Лондон за 3 дни

• 18 029
  • 63
  •   1
Отговори
# 30
minion4е, благодаря.

Не се отказвам от помощ по логистиката хотел - център /  http://queens-hotel-london.h-rez.com/ . Опитах се да събера инфо от сайта за транспорта на Лондон, който сте дали по-горе, но не съм убедена дали правилно съм разбрала всичко. Напр. от хотела тръгва някаква железница, която е нещо като надземно метро и може да се ползва със седмичната транспортна карта. В района на хотела минава и влак, за който не знам къде има информация.
Ако някой ентусиаст е готов да подаде една ръка - предварително благодаря.

Overground от Crystal Palace до Victoria и от там метрото към... "Центърът на Лондон" е доооста обширно понятие.

# 31
Така - правилно сте се ориентирали относно местоположението, но най-важното не забравяйте - това е Лондон и 100 лири за нас може да са много, но за някои не са, защото има и 5 пъти по-високи цени. Ние бяхме в този хотел и миналага година предлагаха много богата английска закуска - Авон хотел

http://www.booking.com/hotel/gb/avonhotelpaddington.en-gb.html?s … 660094363;srpos=1

Друтият хотел, който сме ползвали поне 4-5 пъти -Колумбос хотел - и двата са почти един срещу друг

http://www.booking.com/hotel/gb/columbushotel.en-gb.html?sid=869 … c53fa47940601cX28

Аз търсех сред 3-звездните хотели, в които да позлваш интернет дори е лукс (3-10 паунда на час ако изобщо се предлага такъв), самостоятелна баня и други подобни "екстри", които не мога да преглътна и за които ще си платя цената, няма как! Ще обмисля със сигурност предложенията за 2-та хотела, защото наистина придвижването в описаните ситуации е от огромно значение.

Мислех си, че в скандинавските държави ще е скъпо, пък ще се окаже, че Лондон сякаш е по- Simple Smile Това с Олимпиадата ми беше пропуск, наистина е възможно да оказва влияние.

Продължава да ми е свръх полезна информацията, която давате! Много ви благодаря!  bouquet

# 32

Аз търсех сред 3-звездните хотели, в които да позлваш интернет дори е лукс (3-10 паунда на час ако изобщо се предлага такъв), самостоятелна баня и други подобни "екстри", които не мога да преглътна и за които ще си платя цената, няма как! Ще обмисля със сигурност предложенията за 2-та хотела, защото наистина придвижването в описаните ситуации е от огромно значение.

Мислех си, че в скандинавските държави ще е скъпо, пък ще се окаже, че Лондон сякаш е по- Simple Smile Това с Олимпиадата ми беше пропуск, наистина е възможно да оказва влияние.

Продължава да ми е свръх полезна информацията, която давате! Много ви благодаря!  bouquet
[/quote]

Радвам се, ако съм полезна и с удоволствие бих помогнала и с друга информация. Много обичам града и ходя доста често до там, както и до други места в Англия, така че имам известна представа за основни неща. При едно пътуване с туристическа цел е много важно да се направи детайлна програма в зависимост от времето, с което се разполага, транспорта, местата, които искате да посетите и разни други дребни нещица, бюджета, но намирането на информация изисква време и познания на езика. За мен това е малко като хоби, а и искам да направя колкото се може хора удовлетворени от пътуването си до този невероятен град. Така че - ако имате нужда - питайте ме за всичко, което би могло да ви интересува  Shocked

# 33
minion4е, благодаря.

Не се отказвам от помощ по логистиката хотел - център /  http://queens-hotel-london.h-rez.com/ . Опитах се да събера инфо от сайта за транспорта на Лондон, който сте дали по-горе, но не съм убедена дали правилно съм разбрала всичко. Напр. от хотела тръгва някаква железница, която е нещо като надземно метро и може да се ползва със седмичната транспортна карта. В района на хотела минава и влак, за който не знам къде има информация.
Ако някой ентусиаст е готов да подаде една ръка - предварително благодаря.

Overground от Crystal Palace до Victoria и от там метрото към... "Центърът на Лондон" е доооста обширно понятие.

Пътуването от Victoria station до хотела е около 30-35 мин. Мисля, че има 4 пъти на час влакове. Не можах да разбера дали цялото пътуване се покрива от стойността на картата за пътуване и дали това е една и съща карта, както нормалната за метрото и бусовете. Има много автобусни линии, но за мен винаги е било трудно да се ориентирам от къде за къде да взема автобус - трябва да се знаят много добре имената на спирките. За мен, метрото е най-лесно за ориентация, ако си чужденец. Освен това не забравяйте, че влака за Париж, на промоционална цена, тръгва много рано и може да не успеете във времето.

Хотела е с лош рейтинг - на 911 място от 1068 хотела в Лондон, което би могло да се преглътне, защото е въпрос само за спане, но за да не ви мине времето само в пътуване, по-добре е да се направи някакъв компромис с бюджета, за да може да посетите повече неща в града  newsm78

# 34
Хотела е с лош рейтинг - на 911 място от 1068 хотела в Лондон, което би могло да се преглътне, защото е въпрос само за спане, но за да не ви мине времето само в пътуване, по-добре е да се направи някакъв компромис с бюджета, за да може да посетите повече неща в града  newsm78
jfjallen, благодаря много за информацията, безценна е! Аз се предоверих на страничката на хотела - на снимките и на отзивите на българи, отсядали там, изглеждаше приемливо. Но когато прочетох отзивите на масата от туристите, се хванах за главата. Направо не ни се вярваше, че в днешен Лондон някой може да покаже в нета снимки, нямащи нищо общо с истината, както и да посреща туристи при такива условия. Благодарение на теб грешката е предотвратена. Аз май не съм точно за тази тема, защото ще пребиваваме повече от 3 дни, но не видях, че има още една тема за Лондон. Трудно намерих хотел, защото нашето дете е на 14г и за повечето хотели е възрастен. Много хотели предлагат само двойни стаи, но ще се приютим в Accorhotels - там поне подобно нещо като с посочения по-горе хотел не може да се случи, изпробвани са.
Благодаря ти много, че отделяш време да помагаш на невещи като мен, тази помощ е безценна!

# 35
  • Пловдив
За бюджетни хотели мога да препоръчам http://www.londonlodgehotels.com/abbey-lodge-hotel.html, като в близост е и другият - Grange Lodge (с по-добър рейтинг според букинг). Аз съм пребивавала в първия (само там имаше място) и като преимущества мога да отбележа:
1. Много добра локация в западен Лондон (3-та зона), близо до оборотна станция на метрото и спирка на нощен автобус, близо до Хийтроу (и със спирка на експреса)
2. Типична лондонска къща с двор и английска закуска, за който иска да усети атмосферата. Нашата стая беше над кухнята и сутрин се будехме от миризма на бекон  Grinning. WiFi-то работеше перфектно и фрий. В стаите кана за топла вода и кафе/чай.
3. Няколко супермаркета в близост + shopping center с M&S, Праймарк, Н&М, ТК макс, Кларкс и още каквото се сетите.
Оплаквания нямам, но все пак зависи от очакванията (живяла съм в Лондон и имам идея какви дупки се предлагат  Confused).
Хотелът има персонал само сутрин и при настаняване, иначе с ключа си получаваш кода за достъп.

# 36
jfjallen, благодаря много за информацията, безценна е! Аз се предоверих на страничката на хотела - на снимките и на отзивите на българи, отсядали там, изглеждаше приемливо. Но когато прочетох отзивите на масата от туристите, се хванах за главата. Направо не ни се вярваше, че в днешен Лондон някой може да покаже в нета снимки, нямащи нищо общо с истината, както и да посреща туристи при такива условия. Благодарение на теб грешката е предотвратена. Аз май не съм точно за тази тема, защото ще пребиваваме повече от 3 дни, но не видях, че има още една тема за Лондон. Трудно намерих хотел, защото нашето дете е на 14г и за повечето хотели е възрастен. Много хотели предлагат само двойни стаи, но ще се приютим в Accorhotels - там поне подобно нещо като с посочения по-горе хотел не може да се случи, изпробвани са.
Благодаря ти много, че отделяш време да помагаш на невещи като мен, тази помощ е безценна!

Accorhotels са по-скоро сайт за резервация на хотели, ако съм се ориентирала правилно newsm78
Хубаво е, че сте намерили нещо, което да отговаря на изискванията ви - още повече, ако имате инфо от някой, който го е ползвал.

Сега разбрах, че ще пътувате и със сина ви - ако искате, мога да ви предложа някои интересни места, които биха му харесали - е и на вас също. Ние водихме сина ми за неговия 16-ти рожден ден, така че оттам ги знам, но пък деца различни Mr. Green

# 37
  • В града на тепетата

jfjallen, аз бих се радвала да споделиш тези места , които са подходящи за деца (ще пътуваме две семейства с деца на 7 и 9 години). Нашето пътуване е чак за май месец, но още отсега правим подготовка, защото този град ни е напълно непознат.Иначе вече имаме билети за влака до Париж. Peace

# 38
Accorhotels са по-скоро сайт за резервация на хотели, ако съм се ориентирала правилно

Сега разбрах, че ще пътувате и със сина ви - ако искате, мога да ви предложа някои интересни места, които биха му харесали - е и на вас също. Ние водихме сина ми за неговия 16-ти рожден ден, така че оттам ги знам, но пък деца различни Mr. Green
Accorhotels са френска хотелиерска компания и стопанисват едноименен сайт, но това едва ли е толкова важно. Спали сме няколко пъти в Ибис докато дребния беше малък и не го брояха. Все пак се намери хотел, в който деца са човечетата до 15г.

Не се отказвам от каквато и да е информация - винаги може да бъде полезна, както и на много от хората, влизащи в темата за информация.

# 39

jfjallen, аз бих се радвала да споделиш тези места , които са подходящи за деца (ще пътуваме две семейства с деца на 7 и 9 години). Нашето пътуване е чак за май месец, но още отсега правим подготовка, защото този град ни е напълно непознат.Иначе вече имаме билети за влака до Париж. Peace

Ще се опитам да дам някои възможности - днес-утре. Много правилно сте подходили с ранната подготовка, защото идеята на всички туристи е да се посетят максимум места в малък период от време Joy Joy

Както съм споменала някъде по-горе подготовката на едно пътуване започва с полет-летище-часове на пристигане и заминаване-трансфер от и до летището-избор на хотел, ако се налага по-ранен час на заминаване и някои други детайли. Във вашия случай - влака за Париж е важен - ранния час на тръгване. Надявам се, че не досаждам с тези повторения за на пръв поглед елементарни неща, но  всъщност за някой може и да не са такива.  Embarassed

# 40
Започвам с информацията за някои интересни места за деца, а и не само.

Природен музей - Natural History Museum - отворен всеки ден от 10 до 18 ч., без входни такси. Местоположение - на 10-ина минути от Метростанция South Kensington на District, Circleq Piccadilly линии. Много подходящ за деца. Има динозаври, птици, насекоми, морски бозайници, за вулканите, земетресенията и огромен модел на Земята.

Линк към местоположение: 
http://www.nhm.ac.uk/visit-us/getting-here/index.html
http://www.nhm.ac.uk/visit-us/access-guide/museum-entrances/index.html

Входът откъм Кромуел Роуд е за динозаври, птици, бозайници и Дарвин Център /не знам доколко е интересен. Входът от Ehibition Road е за вулканите, минералите и т.н.

Много положителни отзиви за Музея, много деца, много шум, скъпи сандвичи Mr. Green

Линк към карта на галериите - тези в зелено и синьо май са по-интересни, но пък и въпрос на избор. По принцип на входа се дава план на музея.

http://www.nhm.ac.uk/visit-us/galleries/floorplans/index.html

На изхода на Галерията с динозаврите има сувенирен магазин с хияди динозавърчета и подобни играчки. В червената зона в близост до Дели Кафе е магазина за неща от земята, а в близост до входа откъм Крмуел Роуд е основния магазин на музея.

Следва продължение Rolling Eyes

# 41
В непосредствена близост до Природния Музей се намира Научния Музей - Scince Museum. Според мен е еднакво инетерес и за деца и за възрастни. Отворен е всеки ден, както и дугия. Без такси, плаща се за някои специални изложби, симулатори и IMAX 3D Cinema.

http://www.sciencemuseum.org.uk/visitmuseum/gettinghere.aspx

Най-общо на 2-рия етаж - кораби и всичко около тях, на 3-ти - самолети и нещо интересно за деца, където те могат да видят или правят нещо, но честно казано не го разбрах много добре. На подземния етаж - космос, Легендата за Аполло, коли, автомобилостроене и т.н.

Срещу тези два музея се намира един страхотен музей, доста неизвестен за обикновения турист -
Victoria and Albert Museum. Той е посветен на различни видове изкуство от цял свят. Могат да се видят изделия от порцелан, стъко, сребро, бижута, статуи, картини, костюми, гербове, килими и т.н. Всичко е разделено на държави или региони и епохи. По принцип входа е свободен, но за определени изложби или експозиции се заплаща. Има много хубаво кафе с градина, където може да се обядва или просто почине с бира или сок и е на приемливи цени.

Следва продължение Rolling Eyes

# 42
За по-малки деца /възраст от 3-12/ е Музеят на детството - Museum of chilhood - , основан от Виктория и Алберт, филиал на големия музей. Намира се на 5 мин. от метроспирка Bethall - Central Line, zone 2 - Eastbound - една спирка след спирка Ливърпул стрийт. Има всякакъв вид играчки, с които децата могат да се забавляват - скачащи, пружинни, радио-контрол, стимулатори - например кончета и се получава усещането, че яздиш. За съжаление не разбрах всички думи, описващи видовете неща, които могат да се видят и опитат Embarassed

За сега - това, но ще продължа с инфото - има още поне няколко неща за деца от различна възраст Shocked

# 43
"Срещу тези два музея се намира един страхотен музей, доста неизвестен за обикновения турист -
Victoria and Albert Museum."

Ееее неее , това е един от най-известните музеи в Лондон Simple Smile

Неизвестен , но безценен музей е този на Sir John Soane :
http://www.soane.org/

Aspley House (това е домът на победителя на Наполеон - Дюка на Уелингтън) също си заслужава.

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 19:44 от mallkata

# 44
Като стана въпрос за децата, ние заведохме нашия в Зоологическата градина, наистина му беше много интересно, напр. най-малката птичка колибри, хипопотама, жирафите, онази клетка с птиците.... И разбира се много много ми харесаха фламингото и пингвините, както и кафетериите им след дългото обикаляне  Hug В последствие разбрах че имало  и някаква безплатна зооградина но била по-малка с не толкова много животни.

Общи условия

Активация на акаунт