Как приготвяте зимнина?

• 187 326
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
е тук всичките ни СВА имат. провери на диетичния щанд или в диетично-диабетичен магазин.

# 541
Благодаря, Пепчо. Аз говорих с едната касиерка, която същевременно и зарежда щандовете и тя ми каза, че нямат такъв асортимент.
Ще потърся в други магазини.  Simple Smile

# 542
  • Ямбол
Благодаря на никид за рецептата за червеното цвекло, стана много хубаво, няма да устиска до пролетта обаче, ще го хапнем набързо и ще правя още.

много се радвам,че си направи и е станала вкусна,хапвайте си я за здраве,че е много полезно,аз го консумирам почти по 1/2 бурканче дневно,ям го вместо месо,и бременността хемоглобина ми бе висок,благодарение на цвеклото,сега и беба го харесва,само ще забележите и друг резултат-червено пишкане.(извинения за спама)

# 543
Никид, благодаря за рецептата за червеното цвекло. Ще се пробва още тези дни.Всички много го харесваме, а вечер след работа като застържа и оплескам всичко в кървав сок ми се отяжда

# 544
  • Ямбол
healthi,сподели после на вкус как е станало.

# 545
Момичета, понеже съм боса в туршиите, а наскоро опитах една само от карфиол - много хубава  Heart Eyes и понеже много обичам карфиол, реших да издиря рецептата, но в нета чета, че се слага захар и оцет, а тази ми се стори само солена...
Някой дали знае за такава изпитана рецепта на туршия с карфиол само със сол?  Rolling Eyes

П.П. зачетох се в темата назад и видях, че има "сурови" туршии - как се разпознават "суровите" от "несуровите"   newsm78 Embarassed тази, която пробвах, може да е била сурова, защото карфиолът беше много хрупкав и свеж  Simple Smile

Последна редакция: сб, 26 ное 2011, 01:57 от mama&sladurana

# 546
Момичета, понеже съм боса в туршиите, а наскоро опитах една само от карфиол - много хубава  Heart Eyes и понеже много обичам карфиол, реших да издиря рецептата, но в нета чета, че се слага захар и оцет, а тази ми се стори само солена...
Някой дали знае за такава изпитана рецепта на туршия с карфиол само със сол?  Rolling Eyes

П.П. зачетох се в темата назад и видях, че има "сурови" туршии - как се разпознават "суровите" от "несуровите"   newsm78 Embarassed тази, която пробвах, може да е била сурова, защото карфиолът беше много хрупкав и свеж  Simple Smile
Суровите туршии са тези(независимо какви зеленчуци съдържат),които имат само вода и сол...Останалото го свъшва млечно киселата ферментация.Трябва да се претакат за да се обръща саламурата.

Така,че слагай в бидонче или по-голям буркан накъсан на розички карфиол.Разствори си МОРСКА сол във вода9студена)...Моят съвет е да е на вкус солта ,защото ако сложиш някаква дозировка  - може да ти е доста солено после.....Заливаш и всеки ден претакаш докато стане.

Останалите се правят с разлини маринати съдържащи оцет,захар някои слагат аспирин като косервант.....Някои от маринатите се варят преди да се залее туршията-други не се варят....Различни рецепти и вкусове има....

# 547

Суровите туршии са тези(независимо какви зеленчуци съдържат),които имат само вода и сол...Останалото го свъшва млечно киселата ферментация.Трябва да се претакат за да се обръща саламурата.

Така,че слагай в бидонче или по-голям буркан накъсан на розички карфиол.Разствори си МОРСКА сол във вода9студена)...Моят съвет е да е на вкус солта ,защото ако сложиш някаква дозировка  - може да ти е доста солено после.....Заливаш и всеки ден претакаш докато стане.

Останалите се правят с разлини маринати съдържащи оцет,захар някои слагат аспирин като косервант.....Някои от маринатите се варят преди да се залее туршията-други не се варят....Различни рецепти и вкусове има....

Много ти благодаря, мисля да я пробвам в буркани, обаче се скъсах да търся как се "претаква" и никъде не прочетох техниката  Embarassed

# 548

Много ти благодаря, мисля да я пробвам в буркани, обаче се скъсах да търся как се "претаква" и никъде не прочетох техниката  Embarassed
Изсипваш течността в тенджера или голяма купа и после отново връщаш в буркана...Целта е да се обръща саламурата,защото иначе се появява едно бяло покритие(казва се сагА),което разлигавя туршията

# 549

Изсипваш течността в тенджера или голяма купа и после отново връщаш в буркана...Целта е да се обръща саламурата,защото иначе се появява едно бяло покритие(казва се сагА),което разлигавя туршията

Hug за инфото

А четох, че може да се обръща буркана всеки ден - става ли така или е по-добре да го правя, както ти си описала?

# 550
За мен най-добрият начин е да се изсипва саламурата,както съм ти описала(когато става дума за буркан с туршия....Когато става въпрос за бидон - пъхам един маркуч до дъното и духам,за да се образуват балончета и това е претакването за мен при големи литри саламура примерно киселото зеле.....

# 551
Отново благодаря.   bouquet

И още един тъп въпрос, ама досега не съм правила зимнина - слагам карфиола, саламурата, трябва ли хубаво да затворя буркана, да го обезвъздуша, а после като го претаквам, пак ли така хубаво трябва да го затварям всеки път или за суровите туршии не важи???
Хич не ми е ясно  newsm78 или по-точно питам как да затворя буркана?

# 552
Отново благодаря.   bouquet

И още един тъп въпрос, ама досега не съм правила зимнина - слагам карфиола, саламурата, трябва ли хубаво да затворя буркана, да го обезвъздуша, а после като го претаквам, пак ли така хубаво трябва да го затварям всеки път или за суровите туршии не важи???
Хич не ми е ясно  newsm78
Не,не е нужно да обезвъздушаваш....Просто завиваш капачката за да не се праши.

Гледай само карфиола да е покрит със саламура един пръст.Тоест да не стърчи извън течността.

# 553
Радвайте се на живота...

# 554
Мама сладурана, и аз за първи път правя туршия в бидонче, и стана много хубава. Освен карфиол сложих моркови, праз, зелени домати. Претакахме с един маркуч, сол сложихме първо 400гр на 10л вода, но на моят мъж му се стори солена, изхвърли една кофа саламура и прибави кофа вода.

Общи условия

Активация на акаунт