без блондор, супра ..... само с боя  Peace

дори последните два пъти ми се налага да се боядисвам сама - пак с боя от магазина (хубава) и цветът е на аватарите, които качвам  Peace , основата ми е тъмно кафяво

така, че  newsm78

за нагряването - не те насочвам - да не си свалиш цвета  Peace - топлината ще отвори люспите на косата и пигментът ще влезе в продукта (маската)

маски с нагряване - прави преди боядисване  Peace

комбинациите - за които питаш - може  Peace ползвай си продуктите, които имаш  Peace

в салона сподели, че много държиш - да запазиш косата си здрава - да бъдат щаящи с продукта, времето, да те поглеждат по-често - да не те предържат, да приложат нужните грижи - преди и след боята  Peace

истината в трайния пигмент е да се ползват кисели терапии, да се държи косъма затворен и да се постигнат големи молекули в пигмента (процесът при боядисването да е завършен  Peace ) - да измиеш навреме - не по-рано - за да е приключил процеса и не по-късно, за да не изгорят косата и скалпа  Peace

Последна редакция: чт, 25 авг 2011, 09:02 от a.l.e.n.a

# 276
  • Пловдив
аз постигам своя цвят без блондор, супра ..... само с боя  Peace

дори последните два пъти ми се налага да се боядисвам сама - пак с боя от магазина (хубава) и цветът е на аватарите, които качвам  Peace , основата ми е тъмно кафяво

така, че  newsm78

за нагряването - не те насочвам - да не си свалиш цвета  Peace - топлината ще отвори люспите на косата и пигментът ще влезе в продукта (маската)

маски с нагряване - прави преди боядисване  Peace

комбинациите - за които питаш - може  Peace ползвай си продуктите, които имаш  Peace

в салона сподели, че много държиш - да запазиш косата си здрава - да бъдат щаящи с продукта, времето, да те поглеждат по-често - да не те предържат, да приложат нужните грижи - преди и след боята  Peace
Благодая ти за бързия отговор   bouquet, досега като съм питала, винаги са ми казвали, че само със супра се правят, знаех си аз че може и с боя. Първо ще се обадя на фризьорката да я питам ще ми ги направи ли така, да видим какво ще ми каже. Ако някой знае добра фризьорка в Пловдив, която прави хубави руси кичури без много да уврежда косата да свирка:)

# 277
a.l.e.n.a благодаря ви за изчерпателния отговор,започвам да ги ползвам Simple Smile
За САЩ по-скоро ме притеснява към какъв тип магазин да го насоча,защото все пак са професионални продукти и незная дали ще ги има в парфюмериите им,или аптеки ..или дрогерии.По-скоро от такава информация имам нужда.
Фрамеси ползвала съм боята за коса,както и шампоан,балсам,маска и серум за блясък -всички продукти са за боядисана коса,розовата серия
http://beautyshop.bg/product/3345/framesi-shampoan-za-podhranvan … disana-kosa-.html
http://beautyshop.bg/product/3346/framesi-dalboko-podhranvashta- … disana-kosa-.html
http://beautyshop.bg/product/3348/framesi-serum-za-blyasak-bez-i … isvana-kosa-.html
както и това:
http://beautyshop.bg/product/3351/framesi-shampoan-protiv-mazen- … ol-i-mentol-.html
хуабв ден на всички

# 278

потвърждава се впечатлението ми, че след протеин с ултрасоник - косъмът се поизправя и някак стои по-дървен, в смисъл прав и твърд в хубавия смисъл, а не нагъгрен и хвърчащ  Peace иначе осата е мека, но твърдо мека - сори за оксиморона, но  newsm78

Абсолютно подкрепям!   Peace

Снощи за втори път правих протеин(КАТ на Редкен) + ултрасоник.   Heart Eyes
Косата ми пада "тежко" и косъмът е, както казваш и ти, по-прав и "дървен".  Peace

Като цяло менюто на косата  Mr. Green  за снощи беше:
Еластисайзър Екстрийм(без загряване), измиване с шампоан Олео Релакс, протеин с ултрасоник, маска Олео Релакс. За финиш - Л2 и коприна.
  Crazy
Няма как да не споделя, че съм повече от доволна от резултата. Права, тежкопадаща коса, усещане за здравина и мнооого блясък.   Heart Eyes

# 279
  • София

потвърждава се впечатлението ми, че след протеин с ултрасоник - косъмът се поизправя и някак стои по-дървен, в смисъл прав и твърд в хубавия смисъл, а не нагъгрен и хвърчащ  Peace иначе осата е мека, но твърдо мека - сори за оксиморона, но  newsm78

Абсолютно подкрепям!   Peace

Снощи за втори път правих протеин(КАТ на Редкен) + ултрасоник.   Heart Eyes
Косата ми пада "тежко" и косъмът е, както казваш и ти, по-прав и "дървен".  Peace

Като цяло менюто на косата  Mr. Green  за снощи беше:
Еластисайзър Екстрийм(без загряване), измиване с шампоан Олео Релакс, протеин с ултрасоник, маска Олео Релакс. За финиш - Л2 и коприна.
  Crazy
Няма как да не споделя, че съм повече от доволна от резултата. Права, тежкопадаща коса, усещане за здравина и мнооого блясък.   Heart Eyes
Би ли споделила на незнаещите,какво точно е протеин с ултрасоник Praynig

# 280
Разбира се!   Hug

Протеин наричаме продукт, богат на... протеини.  Peace
Моят, например, е този:
http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=215_257&products_id=1820

До колкото знам, Алена я правят в салон с продукти на Милк Шейк. Тук бих я помолила да пита кои точно са - и аз бих искала да пробвам по-нататък, когато моят спрей свърши.   Hug

Ултрасоник наричаме ето тази(например) преса:
http://www.davidpostalmarket.com/index.php?main_page=product_inf … p;products_id=273

Всъщност, тази е моята.   Peace  С нея най-просто казано се работи така:
измива се косата с подходящ шампоан, изцежда се(за да не тече вода от нея) и докато е мокра, се нанася продуктът, с който ще работиш(протеин, хидратираща маска, ампула,...). След това минаваш с пресата кичур по кичур цялата коса. Пресата спомага продуктът да навлезе по-лесно в косъма.
После се измива и сушиш, оформаш, стилизираш по обичайния начин.
   Peace
Още след първата процедура трябва да усетиш косата си по-жизнена.
Всеки решава колко често да прави процедурата.

Пускала съм снимки с подробни упътвания за работа, но в момента не ги намирам.

# 281
  • София
Благодаря за обяснението Embarassedа ако не ползвам преса,има ли смисъл от този протеин newsm78

# 282
Благодаря за обяснението Embarassedа ако не ползвам преса,има ли смисъл от този протеин newsm78

Да, разбира се!   Hug

Просто го ползваш по описание. Аз съм решила да го ползвам с пресата, но това не значи, че не може без нея.   Peace

# 283
Някой да си е правил ботокс-а на Лореал? Чудя се дали  е удачно да си сложа ампулка Renew C непосредствено преди нея?

# 284
Някой да си е правил ботокс-а на Лореал? Чудя се дали  е удачно да си сложа ампулка Renew C непосредствено преди нея?

Доста от момичетата си правихме.   Peace 
По другия въпрос - не виждам причина да не е удачно - едното е преди, другото - след измиване на косата.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт