Отговори
# 390
Te в офиса им не са само тези. Има празни, има и от онзи текстилния от няколко части, дето е показан по-горе. Важното е, че цените са с 50% надолу. Аз за 25 лв. го обзаведох с всичко - блокчета, пластелини... абе, всичко.

# 391
  • София
Явно ще ходим и ние на Искър. Все още нямаме списък, но мисля, че блокчета, пластелини, тетрадки и подобни така или иначе ще трябват. Може ли да ми напишете адрес на магазина там, никога не съм ходила въобще на тази гара, то нещо като базар ли е, има ли въобще адрес? Или просто отиваме на гара Искър и търсим?

# 392
Благодаря ви за отговорите за тетрадките - ще взема малки с оглед тежината наистина.  Peace

Може ли някой да ми каже къде е този магазин на Искър?

А в Джъмбо ходихте ли, да споделите впечатления какво ценно има и там   bouquet

# 393
На гара Искър има една книжна борса, но това, за което аз говоря е офисът на Пласи. Пак в същия район, но на друго място.

В Джъмбо има само боклучак. Някакви китайски раници пред разпад за 40 лв  Rolling Eyes

# 394
  • София
 jj okocha , благодаря за уточненията!
 В Джъмбо нищо не ми хареса. Гледах едни двойни несесери за 20лв Shocked, напълнени с видимо некачественни флумастери и моливи.

# 395
Fairy, не са ли ви дали списък от училище? Според мен всяко училище има свои изисквания. Аз мога да ти препиша нашия списък, той не е особено голям, ако искаш.

Не, не са ни дали, защото родителската ни среща е чак на девети септември и аз преди това ясно, че няма да купувам нищо, но ми се искаше да мога да се ориентирам горе-долу какви неща ще ми трябват. Ще ти бъда благодарна ако ми дадеш вашия списък за ориентация, може и на ЛС  Grinning

Между другото, един от най-хубавите ми детски спомени са свързани с това как една сутрин майка ми ме събуди, заведе ме при библиотеката ни в стаята и ми отвори едно шкафче, където с брат ми бяха подредили всичко възможно за един първокласник Heart Eyes И до днес си го спомням с много любов, та искам да направя такава изненада  и за малката.

# 396
Привет, момичета, ние се върнахме снощи от почивка във Велинград, надявам се заредени със слънце за здраве и хубави емоции Simple Smile

МИШЕЛ, много много целувки и прегръдки за малката смела Еми - вярвнам, че всичко ще е наред с нея.

Трилиън, благодаря за уточненията за обувките. Аз вече поръчах на Кикърс, но за малкия, вероятно ще са му големи (поръчах 9, а той носи 8 в момента), така че ще останат за пролетта или за другата есен, според зависи. Иначе на баткото поръчах едни мокасини на Step2wo, за всеки случай поръчах 13-ка, за да съм сигурна, че няма да са му големи Simple Smile Дано съм уцелила размера, иначе ще трябва спешно да купувам обувки от тук Simple Smile

Много теми сте обсъдили за десет дни Simple Smile И много сте изписали, едвам изчетох всичко.

Раницата на Herlitz и ние получихме, но още не съм отишла да я взема, днес или утре ще отида. Много ми хареса идеята за подреденото с всичко шкафче и сега се двоумя между това да водя баткото да си избира сам тетрадки и подвързии и т.н. и изненадата  newsm78 Понеже не знае за раницата, може и да оставя всичко да е изненада (само как ще стане като сме заедно у дома постоянно, не знам). Несесер има към раницата, пълен е и се надявам да е с качествени моливи, така че няма да купувам допълнително. Имаме още един - подарък, пак пълен, така че имам избор.

Гого не спи на обяд от повече от година, като ходеше на детска там ги слагаха да спят, но последната година е спал много малко пъти, но поне е почивал. Сега у дома не мога да го накарам да легне следобед, но гледам поне вечер да са по леглата в 9.30, най-късно 10.00 (особено в дните, в които стояхме навън до към 9.00, нямаше как да лягат по-рано). Те стават рано като цяло, не по-късно от 7.30. Сега като бяхме на почивка се изморяваха и лягаха в 9.00, до 9.30 бяха заспали и сутрин ставаха още в 7.00. Все се чудя дали 9.30-10.00 часа сън е достатъчен за момче на 7 г.?  newsm78 Малкият поне си спи следобяд, но за баткото... Иначе зимата лягат и по-рано, към 9.00.

Моите момчета закусват у дома, така че това няма да се промени. Чудя се какво ще му слагам за междинна закуска, ще преговарям за банан или ябълка, но той е много труден с яденето та ще видим.

Газирано не беше пил изобщо до преди половин година, сега от време на време му давам да си поръча по някоя Фанта, от която изпива точно 3 глътки, или да си пийне от моята кола. Ако му поръчам цяла, няма да я изпие Simple Smile, но като е моя - все иска. Знае, че е вредно, но не е абсолютно забранено - просто умерено. Надявам се да се съобразява.

Пари не мисля да давам в началото, нито телефон. По-нататък - според зависи. Очаквам до втори клас поне да удържим фронта с парите и телефона, но това зависи от добрата воля и на останалите родители. Той се оправя с парите като цяло, така че не ми е проблем.

Аз искам да повдигна една друга тема... Моето голямо момче напоследък е в един период на отрицание на правилата и забраните, тръшка се, иска да се налага, тотално не се съобразява с останалите освен със себе си и желанията си. Четох, че това е типично за тази възраст, но ми се искаше да питам как е с вашите 7-годишни деца? Забелязвате ли някаква промяна в поведението им?

# 397
  • София
Аз предпочитам детето да участва в избора на нещата за училище, за нея е голямо вълнение купуването на каквито и да е пособия за тази цел. А и си има неин вкус, доста далечен от моя, особенно що се касае за това пусто розово Laughing- все розови работи са и в главата. Да не говорим, че за да реализирам идеята, трябва детето да не е вкъщи и да имам възможност да пазарувам сама. Което при нас е невъзможно- и двете със сестра и са залепени като гербови марки към мен през ваканцията. Crazy
 Иначе съм доволна, че преди близо две години , когато правихме основен ремонт, им направихме и детската стая с всичко необходимо за две ученички. Чудехме се дали две или едно бюро- и за секунда не съжалявам, че сложихме две.
 Успокоих се, че има и други родители, които не смятат, че ще е нужен телефон. Може и да си променя мнението, не зная. В предучилищната нямаше телефон в себе си, а всъщност прекарваше пак по 4 часа в училище, както и сега. Но с времето ще видим дали няма да се наложи по някаква причина да и дадем. Тя има апарат и карта, купихме ги заради едно нейно пътуване на участие с балета, само тогава го е ползвала.
 SZA, аз пък забелязах точно обратното- Мими е станала разбрана и говоря с нея като с голямо момиче. В повечето случаи , де, има и изключения от добрия тон. Mr. Green

# 398
SZA, дали някоя баба има пръст в поведението на детенце?  Wink

Родителите решават дали децата да носят учебници

# 399
Ние също взехме на Милан несесер, но на мнооого по-ниска цебна от тази по магазините. Двоен е и зареден с техните продукти. Отидохме до офиса на вносителите на гара Искър. Продават и на дребно. Препоръчителната цена за магазините е 27 лв., а ние го взехме за 15 лв. Има и всякакви други неща, свързани с канцелария.
Мило, ще ми драснеш ли къде на гара Искър?
Тоз не е ли метален? Или пак съм недикел Crazy

На следващата страница видях, много съм руса Joy

# 400

Да си споделя другото притеснение - в класа на малчо са 18 момчета и само 5 момичета.  Shocked Не знам какво ще е положението с толкова мъжки клас, каква ще е дисциплината и как ще се впише моят мъник. Може би не трябва да се притеснявам за това, но ми е притеснено.  Sad

Нашият клас е от 12 момчета и 6 момичета.  Simple Smile
И аз имах леки притеснения в началото и все още имам, но трета учебна седмица тече, не съм чула да имат сериозни проблеми откъм внимание или дисциплина в клас. Вярно, че системата ни е малко по-различна, контролът също, но при един добър учител, не вярвам да е проблем.
Синът ми се оплака само, че тъй като много говорят на обяд в стола и не се хранят, учителката ги е разместила и сега се налага да седи до момиче  Mr. Green

# 401
Момичета, малко извън темата - на какъв подарък биха се зарадвали вашите деца /момченцата/ на тази възраст - 7 год., в чуденка съм, а предполагам, че са се заредили с всичко необходимо за у-щето... Ако някой може да ми помогне с някаква идея - ще съм благодарна...

# 402
  • София
Край на ремонта! Трудна седмица беше, но свърши. Сега да видим в празния хол ученичката на земята ли ще пише, още няма ни бюро, ни шкафче. Здраве да има, ще го уредим.

За съня, наскоро четох статии за матраци, та някъде попаднах на таблица, в която пишеше за часовете сън. Та за 7 годишни деца времето е точно 10 часа, помня, защото си направих сметка, ако може да спи от 21:00 до 07:00. Здраве да има само, ще се намести режима!

За характера, и аз с моята сега се рабирам по-добре. Слуша детето, помага, съгласява се, особено в сравнение с малката ми дъщеря. Радвам се на този период, защото ми е ясно, че ще отмине (както всеки друг досега). Например кумовете ми имат златно дете, момиче за 4-ти клас, от което аз съм очарована, но те твърдят, че у дома е съвсем различна. Та сега сме добре, какво ли ни чака по-нататък...

# 403
И при нас няма проблеми с характера.
Станала е доста по-разбрана, приема по-лесно отказите, съгласява се, може да се общува с нея нормално. Преди беше доста по-буйна и не приемаше "не". Е, естествено, че има моменти, в които като си навие на нейното и не се отказва, но стават по-малко.

В класа ще са по равно - 12 момчета, 12 момичета. Тя е много притеснена, че ще трябва да седи на чина с момченце, ама ще го преживее. Вече даже е започнала да се чуди с кой ще се падне.

# 404
  • Чикаго / София
Здравейте момичета!

Днес при нас беше Първия Учебен Ден. Лъчка тръгна с голямо желание и нетърпение за училището.  При същата учителка е, при която беше сестра й миналата година и е много доволна. В класа си има 4 дечица с които миналата година заедно бяха в един клас и е най-щастлива, че най-добрия й приятел е заедно с нея в един клас.  Simple Smile

А ето едно стихче, което моя позната ми написа по случай Първия Учебен Ден на моето първолаче:

Аз пораснах и вече ще мога
на училище сама да вървя.
Тежка раничка на гърба си да нося,
химикалка в ръка да държа!

...Ще изуча аз всичките букви,
ще напиша на мама писмо.
Ще захвърля детските кукли
и ще мога да смятам до сто!

Ще си уча уроците вкъщи,
ще пиша домашни сама,
на кака си аз ще приличам
и ще бъда,ще бъда голяма!