Как приготвяте зимнина?

• 187 365
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
Каква марка оцет използвате? Гледам на д-р Йоткер пише 9%

# 466
Като стана дума за бидончета - днес напълних и аз моето  Simple Smile
Тази година направих туршията със сладко-киселия фикс на Д-р Йоткер.  Пробвала съм го на буркани и ми харесва вкуса. А оцет използвам 6 % на Винпром Велико Търново. От години го ползвам и нямам забележки.

# 467
Ив не е сладникава.хрупкава е абе като я сервираш поръси с повечко зехтин става чудо-в нас който я е опитал си е записал рецептата.Сега аз търся малко помащ-как се слагат пържени пиперки за зимата-имам няколко идеи но не ми харесват нещо да предложите newsm78

# 468
Търся рецепта за туршия салата зеле със зелени домати и моркови.Ако някои знае,моля да сподели.

# 469
  • София
Знае ли някой какво съдържат фиксовете за туршии на д-р Йоткер, моля акой някой има пакетче да ми напише ....  Hug по-специално консерванта ме интересува  Hug

# 470
Не се обиждайте ,Ариел*.  
 Аз също купувам доста неща,но лично при нас го правим малко преди да стане готов за вадене,когато почват да пожълтяват първите листа или когато е оформил скилидки.
Този,който се продава е сух,така че и аз мисля ,че не става.
Не се обиждам ни най-малко. Но понеже аз нямам къде да гледам и затова казвам, че не знам кога се вади. Сега понеже сложих малко друга зимнина и се присетих, че ми се иска да опитам такъв чесън, та затова.

# 471
Търся рецепта за туршия салата зеле със зелени домати и моркови.Ако някои знае,моля да сподели.
Това е любимата ми салата и много лесна за приготвяне:
Зеленчуците са в пропорции по желание обикновено се дава по 2 кг:
зеле една глава нарязано на ситно,
зелени домати,
моркови,
червена капия и корнишони,ако има
и всичко се обърква сол,захар и оцет на вкус. Престоява една нощ, не винаги обаче, зависи с какво време разполагам, но поне 2 часа.
Около 200 г олио,препържено.
Обърква се отново и се пълни в буркани,големина по желание.
Заварява се като краставичките,за капачката само.
Само да вметна,че съм пробвала с нарязани и стъргани моркови.Определено е за предпочитане нарязани на дребно.

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 14:46 от mireto

# 472
Ариел....По пазарите ще извадяттуршия от кисел чесън.....
А ти догодина ще гледаш пак по пазарите като започнат да изкарват през лятото млечният чесън(първо продават зелен чесън,после след като започне да оформя глави и стъблата станат жилави,започват да го продават на килограм без дръжки,но скилидките са млечни...Тогава се прави туршията) и тогава ще си направиш сама колкото буркана искаш....

# 473
Не се обиждайте ,Ариел*.  
 Аз също купувам доста неща,но лично при нас го правим малко преди да стане готов за вадене,когато почват да пожълтяват първите листа или когато е оформил скилидки.
Този,който се продава е сух,така че и аз мисля ,че не става.
Не се обиждам ни най-малко. Но понеже аз нямам къде да гледам и затова казвам, че не знам кога се вади. Сега понеже сложих малко друга зимнина и се присетих, че ми се иска да опитам такъв чесън, та затова.
Дай един адрес да ти пратя,но ако живееш в апартамент, не ми се мисли.
В смисъл, аз също го харесвам, но миризмата е дразнеща ,а в затворено помещение, още повече.
По принцип го ползваме, когато се коли прасе или за някой ловджия като излиза на лов.
Иначе не се шегувам, колко ми е да ти пратя един буркан.

# 474
Знае ли някой какво съдържат фиксовете за туршии на д-р Йоткер, моля акой някой има пакетче да ми напише ....  Hug по-специално консерванта ме интересува  Hug

Ако питаш за натриев бензоат - има.
По-късно ще ти напиша цялото съдържание.

Мирето,
това със зелените домати има ли вариант без стерилизиране?

# 475
Мирето,

Може и да има,но лично не съм пробвала.С аспирин,като другите,може би ще стане,но незнам.

# 476
Много спешен въпрос,момичета!!!!!!Моля ви кажете ако знаете как се приготвят тези чушлета(бонбонки)дето ги продават по пазара в бидони?Саламурата е само солена,няма никакви други джунджурий.Мъжът ми иска точно такава да направим,купил си е и бидонче и сега издирвам рецепта.Много ще съм благодарна ако някой знае и сподели  bouquet

# 477
Мирето,

Може и да има,но лично не съм пробвала.С аспирин,като другите,може би ще стане,но незнам.

Мерси,
целта е да се избегне и аспирина.

# 478
Много спешен въпрос,момичета!!!!!!Моля ви кажете ако знаете как се приготвят тези чушлета(бонбонки)дето ги продават по пазара в бидони?Саламурата е само солена,няма никакви други джунджурий.Мъжът ми иска точно такава да направим,купил си е и бидонче и сега издирвам рецепта.Много ще съм благодарна ако някой знае и сподели  bouquet
Миналата година правихме и се получи този дъх на лютите чушки,които сервират в заведенията и който аз най мразя,но домочадието го харесва. Имаше и други неща,освен сол.
Ето,я;
4 кг чушлета
400 г сол
200 г захар
800 мл оцет

подправки по желание:целина,копър,лозово венче,чесън.вишневи листа
Всичко се заварява и след като изстине се залива!
Да споделя и моя скромен опит
Аз в една тенджера сложих тези неща и допълних с вода.В друга си заварих чиста вода.Налях първо маринатата и допълних с чистата вода.Иначе не ми се занимава,ама колко вода да сложа,че да е точно да меря и т н.През два дни се претака,няколко пъти,а ако е в добре затворено бидонче,може и да си го търкулнеш два три пъти и да не претакаш.
Успех!

# 479
  • София

Ако питаш за натриев бензоат - има.
По-късно ще ти напиша цялото съдържание.
Не, това е достатъчно да не го купя, благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт