Как приготвяте зимнина?

• 187 291
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
  • Ямбол
аз вчера за първи път правих по рецепта на моя позната тиквички в буркани с аспирин и сол само ,варене 5 мин.
,ставали и за пържене след отцеждане.Нямах бомбаши,но дано са стока до зимата.

# 571
аз вчера за първи път правих по рецепта на моя позната тиквички в буркани с аспирин и сол само ,варене 5 мин.
,ставали и за пържене след отцеждане.Нямах бомбаши,но дано са стока до зимата.
Аз ги правя всяка година и са на почит вкъщи!
Момичета, правих сладко от череши и мед от глухарчета. Чак през август ще мога да направя някаква зимнина, до тогава само ще ви чета.
Успех!

# 572
  • Ямбол
Паца,би ли споделила твоя начин на приготвяне?И стават ли наистина за пържене след отцеждане?

# 573
Паца,би ли споделила твоя начин на приготвяне?И стават ли наистина за пържене след отцеждане?

Нищо различно- слагам тиквички на кръгчета плътно наредени( небелени), слагам една кафяна л.сол и един аспирин и заливам със студена вода. Варя 5-6 минути и венага обръщам с капачката надолу. Стават за пържене, изцедени и потопени в брашно. Ние ги обичаме на тава във фурната. Пак оваляни в брашно се редят керемидообразно в намазана с олио тава, ръсят се с малко червен пипер и се пекат до зачервяване. Сервират се със сос от кисело мляко, магданоз и чесън.
  chef

# 574
  • Ямбол
ПацаHug аз слагах 2 аспирина. Другото като теб.

# 575
  • DE
Абе незнам как ги правите тиквичките в буркан, с марината и заварени и после пържите.
Меки и блуткави са тиквичките след топлинна обработка Stop

Бях мернала преди години тук из готварския рецепта за мариновани тиквички (предварително гриловани)
заложени в оцет, олио, чесън, копър... и заварени.
Ако някой от вас знае подобна рецепта и колко време се заваряваше, моля да сподели с мен Hug

И аз правя сладко с фикс. То си е направо хамалогия, килограми захар, врене и кипене на плодовете с часове от които не остава много, освен името им Embarassed

С ягоди и банани правих по идея на Пеп-4о миналото лято. Страхотно ароматно.
Препоръчвам!

Последна редакция: сб, 23 юни 2012, 03:28 от matze

# 576
  • под тепетата
 Да споделя и аз за първите бурканчета със сладко - ягоди и банан по идея на пеп-4о, вчера 2 дози сладко от вишни с фикса,9 бурканчета с вишни за сладкиши. За днес съм намислила кайсии с банан пак с фикса. Попрочетох  на пакетчето - няма кой знае каква химия - пектин и киселина.
Споделям мнението на matze относно тиквичките. Обаче ми е дошло друго на ум - обичаме разядка с тиквички и майонеза. Та да си направя заготовката от варени, изцедени и намачкани тиквички и да ги стерилизирам за 5 мин. Ако някой вече го е правил, моля да сподели опит, че едва ли ще откривам топлата вода ... 

# 577

Меки и блуткави са тиквичките след топлинна обработка Stop
...напротив- стават твърде хрупкави. Меки ще станат, ако се преварят. Е, не са като пресните тиквички, но с всички зеленчуци  е така!
Имам една салата с тиквички, която се прави на приципа на киселите краставички, ако я искате ще я напиша.
 Hug

# 578
въпрос на вкус е с тиквичките. Едни и същи буркани, които правим при мама, на мен са ми меки - изпържени с брашно, но само коричката е хрупкава, а брат ми ги харесват.
bilqna_69 ,  изстискай ги хубаво от водата, посоли и сложи в буркани, стерилизирай. ще станат  Peace

# 579
  • под тепетата
Благодаря, пеп-4о! И аз мъдрих същото  Peace

# 580
И  аз днес мисля да направя сладко от кайсии с фикса. Но проблемът е, че на мен ми става много сладко за моя вкус. Смятате ли , че е добра идия да намаля количеството на захарта наполовина. Да не би да разваля нещо пропорциите за фикса и да не стегне както трябва?  newsm78 Моля ви за мнение  Praynig

# 581
ти с кой фикс? Този, който е 2/1 не е толкова  сладък  newsm78 дори си киселее  кайсиевото. Иначе сигурно може да се намали захарта, няма как да разберем, ако не пробваш  newsm78

# 582
пеп-4o , благодаря ти, че ми напомни, че са два вида фиксовете. Аз миналата година правих и с двата, но съм запомнила че са с 1 кг захар и ми се получават сладки конфитюрите. Сега погледнах на този, който си купих, че е  за 0,5 кг захар (2/1) и с него ще ми е добре.   bouquet

# 583
# 584
  • ВАРНА
Явно ще направя само от кайсии. Само не разбрах дали се белят?

Общи условия

Активация на акаунт