В момента чета....7

• 49 842
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Ваня Щерева и аз я харесвам. Трябва да си намеря и аз "Татко, аз и ангелът"

# 241
Започнах тази
В началото съм и все още чакам да стане интересна Thinking

# 242

Ами не бях впечатлена колкото отзивите за тази книга.

# 243
  • София
Тази книга от години ми бяга по тъч линията, за срам и позор  Blush Вчера я започнах и не мога да се откъсна!

# 244
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Вчера си закупих "Интересни времена" на  Тери Пратчет, и много и се радвам Hug

# 245
Вчера си закупих "Интересни времена" на  Тери Пратчет, и много и се радвам Hug

честито, честито! Wink
и аз я видях вчера в една книжарница за първи път, но в момента имам много книги, които чакат..

# 246
Тази книга от години ми бяга по тъч линията, за срам и позор  Blush Вчера я започнах и не мога да се откъсна!

Любимата ми книга Heart Eyes
Чета тази
и тази

# 247
Даниъл Силва " Пратеникът"

# 248
"Раздавачът на щастие " Лаура Ескивел  -харесва ми . Общо взето аз много си падам по южноамериканската литература , Алиенде , Маркес , Амаду са ми все любими автори . Сега мисля , че и Ескивел ще се прибави към тоя списък.

# 249
  • София
А на мен "Раздавачът на щастие" не ми хареса. За мен е класи под Амаду и Маркес.

# 250
Идеята идва от живота на американския джазов музикант Били Типтън, роден като Дороти Типтън, живяла в ролята на мъж през последните петдесет години от живота си – хванахме ли те с това?
Героят на Тромпетът се нарича Джос Муди и е шотландец. Действието започва с погребението му, на което съпругата и синът му не си проговарят. Защо - защото синът, осиновеният Колман, разбира едва в моргата за пола на баща си.
И започва редица от разкази - два основни - на съпругата и на сина, плюс този на траурния агент, на съдебния лекар, на една журналистка, на един барабанист, на чистачката на дома, на стара приятелка от училище...
Една от главите, наречена „Музика", дори ни вкарва в главата на тромпетиста, докато свири и преживява музиката си. Тук експериментаторството е най-явно, но и на още места си личи, че Джаки Кей е преди всичко поетеса.
А че е силен романист ще се убеди всеки, който знае колко важни за качествената проза са психологически обоснованите конфликти. Героите правят компромиси със съвестта си или са готови на всякакви жертви заради любовта. Но са и гневни. Синът е гневен като всяко осиновено дете и като всяко дете на прочут родител. Журналистката се ядосва, че трябва да положи чутовни усилия по една нищо и никаква, жълта тема. Траурният агент е старомоден джентълмен, който не разбира модерния свят и, окей, не се гневи точно, а по-скоро живее в апатия и отказва да приеме идиотския прогрес.
Всъщност всичко започва през 1955-а, когато едно момиче се омъжва за облечена в мъжки дрехи негърка, а майката му отказва да присъства на сватбата. Накрая все пак си плаща масрафа с думите: „Веднъж женя дъщеря!" Или с други думи - книгата е повече за расизма, отколкото за социалното неравенство на жените. От друга страна, как да свириш на тромпет в мъжки клубове през 50-те, без да си мъж?

# 251
  • Ямбол
Започнах "Донеси ми главата на принца" от Роджър Зелазни и Робърт Шекли

# 252
  • На земята, която е всъщност звезда.
Започнах "Донеси ми главата на принца" от Роджър Зелазни и Робърт Шекли

Много свежа и забавна за лятото, добър избор! Peace

# 253
В момента чета Дума Ки на Стъвън Кинг  Simple Smile

# 254
Дума Ки е много хубава книга,поне на мен ми хареса много!
А аз най-после се добрах до Игрите на глада и сега чета първата книга! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт