Професионални серии за коса - 21

• 44 378
  • 724
  •   1
Отговори
# 570
  • в 1001-та нощ
аз ще го потърся, но сега малкия иска да пише вместо мен и е голяма битка пред лаптопа, освен това настоява да му пея (меломан малък Wink))

иначе - не ме учудва, че не ти втвърдява, косата ти е мнооооого добре хидратирана  Peace

и е по-добре да не ти втвърдява  Peace за да му се радваш пълноценно  Peace

аз го ползвах - като преди това бях ползвала 4 големи ампули - много силен протеин на ева (ок. 80 лв. цена на вносител беше тогава), посл е2 ампули вита-симент - концентрата и после циментовия шампоан + маската + термоцимента и  Rolling Eyes #Crazy Mr. Green направо се напротеиних ...

после го ползвах 1 месец, като след него ползвах и една маска с какаово масло  Mr. Green

след това намразвах всеки нов продукт, защото косата ми беше циментирано  твърда .... ама учим се  Heart Eyes

сега разбира се не подхождам така  Peace

Последна редакция: ср, 07 сеп 2011, 18:32 от a.l.e.n.a

# 571
аз ще го потърся, но сега малкия иска да пише вместо мен и е голяма битка пред лаптопа, освен това настояв ада му пея (меломан малък Wink))

Heart Eyes   Hug

иначе - не ме учудва, че не ти втвърдява, косата ти е мнооооого добре хидратирана  Peace

Благодаря!   Blush   Hug

# 572
  • в 1001-та нощ
виж това мнение  Peace  - втората реплика е  отговор от лорен към питане на мис нели по отн. цимента  Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=512506.msg15840043#msg15840043

# 573
този продукт е силен протеин и циментира косата, ще усещаш сухота и е хубаво да го ползваш с хидратиращ съпорт  Peace

можеш да добавиш - еластисайзер, хидратиращи шампоан и маска ...

като протеин бих те насочила към

1) http://www.iherb.com/Giovanni-Magnetic-Power-Treatment-MDL-23-5- … 150-ml/14837?at=0
и
2) http://www.iherb.com/Giovanni-Smooth-As-Silk-Xtreme-Protein-Hair … 150-ml/20919?at=0

Мерси за бързия отговор!  Simple Smile
Междувпрочем цимента на керастаз не е протеинов продукт. Активната му съставка е синтетичен липид подобен на този в косъма. Запечатва идеално повдигнатата и увредена кутикула и предполагам така възвръща целоста на косъма. Но протеин не съдържа  Rolling Eyes
 Честно казано се учудвам че си почуствала втвърдяване от него след като липидите са вид мастни образувания, но засега няма експериментирам.

Иначе мисля че пробвам втория протеин който си ми препоръчала, досега всичко що е съдържало коприна ми е действало добре ! Simple Smile

А какво мислите за шампоана Liss ultime?

няма да спря, не зная от къде черпиш информация, споменатото от теб се отнася за патента top seal - запечатката отвън, но вита циментът е именно кератиновата терапия на керастаз, действа отвътре и т.н. - има много информация - можеш да прочетеш, ако имаш желание  Laughing

п.п липидният слой на косма е отвън  Peace именно него остъргват алкалните шампоани  Peace
 newsm78 конкретно какво ще се почувства зависи от моментното състояние на косата - до колко е хидратирана и т.н.

аз го ползвах след няколко апликации на протеинов концентрат, а го ползвах и с шампоана и финиша на серията - свръх ми дойде  Peace
еми тук ще ми е малко трудно да обясня , защото трябва да опровергавам думите на сайта,където пише че наистина се съдържа протеин НО не бива да се вярва сляпо на всичко в сайта. в крайна сметка това е маркетинг.
 така, първо ще разгледам състава

Aqua/Water, Cetyl Alcohol, PEG-180 - уплътнител, Isostearyl Neopentanoate -лубрикант даваш гладко усещане, Stearamidopropyl Dimethylamine -антистатик или с други думи кондиционер, Amodimethicone силикон, Cetrimonium Chloride антистатик, Cetyl Esters уплътнител,стабилизатор, Methylparaben вид парабен,типичен консервант, Hydroxyethylcellulose натурален полимер, целулоза,уплътнител, Lauryl PEG/PPG-18/18 Methicone това не знам как да го нареча,определено не е силик, използва се за да даде на продукта кремава консистенция вместо мазна, Citric Acid ph стабилизатор, 2-Oleamido-1, 3-Octadecanediol - активната съставка,сиреч,цимента, Trideceth-6 -влагоабсорбатор, Butylphenyl Methylpropional -парфюм, AMYL Cinnamal, Hexyl Cinnamal, Chlorhexidine Dihydrochloride -антибактериална съставка, Poloxamer 407, Dodecene, Linalool, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, CI 19140/Yellow 5, CI 42090/Blue 1, Fragrance дрън дрън тези последните не са важни
тъ протеин не се съдържа, нито кератин Stuck Out Tongue
та сега да разгледаме технологиите по отделно
Vita-ciment e липидната съставка, която възстановява не външния слой на косъма а пространството МЕЖДУ кератина и кутикулата. за това поне съм сигурна, защото тази съставка дори се съдържа в по-ниския клас esleve anti-casse, където активната съставка се води Ciment-ceramide /eстествено,там е използвана в много по-малка концентрация/.виждате ли, дори името е подобно. патент на лабораториите на Лореал  Hug
Vita-topseal няма как да твърдя със сигурност, но предполагам е патентована комбинация от няколко омекотяващи съставки и антистатици например  Isostearyl Neopentanoate,Amodimethicone,Stearamidopropyl Dimethylamine,Trideceth-6 ,които помагат на кутикулата да се заглади напълно и да не допуска външни фактори да увредят липидния и кератиновия запас на косъма.

в серията резистанс само Age recharge съдържат протеини, и то житни.
трябва да знаете че Kerastase са фирма използваща много трикове и омайни приказки /не оспорвам ефекта от продуктите им обаче/,както например в сайта пише че серията nutritive и по-конкретно продукта lait vital съдържа глюкоза и липиди, а всъщност глюкоза не съдържа, а под липиди имат впредвид мастна киселина omega 6  Hug

нека кажа само, че не искам да споря с никого, просто споделям информация Simple Smile

# 574
виж това мнение  Peace  - втората реплика е  отговор от лорен към питане на мис нели по отн. цимента  Peace

опа извинявам се, вече бях постнала когато го видях.  Embarassed
еми да право си е момичето, цимента възстановява слоя между кератина и кутикулата/т.е. люспите за които говори тя/, но протеини не се съдържат  Peace

# 575

Наистина ми беше страшно полезен този пост.    bouquet

А дали дамата продължава да пише във форума? Много ясно и достъпно обяснява нещата.   Hug

# 576
  • Варна
 Чудя се между тезии серии и незнам коя ще е най- подходяща за мен:
1.Анти усурито с ш-ана цимент и концентр. за здравина,
2.Ейдж ричардж- маскат,ш-ана,ампулите и терм.цимент,
3.Протеин. реконструктор на Чи с ш-ана и маската от серя Инфра.
Косата ми е гъста,косъма тънък,исрусявам я от 5 години.Вече започна да се къса на места,на цъфти.
От месец я третирам с по маслени маски и еластайзера.

П.П. По назад в темата a.l.e.n.a ми беше препоръчала Giovani, но не мога от чужди сайтове,затова се спрях на тези варианти,че от рибката ми е по ласно.

# 577
  • в 1001-та нощ
Feeling, имаше спор и напусна форума  newsm78

аз до колкото зная, когато има патентовани формули - като вита цимент и топ сийл - техните съставки не се изписват в общия списък със съставки

имаше такива разяснения в темата "от какво са съставени козметичните продукти", по-скоро разяснението беше, че може да не бъдат описвани, а дали в случая са описни  newsm78 не мога да бъда сигурна  newsm78

иначе относно усещането за твърдост - дачита бе пуснала хубави статии какво въдействие оказват различните протеини и за баланса между хидратация и протеини

да се каже протеин е малко общо, а ефектът от различните е различен и зависи и от състоянието на косата  Peace

# 578
  • Варна
 Feeling аз ви чета от доста време,всички теми подред,но от тогава лорен не е писала тук!

# 579
  • в 1001-та нощ
имаше дискусия за цените на продуктите в салон и сайтове и те се опитваше да ни убеди, че в салона са истински, а в сайтовете фалшиви

също така се оказа, че може би са създали сайт в по-високи цени и се опитва да ни насочва към него

не мога да съм сигурна къде е истината, позволи си да се държи грубо и се отказа

някъде тук се започна http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=512506.msg16013189#msg16013189 на който му се занимава да чете нататък  newsm78 Tired

# 580
Всъщност се зачетох доста задълбочено, но се абстрахирах от излишното и се насочих към полезната информация.   Peace

bouquet

# 581
  • в 1001-та нощ
Правилно  Peace чак на мен ми се дочете - като се връщах назад  Hug

Ла Мадмоазел също пое по други пътеки  Tired

ама така е - едни влизат, други излизат ... после се връщат ...  bouquet

# 582
Да, Ла Мадмоазел имаше жестока коса, случайно съм попадала на нейни снимки.   Flutter

Лорен обаче не е напуснала форума. Попадах наскоро на нейни постове, познах я по аватара.   Peace  Не, че има значение, де.   Wink

# 583
  • в 1001-та нощ
да  Peace можеш да погледнеш в профила - в последните мнения

по-скоро "напусна темата"  Peace

# 584
  • софия
Косата ми капе от стрес и хиляди диети ,това е.Благодаря за съветите ,поръчах от рибка нещата за да ги пробвам.Що се отнася до цимента на Керастаз бях взела и ампулите им за косопад даже ,незнам от него ли от маските ли малко понамаля .Боядисвам се иначе или във фризьорски салон или в къщи с Гарние ,а при фризьора с професионални .Като ги взема утре ще ги тествам веднага само ако може ориентация кое след кое следва.

Общи условия

Активация на акаунт