Как приготвяте зимнина?

• 187 403
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
  • Талант на 2012,2013 г.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=522828.0

Тук в тази тема сме дискутирали за туршиите... Wink

На нашата има и снимка и начин на приготвяне. Тя е точно със зелени домати, но има и други продукти.

Надявам се да съм помогнала поне малко. Peace

# 361
Ох момичета, донесоха ми 10 глави бяла ряпа, едни големи такива и няколко глави алабаш. Рових се в нета, чудих се пък реших да ви питам какво да ги правя.  newsm78 Чудих се ако направя малко от универсалната подправка на Пеп-чо дали мога вътре алабаша да сложа, ама ряпата, тя е и люта отгоре на всичкото  Sick Дайте идеи, моля ви.
Ряпата настъргана с морков, лимон, зехтин и сол и си сипете по една ракийка с милото!  WinkЗа алабаша нищо не мога да кажа...

# 362
С кое точно? Че са няколко вида и от сайта нещо не разбрах точно каква е разликата...  newsm78 Ще правя една смесена стерилизирана туршия и се чудя дали мога да сложа Пикантфикс сладко-кисел в нея..  newsm78 Той се слага вместо сол, нали? Смесъл не се слага друга сол?

на всяко пакетче на гърба пише какво и колко се слага, спазвай пропорциите - хубави са  Peace

Кой питаше за ряпата и алабаша? Не слагайте в подправката, не са аромати, да не ви я развали ряпата. По-добре заровете в пясъка, ако имате някой килер, или завийте в хартия и на тъмно, в кашон, докато изядете на салата.

Алабаша също на салата - стъргана, със или без моркови, оцет ,олио сол.

# 363
Благодаря ви много!   bouquet

# 364
  • Sofia
Момичета, приготвените с фикса на д-р Йоткер туршии нали не трябва да се обръщат? И някой знае ли кога горе-долу стават готови за консумация?

# 365
не се обръщат.
5 дни и са готови да ядеш

# 366
  • Sofia
Снощи направих 20 буркана царска туршия с д-р Йоткер сладко-кисел - страшно лесно и бързо става. Много съм доволна. След 1 седмица ще дам отчет дали са и толкова вкусни.
Чудя се ако направя кисели краставички с него какво ще се получи...  newsm78
Някой ще даде ли хубава рецепта за кисел чесън?  Praynig

# 367
Снощи направих 20 буркана царска туршия с д-р Йоткер сладко-кисел - страшно лесно и бързо става. Много съм доволна. След 1 седмица ще дам отчет дали са и толкова вкусни.
Чудя се ако направя кисели краставички с него какво ще се получи...  newsm78
Някой ще даде ли хубава рецепта за кисел чесън?  Praynig
Ще чакам да дадеш отзиви,и аз съм си взела от този сладко кисел фикс на и още се чудя дали да го правя.
Аз пък да се похваля с цели 18 буркана печени,белени чушки,и 6 буркана салата Ропотамо,стана супер вкусна,другата доза ще направя с риба.

# 368
Салата ропотамо направих и аз -22 буркана и сладко от смукини  17 буркана . Много съм доволна .Сега чакам дюлата да направя кампот и пелте (слатко ,което при нас е известно като пелте).

# 369
Момичета как приготвяте вие салата Ропотамо,  защото аз я приготвям с  зрял боб,зелен грах,сладка царевица ,кисели краставички,моркови печени чушки,доматено пюре,и в марината имам оцет,олио,сол,захар и подправки.Става много вкусна и в къщи я харесват, но синът ми каза че ял (на гости в София) без грах и царевица и му харесала.

п.п.    Предстои ми да я приготвям.

# 370
# 371
pep-4o Благодаря ти, ще пробвам и тази и моята и ще ги оставят да избират за догодина коя да е.
А за рибата , имам рецепти с доматен сос,в собствен сос и с ропотамо,но нещо мой те хора харесват само тази с доматеният сос и само нея правя ,нищо че синът ми и мъжът ми са луди по риболова и
винаги в къщи има риба, то аз също предпочитам скумрията за буркани .Пробвала съм с пъстърва,червеноперка,толостолоп,чаушан,шаран ,кефал но
само скумрията става чудна.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 23:15 от Ira-ari

# 372
pep-4o Благодаря ти, ще пробвам и тази и моята и ще ги оставят да избират за догодина коя да е.
А за рибата , имам рецепти с доматен сос,в собствен сос и с ропотамо,но нещо мой те хора харесват само тази с доматеният сос и само нея правя ,нищо че синът ми и мъжът ми са луди по риболова и
винаги в къщи има риба, то аз също предпочитам скумрията за буркани .Пробвала съм с пъстърва,червеноперка,толостолоп,чаушан,шаран ,кефал но
само скумрията става чудна.

може ли рецептите за рибата с доматен сос и в собствен сос  Embarassed

# 373
g simeonova  изпратих ти на ЛС.

# 374
g simeonova  изпратих ти на ЛС.

много благодаря!!!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт