В момента чета....7

• 49 918
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Чета в момента

Все още съм в началото, нещо не съм очарована досега, но ще му дам още шанс на Бегбеде.

# 121
"Мъртво вълнение" е много хубава книга. Нали е за моята слабост-селото. Peace
Oo, да... тъкмо днес в трамвая си мислех,че тая книга е точно за хора с моето образование(сиреч: етнолог- историк) и е много подходяща за етнолози с тия описания за живота им и е яко история.....Препоръчвам я на всеки фен на подобна литература, въпреки че съм едва в началото.

# 122

И аз не пия,пошегувах се.
То е ясно защо Троая пише по този начин...
Покрай публикациите на Jekaterina Young (невероятен русист е) прочетох много неща на руски автори-емигранти.Ако на някои са му интересни,да изброявам  Wink

Прави ми впечатление,че повечето от вас четат класики,не разбрах-препрочитате ли ги и защо?
Аз като чета колко нови автори,заглавия,тенденции... ooooh! ,сън не ме хваща, Grinning ,че никога няма да мога да изчета всичко дето ми се иска  Crazy

# 123
ooooh! ,сън не ме хваща, Grinning ,че никога няма да мога да изчета всичко дето ми се иска  Crazy

и аз често имам такива страхове Simple Smile

# 124
аз предпочитам да препрочитам. Винаги откривам нещо ново, нямам памет за книги и филми. Понякога все едно чета за пръв път книгата. А и класиката е необятна, мога да чета нови стари книги до края на живота си сигурно, а и не ме разочарова. Тя затова е останала и е запомнена. Съвременните автори се появяват и изчезват, това, че са на пазара в голям тираж, не означава нищо, страх ме е да се пробвам, онлайн четенето ми е спестило доста нахалос дадени средства.

# 125
  • На земята, която е всъщност звезда.
аз предпочитам да препрочитам. Винаги откривам нещо ново, нямам памет за книги и филми. Понякога все едно чета за пръв път книгата. А и класиката е необятна, мога да чета нови стари книги до края на живота си сигурно, а и не ме разочарова. Тя затова е останала и е запомнена. Съвременните автори се появяват и изчезват, това, че са на пазара в голям тираж, не означава нищо, страх ме е да се пробвам, онлайн четенето ми е спестило доста нахалос дадени средства.

+ 1

# 126
  • София
"Мъртво вълнение" е много хубава книга. Нали е за моята слабост-селото. Peace
Oo, да... тъкмо днес в трамвая си мислех,че тая книга е точно за хора с моето образование(сиреч: етнолог- историк) и е много подходяща за етнолози с тия описания за живота им и е яко история.....Препоръчвам я на всеки фен на подобна литература, въпреки че съм едва в началото.
Щом и ти обичаш подобна тематика ти препоръчвам много на Владислав Реймонт "Селяни". Разкошна книга, разбира се, ако вече не си я прочела.
А в интерес на истината "Мъртво вълнение" ми е направила по-голямо впечатление от  "Хайка за вълци".

# 127
# 128
Аз, като един представител на зодия близнаци, съм раздвоена ест. И обичам да препрочиам и ме тресе треската,че все има нещо ново и няма да прочета никога всичко, което искам. #Crazy

# 129
  • Пловдив
Някои чел ли е тази книга? Отзиви?

Добра е книгата, повдига интересни въпроси относно това, на какво сме способни, когато сме попаднали в критична ситуация. Своеобразен социален експеримент, как се променя поведението на човек, когато рухват ценностите, как инстинктите за оцеляване ни смачкват и правят с нас каквото си поискат...
Особеното в книгата е, че няма пряка реч. Отделните реплики са отделени със запетайки, вместо точки.
Нито един герой в романа няма име, залага се не на индивидуалната трагедия на човек, изгубил зрението си, а на драмата обществото като цяло.

# 130
# 131
  • The Vampire City
Но както и да е, не смятам, че ако четях "Лолита" на друг етап от живота си, бих я разбрала по различен начин.
Благодаря на тези, които изразиха мнение. Смятам да продължа с книгата, пък ще видим докъде ще стигна, все пак не ми се иска да я оставям непрочетена.

Сподели, моля те, после дали си я прочела докрай и мнението ти като цяло.  Simple Smile
Началото ми дойде доста фрапиращо, може би очаквах нещо по-различно и самата идея на книгата ме стресна. Мнението ми обаче коренно се промени след първата 1/3 от книгата. Самата история става доста по-умерена и като че ли предметът на разказа се измества в някаква степен. Не се обръща толкова внимание на чисто сексуалната част и можеш да се насладиш на неоспоримо великолепния език на автора.
"Лолита" определено не попада сред моите любими книги, но все пак съм доволна, че я прочетох.  Simple Smile

# 132
  • Бургас
Чета в момента

Все още съм в началото, нещо не съм очарована досега, но ще му дам още шанс на Бегбеде.

Oт Фредерик Бегбеде на мен най-много ми хареса "Любовта трае три години" :

Също, макар и в по-малка степен :

# 133
Така както съм задала въпроса,се страхувам да не тръгне безмислен спор,класика-съвременна литература,дъра-бъра и подобни  Stop
По-скоро не разбирам(в буквалния,не в тенденциозния смисъл) да се прави нещо два пъти,като и един е достатъчен.
Наистина ли ви се е случвало да прочетете една книга 2 пъти и да ви подейства по различен начин?
По начина, по който тити описва,не нещо дето си чел в 8 клас и после на 35 .
Аз пък си имам теория,особено за класическата класика  Wink,че трябва да се чете до определена възраст.След това,наистина се възприема по различен начин(натрупан житейски опит,изградени разбирания и т.н.) и се губи смисъла(да учи,възпитава,формира). Peace
И нека не забравяме,че Хемингуей,Маркес,Кафка,Ремарк....и т.н. до преди 50-тина години също са били модерни/съвременни автори.
Не по тиража си избирам какво да чета. Peace

# 134
В моето издание "Любовта" е след "Комата". Продължавам да чета. Аз рядко се отказвам от четене, все си мисля, че трябва да дам на автора повече време да ме убеди...Благодаря, Мон.

Общи условия

Активация на акаунт