Какво има след смъртта?

• 559 221
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 8 175
Науката е инструмент - няма тъмна и светла страна. С брадва може да си нацепиш дървата, може и да посечеш човек. Има ли брадвата тъмна страна?
Всъщност, за съжаление, постиженията на науката често пъти имат непредвиден отрицателен ефект.

Например, в днешно време, поради химическото селско стопанство, както и замърсяването на околната среда и въвеждането на изкуствените химически храни, се наблюдава постоянно нарастване на болести като: диабет, алцхаймер, рак, сърдечно-съдови заболявания и т.н.
Не знам дали ви се е случвало да четете на тема отпадъци, но планетата ни постепенно се превръща в едно бунище. "Рехабилитацията" на тези терени представлява обграждането им с пластмаси и покриване със слой почва. За съжаление обаче, обвивката им не е вечна, особено в страна като България, богата на подпочвени води. Горенето на боклука създава силно токсичен концентриран отпадък, който също остава в природата. Да не говоря за радиоактивните отпадъци, петролните разливи от сонди и кораби и т.н.
Вълните на GSM предавателите рушат спиралата на ДНК. Самите телефони причиняват рак. Говори се, че те са една от причините за масовото измиране на пчелите, опрашващи растенията, с които се храним. Други фактори за измирането на пчелите са пестицидите, ГМО културите с добавени инсектицидни гени и т.н.
В Тихия океан има цял континент от пластмасови отпадъци, който се натрупва там от теченията. Тези пластмаси бавно се разграждат, частичките попадат в рибата, която ядем. Изкуствените влакна от синтетичните дрехи в пералните ни също отиват в моретата.
Антибиотиците, изкуствените подсладители, антидепресантите и т.н. попадат в питейната вода. В природата нищо не се губи, а остава там.
Картинката не е розова.

От друга страна градското население е все по-зависимо от електричеството. Някоя по-силна магнитна буря или катаклизъм ще означава пълен хаос при тези условия и тотална разруха на цивилизацията ни.

Последна редакция: пт, 11 окт 2013, 18:51 от Серафима

# 8 176
  • Linz
Не е непредвиден отрицателния ефект. Но положителните страни са много повече, за това се налага да преглътнем цената. Без НТП щяхме да живеем много по-зле.
За опазването на природата е отговорен и всеки един от нас персонално.

# 8 177
Други фактори за измирането на пчелите са пестицидите, ГМО културите с добавени инсектицидни гени и т.н.

Както и яденето на мед Laughing .

С появата на селското стопанство още преди около 10 хил. години климата се е променил завинаги. Би трябвало да има ледена епоха на няколко хиляди години, ама ето, че няма. Отглеждането на животни в днешно време произвежда повече емисии от колкото всички превозни средства взети заедно. А рибата е във водните басейни с други цели, а не за ядене.
Аз обаче като гледам, наоколо не всички са вегетарианци/вегани. Така че, нека не обвиняваме само науката.

А дрехите не може да са само от естествени материи и боядисани с естествени бои, нито пък може всяка болест да се лекува само с билки.
Науката не е създала всички вредни неща с лоша умисъл, вредата е открита в последствие. Едно време е имало и крем с радиев бромид, но от къде да знаят хората каква вреда им нанася това !?

# 8 178
Науката не е създала всички вредни неща с лоша умисъл, вредата е открита в последствие.
Ето това казвам и аз. А Рени твърдеше, че последиците винаги се предвиждали, но положителни страни били несравнимо повече. Изглежда, че учените в значителна степен не са способни да предвидят отрицателните последствия от действията си. Или ако са способни на това, то не ги спира.
Пчели е имало хилядолетия заедно с човека и проблемът не е бил яденето на мед.
Според мен науката днес я движи най-вече печалбата, а не толкова всеобщото благо. Например, ядем тези сортове и породи, които носят най-голяма печалба. Затова пък изчезва местното разнообразие от плодове, зеленчуци и породи. Важното е да дават голяма реколта, или съответно мляко/месо/вълна в големи количества, да издържат дълго време, с цел печалба, а не вкусовите и хранителните качества на продуктите...
По отношение на лечението, от десетилетие хобито ми е научна алтернативна медицина... Всеки да си се лекува както желае. Хипократ е казал "Храната ви да бъде лекарство, а лекарството ви храна".
Когато лекарите стачкуват намалява смъртността. Конвенционалната медицина е подходяща за диагностика, при спешни случаи и потрошаване.
Търсене по conventional medicine leading cause of death дава интересни резултати.
Дрехите МОЖЕ да бъдат само от естествени материи.
Много неща може да се правят по друг начин.
А какво ще кажете за атомните оръжия - имаме си за унищожаване на няколко стотин планети като нашата.
Наскоро научих за симбиотичните ферми. Много интересна тема.
Традиционно ескимосите са се изхранвали предимно с риба. Плодове, зеленчуци и зърнени храни е нямало от къде да вземат.
Има хора на които вегетарианството се отразява много зле - анемии, спират да овулират и т.н. На някои като че ли им понася по-добре.

Последна редакция: пт, 11 окт 2013, 22:25 от Серафима

# 8 179
Науката е инструмент - няма тъмна и светла страна. С брадва може да си нацепиш дървата, може и да посечеш човек. Има ли брадвата тъмна страна?
Всъщност, за съжаление, постиженията на науката често пъти имат непредвиден отрицателен ефект.

Например, в днешно време, поради химическото селско стопанство, както и замърсяването на околната среда и въвеждането на изкуствените химически храни, се наблюдава постоянно нарастване на болести като: диабет, алцхаймер, рак, сърдечно-съдови заболявания и т.н.
Не знам дали ви се е случвало да четете на тема отпадъци, но планетата ни постепенно се превръща в едно бунище. "Рехабилитацията" на тези терени представлява обграждането им с пластмаси и покриване със слой почва. За съжаление обаче, обвивката им не е вечна, особено в страна като България, богата на подпочвени води. Горенето на боклука създава силно токсичен концентриран отпадък, който също остава в природата. Да не говоря за радиоактивните отпадъци, петролните разливи от сонди и кораби и т.н.
Вълните на GSM предавателите рушат спиралата на ДНК. Самите телефони причиняват рак. Говори се, че те са една от причините за масовото измиране на пчелите, опрашващи растенията, с които се храним. Други фактори за измирането на пчелите са пестицидите, ГМО културите с добавени инсектицидни гени и т.н.
В Тихия океан има цял континент от пластмасови отпадъци, който се натрупва там от теченията. Тези пластмаси бавно се разграждат, частичките попадат в рибата, която ядем. Изкуствените влакна от синтетичните дрехи в пералните ни също отиват в моретата.
Антибиотиците, изкуствените подсладители, антидепресантите и т.н. попадат в питейната вода. В природата нищо не се губи, а остава там.
Картинката не е розова.

От друга страна градското население е все по-зависимо от електричеството. Някоя по-силна магнитна буря или катаклизъм ще означава пълен хаос при тези условия и тотална разруха на цивилизацията ни.

Именно. Леко взе да се попрекалява не толкоз с науката, колкото с урбанизацията.
Хората трябва да се научат да бъдат по-близо до природата и да я ценят.
Трябва да се живее в хармония с природата.
Ветро и слънчевите електроцентрали са крачка в тази правилна посока. Както и биоземеделието и отказа от торове и пестициди.
Трябва да има и тотален отказ от атомната енергия както и пълно унищожаване на атомните оръжия, ако това човечество иска да продължи да го бъде..

# 8 180
Дрехите МОЖЕ да бъдат само от естествени материи.

Може, ама няма да изглеждат по същият начин Grinning . А и ще са много по-скъпи.
Има и смъртни случаи при алтернативното лечение. Най-добрият метод е превенцията, защото стигне ли се до заболяване, може накрая нито алтернативната, нито конвенционалната медицина да помогнат.
Колкото до пчелите, рибите и другите представители на животинското царство, имало е, ама пък тогава е нямало 7 милиарда души, които да консумират в свръх количества.
А за вегетарианството - анемии ще имат, ако не са си осигурили желязото, което не става само с ядене на месо. Пък и човек трябва да е вътрешно убеден и уверен в принципите си, а не да гледа с едното око салама Mr. Green .

Изобщо поста ти ми напомня на мен преди 2-3 години. Това за което говориш, в момента е непостижимо. Трябва да опре ножа до кокала, за да се сепне човечеството.

# 8 181
  • Linz
Серафима все пак се намъкна отново в разговора и измества темата. Сега науката е крива... и това би трябвало да докаже правотата на църквата може би?
Не съм твърдяла, че последиците винаги се предвиждат, но няма да се обяснявам, темата и без това е друга.

# 8 182
Извинете, но темата за науката я наченах, защото Ghost каза, че в църквите чудеса няма, а науката е пълна с чудеса. Така че разгледах чудесата на науката. Науката си има своите кусури, учените не са Бог.

Има ли някой тук, който пише по темата?

СлънцеЛуна, къде видя от моя страна мнение, че човечеството ще се сепне? Кое е непостижимо? Просто рисувам картината без да поставям цели за постигане?? Има два вида анемии - при дефицит на желязо и при липса на витамин В12. Тази втората включва разграждане на костния мозък и не е шега работа. Липсата на витамин В12 води и до депресии и психически проблеми. Също до безсъние. Именно витамин В12 е проблем за веганите. Трябва да го взимат под формата на хапчета и инжекции. Индийците, които са лакто-вегетарианци, на запад получават анемии. Причината е, че в Индия по зеленчуците има яйца на някакви мушици, които по западните ги няма. По принцип изчерпването на В12 в организма става бавно, но, настъпи ли, нещата не са много розови. Алтернативната медицина е много широко понятие, така че кой от какво умрял е относително. За мен алтернативна медицина е да знаеш кои са източниците на В12 и да ги включиш в диетата си, но не и уринотерапия, енерготерапия и подобни съмнителни методи.

Не съм твърдяла, че последиците винаги се предвиждат, но няма да се обяснявам, темата и без това е друга.
Ето изказването ти, Рени:
Не е непредвиден отрицателния ефект. Но положителните страни са много повече

Предлагам да се пише ПО ТЕМАТА.

Последна редакция: сб, 12 окт 2013, 04:45 от Серафима

# 8 183
Има доста повече от 2 типа анемия, но както и да е  Simple Smile .

ПП - на никой не му се слуша, т.е чете за "тъмната" страна на науката, може би, защото светлата преобладава.

# 8 184
Има доста повече от 2 типа анемия, но както и да е  Simple Smile .

ПП - на никой не му се слуша, т.е чете за "тъмната" страна на науката, може би, защото светлата преобладава.
Видовете може да са различни, но основните причини при здрави хора са 2. Ако са толкова много видовете, защо по-горе каза, че причината е липса на желязо и то в контекста на веганско хранене?

На Герри например ѝ се слушаше, а коя преобладава не е ясно.

(Отделно от това, половината храна се изхвърля по веригата, така че проблемът може да се окаже, че не е в броя на жителите на планетата. Има начини да се произвежда масово по екологичен начин.
Естествените дрехи не са по-скъпи. И сега се намират естествени дрехи.)

Хайде да се пише по темата.

Последна редакция: сб, 12 окт 2013, 08:25 от Серафима

# 8 185
Серафима все пак се намъкна отново в разговора и измества темата. Сега науката е крива... и това би трябвало да докаже правотата на църквата може би?

И аз забелязвам същото нещо, но като че ли повечето не.Освен това тя успя да изгони тези, които наистина има какво да кажат точно по тази тема и сега се спами яко, но мнооу важно, както би писала тук друга участничка в темата. Разговорите отидоха толкова далече от това, което обикновено се говори, че темата трябва да се преименува и аз не знам как. Какво общо имат тия брътвежи с:Какво има след смъртта? Но айде, Серафима да определя кое е как е. От църковна гледна точка естествено. Crossing Arms

# 8 186
unadaptable, предлагам ти в следващото си мнение в тази тема да напишеш нещо по темата Какво има след смъртта.

# 8 187
  • Linz
Серафима, не е нужно да цитираш- знам какво съм писала и всички виждат. Беше отговор на твое твърдение, не ми се рови назад да търся какво точно беше. По принцип не се действа хаотично, правят се оценки и анализи на средата и евентуалните последици и тогава се предприемат действия. Понякога се поемат и рискове и това е неизбежно за да вървим напред.

Вегегарианството не води до анемия, много се дразня като я прочета тая глупост. И не вярвам, че има веган, който да пие хапчета или да си бие инжекции. Най-съвършената храна- водосралите, съдържат всичко необходимо, вкл. и Б12. И съм убедена, че веганите като цяло страдат много по-малко от каквито и да било дефицити, сравнено с месоядните.

Ама къде заби темата за смъртта... ooooh!

# 8 188
Рени,
Това, което има във водораслите не е форма на Б12, която може да предотврати анемия, и даже измества и пречи на усвояването на Б12 във формата, която предотвратява анемия.
http://www.breathing.com/articles/vitamin-b12-vegan.htm
Православните християни често се случва да имаме анемия поради 200 дни пости в годината, дори при положение че през голяма част от времето може да ядем риба. Понеже съм имала такъв проблем, знам за какво става дума. Млад човек може да издържи няколко години. Но към 40-50 е друго.
Рени, примерно Джон Макдугъл, който е веган, препоръчва ежедневен прием на Б12. Тъй като е необходим т.нар intrinsic factor, за да може организмът въобще да усвои Б12, често пъти се налага да се прибегне към инжекции. Това е най-сигурният начин да се усвои.
Иначе най-много Б12 в естествен вид има в черния дроб на тревопасните животни.
Освен това са необходими огромни количества водорасли, което пък води до проблем с йода.
Може да ти бъде интересно да поговориш с дамите тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=740950.0
Според д-р Меркола има три вида хора - въглегидратен, смесен и протеинов.
Според мен това си е по темата за смъртта, защото става дума за това колко основателни са хранителните режими препоръчвани от религиите, които проповядват прераждането.

# 8 189
Стига си спамила, бе,  оууууу! Знаеш ли през къде ми е кой веган какво препоръчва, иди в готварския или в здравния да ги пишеш тия. Ние си говорехме точно по темата, преди да почнеш да спамиш тука. Повдига ми се от тия глупости Sick Sick Ай сиктир #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт