Отговори
# 435
Биги, а морковите и тиквичките сурови ли ги замразяваш, т.е. без да ги бланшираш предварително? А в какво ги слагаш - купичка, пликче (стерилно, има ли специални пликчета)?

Интересно ми е и след като ги размразите как правите пюретата - сварявате и пасирате?

Ако ми попаднат домашни моркови и тикви искам сама да си направя пюретата, но нямам и на идея как.  Blush

Роис, моля, моля. Как си днес? Ходи ли на зъбар?
  Приготвят се най-добре на пара или се варят, но три пъти по-бързо от суровите, защото вече са бланширани и изискват по-малко време за приготвяне  Peace  Аз мисля да си купя метална малка цедка, да я слагам в едно  канче и така да варя на пара в началото, че то много малки количества се приготвят...

# 436
Много лесно се правят пюрета. Аз имам една малка тенджерка с дълга дръжка. Нарязвам на едро зеленчуците, слагам вода, колкото да ги покрие и пускам котлона. Много бързо се сваряват. След това пасирам много добре, добавям и малко мляко, ако ми се струва още гъсто слагам и от водичката, където са врели зеленчуците. За сега съм комбинирала само картоф, морков, тиква, веднъж дадох и круша, много му хареса.
Чела съм, че най- се запазват витамините ако се варят на пара. Слагат се зеленчуците в цедка, цедката в тенджера с вода, покрива се с капак и така. Веднъж пробвах, но отне доста време, та реших да ги варя.

Моето бебе вече втори ден изяжда по едно малко бурканче пюре  Simple Smile. Май вече свикна с различния от млякото вкус. Като ме види с купичката и започва да ритка с крачета и да маха с ръчички нетърпелив. Откакто яде пюренца започна да спи нощем по-добре и да не се буди през час-два, което много ме радва и съм друг човек!

ИСкам да питам другите мами, които вече дават пюрета - абе и вашите ли изкарват същата консистенция след няколко часа? Даже вчера имаше парченца морков. Как така е станал на парчета този морков, като беше идеално пасиран? Дали е нормално?

# 437
  • Сопот, Пловдив
pepito21 , мерси, че питаш, не стигнах до зъболекар, може би утре, но може би не, че пък ще водим бебо на профилактичен преглед при ортопед. Но то и не ме боли толкова днес.

Чета ви по диагонал с тези домнашхи приготвени пюрета, аз каквато съм готвачка... Ама нямам и фризер, където да замразявам, всичко ще се купува при мен.

# 438
Биги, а морковите и тиквичките сурови ли ги замразяваш, т.е. без да ги бланшираш предварително? А в какво ги слагаш - купичка, пликче (стерилно, има ли специални пликчета)?

Интересно ми е и след като ги размразите как правите пюретата - сварявате и пасирате?

Ако ми попаднат домашни моркови и тикви искам сама да си направя пюретата, но нямам и на идея как.  Blush
Моркови и тиквички сурови,тиквички ги режа на малки кубчета като за мусака.Между другото и тиква рендосана я замразявам.После когато ми трябва вадя колкото е необходимо,сварявам и пасирам.Иначе ако искаш готови пюренца трябва да са в бурканчета.Приготвяш пюрето предварително и слагаш в бурканчета и бурканчета ги сваряваш още веднъж.Правех някога,сега нямам толкова буркани и всичко във фризера ще бъде.
Ройс и ти можеш да правиш пюрета и да слагаш в бурканчета ако искаш и така няма да се налага да купуваш постоянно.

# 439
Мариета,парчета морковчета не изкарваме и няма как да бъде, но си правиме едни такива морковни топченца и си ги крием на дупето.Вече няколко пъти ми се случва.Замирише ми на ако,погледна в памперса през крачола,нищо няма и после като дойде смяна и хоп изненадата е вътре. hahaha hahaha hahaha

# 440

ИСкам да питам другите мами, които вече дават пюрета - абе и вашите ли изкарват същата консистенция след няколко часа? Даже вчера имаше парченца морков. Как така е станал на парчета този морков, като беше идеално пасиран? Дали е нормално?

Ами да,нормално е Simple Smile и при Кико ми се е получавало...аз го отдавам на това,че стомахчето му не може да резорбира още храната и я изхвърля,докато не намери начин да я обработи.Нормално е да излиза на парченца заедно с преработените неща,просто са се слепнали едно за друго,пък и забелязах,че не винаги морковчето се пасира на пюре поне при мен има малки лентички,въпреки че варя всички зеленчуци на кубчета(Т.Е. НАРЯЗАНИ НА КУБЧЕТА),така че е нормално мисля....

# 441
  • София
Привет и от нас с Калоян. Ситуацията, може да се каже се подобри, не давам АМ изобщо, но се храним на 2 часа дори и през нощта. Да видим до кога ще я караме така.  Crazy Crazy Crazy

Нещо друго ми прави впечатление при Калоян. От някои хора доста се плаши или по-скоро при определени обстоятелства, ако някой чужд човек се приближи до него или го вземе на ръце, голям рев пада. Днес в магазина се разрева зверски, понеже магазинерката го закачи, а даже го държах на ръце и не беше в количката. Прибрахме се, яде, заспа и се събуди с рев, което не е характерно за него. Чудя се дали да не потърся някаква хомеопатия за това. newsm78 newsm78 newsm78 А пък, ако знаете от ЛЛ какъв рев пада!!!

# 442
Здравейте мами!
И Криси е плакал неистово от две жени.Аз мисля,че бебетата усещат добри хора.И другото е ,има хора агресивно подхождат към децата.Докато го видят и бързат да го вземат на ръце.Трябва постепенно,малко да те огледа човечето и после можеш да опиташ да го вземеш.
От три дни Криси заспива сам вечер в леглото си и спи там до 3 и после го местя при мен защото продължава да цока на 2 часа до 9.Голям напредък е това.Пу-пу,да не го урочасам.
Другата ми чуденка е за проходилка.Гледам Криси толкова напредва с всеки изминал ден и вече иска да се движи повече.Легло, шезлонг  и моите ръце вече не са ни достатъчни.Има проходилки 3 в 1,има 2 в 1,чудя се дали поотделно да купувам проходилка и бънджи.Какво ви е мнението?Дали вече сте си купили или се ориентирали към някой модел?Аз харесвам проходилка на Чико,изглежда ми стабилна,но ме съблазняват и тези на които може да се люшка и да се подскача.
Хубав ден на всички!  bouquet

# 443
  • София
На мен една приятелка ми даде проходилка, която става и на люлка, но не е бънджи. За нея определено ни е още рано, обаче. Колкото до бънджито, много се чудя, бих искала да купим, но кога да го въвеждам не знам още.  Hug Hug Hug

# 444
  • España (Плевен)
КАТИ, ето една статия за замразяването, много точно е описано какво се прави  Simple Smile
  http://gotvarstvo.georgievi.net/a/frizer

Благодаря, Иве. Все още не съм я погледнала, но дано успея по-скоро.  Peace
Днес Велинка/5 мес. и 6 дена/ опита за първи път пюренце.  Mr. Green Морковче на "Гербер" от 80гр.
Да ви питам за срока му след отваряне. Пише 48ч. Колко още да и давам от това пюре?
Иначе като реакция - никаква. Не се начумери, не се и развесели. Ще видим утре...  Laughing Laughing

# 445
  • Сопот, Пловдив
Пиша съветите, които н даде ортопеда днес, като бяхм на профилактичен преглед, може и на някой друг да са от полза:
- да не го слагам да сяда до навършване на 6 месеца.
- проходилка да не ползвам преди седми месец и да го сложа в такава, когато детето се изправя само в кошарата/леглото, подпряно с една ръка.
- за обувките за прохождане, да не гледам имат ли, нямат ли свод отдолу за крачето, това не било важно първите 2-3 години, а да гледам дали обувката обхваща и придържа стабилно глезена.

К А Т И
, аз като отворя пюре на Gerber, давам днес, утре и вдругиден, но вдругиден не по-късно от часа, в който съм дала пюре на първия ден. Но специално тези мъничките от 80 грама, ако й се харесват, тя може да започне да си ги изяжде и за един ден, те не са много като количество.

# 446
  • София
Ройс, само това за сядането не го разбирам!?

# 447
  • Сопот, Пловдив
ЕлБиЕн, аз специално питах от кой месец бебето може да се оставя в  седнало положение, примерно с облегнато на нещо гръбче, защото Симон Мартин се напъва и набира нагоре колкото сила има, сърди се и иска да сяда, такива легнали и полулегнали положения не му харесват много, а не може все да е в ръцете ми. Лекаря също забеляза как се напъва, каза, че е малко рано за бебе на няма и пет месеца да се повдига чак така, но колкото и да му се иска на него, е твърде рано да стои седнал.

# 448
Роис, при кой ортопед ходихте?

# 449
  • Сопот, Пловдив
Мира:), при Отонов, ама ти май не го одобряваш много.

Общи условия

Активация на акаунт