Как приготвяте зимнина?

• 187 380
  • 756
  •   1
Отговори
# 435
Gali D, на горната, цитирана от туб трушия 10 аспирина са си направо много.  3-4 са напълно достатъчни, ако можеш толкова да рискуваш  Peace ти знаеш децата ти колко трушия ядат.

# 436
  • Видин
  Аз май съм от "воайорите" в темата,но не мога да не ви споделя една малко необичайна зимнина , която правих скоро.

2,5 кг картофи
 2 кг моркови
 2 кг зелени доматчета
   Сварявате морковите и картофите заедно,а зелените доматчета отделно,защото се сваряват по-бързо. Махате ципата на доматите/пада мн.лесно/. Смилате всичко с машинка за месо на най-ситната решетка. Добавяте сол и стерилизирате около 20 минути.

При сервиране добавяте майонеза, някакъв колбас или варени яйца,или и двете. Получава се нещо като руска салата,но е много по-лека и невероятно вкусна.

# 437
Лелеееееее, момичета страхотни сте!!!
 Ама така се тръшнах болна, температура, болки в ушите и т.н.  yu5
Записах си рецептите, като оздравея, ще направя тази рецепта :
Дидка-Питка, да ти напиша и моята рецепта, която току що направих. Правя я за 3-та година и всички, които са я пробвали ми искат рецептата.Да предупредя,че има леко сладникав вкус( не е от киселите туршии).

3,5 кг зарзават по избор- камби, карфиол, зелени домати, моркови
целина и чесън
Всичко това се нарязва на порционни парчета и се обърква със следната смес:
300 гр захар
100 гр сол
300 гр оцет
100 гр олио
10 счукани аспирина
Престоява така поне 2 часа като се бърка от време на време.След това се пълни в буркани и се залива със сока, който се е събрал. Запечатва се и се привира на хладно.

Аз направих преди малко 3-на доза като от продуктите ми преобладават карфиола и зелените домати, защото тях харесваме повече ,а от другите неща сложих по-малко,така че е въпрос на вкус. След 1-2 седмици може вече да се консумира.

.
Много благодаря !!!

Само ме притеснява, че са 10 аспирина. Тази марината завираш ли я ?

# 438
Щом има аспирин не би трябвало да се вари  newsm78

# 439
Пеп-чо и на мен ми се видяха много тези аспирини,но все пак бих пробвала да видя как ще се получи,но значително ще намаля аспирина,както и ти написа.

Да ви кажа моите дечица нищо не отказват,единствено с хляба сме малко скарани Simple Smile,и като прави свекито туршия видят ли карфиол и го омитат за нула време,много го обичат и за това главно се въздържам относно аспирина,ще пробвам и рецептата без консервант в туршията и ще пиша как се е получило,но задължително всички буркани на студено в коридора,че там ми е по студено отколкото в избата Simple Smile,че от както изхвърлих 4 буркана чушки всичко съм преместила,слава богу другите ги спасих и за сега се държат добре.

# 440
ВИЖ ТАЗИ ТРУШИЯ ОТ ЦВЕТНО ЗЕЛЕ  основата и беше с всякакви зеленчуци, но остана само карфиола, тъй като другото не го ядат у нас. Но тя е за  буркани  Peace за бидон не. Или поне не без аспирините или натр. бензоат.

# 441
Пепчо, точно тази прекрасна трушия успях да прецакам.... Cry, а наистина е невероятна на вкус, 10 години я правих и все си ставаше, до миналата....

# 442
от зеленчуците е  ooooh! Няма ли някоя жена на пазара, но производител, с която да договориш да купиш свестни?

# 443
Не знам, мъжът ги купи директно от нивата, набрани пред очите му, но с какво са наблъскани преди това....То вече няма производители на пазара, всичко е прекупвачи  Sad, поне при нас

# 444
не само при вас  Peace
Сетих се аз, че и производителите торят яко, ако искат да изкарат по-добра реколта. Пък и други препарати пръскат, за вредители. Е, без тях не може.
Хубаво е, когато слагат по малко тор (като дребни производители, които споделят тяхната продукция с тази на пазара - тогава не е толкова наторена) но ако е някоя голяма нива - добре е наторена  ooooh!

# 445
За туршията, чиято рецепта публикувах вчера:
1- Маринатата не се завира. Аз режа всички зеленчуци в едно корито и " посолявам" отгоре с всички подправки и важно е да се бърка от време на време в разстояние на 2-3 часа. Така и зеленчуците леко омекват и си пускат и те малко сок. След това се пълни в буркани и леко се притъпкват, за да стигне маринатата за заливане.
2-От тази доза ми излизат 7 буркана винтови от 700гр
3- За 7 буркана - 10 аспирина според мен не са много, защото свекърва ми прави една сурова туршия и слага на буркан - 1 лъж сол, 1 лъж захар, оцет до резката и по 2 аспирина на буркан, а тук имаме 10 аспирина за 7 буркана
4- ако някой се притеснява от аспирините може да ги замени с натриев бензоат( но не мога да кажа количество и дали той е безвреден)
5- За "смиването" на продуктите- наистина зависи от това до колко са нитратни

# 446
Дани, не е съвсем  безвреден натриевия бензоат, едно от Е-тата е  Peace  бурканите са 7, но количество продукти е малко, така че да не се подвеждаме свекитата колко аспирин са използвали  Peace Все пак е лекарство.

# 447
  • Ловеч
Никой ли не може да сподели рецепта за бидонче?!  newsm78

# 448
Дани, не е съвсем  безвреден натриевия бензоат, едно от Е-тата е  Peace  бурканите са 7, но количество продукти е малко, така че да не се подвеждаме свекитата колко аспирин са използвали  Peace Все пак е лекарство.

Ама пък в самия буркан не влиза ли повече ли от зеленчуците, като са поомекнали  newsm78

# 449
Никой ли не може да сподели рецепта за бидонче?!  newsm78

Върни се 1-2 страници назад, аз оттам преписах и дадох на нашите, вчера я правиха, но не запомних точно. Да видим там как ще стане, аз вече имам фобия от трушии  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт