Отговори
# 570
Здравейте момичета,
днес купих "ежедневните" обувки на Васко-не съм валат,де Simple Smile,
сутринта говорих с една приятелка,майка на бивш първокласник,
посъветва ме да взема моливи на "Милан" и пастели на "Фабер кастел",ползвали се цялата година и били добро качество,също и марката "Панда",но това вече за бъдещи художници,моят отрок със сигурност не е такъв Simple Smile,
Родителската среща ще е на 02.,то вече на мен ми се изясниха нещата,къде от вас,къде от други майки Mr. Greenи май ще съм само за физическо присъствие Simple Smile,
Аз тайно изхвърлям играчки,крия се от мъжа ми Mr. Green и от голямата девойка/3г/   Joy,
те се вещоманите Плюшкиновци,
що торби с амортизирани вещи оставих до контейнерите,но всичко това се извършва извънредно скрито Crazy,

# 571
  • София
Фабер Кастел са много хубави, но под 12лв и то за малко бройки не съм виждала. Та и те са за художници.  Wink Големият комплект е 24лв.
Моята дъщеря много рисува, за това ще купим хубави материали за рисуване, но не толкова скъпи, защото има да ги губят в първи клас.

# 572
  • София / Пловдив
.......... една вечер като си търсеше едни сини бикинки, които вече тотално я стягаха, сигурно от 5 годишна ги носи, та като не ги намери изпадна в такава драма. Ред сълзи, ред сополи и помежду им тежки думи от сорта на : "толкова ли ти пречеха моите бикинкиииии, аз исках да си ги имам за спомен от когато съм била малкааааа".  Ох!

Mr. Green Ама как те разбирам само... За всяко нещо, което е вече малко имаме гооооляма драма - щяла да си го пази, да си го носи вкъщи, да си играе с него и т.н. Затова всичко махам, докато я няма, а после, ако се сети и го потърси, казвам само "Намери си го, не знам къде е" ... И след 10-тина минути е забравила вече. Но ако види, че хвърлям каквото и да било, става страшно. Голям е плюшкин е и силно се надявам с времето да мине тази мания.

# 573
  • София
Фабер Кастел различни видове моливи ли има? Embarassed Аз купих моливи за под 5лв- 12 бройки. Ползваме такива от години, но явно нещо не съм в час за различните видове.
Бим-бам, моята си помни всички неща и веднага и прави впечатление, ако нещо го няма. Имам хиляди примери за тия години, откакто поотрасна, че направо... Crazy

# 574
  • София
Хм, сега виждам, че имат и по-евтин вариант.  Embarassed Embarassed Embarassed
Аз явно съм гледала художническите.  Laughing

# 575
Фабер Кастел са много хубави, но под 12лв и то за малко бройки не съм виждала. Та и те са за художници.  Wink
Може,Клеми,не споря,
аз съм по пеенето Crazy Joy,от рисуване-не разбирам  Joy

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 16:48 от Еластина

# 576
  • В светлината на слънцето
Прилични материали за рисуване има в книжарницата за художници на ул. "Кракра". Стават за деца, а и цените им са сравнително добри. По-качественият избор е на партера на "Шипка" 6. Но и цените са по-високи. Може би за един по-друг етап, стига детето да има влечение към рисуването.
Сега се сетих нещо важно. Масово се продава блок N4 с едни такива гладки снежно бели листове. Това НЕ става за рисуване с акварел. За акварел трябва да търсите блокчетата с по-груба и леко по-жълтеникава хартия. Изглеждат по-неугледни, но точно те са за акварел. Белите са за рисуване с флумастер или молив. За рисуване с молив (не говоря за цветните) пък е най-добре да се вземе не HB, а 2B, защото е по-мек.

# 577
  • На планетата Земя
Ние купуваме нашите Faber Castell моливи от Джъмбо. И там не са скъпи. Има комплекти с различни бройки. Има и на Pelikan.

# 578
  • София
Само не купувайте моливи на Кохинор (цветни), че аз един такъв комплект директно изхвърлих, толкова светло пишеха, а са и твърди като графит.  Peace
Иначе черните им нямат равни.  Laughing

# 579
  • Sofia
Ние взехме големи комплекти - моливи на Милан, пастели и бои на Фабер Кастел. Надявам се с кеф да си ги ползва и да не ги губи.  Mr. Green

# 580
Ние взехме големи комплекти - моливи на Милан, пастели и бои на Фабер Кастел.
Шунка,ти си пророк Crazy Joy
Само не купувайте моливи на Кохинор (цветни), че аз един такъв комплект директно изхвърлих, толкова светло пишеха, а са и твърди като графит.  Peace
Laughing
Късно е вече!Купих ooooh!,
но ще ги оставя в наследство на девойките,и без това малката ми нарисува оня ден,чисто новия ни тапет с тъмно син флумастер Crazy,
"Кохинор"-цветни,ще са идеални за нея Mr. Green Joy

# 581
  • Sofia
А, не съм. Вече ни казаха какво да купуваме.  Simple Smile Към моливите май нямаше изискване, боите ги искаха големи ФК.

# 582
Айде да се отчета и днес, като последен ден преди започване на училище.
Ей, прибрах се в петък от БГ и за 2 дена ученика е подготвен.  Crazy

Програмата тази година за извънкласни занимания ще е:
- понеделник - почивка
- вторник - слушане на приказка в кварталната библиотека
- сряда - плуване /с учител/
- четвъртък - рисуване / с учител/ към местната църква
- петък - почивка
- събота - футбол
- неделя - в БГ неделното училище.

Отивам да подвързвам учебниците с фолио и да лепя и надписвам етикети, а вчера изпрах раницата.
Довечера ще изгладя униформата /преди 1 час взех обувки/ и утре рано с песен...на уста!

# 583
  • София
Само на мен ли ми се струва или винаги е така с тези хубавите несесери, с хубавите картинки и които винаги са пълни предварително с моливи и флумастри? Thinking
Имам наблюдения от различни подаръци на децата ми, а и такива които аз съм купувала. Гледаш -хубав несесер, хубав дизайн, циповете му хубави, всичко излгежда да е 6.
Да, ама в последствие се оказва, че пълнежа вътре е все едно от "магазин за 1лв." Thinking. Ни, моливите струват нещо, ни острилката я бива, ни пастелите пишат- всичко е за боклука.
За себе си съм решила, че занапред ще инвестирам в качествен пълнеж повече, а не в опаковката и картинката и най вече. Т.е. ще си избера неща за ползване по моя преценка, и ще ги сложа в някакъв празен несесер.
Имам чувството, че този маркетингов трик за набутване на боклуци в лъскава опаковка много успешно работи, четейки темата, колко несесери се купуват... newsm78
А колко място заемат в раницата не е истина. ooooh!

Аз пазарувам на 14 септември. Все още си събирам инфото засега.

# 584
  • София
Не знам за пълните несесери. Аз купих празен с три отделения и го пълня по моя преценка, точно защото държа за рисуване нещата да са хубави.  Peace
Равносметката ще излезе, че ще дам повече пари за празен несесер+пълнеж, отколкото за пълен, но...поне ще се ползва с кеф.

Общи условия

Активация на акаунт