Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 89-та тема

• 154 182
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Вени,Пламси,Гуинет,Тутулинка-прегръдки за вас,дами! Hug

Пламси,за сосчето към пълнените зеленчуци :
за бешамела - 100 мл. прясно мляко,2-3 с.л. брашно,3-4 пълни лъжици кисело мляко,сол,смляно инд. орехче,къри,червен пипер

и част от обяснението към рецептата в блога:

В купа разбъркайте 2-3 с.л. брашно,100 мл. прясно мляко,3-4 лъжици кисело мляко,сол,червен пипер,къри и инд.орехче.
Изключете фурната.
Извадете тавата,поръсете лодките с кашкавал,малко червен пипер и къри.Темперирайте с малко от соса на зеленчуците.Излейте млечната смес в тавичката,между лодките и хубаво я разклатете,докато се смеси с водата в тавичката.Така  правя най-бързо бешамела,пък и използвам аромата на соса от печенето на зеленчуците.
Върнете тавичката в горещата и вече изключена фурна да се разтопи кашкавала и сгъсти бешамела.

Както винаги станах разногледа #Crazy,всичко ми се прияде,защото сте майсторки до една! Hug

На Вени фунийките,на Гуинет сливовия сладкиш ,на Вики бисквитената торта и на Стоева шареното рулце обаче направо ме боднаха в сърцето,толкова много ги искам Crazy Crazy Heart Eyes!
Мина,слънце,благодаря ти!Много пъстър и слънчев ти е станал рататуя,искам двойна порция за мен!  bouquet
Бети,специални поздрави на дъщеря ти,справила се е отлично,браво! Hug
Меганс,благодаря,че почерпи идея от моята рецепта,важното е да ви е вкусно! Peace
Зиче и Гуинет с чудни патладжанени гозби,и при мен се гушкат два бели в хладилника,уж за ветрилото на Пепи са наречени,пък да видим. Thinking

А сега е време за кафе и десерт   food010:

# 601
  • София
Един запис и от мен EmbarassedНе съм се включвала от доста време, но следя темата и се наслаждавам на всичко, което приготвяте и показвате Peace

Не мога, обаче да не покажа какво приготви моя мъж вчера Simple Smile
Имамбаялдъ

И една питка, която аз направих преди време, но не съм я показвала. Изпробвах ново оформление, което видях в темата за питките и много ми хареса.Ето я:

Хубав ден!

# 602
Зеленчукова крем супа

Пълнени чушки

# 603
  • Sofia
oooooooooooooooo еликсир , какъв е този десерт? как ми се дояде...дай рецептата, моля  Hug

# 604
Заповядай  Simple Smile- крем-пита! Hug  bouquet

# 605
  • Sofia
Благодаря ти много  Hug  bouquet

# 606
  • София
С тази тема човек може да стане 100 кг Crazy
Страхотни неща правите и показвате,искрени поздравления за всички   bouquet
От мен нещо скромно-филе от бяла риба с пюре  Flutter

това беше обяда  Peace

# 607
   О,еликсир!С този твоя великолепен десерт ми напомни за тръбичките с вишни,дето още не съм правила това лято. Но май ще ме накараш да намеря време и за тях!  Laughing Hug

От мен Сладкиш на beniii,направен със задушени ябълки и обърнат на торта с крем на Лео.

И Пълнозърнести бисквитки с мед и канела.

Торта а ла Норвежка.

# 608
ДЖЕММА (също и Пеп чо) мерси за рецептата. Сега запрятам ръкави и се заемам да я направя   bouquet    chef

# 609
  • ГОре на черешата...
Днес не съм готвила, че с малкия си имахме специална културно-масова програма и сме изморени от митлосване и емоции Wink...но като гледам тук не сте почивали Laughing.
Меганс, Амор, Деликат и Близнаците, направо сте неумолими - от вкусно по-вкусно е у вас! Меганс, палачинките са превъзходни Peace!
 Зиче, Пинки, обожавам патладжан и сега само преглъщам пред вашите снимки Crazy...Пинкииии, страхотна пита, поздравления  bouquet!
Иланг, Еликсирче, Селма - магьосници-сладкарки сте вие Hug, няма спор, грабвам си по малко от всичките ви сладки изкушения и ви показвам нашия десерт /останалото е свинско с ориз и зеленчуци, печени чушки, диня, пъпеш и праскови/:

Сладолед "Карибска страст"

# 610
Доматена манджа по пеп-4о:

И едно парфе с праскови,вместо торта за отминалият ми РД:

# 611
Дес много обичам бамя и парфетото ти е страхотно!
mari_eta сладоледът ти е разкошен!
amor искам да си взема от рибката!
delicate при теб всичко е страхотно - можели рецепта за супичката?
иланг необичам синьо сирене обаче твоите праскви ме карат да си променя мнението.
Видях и една стахотна баклава.

От мен

Сочна пита с плодове с ужасна снимка  #2gunfire

# 612
ооо, Дес, колко много бамички си и сложила  Heart Eyes Heart Eyes ще ме побутнеш май да я готвя преди неделя.

Мари_ета, отново си на вълна сладолед  Hug

Пинки_81, чудна ти е питата   bouquet
Селма, близнаците, Деси много апетитни десерти си имате   bouquet   bouquet

При нас имаше палачинки с пилешко месо и оня сос с каперси и сметана  който си пасна много добре и с пилешките

и пиле бяла каша  Laughing Laughing

# 613
Деси,всичко е на око.Супата е с наличните в къщи зеленчуци.
Сложих 4-картофа,1-тиквичка,2-моркова,1глава лук,магданоз,копър,сол.Нарязах зеленчуците и залях с вода колкото да ги покрие.Сложих и малко олио.След като се свариха ги пасирах и прибавих една малка кофичка заквасена сметана/200гр./Върнах на котлона да клокне.Това е Hug

mari_eta,Дес,пеп-4o,как се заспива след вашите вкусотии Crazy  bouquet

# 614
  • Сливен
здравейте
малко сме вирусоносители у нас  Sick
петя много и разнообразно
луча и картофките, и сладкиша ми намигат
ванила с удоволствие ще си взема от бонбонките
Angellove този рататуй изглежда божествено
мадла ее сега пък желирана торта,направо нямаш милост  Hug Party , но и гъбките няма да откажа
ilrai78 много интересно и апетитно
пепчо питките изглеждат чудесно,аз ще си взема с едно айрянче  Crazy а пънчетата са красота
бианка ее ама и ти си много лоша  hahaha тези прасковки и този Чийзкейк в чаша да ги гледам преди лягане  #Crazy ,поздравление за детето   bouquet
tutulina  Hug а кремчето какво е
Гуинет ветрилата са много красиви,а този коблер изглежда направо зашеметяващо
megansg всимам от дроба по селски (свински не съм яла приготвен така,но щом е по селски ще ми хареса)
зиче страхотен патладжан
елексир изкушаващо десертче и само си премлясквам тук  Whistling
пинки страхотна питка
селма никой да не пипа нищо- идвам  Joy ,страхотни десерти
mari_eta с този сладолед направо ме довърши  Crazy
дес,деси го, и при вас е вкусно
 днес едни печени и пържени чушки и бухти

Общи условия

Активация на акаунт