В момента чета....7

• 49 833
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Щитове каменни - Д.Талев....нещо се пристрастих аз към него Thinking

# 616
  • На земята, която е всъщност звезда.
Момичета, моля за една услуга. Да ме посъветвате на база прочетени от вас книги, кои да си поръчам от посочения по долу списък:

http://www.colibri.bg/kolektiva.php

Можете да ми пишете на лични, ако прецените, че така ще оспамим темата. Предварително благодаря на тези, които намерят време и желание.   bouquet 

# 617
  • Ямбол
Момичета, моля за една услуга. Да ме посъветвате на база прочетени от вас книги, кои да си поръчам от посочения по долу списък:

Можете да ми пишете на лични, ако прецените, че така ще оспамим темата. Предварително благодаря на тези, които намерят време и желание.   bouquet 
Аз няма да ти помогна много, че от тези сто съм чела само една - "Защитна стена" - Хенинг Манкел и ми хареса. А и една започнах, но не довърших - Пол Остър - "Книга на илюзиите".
Но аз бих си взела Лингвист и Патерсън, другите не ми "хванаха окото".

# 618
  • Казанлък of all places
Tи си чела толкова много,че чак се чудя дали си пропуснала това, което аз бих взела , но да си кажа : Олдъс Хъксил, Ан Енрайт , Доктороу, "Нашият човек в Хавана"  и "Комедиантите" на Греъм Грийн, Вим Вендерс и биографията на Георги Данелия. А, и на "Супата на Кафка" не би и се разминало.

# 619

Моъм и Линдквист.
Аз си харесах и Роса Монтеро - "Дъщерята на книбала"

# 620

вселена, аз бих си взела "лебедът умира след много лета" на хъксли, "музиката край леглото ми" на башар, "проклетата въртележка" на джиан, разбира се, защото така и не можах да прочета!

любопитна съм за "призраците на гоя" на кариер и форман  и "супата на кафка" от марк крик... Simple Smile

# 621
Бих препоръчала Жоржи Амаду и Съмърсет Моъм,може би бих взела и "Коко и Игор" и "Музиката край леглото ми" Peace В момента чета "Един подарен ден"на Анна Гавалда .

# 622
От списъка на Колибри съм чела "“Пощальонът на Неруда” и "Музика край леглото ми". И двете ми харесаха. “Пощальонът на Неруда” ми беше много приятна. Но все пак избягвам да препоръчвам, зависи от вкусовате...

Сега чета "Искам някой някъде да ме чака" - Анна Гавалда

# 623

Аз бих взела- Милорад Павич, Моъм, Кончаловски, Милош Форман и др.неизвестне за мен автор- това са творците, които за мен си струват най- много Wink

# 624
  • София
Аз пък напоследък чета с открит неинтерес. Чета съвременни автори, които буквално ми лазят по нервите. Прочетох втората част на Стиг Ларшон, бавно, бавно. Четох я цял месец. След това започнаха мъкате  по Ваня Щерева и нейният "Образцов дом". Не ми допада пусто, а толкова я очаквах. Мога само да кажа като хубаво, че е оригинална, но тази фрагментарност, инфантилност. Имам усещането, че всяко хрумване го е пльоснала на книгата, без замисъл, ей така просто защото й се пише. Ама то не е само да пишеш, трябва и да има какво да кажеш. Оплаках се. Laughing

# 625
  • Пловдив
От списъка на Вселена давам още един глас за "Пътник без билет" на Георгий Данелия.

# 626
  • София
А аз от списъка бих препоръчала да не взимаш " Коко и Игор". Голяма тъпотия, написана безобразно.

# 627
Наскоро Гераците ме изкефи. Много добра повест

# 628
  • София
в момента чета "Шантарам" на Грегъри Дейвид Робъртс...не искам никога да свършва, затова се опитвам да я чета бавно и по малко, като рядко срещан шоколад, на който се опитваш изцяло да се насладиш.
тази книга засища цялата ми жажда за стойностна съвременна литература, която ме измъчваше от толкова дълго. кара ме да плача и да се смея, да препрочитам няколко пъти един абзац и подчертавам или както се беше изразила авторката на една хубава статия по повод романа "Тази книга къса страници направо от сърцето ти.".

# 629
в момента чета "Шантарам" на Грегъри Дейвид Робъртс...не искам никога да свършва, затова се опитвам да я чета бавно и по малко, като рядко срещан шоколад, на който се опитваш изцяло да се насладиш.
тази книга засища цялата ми жажда за стойностна съвременна литература, която ме измъчваше от толкова дълго. кара ме да плача и да се смея, да препрочитам няколко пъти един абзац и подчертавам или както се беше изразила авторката на една хубава статия по повод романа "Тази книга къса страници направо от сърцето ти.".

Ех, че ме заинтересува...прекрасно я описваш!

Общи условия

Активация на акаунт