Как приготвяте зимнина?

• 187 361
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Вместо запис за следене да се отчета:
- първа година правя лютеница- одобриха я, но аз имам забележки, стана като "Пиперица", доматките трябваше да са повече, ама имах ограничение откъм посуда- явно ще търся по- голяма тенджера и друго: пробвах да прибера две кутии във фризера- опитахме вече и става и така.
- бурканчета за супа;
- малко сладка, от плодове които купувам, но не изяждаме;
- торбички във фризера изчистен, изпечен пипер;
- сок от дренки и вишни;

Това е засега, но осмислям собствено производство туршия (докато мисля ще му мине времето) и шипков мармалад от храстите наоколо.

Някой знае ли как се приготвят нектари- от праскови, кайсии, круши и прочие?javascript:void(0);

# 481
  • 5 етаж в ляво
какво му има на натриевия бензоат? те и вината и купешките туршии се пресичат с него...поне така пише на опаковката...а в другите туршии има пък аспирин...абе откъдето и да го погледнем всичко е химия,освен ако не живееме в ранчо и вс да си отглеждаме сами...но да,съгласна съм,че от каквото може да се спести откъм химии,да се избягва,но аз...аз си направих туршиите с натриев бензоат...    Embarassed
досега е складирано вече :
компоти-ягоди,сини сливи,череши,праскови,кисели краставички,апетитка,лютеница,сладка -ягоди,вишни,череши,вишнап,сини сливи,пъпеш/баща ми си го бърка  Mr. Green/домати без семки и люспи в бутилки,и такива нарязани в буркани,сок от бъз,подправки във фризера-копър,магданоз,лющян,юзъм,печен пипер небелен в торбички във фризера,зелен боб бланширан пак там,грах,бамя,бакла...и най последното снощи туршията която я правя за пръв път....две бидончета от по 10 литра всяко -едното с люти чушлета,а другото царска туршия-камби,моркови,карфиол,зеле,сладки чушлета,зелени домати,целина,магданоз,зърна чер пипер,бахар и дафинов лист...това е...

# 482
  • Варна
ЛюБОПИТНО!!

Какво е това сладко от пъпеш?!  newsm78

# 483
  • 5 етаж в ляво
остави се  Mr. Green баща ми имал много пъпеши и реши да напарви такова...чул той комшийките правели та и той....не е лошо ...ама се побърка да прави Mr. Green
пъпеша се изчиства и нарязва на парчета ,слага се в тавата със захар и се вари докато умекне,след това се пасира и се добавя лимонтозу както при другите сладка...насипва се в сухи буркани и се затваря горещо и се обръщат бурканчетата...по скоро  е мармалад,още не съм му опитвала от специалитета обаче  Mr. Green

# 484
  • София /Абсурдистан
Някой знае ли как се консервират чушки за пълнене в буркани?
Нямам фризер за съжаление, нямам и никакво място за такъв в къщи, та затова питам.

# 485
  • София
Бланшират се,натъпкват се по височина на буркана 1 до друга1 нагоре 1 на долу колкото може, долива се водата (подсолена леко) от бланширането и се стерилизират.

"Лющян,юзъм"??????

# 486
  • София /Абсурдистан
Благодаря  bouquet
Колко време се стерилизират?

# 487
Бланшират се,натъпкват се по височина на буркана 1 до друга1 нагоре 1 на долу колкото може, долива се водата (подсолена леко) от бланширането и се стерилизират.

"Лющян,юзъм"??????
Лющян е девисил
а юзъм е турското име на джоджен

# 488
чушки за пьлнене
10кг. червени чушки,250гр. сол,250гр.захар
чушките се изтарбушват солта и захарта се смесват и вьв всяка чушка се пуска по една чаена льжичка от сместа. С прьст се обтрива чушката отвьтре. Нареждат се в дьлбока тенджера или кофа.Останалото количество се нарьсва вьрху чушките. Отгоре се притискат с нещо тежко(аз слагам тава и в нея тухли) така престояват 24 часа. Пьлнят се в буркани заливат се ссока които са си пуснали запечатват се исе заваряват 5 минути (за капачката)Вадят се веднага и се обрьщат.

Много е сполучлива рецептата само да не ги превариш защото омекват. И задьлжително пипера трябва да е червен.
Някой знае ли как се консервират чушки за пълнене в буркани?
Нямам фризер за съжаление, нямам и никакво място за такъв в къщи, та затова питам.

# 489

Дай един адрес да ти пратя,но ако живееш в апартамент, не ми се мисли.
В смисъл, аз също го харесвам, но миризмата е дразнеща ,а в затворено помещение, още повече.
По принцип го ползваме, когато се коли прасе или за някой ловджия като излиза на лов.
Иначе не се шегувам, колко ми е да ти пратя един буркан.
Благодаря!   bouquetЩом е толкова силна миризмата, да не ме изгонят от вкъщи Joy Цялата работа е, че готвенето ми е хоби и обичам да експериментирам. Сега съм на вълна зимнина. Не искам да те ангажирам с пращане, тръпката ми е сама да го направя. Но много благодаря за предложението. newsm51

# 490
Правих туршия в бидонче, има домати, моркови и зеле. Зелето най отгоре, опитах го - бива, но доматите / зелени / нямат никакъв вкус.  Sick Какво да правя?

# 491
  • Точно където трябва
Не съвсем за тук, но да се включа. Търся съвременен заместител на онези машинки някогашните за правене на сок от домати, които отделят семките и люспите. Нода е нещо по-бързичко, че имам една стара и цял ден въртене не ми мърда.

# 492
има съвременни,  но пластмасови  Laughing и пак същото време отнема.
С пасиране  не става добре.

# 493
  • В страната на бурите
Момичета, извинете за въпроса, ама откъде да си купя хубава затварачка за буркани. Майка ми има една - доста масивна, но като я гледам как затваря бурканите то си иска физическа сила  Sick при това ползва само нови капачки.

# 494
Момичета, извинете за въпроса, ама откъде да си купя хубава затварачка за буркани. Майка ми има една - доста масивна, но като я гледам как затваря бурканите то си иска физическа сила  Sick при това ползва само нови капачки.
Ха, сигурно говориш за старите затварачки. WinkИ аз затварям с такава, по скоро милото. Mr. GreenНе съм чула за нещо по лесно.Но, може и да съм пропуснала. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт